+1 oy
475 göst.
Diğer kategorisinde (319 puan) tarafından
Yokuş kalkışının püf noktası varmı ya sürekli stop ediyor araba ehliyette kalmam inşallah bu yüzdendir

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Araçta yokuş kalkiş destegi yoksa ayagınız debriyaj ve frendeyken debriyajı yarım kaldırıp aracın kavrama noktasıni bulduktan sonra direk gaza yüklenın bu süredede yavasca debriyajı bırakın 

Aracta yokus kalkıs desteği varsa da yine aynı islemler ama daha kolay oluyor zaten sakince hissederek yapın hocalar sinavda konusuyor gerekirse kalkis yapana kadar cevap vermeyin 
(319 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(1,628 puan) tarafından
Bazi araclar yokus kalkis destekli oluyor. Eger oyle degilse debriyaj ve fren ayarlamasi yapip titreme noktasina gelince arac kendine kendine hafif hareket eder gaza yavas yavas basarsaniz araba geri kacmaz
(319 puan) tarafından
Çok sağolun napabilirim inşallah
0 oy
(136,610 puan) tarafından
pratikle kavrayabilirsin nasi anlatsam bilemedim
(319 puan) tarafından
Sabahtan beri video izliyorum ama bakalım
(136,610 puan) tarafından
video olmazki kendin yapman lazim
(319 puan) tarafından
Pratiğe gidicem sınavdan önce
0 oy
(14,059 puan) tarafından
Debriyajı az kaldır araba bi titriyor sonra yavaş yavaş frenden çek ayağını zaten gaza basmadan yürür araba
(319 puan) tarafından
Gaza basarken ayağım bi. Müddet ddebriyajda kalmalı mı peki
(14,059 puan) tarafından
Tabiki şimdi yarım debriyaj yaptıktan sonra frenden yavaşça çekersen arabanın yuruyecegini anlarsın zaten. Sonra frenden ayağını kaldırıp yavaşça gaza bas araba yürüdüğü için debriyajdaki ayağını kaldirmazsan istop etmez gaza basarken yavas yavaş da debriyaj kaldır. Arabayı dinlersen onun sesi seni yonlendirir
(319 puan) tarafından
Tamam csnım çok sağol
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Yarım frenle debriyaj fren yapacaksın. En son da gaza hafif yüklen durmaz. Gaza asiri yüklenip arabayida bagirtmamak önemli.
(319 puan) tarafından
EVET arabayı bağırttığı için kalanlar da olmuş
(1,207 puan) tarafından
Aynen
0 oy
tarafından
Debriyajı tam kaldırmadan gaza basmaya başlayacaksın 
(319 puan) tarafından
Gaza basarken bi müdde ayağım debriyajda kalcak mi
tarafından
Aynen öyle araba hareket etmeye başladığı zaman yavaş yavaş çekeceksin
(319 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim
0 oy
(1,542 puan) tarafından
Araba kalkıp gidine kadar yarım debriyada kal yani yarım debriyaj yapınca gaza bas yavaştan araç hareket etmeye başlayınca yavaş yavaş crk ayagaini debriyajdan ama asla hızlı hareket etme öncesinde kaldirirsan araba geri kayar 
(319 puan) tarafından
Çok sağolun
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Yarım debriyaj. 70 derecelik açıyla bile kalkarsın
(319 puan) tarafından
Denicem bi daha ki derste
0 oy
(13,496 puan) tarafından
Ben kaldım parkta ama sürüşüm şahaneydi. Yokuşta araba titrediğinde gaza dokunman şart debriyaj ve gaz paralel olacak yani hatta ben debriyaj yarımken gaza dokunuyorum

(319 puan) tarafından
Benımde sürüşü mü çok iyi diyor hoca park'ta da sıkıntı yok ama yokuş sıkıntı
(13,496 puan) tarafından
Kız parkta ben de çok iyiydim. Sınav günü mallık yüklendi bana. Son adımdı paralel bir ter boşandı benden dik girdim herkes şok ahahhshs :) neyse ya nasip. Yokuştan korkma dediğim gibi yap yarım debriyaj ayağın gazda öyle kalk
(319 puan) tarafından
Valla insan heyecandan başıma ne geleceğini bilmiyor gerçektn
0 oy
(6,920 puan) tarafından
Arabanız varsa kullanck boş olan bir bayır bulup pratik yapmalısın yoksa anlatmakla olmaz ki yada video vs olmaz en iyisi pratik 

Normal de stop ettirmiyorsan orda da ettirmen korkma
(319 puan) tarafından
Arabamız var evet ama eşim çalışıyor eşim dışındkimse de yok bakalım bulucaz bi boşluk
0 oy
(473 puan) tarafından
Aracın modeli ne  
(319 puan) tarafından
Sürüş kursunın hundai ı 20  bizim arabamı Opel corsa
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Pratik yapamn lazım bol bol 
(319 puan) tarafından
Eşim işinden dolayı yaptoramıyo ondan başka kimse de yok
0 oy
(121 puan) tarafından
Geç kalıyorsundur gaza basmakta hızlı hamle yapmalısın 
(319 puan) tarafından
Muhtemelen

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 568 göst.
2 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,430 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 554 göst.
12 Ağustos 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Papatya_masal (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 737 göst.
17 Ekim 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sinem bolatat (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 83 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nimbus (41 puan) tarafından soruldu

413,239 soru

12,441,843 cevap

46,014 kullanıcı

Kategoriler

...