0 oy
742 göst.
Diğer kategorisinde (310 puan) tarafından
Kizlar bana saçma geliyor yengenin ismi hülya ama herkez ona Sümeyye diyor bu bana saçma geliyor benim adım elif herkez elif diyor size saçma gelmiyor mu

16 Cevaplar

+6 oy
(5,256 puan) tarafından

Bence de çok saçma, biz de mesela herkese herkes der herkes yazarız,  herkez demeyiz herkez yazmayız  :)

tarafından
Harikasın :D keşke böyle saçma sapan şeylere takılmak yerıne bir iki kıtap okusalar ya
(310 puan) tarafından
Tesekkur ederim  düzeltmeye çalışıyorum kitapta okuyorum ama insallah düzelecek
(310 puan) tarafından
Irmak okuyorum ama ailem boyle konusunca kulak neyi duyunca boyle oluyor konuşmamı ve yazmamı duzetmeye calisiyorum
tarafından
Düzelir düzelir kafanı faydalı şeylere yor sen, boşver kim neyi neden yapmış :)
(6,292 puan) tarafından
TDK iş başında herkes sizin gibi dikkat etmek zorunda deil ayrıca kültürel farklılıklar var insan duyduğunu ifade ediyor
(310 puan) tarafından
merak ettim boyle insanlar var mi diye sordum  sadece
(6,292 puan) tarafından
Olur mu canım seçe seçe kelime yazacaktin yanlış oldu
tarafından
İyi o zaman olduğumuz gibi kalalım kendımizi h geliştirmeyelim bizim oralar böyle kafasında yaşayalım çok mantıklı cidden
(310 puan) tarafından
Kitap okuyorum ama faydasını görsem insallah
(6,292 puan) tarafından
İnsanların yaşadığı konumdan dolayı kendini geliştirememe noktalarıda olabilir ki siz kendinizi geliştirmis bı insan olsaydınız birini bu kadar kolay eleştirmezdiniz o arkadaş da resmen cekinip açıklama yapmış platform gittikçe aşmiş kendini
(310 puan) tarafından
Ben sadece merak ettim boyle insanlar var mi diye sordum ismini değiştirdi halde farklı isim demesi garip geliyor
tarafından
Biz birisinin hatasını söylerken kendımız mukemmelız dıye ıddıamız mı oldu???
Bızımde farklı alanlarda vardır kusurlarımız öğrenmek ayıp mı ne bu tavır? Nıye bu kadar zorunuza gidiyor birşeylerin eleştırılmesk ögrenılmesı?
(6,292 puan) tarafından
Böyle insanlar var canım ismini beğenmiyor yada büyüklerinin ismi oluyor hoşlanmıyor annesi zorla koyyor ama başka isimle seslenip o isim kulağa yerleşiyor o yüzden olabiliyor
(6,292 puan) tarafından
Elestirmeyip dalga geçtinizin altını çizerim eleştiri boyle bişey mi bı arastirin bakalim
(5,256 puan) tarafından
Kelimeler seçe seçe yazmak özen göstermek Türkçemize sahip çıkmak geleceğimize bırakacağımız en güzel mirastır.
Herkes kelimesi gün içinde belki onlarca kez kullanırız bunu doğru şekilde kullanalım. :)
(310 puan) tarafından
İsmini değiştirdi saden hülya yapti ama onuda kullanmıyor boyle insanlar var mi
(6,292 puan) tarafından
Fkolgun bu harika bı açıklama ama keske biraz kitap okusalar die asyalamaya çalışmak bam baska
(310 puan) tarafından
Türkçe bildiğin gibi okunmuyor istanbul dili var ve ben düz okuyorum ve bu kadar fayda ediyor ilerde ne olur bilmiyorum
tarafından
Keşke bıraz kıtap okusalar evet ne var yıne dıyorum keşke okusa HERKES :)
(5,256 puan) tarafından
Okumaktan çok dikkatli okumak önemli
(310 puan) tarafından
Kitap okumayla düzelmez diksiyon kursları var nefes alma çene çalıştırma bunlarda gerek ve yaşadığın yer de etkiliyor konusma duyunca etkiliyor ben çaba gösteriyorum ama ilerde ne olur bilmiyorum
(6,292 puan) tarafından
Bravo sana afferim hep böyle faydalı tavsiyeler ver :)
(310 puan) tarafından
Ben sadece merak ettim boyle insanlar var mi diye dalga geçecek yada küçümsemek istemedim
(6,292 puan) tarafından
Bende bundan bahsetmiştim
(310 puan) tarafından
Ben sadece sordum bana saçma geliyor ama böyle insanlar var mi diye
tarafından
Afferim değil aferin :D
(5,256 puan) tarafından
Var canım var. Arkadaşımın adı Meryem (kimlikte) ama herkes ona Seher diyordu. Mesela dayım ve yengem oğullarına koyacakları isimden  dolayı kavga etmişler. Yengem kimliğe babasının adını Mustafa yazdırmış ama herkes abimi Ahmet diye bilir.
Dayım gelin aldı. Bu en absürt olanı. Kızın adı Dudu dayımlar ismini beğenmediği için gelinin adını Gamze koydular. Etrafa Gamze diye tanıttılar.
Yani böyle iki isim kullanan çok, kimlikte farklı sosyal hayatta farklı.
(310 puan) tarafından
Tesekkur ederim açıkladığını için bu kadar basit niye uzatıldı anlamadim
(4,705 puan) tarafından
@Seher sen kadını savumussun ama kadın zerre farkında değil
(6,292 puan) tarafından
@bidahanne ne diyim bacım sen söyle :)) benim içim el vermedi ondan savunduydum
