+1 oy
556 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (121 puan) tarafından
Kızlar görümceme 6 tane 20 grlık bilezik taktırdılar düğünde. Hatta aralarında baya bir sürtüşme geçmiş bu bilezik meselesinden dolayı. Neyse bizimkiler erkek tarafını tehdit etmiş. Kına günü o altınlar gelecek yoksa bu iş o gün biter diye. Onlarda bir şekilde yapmışlar ama kına da çok isteksiz taktılar takıları. Yüzlerinden anlaşılıyordu yani. Neyse düğün günü de erkek tarafı da hiç bi şekilde çeyrek altın vs takmadılar. Bir 6 bilezik vardı yani görümcemin kolunda. Bir kaç miktarda para vardı ama hiç bi şekilde çeyrek vs yoktu. Kaynanam da kızına hiç bişey yaptırmamış bir tek damada saat taktılar. Kocam tuttu 2 bin lira taktı o bile çeyrek takmadı. Sizce de ayıp etmediler mi ya bilmiyorum. Erkek tarafından o kadar altın bekleyip de kendileri kızlarına daha bir altın bile takamadılar. Siz ne düşünüyorsunuz 

16 Cevaplar

+1 oy
(29,595 puan) tarafından

Ne kadar cins insanlar var anlayışsizlar görümcende Allah dil vermiş dur dmeeyi bilmiyormu 

(121 puan) tarafından
Onun işine geldi merak etme. O altı bilezikten hariç birde mehir 120 gr altın istemiş
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Aç gözlü ailelerden nefret ediyorum ya. Çocukları rezil ediyorlar resmen. Benim düğünümde sadece 2 bilezik ve set takıldı , biz istemedik, sonra kaynanamdan Allah razı olsun hiç böyle bir beklentim yoktu , kelepçe yaptı 2 tane daha bilezik yaptı , kurutma airfry vs evimde ne eksik varsa hep alıyor . Her zamanda der Allah razı olsun inşallah sizlerden diye 
(121 puan) tarafından
Bu insanlar bana 4 bilezik yaptı incecik birde düşün yani. Kendi kızlarına gelince aldırıyorlar
tarafından
Hep öyle olur zaten , sonradan da neden huzursuzluk var
+1 oy
(1,748 puan) tarafından
Aklıma düğünümde karşı tarafa gücünün yettiği kadar takı yaptırdım diye yengemin arkamdan "bedavaya gitti" demesi geldi. 
(121 puan) tarafından
Ben de farklı değilim emin ol.  :)
(1,748 puan) tarafından
Ama şimdi kocamın evlendikten sonra yaptığı takıları gözlerine soka soka takıyorum.
0 oy
(3,669 puan) tarafından
Aç gözlü insanlar yüzünden evlilikler iyi bi zemin üstüne kurulmuyor. Yarın bunlar hep ağız dalaşı olacak ondan sonra da sevgi saygı bitecek. Kimin neye gücü yetiyorsa o kadar yapsın bu ne Allah aşkına çok ayıp ya. 
(121 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm ama gel de anlat bunları.
0 oy
(56 puan) tarafından
Yaşananlar görüncenizinde işine gelmiş anne baba siz ne yapıyorsunuz bu zamanda bu kadar yüklenirmi diye demediğine göre asıl ayıp erkek tarafına yapılmış ben olsam evlenmezdim böyle bir aileye akraba olmak istemezdim annem eşimden bir bilezil fazla isteyince hemen müdahale ettim biz böyle anlaştık dedik çok şükür ne bir tartışma ne bir laf ne bir söz olmadan evlendik ailelerimiz birbirini çok sever sayar çok önemli böyle şeyler evliliğin temelini baştan sarsar 
0 oy
(225 puan) tarafından
Görümcen şimdi kan küsüp kızılcık şerbeti içtim diyecek bak gör o suratla takildoysa elbet onun acısını kızlarından ya kaynanası yada kocası çıkarır 
tarafından
Iki güne borç var harç var diyerek al kolundan yallah ☺

Ben bu yüzden az olsun öz olsun benim olsun dedim kaynanam 4 bilezik taktı
0 oy
tarafından
Görümcen hapı yutmuş geçmiş ola. Komşum oğlunu evlendirirken aynı şeyler oldu saçma sapan meseleler yüzünden kız tarafı sürekli zorluk çıkardı yoksa bu iş olmaz yoksa bu iş olmaz diye. Onların amaç yolabildikleri kadar yolmakti muradına erdiler. Evlendikten sonra kocası ve kaynananasi yapmadıklarını bırakmadılar kızın ailesine el öpmeye bile aylar sonra izin verip götürdüler bayramlarda bile gitmediler düğün zamanı yapılanların intikamını almak için. Kıza sürekli eziyet ettiler hakaret şiddet her şey oldu komşuyu kimse durduramadı ne diller döküldü kızın suçu günahı yok yapma etme diye ama anlamadılar devam ettiler huzur mutluluk hiç olmadı bir de arka arkaya doğurdu şimdi 4 yıllık evliyken boşanmaya karar verdi kız  olan 2 bebeye oluyor evlilik berbat şekilde sürdü berbat şekilde bitiyor. 
0 oy
(4,785 puan) tarafından
Bence ayiptan ziyade o kiza saygi duyulmamasina neden oldular farkinda degiller...
0 oy
(147 puan) tarafından

