0 oy
565 göst.
Aile kategorisinde (312 puan) tarafından
Kızlar oğlum 3 yaşında ve çok da sosyal çevresi yok pek sosyal değil  parka vs götürürüm sadece, ama köye de geliriz bazen ve belirli bir süre kalırız mesela ama tüm çocuklar oğlumu dövüyor tabi yaşıtları onlar da küçük ben her ne kadar oğlum sende vur desem de vurmuyor, sırf bu yüzden pek oynayamiyor da. Ben eşimle baya kavgalı bir evliligim var ve bende biraz tahammülsuzlestm acaba ondan mı suçluluk hissediyorum. Hatta bir gün durup dururken birşey oldu bana dediki ama kavga etmeyn tamam mı birde parmağını sallaya sallaya içeri gidene kadar arkasına baka baka dedi. Yani düzenleyeceğiz inşallah bu anlaşmazlıkları ama acaba bundan mi veya neden ya çok üzülüyorum böyle çocuklarla pek oynamaz hatta ablamlar vs ona acır ona yazık oğlun zavallaidie ona kızma diye ufacik kizsam da bazenm  konuşması  ve düzgün ama bide çok kibar oğlum

12 Cevaplar

+7 oy
(2,271 puan) tarafından
Altta oğlum sende vur kelimesine takılan olmuş. Tabi ki insan evladına karşılık vermesi için böyle der bu da normal. Bende oğluma söyledim söylüyorum da. O seni itiyorsa sende **, o vuruyorsa sende vur, o cimcik atarsa sende cimcikle diye. Kimse kusura bakmasın her çocuk arsız değil. Bu yüzden arsız olmayan çocuklar da ezilmek zorunda değil. Anneleri olarak bütün anneler de tabi ki çocuklarına bunu öğretecek. Çünkü maalesef böyle bir devir de yaşıyoruz. Kimin zoruna giderse gitsin gerçek bu. Senin konuna da gelince canım öncelikle senin oğluna cesaret ve özgüven vermen lazım. Çocuğunu sen azarladikca o çocuk içe basılır. Devir kötü. Çocuğunu sen tutmazsan kimse tutmaz
(2,271 puan) tarafından
Evet birde bu küçük çocuklar için travma yaratır. Küçük yaşta karşılık vermezse yaşı ilerledikçe bu ezilmeyi kabullenir. Bir ömür böyle olur kendini hiçbir konu da savunamaz. O yüzden kimse kusura bakmasın herkesin çocuğu kendine değerli tabi ki çocuklarımıza aynı karşılığı vermeyi öğreticez
(988 puan) tarafından
aynı fikirdeyim canım dediğin gibi pısırık yetişeceğine gerekirse arsız olsun
(2,271 puan) tarafından
Evet canım haklısın öyle
(2,440 puan) tarafından
Tam aklımdan geçenleri yazdın brawo+++++
(2,271 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım çocuklarımıza bunları öğretmek zorundayız
-Reklam-
+1 oy
(2,169 puan) tarafından
Karman çorman anlatmışsın tek anladığım ŞEY OĞLUM SENDE VUR kelimesi. Bu doğru bir yaklaşım mı sizce siz nasıl yetiştirirseniz o çocuk öyle büyür yarın bir gün şiddete meyilli olur. Çocuğun doğru olanı yapıyor bence sen vur deyince vurmuyor mesela 
tarafından
Bunu en iyi ben bilirim ama maalesef tek derdi doğurup sokağa atmak olan kadın müsveddelerine bunu anlatamiyorum yıllardır sen ben o bu gibi çocuğunu özene bezene yetiştiren aileler daha sonra ne yazık ki çocuğum ezilmesin vs gerekcelerle çocuğa farkında olmadan şiddeti öğretiyor ama asıl hata burda başlıyor diyelim bi canavar senin çocuğuna vurdu senin çocuğun ona vurdu diyelim peki sonra nolcak senin çocuğun vurunca o canavar uzaklaşacak mi korkup kaçacak mi hayir daha beter üstüne gidecek sonra yine seninki vuracak al sana uzayıp giden kavga ve kafa göz yarılmış çocuklar... çözüm sana vurana sende vur değil sana vurmaya kalkana kendini dovturtme demektir yani senin çocuğuna vurmaya kalkanı çocuğun engelleyecek elini tutup iterek kendinden uzaklastiracak o canavar çocuk senin cocuguna vuramayacagini anlayinca asıl o zaman uzaklaşacak hem senin çocuğun şiddet görmemiş ve göstermemiş olcak hemde kendini savunmayı ogrenecek sana vurana sende vur denilen cocuk ilerde herseyi şiddetle çözmeye kalkan bireyler haline geliyor
(1,207 puan) tarafından
Çok güzel anlatmışsınız . Çok da haklısınız ama kendini elini savunup ittginde parmaklarını kirarcasina çevirmişti parkta çocuğun biri koşup müdahale etmesem çocuğum kim bilir ne halde olacaktı. Maalesef çocuklar itince gidecek kadar masum yetişmiyor. Kadinda gelmiş nolmuş yani çocuk onlar diyor
tarafından
İşte mesele burda canım cocuga kendini savunmasını öğretmek fiziki bi şekilde ama en önemli kural şu asla yüze vurma tekme atma vs olarak değil el kol tutup geri savurma olarak youtubede eğer hala kaldirilmadiysa çocuklar için savunma sporlari var ordan detaylı bakabilirsin
(1,207 puan) tarafından
Teşekkürler canım gerçekten bakacağım iyi oldu öğrendiğim. ❤️
tarafından
Bu mantıkla yetistirirsen hem çocuğun zarar görmez hem kimseye zarar vermez
0 oy
(890 puan) tarafından
Kavga gürültü olan evlerde yetişen çocuklar bazen ebeveynlerini örnek alıp kavga gürültü çıkarır, bazense tam tersini yaparak kavga gürültüden kaçarlar. Sana vurana sen de vur benim de benimsediğim bi tavır açıkçası bana bulaşmayana bulaşmam ama bulaşana bulaşmaktan da geri durmam. Çocuğun tavrı bi yandan iyi olsa da bi yandan çok normal görünmedi gözüme
(312 puan) tarafından
Çok üzülüyor., düzeltmek için ne yapabilirim peki bilmiyorum
(890 puan) tarafından
Yapabileceğin en iyi şey evdeki kavga gürültü durumuna bi son verip çocuğuna birbirini seven ve iyi geçinebilen ebeveynler olduğunuzu göstermek. Sağlıksız bi ortamda sağlıklı bi çocuk yetişmez bunu unutma
0 oy
tarafından
Sizin aile ortamınızdan olabilir ve lutfen dikkat edin buna yaşı daha fazla ilerlemeden bende oyle bir aile ortamında büyüdüm ve ben bizzat kendimden eminim ki o çocuk sizin davranıslarinizdan dolayı o sekilde içine kapanık tepki vermiyor cunku tepki verince o anki durumun daha cok kotuye gidecegini düsünüyor ve bunu size dile de getirmis kendisi dile getirebildiği için de ayrıca şanslısınız bu durum bu sekilde ilerlerse ileride asosyal icine kapanık ve olaylara tepki veremeyen bir birey olur yetiskin bir insanın her davranısı kücükken yasadığı olaylardan kaynaklanır 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Ayy aynı benm kızım benm kizimada herkes vurur çocuklardan kaçıyor eşimin yigeni var beladır kızım hepsiden korkuyor çocuk görse anne bana vuracak diyor gitmiyor 

