0 oy
409 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

4 yaşına girmesine 2 ay kaldı daha bir arpa boyu yol alamadık. Çişini tutuyor söylemiyor bezini de çıkarıyorum öyle geziyor. Tuvalete hiç gitmiyor, çığlık çığlığa ağlıyor gitmem diye. Klozet aparatı alıp oturttum en fazla 5 dk oturup korkup kaçıp gidiyor. 10dk da bir hatırlatıyorum asla söylemiyor çişim geldi diye. Kreşe gitmesine çok az kaldı ne yapıcam kızlar bi akıl verin :( ödüllendirme yöntemi de işe yaramıyor duymuyor beni

11 Cevaplar

+1 oy
(4,444 puan) tarafından
Bazı çocuuklar siz ne yaparsanız yapın hazır olmuyorlar sizinki de öyle olmuş olabilir 
tarafından
Aynen hazır değilmiş galiba ben üsteledikçe o daha kötü oluyor inatlaşıyor benimle
(4,444 puan) tarafından
Bence inatlaşmayın iler de hiç alışamaz sonra. Daha 2 ay varmış 4.buçuk yaşına kadar bekle bakalım biraz daha bekle yani
(11,830 puan) tarafından
4 4 bucuk cik asiri gec degilmi nezan ilk basladin?  cck bilincleniyor ya daha zor olur buyudukce ama 3  yastan sonrasi icin zor olur deniyor.. ama 4 4 bucuk ta cok gec busefer aslinda kendisi utanipda bez istemeyip tuvalete gtmek istemesi laizm.
-Reklam-
+1 oy
(1,498 puan) tarafından
Biz mecburi 27 aylıkken bıraktık küçüktü bana göre ne o hazırdı ne ben aniden yaptım mecburen direk klozete oturttum hadi tuvalete gidelim derdim hayır derdi hadi asker gibi gidelim diyince asker yürüyüşü yaparak giderdi sanki evde bando takımı var sesler yürüyüş öyleydi sonra yapardı tekrar aynı giderdik ondan sıkıldı ördek gibi gittik kurbağa gibi zıplayarak gittik gibi gibi sonuç hala kaçırıyo oyuna dalınca özellikle bazen de keyfi ayın 7sinde 3 yaş olacak tam gece sürekli kaldırıyordum en az 3 kere sonra bu sayıyı düşürdüm en son tam kestim kaldırmayı gece Allah'a şükür sorun yok ama gündüz malesef hala var yani oyunla gidebilirsiniz hayvan sesleri ve hareketleri etkili oldu oğlum da ödül konusuna hiç girmedim
tarafından
Mesela dışarıya çıktığı zaman nasıl oluyor kaçırıyor mu zor oluyor mu canım nasıl yaptırıyorsun dışarıda
(1,498 puan) tarafından
Dışarda eşim yaptırıyo genelde kaçırmışsa üzerini değiştiriyorum ama söylerse tuvalete gidiyoruz zorluğu kaçırmışsa üzerini değiştirmek dişarda zorluyor biraz
+1 oy
(5,413 puan) tarafından
Kuzum çiş şarkıları var onları açın söyleyin. Şarkı söyleyerek gidin tuvalete. Sonra yükselen zekanın cırt cırtlı eğitim kitabı var onu yapın birlikte. Bu eğitimin öncesinde bi hazırlık olması gerekiyor
tarafından
Çok teşekkür ederim canım çok sağol bir de böyle deneyelim bakalım umarım işe yarar
(5,413 puan) tarafından
Yarar yarar. Bi tane çiş yapan bebek al. Lazımlığı falan oluyor onların. Bebekleri önce bezle. Sonra aa büyüdüler falan de. Lazımlığa oturt. :D
+1 oy
(14,390 puan) tarafından
Bizde bugün başladık tuvalet eğitimine 28 aylık. Çok inat benim da 2 3 kez tuvalete yaptı diğerlerinde kaçırdı. Bir iki haftaya öğrenir diye umuyorum. Sabah kalktık bezleri çöpe atıp el salladık onlar annesinin yanına gitti annesi çağırmış bezleri dedik :D alıştırma kulodu giydirdim tavşanlı falan işte çişini üstüne yaparsan tavşan üzülür ben üzülürüm falan filan diye diye götürüyorum WC ye zor olacak ama olur illaki bir şekilde sen pes etme. Birde telefon dan TV den konuyla alakalı çizgi film şarkı falan izledik gün boyunca :D
