0 oy
380 göst.
Diğer kategorisinde (3,568 puan) tarafından
Şimdi arkadaşlar biz neredeyse bir senedir arabamızı yükseltmek istiyoruz şu anda elimizde Hyundai i20 var eşim hep bayilere takas yoluyla vereyim ya da sahibinden.com'dan satayım falan diye uğraşıyordu bayiler ucuz fiyat veriyorlar arabanın şu anki fiyatı 700 bin lira civarında bayiler 600 620 falan veriyorlar sahibinden.com'a koyduğun zamanda ancak en yüksek 680.000 lira verdiler bugüne kadar 

Şimdi benim sorum şu eşim bir tane araç buldu adam Kendi aracını satıp eşine bizim aracı takas yoluyla alacak biz de üzerine para vereceğiz adam bizim arabayı 750 bin liraya sayacak almak istediğimiz araçta 1 milyon 300 bin üstten kalan parayı da benim biriktirdiğim altınları bozdurarak vermek istiyor eşim çünkü kredi fiyatları malum bulaşılacak gibi değil altınlarda düğünden kalma falan değil bilenler bilir ben zaten devlet memuruyum çalışıyorum Kendi emeğimle çalıştığım kazandığım maaşımla biriktirdim o altınları açıkçası arabadan ziyade ev alırken kullanmak istiyordum şu an elimdeki altın parasına ev alınmaz belki 2-3 sene daha alamayız hali hazırda oturduğumuz ev kendimize ait ama ileride oğluma kalsın diye bir ev daha almak istiyordum onun için biriktiriyordum 3 sene sonra alsam da olurdu 5 sene sonra alsam da olurdu yani ne zaman biriktirsem o zaman alacaktım o yüzden gönülsüzum biraz siz benim yerimde olsanız ne yapardınız eşimi de kırmak istemiyorum çünkü çok beğendi çok heves etti arabaya adam bizim arabayı da diğerinin 50.000 lira üzerinde alıyor ne yapacağımı bilemedim kusura bakmayın uzun oldukça cevap yazarsanız sevinirim

13 Cevaplar

0 oy
(135,097 puan) tarafından
o araci almak isteyen kisiyi iyi arastirin piyasayi bilen o kadar fazla rakam vermez
insan emek veriyo alin teri dokuyo almak icin aylarca yillarca cabaliyo bu sekilde dolandiran cok o yuzden dedim
(3,568 puan) tarafından
Yok canım Dediğim gibi eşimin işi sayesinde her türlü araştırmayı yapabiliyoruz o konuda bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum
ozaman hemen alin ev fiyatlari artiyo evet ama araclarda artiyo zarar etmezsiniz
(3,568 puan) tarafından
Yarın pazarlığı bitirecekler zaten canım
gule gule kullanin❤️
-Reklam-
0 oy
(12,847 puan) tarafından
Adamin verecegi arabayi iyi arastirin. Bilen biriyle bakin. Takasta fiyat duser aslinda benim bildigim ama adam yukseltmis
(3,568 puan) tarafından
Adam şu anda kullandığı yani bizim alacağımız aracı annesinin üzerinden engelli aracı olarak almış annesi kanser hastasıymış canım yani neredeyse yarı fiyatına almış arabayı öyle olunca bence sıkıntı çıkartmıyor ayrıca benim eşim astsubay alacağınız arabayı her türlü yerden sorgulattırdık bilen birilerine sorduk eşim bilen bütün arkadaşlarıyla görüştü plakasına varana kadar sorgulattık yani öyle söyleyeyim herhangi bir sıkıntı yok
0 oy
(15,796 puan) tarafından
Ben olsam alırdım altınlarla arabayı. Eviniz zaten varmış. Yatırım için fırsat olursa alırsınız sonra. İlerde emekli ikramiyenle al çocuğuna ekstra evi bence. 
(3,568 puan) tarafından
Ne bileyim işte şu anda çocuk küçükken biriktirdim bu parayı ileride çocuk okula falan başladığı zaman elbette ki bu kadar fazla birikim yapamam diye düşünüyorum versem mi vermesem mi ikilemdeyim eşime de bir şey söyleyemiyorum
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Post yukarı 
0 oy
tarafından

Altından çok bu ülkede araba daha çok değer kazanıyor :D al gitsin herifinde hevesini kırma boşver ölümlü dünya 