tarafından
Off benim oğlumun öğretmeni sürekli herkez yazıyor sinir oluyorum. Hocam öğretmensiniz yapmayın diyesim geliyor;))
(393 puan) tarafından
İrmakkkk sen kola kapağı ve cips şifresi dışında kitap da mı okuyorsun kiz?  ;)
(6,292 puan) tarafından
Simli bardak kahkaha attım :))))
(393 puan) tarafından
İsraili boykot edip,  ben içmiyorum icen vardır. Kodunu kullanıyorum bilgim yok , diye bir yorumunu okumuştum. Bu alanda kendini geliştirebilir .
(6,292 puan) tarafından
:))))))
tarafından
Irmaklar karıştı galıba keşke yorum yaparken beynini kullanmayı denesen :D boykot ettıgım içmediğim şeyin kodunu ne yapayım pardon da?? İçenlere de tepkiliyim kodunu istemek ıcıyorsanız atın demek mantıksızlıkta zirvesin şuan
tarafından
Ayrıca ben cips kola şifresi hayatta istemedım de kullanmadım da internet ve wifisi olmayanlar yada oyun oynayanlar kullanıyor benim işim olmaz kodla falan
(393 puan) tarafından
Yanılmışım olabilirim. Ben size hakaret etmedim. Mahalle ağzı üslubunuz ne kadar kültürlü olduğunuzu gösteriyor canım.  Zekani noktalama işaretini kullanmaya harcayabilirsin.
tarafından
Noktalama işaretine takılmıyorum kelimelerin düzgün kullanılması benim için daha önemli üç tane nokta koydun cümle sonuna diye ne oldu? :D
Ayrıca gerçekten baydı şu mahalle ağzı tanımlaması ben herkese hakettiği gibi davranırım sen bilip bilmeden emin olmadan gelip laf soktuğunu sanarak ağzını yaya yaya bana güler ve milleti bana güldürmeye çalışırsan benim de sana en seviyeli halim bu olur hakettiğin bu yani
(393 puan) tarafından
Ağzını çok yayıyorsun galiba,  herkesi de kendin gibi sanıyorsun.  Zorlama zaten istesende daha  fazla seviyeli olamazsın.  :D
En azından benim kullanabileceğim bir beynim var. Keşke senin de olsa! ;)
tarafından
Hmm hmm tamam sensin hadi gelip bulaşıp aklınca dalga geçecektın olmayınca nasılda çirkefe bağladın ama seviyeden bahsedene bak :D
(393 puan) tarafından
Klavyeni geliştirmek yerine kendini geliştirmen dileği ile,  sağlıcakla.
tarafından
Dileklerini kendıne sakla ben adamına göre muamele ederım tam bır çıkıntısın yırtık dondan çıkar gibi kendini gösterdin güya beceremeyince sinir oldun ve hala sarmaya çalışıyorsun kendı sağlığına ve işine bak
(393 puan) tarafından
Edep yahu edep !!
(142 puan) tarafından
Seher o kadar haklısın ki ++++++
Bazı insanlar kibrinden ölecek farkında değil.
tarafından
Bir harfe mi takıldın kız
(5,256 puan) tarafından
Bir harf dediğin doğruyu yanlış yapıyor. Doğruya doğru yanlışa yanlış denir.
tarafından
Ay ne alaka
-Reklam-
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Nesi saçma canisi benim annemin de kimlik de ki adıyla gerçek de adı başka sebebi de var yani
0 oy
(891 puan) tarafından
Eşimin kardeşinin ismi talha ama eşim annesi hamile iken efe olsun istemiş annesi tamam demiş sonra bir şekilde talha koymuşlar öyle karar vermişler ben eşim ve bi kaç kişi talha değil efe diyoruz bana saçma gelmiyor onlar talha diyo biz efe diyoruz öyle alıştık çünkü
0 oy
tarafından
Ahahha çok var bunlardan ya benim adımda Beyza Fadime derler 
0 oy
(1,376 puan) tarafından
Evet çok saçma. Eşimin köyünde de öyle. Herkesin ismiyle söylenen ismi farklı bir eşimin aynı. Kaynım kayınpederim sonra köyde bir sürü isim farklı. 
0 oy
(117 puan) tarafından
İsim değiştirmek sünnettir. Hülya ismindense Sümeyye denilmesi daha güzel bence. Saçma dediğiniz şey sünnettir. Peygamber efendimiz anlamı güzel olmayan isimleri değiştirmiş ve değişilmesini tavsiye etmiştir 
(310 puan) tarafından
Bilmiyordum ben bunu
0 oy
tarafından
Benim bir arkadaşım vardi. İsmi Düriye ama Rümeysa demiş herkese. Çünkü kendi ismini sevmiyordu herkes de ona yeni taktiği isim ile sesleniyordu ama ben alışamadım. Çünkü ilk ismini bildiğim için. Öyle yanı hoşlanmıyorsa ailesinjn taktiği isimden normal 
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Vardır bı sebebi mesala eşimin adı Selahattin ama.keko der herkez öyle bilir Adıyamanlı lar kurtcede kardeş demek keko keke öyle kalmis
0 oy
(3,854 puan) tarafından
Benim de eşimin orta yaş üzeri bi akrabası var kadına başka isim diyorlar alakasız. Ya lakap ya göbek adı gibi bişey heralde. Yaşı küçükse biraz saçma duruyor tabi. 
0 oy
(5,385 puan) tarafından
Hiçte saçma değil insan ismini sevemeyr bilir eşim de ismini sevmediği için kendini hep Ömer diye tanıtır o kadar Ömer ismine aşık ki oğlumuza bile Ömer ismi koydu

