0 oy
254 göst.
Aile kategorisinde (2,071 puan) tarafından

Şimdi güzel hanımlar benim 2.5 yaşında bi oğlum var ve 2.yi istiyorum. birlikte büyüsünler oynasınlar istiyorum. Çok şükür oğlum uysal bi çocuk ve bende çok sabırlı bi anneyim. Tek sorunumuz uyku. 7 aydır emmiyor ama hâlâ gece çok uyanıyor. Gündüz uykusu yok ona rağmen gece uykuları sorunlu… Eşimde özellikle bu sebepten dolayı da 2.çocuğu istemiyor. Ayrıca babasına çok düşkün olduğu için gece bazen babasını çağırıyor, zaten her gece birlikte uyutuyoruz. Gündüzde babası ile oynuyor. İkimizde öğretmen olduğumuz için evde geçirdiğimiz vakit çok. Yani eşim neredeyse benim kadar ilgileniyor. Ama işte bu eşimin zoruna gidiyor. Eşime kalırsa tek çocuk yeterli. Ayrıca gurbetteyiz yani 2.olursa yine iş başa düşecek. Ama işte birlikte büyüyeceği bi kardeşi olmasını çok istiyorum 

Şuan oğlum uysal bi bebek ama özellikle ilk 1-1.5yıl anamız ağladı. Özellikle bu uyku sorunu bitmiyor 

10 Cevaplar

+2 oy
(12,278 puan) tarafından
çocuk iki kişinin vereceği bir karar, istemiyorsa zorlama. sonra bir şey olur senin başına kakar
(2,071 puan) tarafından
Çoook haklısınız. Ama eşime kalırsa başka çocuk istemiyor. İleride de istemiyor
(12,278 puan) tarafından
benim eşim de istemiyor. ben asla istemiyorum demiyorum, şu an zaten istemem bebeğim küçük ileride bu isteğim değişir mi bilemem ama  istemediğini bile bile zorlarsam hiç iyi olmaz. evlat bu sevilmez mi 10 tane olsa yine sevilir ama kabullenme, pna yetebilme, gücünün yetmesi ve tabii ki paranın yetmesi lazım
(2,071 puan) tarafından
Eşim normalde çocukları çok seviyor ama oğlumun ona olan aşırı düşkünlüğü uyku problemleri onu yıprattı galiba
(12,278 puan) tarafından
çok normal ma yaş geçiyor, insan yoruluyor. ikinci olursa da onunla öyle ilgilenmesi gerecek ama belki gücü olmayacak. o da kendi açısından haklı
-Reklam-
0 oy
(225 puan) tarafından
En büyük sorun uyku zaten uyku uyumayan çocuk zor adam bence haklı 
(2,071 puan) tarafından
Doğdu doğalı uykusu sıkıntı :(
(225 puan) tarafından
Benim ilk 5 yaşında oğlum o kadar güzeldi uysal  ikinci doğdu kızım 1,5 yaşında yapmadığı şey yok oğlumda görmediğim yaramazlıklari yapıyor ve gece 50 defa uyanır bizde kardeşi olsun sıkılmasn dedik uslu olur sandıkda :)) çok sebekler ama değer bence bir kaç ay daha bekle uykusu için çözümler bulmaya çalış baktın düzeliyor öyle yap
0 oy
(12,379 puan) tarafından

Birlikte buyusunler kardesi olsun falan diye dusunerek çocuk yapma asla derim. Benimkilerin arasi 2.5 yas biri erkek biri kiz asla anlasamadilar simdiye kadar kucuk 17 aylik. Benim oglumda uyumluydu ki memeyi kestikten sonra aksam yatti sabah kalkti hep uyku sikintimizda yoktu. Ama kardesi oldu herseyi burnumuzdan getirdi. Hicbiseyi kimseyi paylasmak istemedi. Ben 17 aydir hala vicdan azabi cekiyorum ogluma bunu yasattigim icin. Ki buyuduklerinindede insallah öyle olmaz ama ne kadar birbirlerinin yaninda olurlar bilmem. Biz 3 kizkardesiz herseyde birbirimizin yanindayiz. Komşu var bi kizi bi oglu var diyoki evleneli oglan kardesini hic aramiyo. Benim esim 2 erkek kardesler şuan konusmuyolar mesela 1.5 senedir. Yani neyin ne olacagi hic belli degil. Asla kardeş icin kardes yapilmasi taraftari degilim. Tek çocuk gercekten hiç cocuk bunu bilir bunu soylerim.