Bende annecim sana vurana sende vur dedim burdakiler şimdi der kötü örnek olunuyor bilmem ne kendi çocukları hep birileri vursa birşey olmaz der sanırım ama tersine ben vur diyorum en azından karşıdaki anlasın annesi terbiye versin şiddet ogretmesin diye ama boş kızım vurmaz inşallah buyudugunde duzleir
0 oy
(107 puan) tarafından
Bunu bu kadar takiyosaniz önce çocuğun yanında kavga etmemeyi öğrenin anlamiyo sanıyorsunuz ama her şeyin farkındalar ve kaydediyolar.  Ikincisi çocuğa sende döv diye taktik vermek nedir benim çocuğum da hep dayak yiyen taraf oldu ama asla öyle bir kelime kullanmadım aksine karşısındakinin ne kadar kötü bir şey yaptığının böyle bi durumda orayı terketmesi gerektiğini anlattım böylece kendini daha iyi hissetmeye başladı önemli olan doğruyu aşılamak sende vur oğlum dersen ilerde lise çağında kavgalardan toplarsın cocugu cahil olmayın lütfen 
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Maalesef travma olmuş kavgalarınız cocukta.
0 oy
(20,207 puan) tarafından
Pek bişey anlamadım ama sanırım sizin kavgalarınız çocuğu bıktırmış 
0 oy
(5,867 puan) tarafından
Valah benim kızıma kmse karşmiyor hep bekliyorim bakiyorim bisriu tukurse falan kızsa gidip kızıyorum kızım cocuklaru çok sever genelikle iyi anlaşyor
0 oy
(974 puan) tarafından
Kavga olan ailedeki çocuk ya çok sessiz sakin oluyor kendini savunamıyor, veya hırçın oluyor bu onun yan etkisi. En azından onun yanında tartışmayın şahit olmasın veya ses yükseltmeyin biriniz sessiz kalıyorsa onu örnek alıyor olabilir 
0 oy
tarafından
Sende vur oğlum çocuğunuzu şiddetle büyütmeye sürüklüyorsunuz gerçekten çok örnek bir ebeveynsiniz , sizin yapmanız gereken şiddetin kötü olduğunu anlatmak sonra yarın öbür gün evleniyorlar eşlerine sizin gibi şiddetle yaklaşıyorlar ağaç yaş iken eğilir 
0 oy
(214 puan) tarafından