Ve bir tanıdığım var ismi mezhete ama kendine Nezahat dedirtmiş hep ben nu Nezahat diye biliyordum birgün kimliğinde gördüm ama şaşırdım ama yargılamadım ismi hoş değilmiş zaten 
0 oy
(3,254 puan) tarafından
Eşimin yengesinin ismi Gülay selenirken gögercin diyorlar ilk defa duymuştum değişik
0 oy
(231 puan) tarafından
Bu konu bana çok saçma geliyor tanıdığım biri var ismi güzide ama ismini çisem olarak kullanıyor geçen gün istada dolaşırken baktım ismini yağmur çisem yapmış o kadar saçma geliyor ki çocuklarının isimlerini de değiştiriyor ikinci bir ismi varmış gibi hayalinde ve kullanıyor bu isimleri bana çok saçma geliyor psikolojik rahatsızlık benim gözümde bu olay
(310 puan) tarafından
Psikolojik rahatsızlık olarak niye görüyorsunuz ki merak ettim
0 oy
(1,066 puan) tarafından
Bana da saçma geliyor ama insanlar zaten saçma amaaan ne kafana takıyorsun baska derdin mj yok asko
0 oy
(4,393 puan) tarafından
Genelde doğu tarafında öyle oluyor bizde 7 kardeşiz benim ve abimin hariç herkesin evdeki ismiyle kimlikte ki ismi farklıdır annemle babamın da öyle :)
0 oy
(3,853 puan) tarafından
Ismini begenmiyodur. Bizim bi tanidik adi muallaydi degisti leyla dedirtti herkese. Olabilir.
0 oy
tarafından
Bana göre çok saçma ismini beğenmiyorsan gidip değiştir zor değil benim iş yerinde kızın annesinin adı rahime herkes Maria diyor kadın gavur sanki bence komik

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 83 göst.
12 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (5,679 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 158 göst.
26 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Zeynepzeynep (183 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 119 göst.
29 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 237 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Eda... (634 puan) tarafından soruldu

403,716 soru

12,095,542 cevap

36,395 kullanıcı