Ki çocuk fikri iki kisinin verecegi bir karar biri istemiyorsa olmamali bence.
0 oy
(2,332 puan) tarafından

Cnm benim eşimde istemiyor bir ara ben çok istedim yapalım falan hatta yaptık olmadı kısmet boş gebelik geçirdim sonra yine yapalım mı diyince adam istemiyorum ben dedi istemeyen adamdan da tekrar hamile kalmak saçma geldi en küçük şeyde sen istedin bak falan diyecek benim eşim o karakterde çünkü üstüne ilk ki akıllı ikinci ya tam tersi olursa biraz kendine de zaman ayır hatta madem mesleğin var kariyer yap çok çocuk olunca bisey gecmicek eline Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat versin inşallah o yüzden ben o konuyu kapattım bir oğlum var valla anaokuluna başlasın bende hayatıma bakcam <3

0 oy
(993 puan) tarafından
Yani bir yil hamilelik logusa olarak gececek cocugun henuz iki bucuk yasinda bir egitimci oldugun icin soyleme geregi duyuyorum bence once ilkini tatmin edin her acidan egitimi sevgisi saygisi sonra en az 4 yasina geldiginde ikinciyi yapin dusunsene freudu piageyi bilen insansin bu cocuk ilk ve en onemli yaslarinda kardes kiskancligiyla mi ugrassin benim de 5 yasinda bir cocugum var yedi yirmidort ilgim alakam ustunde sevgi pitircigi oldu ideal bor evlat yaptim ama dusunuyorum calisan bir anne olsaydim ustune de  bir cocugum daha olsaydi asla yapamazdim kardesin artilari oldugu kadar malesef eksileri de cok 
0 oy
(3,321 puan) tarafından
Olabilir istemiyorsa bence yapmaman lazım zaten isteksiz çocuk büyütmek kötü 

Bende mesela hala cesaret edemiyorum eşime kalsa hava hoş 2 bucuk yasinda kızım var bende zor uyutuyorum gece uyanmıyor ama gündüzleri zor bir çocuk iş yapmama bile izin vermiyor bazen 
0 oy
(829 puan) tarafından
2 cocuk lu olarak sesleniyorum çok zor iyi düşün bence eşini dinle
0 oy
(535 puan) tarafından
Keşke benim eşim istemese 2. Çocuğu neredeyse her gün bu konudan tartışıyoruz desem. Ben istemiyorum pek çünkü kızım aşırı yaramaz canımı çıkartıyor akşama kadar sadece manevi olarak bir çocuğa yetebilecegimi düşünüyorum. Birde gurbetteyim çok zor çocuk bakmak. Ama sizin çocuğunuz usluymuş insalalh bu konuda anlaşır siniz 
0 oy
tarafından
Bende tek çocuk kalmasın düşüncesindeyim. Kendi isteğimiz ile ikinci yaptık şimdi eşim üçüncü istiyor. Ben istemiyorum ve kararima saygı duymasını bekliyorum. Tek kişinin isteği ile olacak bişey değil. Şu an çocuğun küçükmüş belki ilerleyen zamanlarda ister . İstemezse de yapmanı tavsiye etmem . Ömür boyu başına kakacak sen yaptın bunu diye .
0 oy
(14,491 puan) tarafından
2 tarafın da istemesi önemli. Adam tekrar baba olmak istemiyorsa saygı duy bence.

Tam tersini düşün mesela sen istemiyorsun ama o ısrar ediyor falan gibi..

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 493 göst.
28 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,702 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 935 göst.
6 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Lena (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
14 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Aysun.1986 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 544 göst.