Benim babam eşimin ailesini biz hiç birşey istemiyoruz gücünüz neye yeterse dedi onlarda çeyrek bile takmadılar :D düğünde takılmaları da el altından çaldılar düğünde bana 1 kurdele bile takılmadı kendi ailemin taktıkları hariç sonrasında erkek kardeşim ev alacaktı babam bilezikleri istedi 3 tane takmışlardı 2 de biz kendimiz almıştım 5 bilezik verdim 3 sene geçti halla gelmedi gelmezde :D ne koca tarafından me de kendi tarafımdan bi iğne görmedim çokta iyi Etiler kaynanam düğümden sonra evi yeniledi benim eşyalarım onunkilerde berbat durumda ama yine yaranamadım yine yaranamadım iyi etmişler boşver 

0 oy
(608 puan) tarafından
Tamamda borc etmislerdir buyuk ihtimal ve o altinlar geri ya borca gider yada maddi sikinti cekerler evlenir evlenmez borc ode dur kizininda borcu oldunu unutuyo kaynananiz bide hadi taksinlar etsinler diye kendini paraliyolar sonra evlendikten sonra kocasiyla aralari bozulur ister istemez sizinkiler boyle zorluk cikardi soyle zorluk cikardi aralari bozulucani hic akil etmemislermi bide onca sey yapip kendileri takmamis bencede olmamis suan erkek tarafinda kaynananiz paragoz olarak konusuyolardir herkwz sinir olmustur benim babam durumunuz neyse neye el veriyosa onu alin demisti kaynanama biz fazla istesek kizimda borc sahibi olucak demisti ve kaynanam hala der bizi hic yormadiniz allah razi olsun der 
0 oy
(67 puan) tarafından
Babama bir  kez daha teşekkür ederim bu postu görünce.Bitlisliyim ben doğulu olanlar bilir doğu kültüründe altın meselesi önemlidir,önem verirler.Kimse kızının,gelininin eli kolu boş olsun istemez ki bir çoğunuz da haberlerde falan görmüşsünüzdür doğu düğünlerini.Eşimin durumu çok iyi.Ama annesi babası yok diye babam tek bir şey dahi istemedi."Senden hiçbir şey istemiyorum sadece kızımın boynu boş kalmasın bir kolyesi olsun "dedi.Eşimde sağolsun kendine yakışanı yaptı.Üstelik anneme bile kendi rızası ile hediye bilezik aldı.2 yıllık evliyim sadece 1 bileziğim kaldı.Takmayı da sevmem zaten düğünden sonra altın hesabına atmıştık hepsini.Neden bu kadar zora sokarlar ki durumu???
0 oy
(13,644 puan) tarafından
Başlık parasından bi farkı yok istenilen altın miktarının kimin gücü neye yetiyorsa o yapılır 
0 oy
(508 puan) tarafından
Vallahi bu bana hiç garip gelmiyor benim eşimin abisinin kızı var işte oğlanla anlaştılar oğlan her şeyi yaptı sırf istediği koltuk takımını almadı diyerekten nikah kıydığı eşi babasının evine geldi ve boşanma davası açtı bu hani önceden evleniyorsun devlet 50 bin liralık destek sağlıyor ya onu da aldı o parayı da bir güzel kendine harcadı oğlana hiçbir şey vermedi oğlanı inatlaştı şimdi çekişmeli boşanma aşamasındalar ne yaptılar bilmiyorum 
0 oy
(20,731 puan) tarafından
İnsanların gücü ne kadarına yetiyosa onu yapmak lazım günah ya borca sokmak zorlamak
0 oy
tarafından
Bu bir evlilik meselesi mi yoksa kuyumcu meselesi mi ona karar verilsin ilk önce?
0 oy
(4,227 puan) tarafından
Amaann. Biz bişey istemedikte noldu ben kendi düğünümü kendim yaptım nerdeyse nişanlandım maaşımız bir oldu. Kaynanam ne dedi yapmasaydın hiç kıymetim olmadı gözünde. Ne yaparsan yap olmucak da zaten o yüzden iyi yapmışlar hiç değilse istediği olmuş. Bak da gör o gelin nasıl kıymetli olur şimdi ağzının içine bakarlar malesef kötü olunca herkes iyi oluyor 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 617 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 127 göst.
6 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Prensesannesi0806 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 526 göst.
18 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aysen.aycan (1,386 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 196 göst.
10 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gamzeec (395 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,190 soru

23,676,304 cevap

309,918 kullanıcı

...