0 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (1,289 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kizlar ozguvenim hic yok  hayatim boyunca hep utangaz sessiz ve duygusal biri oldum asla bu ortama giremem girdigimde konusmam son zamanlardada kekelemem filan artti onceden boyle degildim yeni ortamlara giremem yeni biriyle tanisamam kalabalik ortamlarda konusamam ki konussamda pek dikkate alinmam bu yuzdende konusmama biraz kendi tercihim kimse cagrmadan evlerine gitmem aramak bile istemem musaitseniz gelecez diye ama yeni arkadaslar yeni ortamlar istiyom kendime gore esimde cok sosyal her yere gitmek ister cocuklarim var cogu ortama utandigim icin gtmek istemiyom oglum 5 yasinda yukarda gorumcem oturuyo kayinlarim filan geldiginde cikmak istiyo ama ben cagirilmadan gtmek istemiyom en cok onlar icin sosyallesmek istiyom bi parka filan goturemiyom kucuk daha 6 aylik buyuk oglum 5 yasinda nasil asabilirim bu durumlari biriyla konusurken goz goze bile bakamam bi ortama girdigimde sesli bir sekilde selam veremem ama sosyal olmak istiyom artik  nasil asarim bu durumlari

6 Cevaplar

+1 oy
(148 puan) tarafından
Bende utangaç ve cekingenim hatta beni ilk kez görenler havalı filan zannediyor konusmadigim için halbuki cekindigimden konuşmuyorum:) ben üniversitede açıldım biraz daha konuşurum ederim ama cagirilmadan asla bir yere gitmem kalabalığa konuşmam valla çaresini bulursan bana da söyle .hayranım her girdiği ortama uyum sağlayan insanlara 
(1,289 puan) tarafından
Aynen bende oyleyim ama asmk istiyom nasil yapacam artik bi bilen cikar ins
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Anam ben okurken sıkıldım sen bu halinden sıkılmadın mı giii :D 

(1,289 puan) tarafından
Cok sıkildm iste girdigim ortam senlensin istiyom
+1 oy
(988 puan) tarafından
Örnek veriyorum hastanr işin mi. var telefonla arayarak ramdevu al.mesela bi yere mi gideceksin arayıp sor, arayabileceğin yerleri ara konuş müşteri hizmetleri vs.Gerçek hayatta da parka çık mesela yanında oturan bi kadına laf at.sırf konuşup bunu aşmak için.korkunun ancak üstüne gidebilerek yenersin.Başta takılırsın ama konuştukça açılacaksın normalleşeceksin.Hepimiz insanız bazen haber spikerleri bile takılıyor konuşurken bunun normal olduğu bil kendini soyutlama eve kapatma.Rezil olmak bu değil yani kekemelik değil asosyallik değil bunlar utanılacak şeyler değil.Alışverş yaparken de sohbet etmeye çalış uzun uzadıya bir şeyler sor ne olacakki bu özgüvenini kazanmanın en iyi yolu yabancı tanımadığın kişilerle konuşmak en iyi yanı da hata yapsan da bir daha görmezsin o yüzden aşmna en iyi bu yöntem yardım eder...Kısaca bi anımı anlatayım bende lise dönemimde senin gibiydim sonra 11.sınıfta staja başladık sağlıkçıyım bu arada dopumhaneye verdiler beni.kapıya çık şu bebek doğdu diye seslen ailesini bul gel dediler.amelşyathaneyle birleşikti o zaman doğumhane.kapıya çıktım ama nasıl kalabalıl herkes bana bakıyod herkes bi haber bekliyo.mecbur bağırcaz bulcaz dedim bebeğin ailesni.stajersin yabi yapamam deme lüksün yok.bi daha bağırdım artık seslendim o günden sonra özgüven tavan öylece aştım gitti 
(1,289 puan) tarafından
Haklisin bunlari deneyecegim sık sık parka gidecem
+1 oy
(931 puan) tarafından
ustune ustune giderek kalabalik onunde konusarak 
0 oy
(2,662 puan) tarafından
Benim eşimde aynı yaa değiştiremiyorum çoğu kez uyum sağlamak zorunda kalıyorum ama tatsızlık oluyor bu defa aramızda 
(1,289 puan) tarafından
Ayni bnde esime uyum saglamk istiyom ama egreti duruyo
(2,662 puan) tarafından
Yani bizdeki durum şöyle sanki eşin sana uyum sağlıyor öyle düşün, ama inan bu da çok zor oluyor arada kalıyorum bazen gitmek istediğim yerlere gitmiyor, bir ortamda konuşmuyor, kimseyi arayıp sormuyor bunlarda arada patlak veriyor bizde
(1,289 puan) tarafından
Aynisi bizde boyleyiz
0 oy
tarafından
Önce bol kitap oku diksiyonun gelissin yani konusamam ortamlarda dedin ya onun için diyorum sonra cesaretini topla ortama gir büyük okula basayacak hiç gitmicen mi veli toplantisina hiç hastaneye goturmedin mi sen tek başına doktorla konuşmadin mi alışırsın ortama girdiğin zaman da ilk başta heyecanlanacaksin elin aysgina dolaşacak tabiki o yüzden diksiyonunu düzelt dedim biriyle konuşsan dilin sürşse bi daha cesaret edemezsin sakin ve ılımlı ol zamana alisacaksin 
(1,289 puan) tarafından
Kitabi lise yillarimdan beri okurum firsatim oldukca okumayi severim yani biriyle karsilikli konusabiliyom ama yeni biriyle tanismak ve kalabalik ortamlarda pek konusamiyom
tarafından
İşte alışık olmadigin icin zamana acilirsin
(1,289 puan) tarafından
Yani ne yapim bn alosmak icin cagirilmadigim ortamlara bile gidimmi belki boyle boyle alisirim ortam dediysem gorumceme cikmk en basit
tarafından
Hayır cagrilmadigin yere gitme ama müsaitsen sana gelicem de ya da sen davet et parka çık onun çok faydasını göreceksin
(1,289 puan) tarafından
Deneyecem bunlari ins astim diyede post acarim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 107 göst.
14 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Biriiste (463 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 422 göst.
6 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 34 göst.
0 oy
2 cevap 79 göst.
7 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (620 puan) tarafından soruldu

411,192 soru

12,377,110 cevap

42,922 kullanıcı

Kategoriler

...