0 oy
163 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (162 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Ben sevgi görmedim hiç Bi zaman hep şiddet gördüm şiddetle büyüdüm babam her zaman sustu yoktu ben şimdi oğlumu çokk seviyorum sevmek ne bilmiyorum ne kelimeyle ne hareketlerle eksik kalıyorum sanki üstünede olmadık yerde çocuğa bağırıyorum istemsiz ce çocuğuma belli edemiyorum. Birgün oğlum bna canım oğlum de anne dedi canım oğlum dedim o zaman yemek masasında babam değil sen yanıma otur dedi ben anlayamadım 4 yaşında henüz çok mu anlam yüklüyorum acaba onlar zaten hissediyor dur sevgimizi 

6 Cevaplar

0 oy
(4,721 puan) tarafından
Yani çocuğuna zaman zaman bağırmayan anne yoktur bazen çileden çıkarıyorlar ama sonrasında kızımda oğlumda aynı şekilde gelirler özür dılerler bende özür dilerim hemen öper sarılırım sürekli de dile getiririm sevdiğimi şiddetle büyümedim ama bız kalabalık aileydık dede babaanne amca falan o yüzden eski kafalık vardı babam bize sevgisini hiç gösteremedi ayıp diye eşimin de aynî sekilmiş.. Ama çok şükür çocuklarımızı sevgımızı hep gösteririz sende durup dururken doya doya öp sarıl sevdiğini söyle vakit geçir çocuklr herşeyi bızden daha hissediyor emin ol.. 
(162 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(4,495 puan) tarafından
Söyleyeceklerimi yanlış anlama ama biraz önce başka bir postta açtın ve diğer bir iki postuna da baktım, sadece bu durum olsa çocuklar bazen kırıcı olabiliyor derdim ama sen postlarında başka şeylerde yazmışsın. Çocuğuma çok bağırıyorum, çocuğum parkta diğer çocuklara bağırıyor vs gibi. Sen kötü bir çocukluk geçirmişsin ama çocuğundan önce senin psikolojik bir desteğe ihtiyacın var. Muhtemelen çocuğuna gösterdiğin davranışlar, bağırmalar, sabredememeler çocuğunda bağırmayı normal bir durum olarak kabullenmeye, öfkeye ve sevilmediğini hissetmeye neden olmuş. Eğer çocuğunun da ileride senin gibi sevilmeden büyüdüm demesini istemiyorsan acilen destek al.
(162 puan) tarafından
Ekstra bide ben yalnızım eşim gece geliyor eve çok arkadaşım da yok bende bunalıyorum bunlarda etken
(162 puan) tarafından
Yardımım yokki hiç
(4,495 puan) tarafından
Yardım olmaması insanı yorar kabul ama bu sürekli bağırmaya ya da çocuğa sevilmediğini hissettirmeye sebep olmaz. Sen çocuğuna gereken sevgiyi onun diliyle göstermiyorsun belli ki. Yardımcın olmayabilir ama bu senin psikolojik destek almana engel değil. Çocuğuna yazık değil mi, böyle hissetmesi seni de üzüyor sonuçta. Yargılamıyorum ama neden 2. çocuğu düşündünüz o halde? Şimdi bir de kardeş kıskançlığı, onu kucakladığında vs oğlundaki bana yapmıyor beni sevmiyor duygusu iyice artacak ve geri dönüşü olmayan bir kopukluk olacak oğlunla. Ertelemeden psikoloğa git.
(162 puan) tarafından
Korunduğum halde Allah verince ne yapabilirim gittim hastaneye korunma yöntemi yaptırmıştım
(4,495 puan) tarafından
Valla olan olmuş da sen bundan sonrasına bak, kendi psikolojini düzelt. Sen düzelince bak çocuk nasıl düzeliyor. 2 çocukla hiç sabrın kalmayacak ve o büyük olduğu için istekleri daha fazla olacağı için ona daha çok yüklenmeye başlayacaksın. Yazık etme çocuğa.
0 oy
(5,496 puan) tarafından
Bende cok sevgi gormedim. Sukur siddet gormedim. Ama annemin cocukluk doneminde bana sarilip canim kizim dedigimi hatirlayamiyorum hic bi animda boyle bisey yok. Ya da beni kucagina alip sarildigini falan. Cocukluk anilarimda boyle seyler yok. 

