0 oy
575 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından
Merhaba hanimlar ailece yıllardır gorustugumuz arkadaslarimizla haftasonu gezmeye ciktik kahvalti icin pogaca borek sen al sonra hesaplasirirz dedi tmm dedim kalanlarida marketten bulusunca birlikte aliriz dedik biz esimle pogaca vs.aldik sonra onlarla gidecegimiz yerde bulustuk alisveris yaptik abur cubur vs.kadinla ikimiz yaptik yari yariya verelim dedi tmm dedim verdik.gelelim soruma bana sabah aldiklarimin parasini sormadi yetmiyomus gbi marketten aldiklarimizdan kalanlarin hepsini evine goturdu cok az sey yedik cogu kaldi zaten siz olsaniz ne yapardiniz.dipnot ikimizinde cocuklari kucuk eslerimiz arkadas onlarin kendi arabasi ve esim ihtiyac olunca nadirde olsa ufak defek isleri icin alabiliyor ama bunun olmasi bunu yapmasini da gerektirmez tabi benim gozum yiyecek icecekte degil saf yerine konulmak cok zoruma gitti donus yolu uzundu benim kucuk kizim 2 yasinda al sunlarda senin yaninda dursun demedi ben cocugu giydirirken hoop herseyi toplamis almis durum bu arkadaslar siz olsaniz tepki verirmiydiniz ne yapardiniz.