+1 oy
(495 puan) tarafından
4 yaş geç bile kalınmış gibi geliyo bana pes etmemelisin 
+1 oy
(13,325 puan) tarafından
2 sene kadar geç kalmışsın canım maalesef önceki seneler pes etmeyecektin inatlaşma dönemi başlamış 4 yaşına yeni giren kızımın beslendiğini düşünemiyorum ben olsam çıkardığım gibi bir daha takmazdım nereye işiyor  poh yapıyor umrumda olmazdı bi süre sonra kendi rahatsız olup elbet gidecek bende çocuk hazır değil lafına asla inanmıyorum 
+1 oy
(585 puan) tarafından
Bende 1 haftadir uğraşıyorum çiş geldimi tuvalete gidelim diyorum no diyor  yes diyorum niye no diyor götürüyorum su ile oynamak istiyor banyo da 
+1 oy
(1,187 puan) tarafından
Canım 4 yaş çok geç artık herşeyi biliyor anlıyor bebek değil ki ağlıyor deyip bırakma sabah kalk bezleri at artık bez bitti büyüdün çiş kaka tuvalete yapılır de besmele çek başla 3 gün 5 gün 1 hafta illa ki zor olur ama mecbur olduğunu hissetmesi lazım. Tuvalette oyunlar oynayın oyun hamuru ile anlat kitaplar var al oku sürekli resimlerini göster en olmadı bi psikolog yardımı almanı tavsiye ederim 
+1 oy
(6,390 puan) tarafından
Benimkide kasimda 4diyecek kendisi bezi cikarip bugun parkeye yapmis kakasini balkon yikiyordum geldi anne bebek kaka yapti diye bi baktim ki kakanin ustune bebegi koymus.dd.d..d ankaraya gidip gelmeyi bekliyorum ben ogretmeni birakacaginiz zaman tekrar bezlemeyin dedi 
+1 oy
(326 puan) tarafından
31 aylık bende başlayıp başlayıp pes edenlerdenim iki hafta önce sana gidelim istediğin renk tuvalet alalım bundan sonra çişini oraya yap hava çok sıcak popon acır filan diye konuştum mavi lazimlık istedi ilk gün hevesle yaptı bikere sonra kaçırdı altına ama büyük tuvaleti gelince hep lazimliğa yaptı sonra beraber lazımlıği döktük tuvalete sifon ona bastırdim bak gidiyo beze yapsan popon hep pis olacaktı filan dedim 1 haftadır da klozete oturuyo soyluyo çişini ama gece beslenmek istedi hep inatlaşmadim uyumadan bezledim bu gece ilk bensiz yarışı yatağının üstüne alez serdim bide nevresim katlayıp koydum ara ara su içmek için uyaniyo o zamanlarda gotürcem tuvalete bakalım nasıl olcak bizimki böyle böyle alişiyo sanki darısı başıniza
0 oy
(3,352 puan) tarafından
Neden bu kadar gece biraktin
tarafından
Çok uğraştım 2 senedir olmadı canım
(3,352 puan) tarafından
Bazi cocuklar naparsan yap olmuyo malesef bizde tuvalet egitim donemindeyiz  cisi altik soyluyo ama kakasini soylemiyor 4 tas cocuklarin takintili oldugu bi donem takintili oldugu seyler oluyon onlarla basla istersen ama asla pes etme yarin daha cok zorluk yasarsin
(3,352 puan) tarafından
28 aylik benimki bugun 10.gunumuz dun ve bugundur soyluyor cisini kaka desen 1 defa yaptik tuvalete oda zorla aglaya aglaya suan bunu yazarken bile tuvalette oturuyoruz beraber

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 414 göst.
28 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 544 göst.
12 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 214 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
84 cevap 3,748 göst.