Ama ben cocuguma sarilirim,operim,canim bebegim iyi ki varsin seni cok seviyorum derim. Bu kelimeleri hergun kullaniyorum ozellikle sabah uykusundan kalkinca. Dogdugundan beri boyleyiz. Sabah kalkar yatagima gelir sarilir yatariz biraz. O beni oper ben onu operim. 

Yani bilemedim siz gormediniz diye cocugunuzu boyle seylerden mahrum etmeyin. 

Her sabah uyaninca gunaydin canim oglum deyim sarin oksayin ,opun. Gun icinde sarilip opun. Hic mi kucaginiza gelip sarilmaz cocuk.
(162 puan) tarafından
Sarılıyorum canım zaten ben kendimi sorguluyorum yinede insan bilmediği bişeyi ne kadar doğru yapabilir ki verebilir
0 oy
(3,063 puan) tarafından

Sevginin tarifi olmaz ki.. içinden gelir zaten tutamazsın. Bazen sımsıkı sarılma, bazen sevdiği yemeği yapma bile sevgi göstergesidir.

Kendini aşman lazım. Bende anne sevgisi,ilgisi görmedim. Bilmediğim birşeyi yansıtamam demedim. Kendim nasıl hissediyorsam öyle yaptım. Bana şöyle yaklaşılsa çok mutlu olurdum dediğim şeyleri yaptım.Bol bol sarıldım. Kucakladım. Öptüm. Içimden gelen herşeyi ne söylemek istiyorsam söyledim.
Çocuğun sana ihtiyacı var. Ona bağırmak yerine kucakla anlamaya çalış. Yanında olduğunu, sevdiğini belli et. Senden ilgi beklemese "bana canım oğlum de " der mi? Lütfen özellikle çocuklarımıza karşı dil fakiri olmayalım.
(162 puan) tarafından
Çok doğru aslında ben burda tam yazmadım kötü Bi anne değilim çocuğum ne isterse yeterince yapıyorum onu kimseye bırakmıyorum benden daha iyi bakan biri yok zaten onu mutlu edecek yerlere götürüyorum sarılıyorum bazen çok kırıcı oluyorum ona karşı tutamıyorum kendimi sanki ufak hatasında bana nasıl davrandılırsa ne gördüysem öyle davranıyorum Dilara cımşu sözlerin beni etkiledi bundan sonra oğlum hata yaptığında ya da kızdırdığından annemden ne tepki görmek isterdim diyip Bi durcam oğlum daha dört yaşında bunu değiştirebilirim erken daha yaşı
(3,063 puan) tarafından
Kötü bir anne olduğunu hissettirdiysem kusura bakma.
Lütfen çocuğuna hata yapma lüksü tanı. Tanı ki doğruyu yanlışı ayırt edebilcek potansiyeli olsun. Korkmadan fikirlerini beyan edecek gücü kendinde bulsun. Çok kızdıysan sinirlendiysen derin bir nefes al ben bir su içip geleyim,elimi yıkayıp geleyim diye uzaklaş çocuğundan sakinleş. Benim oğlumda 4 yaşında zorlayıcı olabiliyorlar ama onların bizden başka kimsesi yok.
4-6 yaş aralığı anneye en düşkün olunan zaman diye duymuştum. Fırsatı değerlendir. Ona verdiğin değeri hissettir annesi ♡
(162 puan) tarafından
Dediğin gibi hatasız olmaya çalışıyorum çalıştıkça batıyorum sanki  çünkü çok kötü çocukluk yaşadım acısını çekiyorum korkuyorum ben gibi olmasın sevgisiz büyümesin annem hala beni sevmez aramaz sen evlendin artık yolun ayrıldı der der yabancı gibi koydu beni
(3,063 puan) tarafından
Hatasız değiliz,olamayız. Bırak yaşadıklarını bir kenara bırak. Çocuğunun umrunda değil ki senin ne yaşadığın. Onun derdi annem bana baksın,benimle ilgilensin,beni sevsin vs. . Demez ki annem neler yaşamış dur halinden anlayım diye.
Yaşadıklarını unut demiyorum. Alman gereken dersleri al ve yoluna bak. Bu yolda seninle olmak isteyen okur. Beklentiye girme ( annenin seni sevmesi,anlaması vs.gibi) çocuğuna,evine kendi çekirdek ailene sarıl. Bak görüceksin sevgiyle oğlunda sende nasıl iyileşiyorsunuz.
