0 oy
115 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (7,777 puan) tarafından
Selammm kızçelerr ilk defa içli köfte yapıcam kolay ve güzel tarifleriniz varmııı püf nokatası vs 

5 Cevaplar

0 oy
(1,940 puan) tarafından
Nefis yemek tariflerinin tarifini yapiyorum güzel oluyor tutuyor 
(7,777 puan) tarafından
Bakayım cnm teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(2,234 puan) tarafından
Ölçüleri bire bir tut YouTube dan bak bir Antepli olarak bizde çok yaparız sıcak su ile ıslatiriz bulguru disinin kizardiktan sonra yumuşak olması için önemli hamur cıvık olamamali yoksa dağılır kızartırjen de yağın iyice kizmasi önemli 
(7,777 puan) tarafından
Bende sıcak su ile yaptım cnm hamuru nefis yemek tariflerindekine uyuyorum inşallah güzel olur
Teşekkür ederim canım❤
0 oy
(752 puan) tarafından
Annem iç kıymasına hiç sıvıyağ katmaz der dışa patlar. Tereyağ katar o da yoksa margarin katar. Püf noktalarından birisi canım. Dış bulguruna da dövme katarız biz bilirsen etin dövülmüş hali. O da yoksa irmik ve 1 yumurta katarız gerisi kolay zaten 
(7,777 puan) tarafından
Ay ben sıvı yağ katmıştım :( tarihte öyle yazıyor diye
(752 puan) tarafından
Ay bilemedim kuzum annem asla koymaz içine patlıyor çünkü sıvıyağ olunca ama birşey olmaz dene bakalım inşallah patlamaz
0 oy
(17,412 puan) tarafından
Yapacağım iç harca bağlı göz kararı hamur yogururum. Mesela 3 bardak köftelik bulgura 1 buçuk bardak irmik koyarım. Yapacağım günün sabahı islatirim dinlendiririm 3 4 saat. Dinlenince daha iyi şişip daha güzel yogruluyor. Yoguracagim zaman baharat eklerim 1 yumurta kırarım salça koyarım. Yavaş yavaş su ekleyerek yoguruyorum. Harcı da erkenden hazırlarım ki yağı donsun diye. Yağı donmayinca hamur güzel kapanmıyor açılıyor. Açmasını biliyorsan parmaklarınla aç. Bilmiuorsan salatalıkla aç onla da acamiyorsan Nescafe bardağına poşet geçir bastıra bastıra bardakta aç.
(7,777 puan) tarafından
Hamur 15 20 dk dinlense yetmezmi cnm ya
(17,412 puan) tarafından
Yeter ama bayağı iyi yoğurma yeterli
0 oy
tarafından
Aşkım 1 tane patatesi doğrayıp hasliyosun ol u veremicem şimdi göz kararı yapıyorum ben patatesin suyuyla bulguru ıslatın kenara aliyosun o bi demlensin sonrasında içine biber salçası ya da toz biber varya ondan koy renk versin diye yogururken bilirsin rengini açık gelirse eklersin bi anda ekleme baharat ve tuz ekliyosun iyice yoguruyosun ama çok 2 saat yogurdugum oldu dinlenip dinlenip sakız gibi olacak hamur iç harcı için kıyma kadar soğan koyuyosun ne kadar soğan o kadar lezzet önce kıymayı kavur üstüne soğanı ekle kıyma suyunu salsın çeksin icine sevdiğin baharatlsri ekliyosun ben pul biber kara biber tuz ekliyorum o kıyma harcı donsun ilk onu yap dolaba at iyice soğusun bi de suyunu iyi çektir ki dağılmasın iç harcı donken daha güzel doldurursun kolay olur sonrası şekil zaten ben ilk denemem de poşetin üstünde oklavayla açtım iç harcını köfte gibi yaptım koydum poşetle birliktekapattim sonra poşetin kenarlarından bayram şekeri gibi katladim cevirdim şekil vermiş oldum 
(7,777 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim balımmmmm çok saol ❤❤❤❤
tarafından
Afiyet olsun aşkım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 110 göst.
0 oy
7 cevap 144 göst.
+4 oy
17 cevap 480 göst.
23 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Yusuf & Zehra & Emir (6,835 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 188 göst.

410,781 soru

12,360,899 cevap

41,501 kullanıcı

Kategoriler

...