15 Cevaplar

+2 oy
(2,561 puan) tarafından
Ben bir daha gitmem yada gideceksem bile derimki herkes ne yiyecekse ne kadar yiyecekse onu kendi alsın gelsin derim 
(24 puan) tarafından
Oylede diyemem yada desem bile illaki ortaya koyuyoruz herseyi yine karisirdi hersey
-Reklam-
0 oy
(2,936 puan) tarafından
İlk an vercektin tepkini canm smdi yiyecek peşine düşmüş duruma düşersin 
(24 puan) tarafından
Sok oldum kucugum ufak diye onunla ugrasiyodum yolda dank etti derdim yiyecek falan asla degil ama mesafe koymayi dusunuyorum agir geldi bu acgozkuluk resmen
(2,936 puan) tarafından
Bidaha uyanık ol olay anında çak lafı şuan iş işten gecmis
(24 puan) tarafından
Evet is isten gecti bende oyle yiyecek icecek pesine dusen ac gozlu biri olmadigimdan hic oyle hesaplamalar yapmam ama o kadar kirildim ki mesafe koyucam bi sure
0 oy
tarafından
Geçti bitti o zaman deseydın kızım şunu bunu seviyor nerde ben alayım. Onların da iyiliği dokunuyormuş hem boşver aklına bile getirme böyle şeylerı. Başka sefere temkınlı ol herkes kendı alsın yesın kalanı götürsün 
(24 puan) tarafından
O an kizimla ugrasiyodum apar topar arabalara bindik sonradan dank etti zaten  istemezdim o yapida biri degilim birde yani anlamadim sandi heralde bu kadar saf degilim o zoruma gitti
tarafından
Kırılmaya düşünmeye gerek yok ama aklında bulunsun her zaman kurnaz insanlar var temkınlı davran kım olursa olsun
(24 puan) tarafından
Tesekkur ederim evet firsat kolluyomus insanlar bunu anladim
0 oy
(665 puan) tarafından
Boşver canım artık geçti birşey deme ama bır dahakine ya mesefeli ol yada uyanık ol
(24 puan) tarafından
Birsey demem cnm zaten ama sogudum yani boyle seyler beni çok kırıyor mesafe koymayı dusunuyorum belki sebebini anlar
0 oy
tarafından
Benim başıma benzeri geldi 7 yıllık en yakın arkadaşım ve ben kötü oldum bizde iki yakın arkadaşla evlendik evlilik arefesinde her zaman yanında ben vardım hatta düğününe bile farklı şehirdeydi durumumuz olmamasına rağmen gittik eşimin ailesi de aynı şehirde ayrıca orda da hiç yalnız bırakmadım kızı son gün biz dönecektik biletimiz geceydi dedim eşime görmek istediğim tarihi bi şehir bilet saatine kadar gezelim o da tamam dedi hatta arkadaşında eşiyle gelsin minibüse vereceğimiz paraya arabanın yakıtını alırz onlar da gezmiş olur bizde tamam dedim sevdiğim arkadaşımdı gittik daha yoldayken onlar evde eşiyle eşinin yeğeniyle anlaşmışlar farklı bi yer istediler yol üstü dediler dedim maksat görüp bi iki foto çekmekse sorun yok ordan da gideriz bi gittik onların gezmesi gece 11 ı buldu 12 de biletimiz var bende kırıldım sonrası baya kötü oldu tavır aldılar bana sildiler beni yetmedi herkese rezil ettiler işte 400 lira için yaptı falan diye ki kaç sene önce bu olay amacım da kesinlikle giden para değil sadece ***** yerine konulmak sizde başta tepki vermediğiniz için benim duruma düşebilirsnz
(24 puan) tarafından
Suan bu konuyu dillendirip bi tepki veremem olan oldu ama sogudum bi sure mesefe koymayi dusunuyorum evet insan paraya esyaya vs.degil saf yerine konulmak.onur kiririci oluyor
tarafından
Çok haklısınız hoş olmayan bi davranışta bulunmuş bencilik
(24 puan) tarafından
Malesef oyle umarim mesafe koydugumda sebebini anlar Allah hepimizi iyilerle karsilastirsin
0 oy
(17,128 puan) tarafından
Arabada kızın eline verecem diye isterdim bir şeyler gerçekten dediğin gibi hesapçı insanlardan hiç hoşlanmam 
(24 puan) tarafından
Sonradan aklima geldi iste keske deseydim diye hep sonradan gelir aklima zaten
0 oy
(332 puan) tarafından
Şahsen eski arkadaşım olarak kalır net yaptığı şey çok ayıp kim olursa olsun bir sana bir bana misali yapması gerekirdi senin de çocuğun var ve sen de parasını vermişsin ayrıca 
(24 puan) tarafından
Evet bende oyle dusundum herseyden ote kul hakki marketi tam yari yariya odedik ama nerdeyde herseyi goturdu ben hicbisey almadim.zaten firsatta vermedi sorun yiyeycek vs.degil ama asiri sogudum
(332 puan) tarafından
Sorun zaten yiyecek değil ki gelsin ben ona marketi alayım sıkıntı yok önemli olan bencil ve aç gözlü olması düşüncesiz tavrı böyle insanlara asla tahammül etmem
0 oy
(4,403 puan) tarafından
Kadının yaptığını kesinlikle savunmuyorum çok ayıp orası ayrı bir konu ama bir şey merak ettim sizde bu konuda hassasiyet gösteriyor musunuz mesela bugün bir araba kiralamak büyük bir masraf arada onların aracını kullanıyormuşsunuz ve anladığım kadarıyla onların arabasıyla gidip gelmişsiniz yolda uzun demişsiniz benzin tutarı için ortak ödeme teklifinde bulundunuz mu ? Yani şöyle diyim size eğer arada arabasını kullandığımız bir arkadaşım olsa ve bu şekilde bir organizasyon yapsak açıkçası poğaça ve market ödemelerini ben karşılardım böyle bir durumda yaşanmamış olurdu. Onun dışında dediğim gibi kadının yaptığı tamamen görgüsüzlük 
(24 puan) tarafından
Esimim babasinin arabasi var biz onu aldik kendi aracimizla gittik onlarin araciyla gitsek bile benzin koyardik cok ince dusunceliyiz esim onlarin aracini cok nadir almistir ki sayilidir ve genelde tamir isleri oluncada onun arabasini hep esim yaptitir esimin is saatlerine uydugu icin biz kayinpederimden aliyoruz zaten kendi aracimiz vardi 3 aydir aracsiz kaldik siz dusunun cok saygisizcs bi seyle karsilastim kac gundur icime oturdu
0 oy
(523 puan) tarafından