Ebeveynleri kavga eden çocuklar ya çok hırçın ya da sürekli baskılandıkları için içine kapanık oluyor. Malesef sizin kavgalarınızda cocugu çok etkilemiş gibi görünüyor. Kavga edip sinirinizi çocuktan çıkarıyor, bağırıyor ya da azarlıyor olabilir misiniz? 

Ya da cocugun gelişimini etkileyecek, özgüvenini zedeleyecek davranıslarda bulunuyor olabilir misin? 
Sizi suçlamak için sormuyorum lütfen yanlış anlamayın. Sorunuza çözüm olmak adına aklıma gelenleri paylaştım. 
(312 puan) tarafından
Bazen kızıyorum evet inkâr edemem, sonra çok vicdan azabı çekiyorum. Nasıl düzeltebilirm bilmiyorum onu böyle görünce içim acıyor
(214 puan) tarafından
:) Sonra da vicdan azabı çekip sevecen davranıyorsanız çocuk ne yapacağını bilemiyor olabilir. Sinirlendiğiniz an derin nefes alıp verin, bir iki saniye iç muhasebenizi yapın. Çocuğunuzun ne kadar kıymetli olduğunu kendinize hatırlatın. Elbette hepimizin sabrının taştığı bir nokta var ama siz mümkün oldukça tutarlı davranmaya çalışın.
Birde eğitimci olarak size tavsiyem özgüvenini geliştirici etkinlikler yapıp çocuğunuzu destekleyin.
Bunu düşünüp sorguluyor olmanız bile ne kadar iyi bir anne olduğunuzu belli ediyor.
(312 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, peki ne tür etkinlikler yapabilirim acaba eşime anlattim durumunu o da çok üzüldü bu gece
(214 puan) tarafından
Başarılarını övün örneğin çizdiği bir resmi evinizin en güzel köşesine asın. Birlikte etkinlikler yapın, oyunlar oynayın. Ona değerli olduğunu hissettirin. Bir süre bunları deneyin baktınız bir şeyleri aşamadınız oyun terapisi desteği alabilirsiniz.
Benim kardeşimde de hiperaktivite sıkıntısı vardı sizinkinin tam tersi :) oyun terapisine gitti 8-10 seans şu an çok daha iyi durumda.

Birde kavgalarınızı ne olursa olsun çocuğunuzun olmadığı yerde yapın illaki her ailede tartışma oluyordur bu sizin kötü ebeveynler oldugunuzu göstermez. Sorunları çocuğa yansıtmamaya çalışın. Umarım bir an önce toparlarsınız.
(312 puan) tarafından
Ya bunlar çok güzel öneriler mutlaka deneyeceğim, oğlumda şöyle birşey var yalnız cok çabuk sıkılıyor yaptığı şeylerden, telefonda oyun açınca dahi hemen sıkılıyor. Aslında çok vermiyorum telefon ama nadir de olsa, birde birşey oynarken Felan çabuk sıkılıyor başka oyuna geçmek istiyor
(214 puan) tarafından
Yaşı küçük olduğunu için çabuk sıkılması normal. Oyun kurabiliyorsa, kurduğu oyuna birilerini dahil edebiliyorsa şu sürecte yeterli. Ekran süresine siz yine dikkat edin
(312 puan) tarafından
Tamam, tekrardan teşekkür ederim
(214 puan) tarafından
Rica ederim :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 204 göst.
19 Nisan 2022 Aile kategorisinde Senbihterziyagilsin (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 289 göst.
20 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Kubrabas (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 188 göst.
30 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 899 göst.
8 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Emine S (16,898 puan) tarafından soruldu

403,618 soru

12,092,577 cevap

36,386 kullanıcı