(3,568 puan) tarafından
Şimdi ben altınları vermek istemiyorum desem çok üzülecek kırılacak zaten biliyorum ama işte farklı bir amaçla biriktirdiğim için şu an amacıma ulaşamamışım gibi hissediyorum sadece bence o yüzden ikilemdeyim
tarafından
Bence arabayı satar o şekilde alırsınız her türlü yatırım yani aslında
0 oy
(1,116 puan) tarafından
alacağınız araç engelli ğzerine alınan oldupu için o aracı satarken kaç kardeşlerse hepsinin onayı olması gerekiyor diye duymuştum . bunları araştırırsanız ve bir problem yoksa olabilir . aracınızı fazla saymasının sebebi kendi aracını piyasanın üstünde satmak istediği için aradaki farkı az göstermek . aracın sahibiyle noterde sıkıntı olmayacaksa ,aracı da exper e sokup ondan sonra alınabilir mantıklı.
0 oy
(6,931 puan) tarafından
Valla verdim ben canım iki kere verdim hemde ilkinde yaptıydı şimdi dükkan için sattı arabayı o yizden şuan yok geri dönüşler :D arabaya da siz bineceksiniz evde kendinizinmiş yaparsınız daha sağlık sıhhat ömür olsunda 
0 oy
(687 puan) tarafından
Ben de aynı şekilde kendi ev için  biriktirdigim altınları satıp eşim çok istiyor diye arabaya verdim ustelik bizim evimiz de yok :) hayilisi bakalım nasip olur inşallah 
(687 puan) tarafından
Bir de şu var. Altımızdaki arabayı da 3 sene önce bileziklerimi satıp almistik. Hesap ettım altın olarak kalsa 90 bin falan kâr edecekti. Arabayı 90 bine almıştık o zaman şimdi 400 e sattık. 310 bin kâr bıraktı. Bu saatten sonra nasıl kar eder mi bilmem ama araba kaza bela olmadıktan sonra daha çok kâr ettiriyor. Bizim araba baya eskimisti. Acil ev alçak olsak hemen eldej çıkacak araç değildi. Şimdiki acil ihtiyaç halinde hemen elden çıkacak bir araç. Benim altınlar da 330 bin etti 50 bin civarı da borc aldik
0 oy
(3,575 puan) tarafından
Araban 700 bin yapıyorsa bayi 600 verirken bu adam niye size arabanızın değerinden fazla fiyat verdi anlamadım ben araştırmadan ben arabamını paramı vermem
(3,568 puan) tarafından
Araştırdık canım engelli aracı olarak almış o yüzden satışında sıkıntı yok ama
(3,575 puan) tarafından
İyi aman öğle olsun para kolay kazanılmıyor heryer dolandırıcı dolu Allah'ım kazasız belasız binmek nasip etsin inşallah
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Geçen hafta i20 sattık bizde model yükseltmek istedik 400 bin üstüne koyacaz devlet memuruyum biriktirdiğim altınlar 200 bin ediyor içim biraz buruk ama vercem kredi çekmek istemiyorum mal sahibi olmak kolay değil 
(3,568 puan) tarafından
Benimde için aynı seninki gibi işte az da değil benim vereceğim altın 500 bin
0 oy
(3,749 puan) tarafından
Şimdi canım 5 sene 3 sene dursa.ev fiyatlarında sürekli artacak yine ev almaya yetmeyecek eşinde zaten heveslenmis adamida arastirdiysaniz alın bu arada satan adam engelli olarak almış yazmışsınız kaç yıl olmuş arabayı alalı adamın belirli bir kuralı var o arabaların belli bir sene geçmeden satamiyorlar 
(3,568 puan) tarafından
Onu da araştırdık canım sıkıntı yok adam anneisnin üstünden kendi ustune geçirecek sonra biz satış alicaz
(3,749 puan) tarafından
5 yıl satamama kurali var ondan dedim canım benim babamda engelli ordan biliyorum
(3,568 puan) tarafından
Biliyorum canım
0 oy
(1,002 puan) tarafından
Merak ettim arabayı aldınız mı acaba? Aldıysanız hangi araç?
(3,568 puan) tarafından
Yok canım eşim yakından içine falan bakınca beğenmedi bizim kendi arabamiz çok temiz adam alacağımız arabayı temiz kullanmamış
(1,002 puan) tarafından
Anladım hayırlısı olsun
0 oy
(1,444 puan) tarafından
Canım alsanız değişen şu olur senin altına 1 gelirken araba modeli iyiyse 3-5 gelir şuan kar görmez ama 2 seneye sen keşke arabayı alsaydım dersin sonra satıp yine birikim yapıp daha yüksek ev alabilirsin benimde elimde altınlarım vardı isteksizdim araba almaya aldık seneye satıp ev alıcaz bende istemiyoum arabayı satmayı ama araba yine alınır ev almak mantıklı diye düşünüyorum 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 376 göst.
2 Eylül 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 347 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ysmnynr (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 350 göst.
6 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Soiled Dove (1,069 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 399 göst.
21 Mart 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde -srn- (12,847 puan) tarafından soruldu

410,706 soru

12,357,644 cevap

41,162 kullanıcı

Kategoriler

...