Bayramda benimde başıma buna benzer bir olay geldi direk mesafe koymaya kadar verdik eşimle bayramın 3 inci günüydü denize gitmiştik eşimle  o arkadaşlar da geldiği eşim yemeği burda yiyelim dedi gelirken ekmek alın gelin burda bulamadık dedik alıp gelmişler yorgundum o yorgunlukla firinda tavuk kanat yaptım patatesli yanına pilav ayran filan yaptım neymiş mangal bekliyorlarmış hamileyim yemek yendi hiç sofa kaldırırken yardım etmediler sabah saat 12 oluyo daha kalkmadılar sabah çocukları uyandı kendi evi gibi dolabı kurguladı canının istediğini yedi içti kahvaltı hazırladım hiç yine yardım yok kaldırdım öyle bulaşık yok ancak öyle ben onların evinde hep yardım ettim nasıl sınır oldu hamile halimle uğraştım diye
(24 puan) tarafından
İste bazı insanlar insan kullanmayı seviyor ve fırsatini buluncada faydalanıyor bu ac gozluluk yemekleri birlikte yapmaniz lazimdi ustelik hamileymissiniz bu devirde kimseye hizmet etmeyeceksin yapan degol yapmayan sansli oluyor ben bunu anladim ve mesafe koyup bir sure gorusmeyecegim herkse hak ettigi degeri vermek lazim
(523 puan) tarafından
Aynen öyle kendi evlerinde bizde kaldık 4 gün bir gün evinde yemek yaptı dier günler hep dışarda yedik kahvaltı yi da hep dışarda yaptık yattıkları yatağı bile toplamaz yenmişler ben onların evinde her gün topladim
0 oy
(2,823 puan) tarafından
Şakaya getirerek söylerim ben kimsen utanacam o yaparken utanmıyor bende söylerdim sakayla karisik
(24 puan) tarafından
İste ben soylemeye cekiniyorum terbiyemden dolayi ama o yaparken utanmiyor boyle dusununce dengimiz degilmis diyorum en iyisi mesafe koymak anlarsa ne ala anlamazsa da benim kaybedicek bisyeim yok
0 oy
(9,612 puan) tarafından
Gözü tok kişilerle bir arada olun canım. Bizimde var cekırdek grubumuz ortak bişey geldiyse pay ederiz ya da karsıdakının fikrini alırız alıcak mısın napmak istiyosun diye. Habersiz alıp koyması iyi olmamıs. Ayrıca biz de paranın peşine düşülmez. Birinde biz aldıysak otekınde baskası mutlaka alır herkes farkındalıgı yüksek kişilerdir.
(24 puan) tarafından
Ne guzel sanslisiniz hepimizin karsisina boyle insanlar cikar insallah herseyden once kul hakkina girmemek lazim ama bu bilincte bi insan yoksa karsisinizda ne desek bos oluyor
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Hiç birşey demem ama daha öyle durumada sokmam kendimi ona göre hesabını yaparım bende o kişiye poğaçalarin parasınıda hatırlatırım 
(24 puan) tarafından
Bir sure gorusmeyecegim ilk gorusmede de biz de cekirdek alir geliriz diyerek sadece cekirdek alip kalaninda eve goturucem boyle dusunduk esimle
0 oy
(7,569 puan) tarafından
Tekrar bulustugunuzda aynı şeyleri siz yapın. Sen al hesaplasiriz de ödeme. Kalanları da topla eve getir. 
(24 puan) tarafından
Ayni seyi yasatmak lazim anlamasi icin ama dersimizi aldik ona gore davranicaz bi sure gorusmeyecegiz belki anlar
(7,569 puan) tarafından
Önce aynısını yap sonra mesafe koy neden a.ptal yerine koyuladın ki önce bi dersini alsın.
(24 puan) tarafından
Soyle dusunduk mutlaka haftasonlari bi yerlerde oturalim derler huylaridir sadece cekirdek alip gitcez kalanida eve getiricem
0 oy
(11,205 puan) tarafından
Parasını ben ödediysem bile poşettekileri karşı tarafla paylaşırım. Öyle insanlardan arkafaş olmaz. Benim için alışveriş yapmış arkadaşıma sırf ne kadar tuttuğunu söylemedi diye küsmüşlüğüm var. Kimsenin hakkı bende kalsın istemem 
(24 puan) tarafından
Kul hakki cok onemli biz esimle hep aman bizden fazla olsun kafasindayiz o gun su ve icecegi bile evden ben goturmustum bunu hic yazmadim bile cok ayip ettiler adamda esime sormadi hic parasini kari koca aynilar iste
(11,205 puan) tarafından
Biz geçen pikniğe gittik arkadaşlarla. Onu biz alalım bunu da biz alalım derken baktık herşeyi biz almışız. Ama sorun etmiyoruz tabii ki yeri geliyor herşeyi onlar alıyor. Eğer bizden para almadılarsa o gün çocuğuma veya kendilerine bir hediye alıyoruz
(24 puan) tarafından
Onemli olan karsilikli anlasmak kimsenin kimseye hak gecmemesi ama boyle kullanilmis gbi olfuk cok zorumuza gitti
0 oy
(10,879 puan) tarafından
Bi süre takip ederim ben hep böyleyse böyle insanla ben gecinemem hiç sevmem yenmiş icilmisin cimrisini benim kocam tek başına ev gecindirmeye calisiyo 
(24 puan) tarafından
Allaha havale ettim cikar elbet ondan cok bisey degil maddiyatinda degilim ama manevi olarak kac gundur basima agrilar girdi
(10,879 puan) tarafından
Vala ben senin yerinde olsam helal osun der muhattabi keserim hiç sinirlenecek bi durum yok o kendine zarar verdi sen de kendine zarar verme sadakam olsun de geç
(24 puan) tarafından
Daha oncede araya zaman girmisti is yogunlugu vs.uzun sure gorusemedigimiz olmustu oyl3 bisey zanneder ben kendime dert ettiysem onada dert olmali sebebini anlamali ufak bi dersini vericez esimle oyle konustuk onlar kadar kuculemeyiz yapimizda yok zaten de sessiz kalirsak da anlamazlar baska sekilde yorumlarlar
(10,879 puan) tarafından
Napcaniz kız :)
(24 puan) tarafından
Birdahaki sefere bi cekirdek alip gitcez kalanida eve getiricez belki boyle anlar

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 329 göst.
3 Aralık 2024 Aile kategorisinde Glstanbeste (297 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 202 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde BirAnne93 (565 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 624 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Tombul yanak (3,572 puan) tarafından soruldu

405,839 soru

12,162,966 cevap

36,612 kullanıcı

...