(162 puan) tarafından
Bu söylediklerin aşırı doğru işte bu noktayı bulmaya hayatıma geçirmeye çalışıyorum annemin de piskolojik sorunları var ben terapiste gittiğimde annen tedavi olmalı dedi bana yapacağı bişey yok tu annem devamlı zarar veriyor savaş içinde rekabet içinde benimle ve dengesiz sevgisi var birgün çok iyi yiyoruz geziyoruz yardımcı birgün sonra kapının dışına atıyor beni asla bakmıyor ben afallıyorum sonra zor durumunda annemin kardeşlerimin destek sağlıyorum elimden geldiğince bana dönüyor diyorki sen ne yaptın ki diyor ne yaparsan yap iyi yada kötü olsun Bi nankörlük Bi Tatmin sizlik Bi Allah razı olsun kızım demek yok asla ben yorulduğum la kalıyorum üstünede kavgalar ediyor benim le sonra yine iyi oluyor
(162 puan) tarafından
Babam dahi hepsi birleşiyor benim evim yolum ayrı olduğu için onlar Bi evin içinde birbirini tutuyor haklı da olsam haksız da olsam zoruma gidiyor benim ama onlara asla laf yetişmiyor hep haklılar hep
(3,063 puan) tarafından
Mesafeni koymayı bileceksin o zaman. Bana zararı dokunuyorsa kimseyi gözüm görmez. Sen önceliği kendine ver. Bak o zaman hayatın değişir.
(162 puan) tarafından
Şuan evet onu yapmaya çalışıyorum bide benim annem narsistti bizi kendine çok ağlamış ayrışmak ondan yıllarımı aldı yeni yeni kendi kıyafetlerimi seçiyorum kendim Bi yerlere gidebiliyorum bağımlı yapıyordu kendine dövsede dövsede kaç yaşıma geldim halen ne kıyafet alıcam eksik ne ne istiyorum bilemiyorum
(3,063 puan) tarafından
Bu yolda kendi değerini bilip,kendini keşfedip ayakları yere sağlam basan,ailesiyle mutlu biri olmanı dilerim.
(162 puan) tarafından
Çok sağol
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Şiddet görmedim ailemden kötü söz bile duymadım. Ama bir gün olsun canım kızım diyip sarılıp optuklerini yada elimizden tutup parka götürdüklerini bilmem. Heee ben de kızıyorum arada kızıma ama hep sevgimi çok belli ederim. Öyle misafirmis kaynanaymis kayinbabaymis  yanımda kim olursa olsun nerde olursam olayım kızımı öpmek sarılmak istersem annen kurban olsun sana der şapur supur öperim. Çok belli ederim sevdiğimi. Bunu da belli edeyim sevgiden eksik kalmasın diye değil içimden geldiği için yaparım. 
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Hepimiz bagiriyoruz. Hepimiz demeyeyim hadi belki bağırmaya vardır da. Yüzde 90 diyeyim . Sesimiz yukseliyor. Ben özellikle acelem olduğu zaman . Ama.elbette bu bagirmaliyiz anlamına gelmiyor. Kendimizi tutmalı elimizden geldiğince az sesimizi yukseltmeliyiz. Ama şunu merak ediyorum. Oğluna hangi sevgi sözcüklerini soyluyorsun. Her gün sarılıp öpüyor musun. .
(162 puan) tarafından
Balım çok derim oğluma gözlerin çok güzel saçların fln da derim kendi gelir zaten sarılmak için
(19,483 puan) tarafından
Dostum her gün çok çok saril. Sadece onun gelmesini bekleme. Gel kuşum kucagima de sarıl op. Gidikla. Güzel sözler soyle. Mesela ben Allah'ım sizi ne güzel yaratmis. İyi ki sizi bize vermiş. Derim sık sık. Öper koklarim. Annesinin kuzusu minnoş yavrusu tontik kuşu falan filan. Uretirim yani. Sen nasıl sevilir bilmiyorum dediğin için ayrıntılı örnek veriyorum. Bunlar benim içimden geliyo. Ama sen de yapa yapa alışırsın. O yavrucugu sevgisiz bırakma.
(162 puan) tarafından
Tamam bende çok üzülüyorum bu sizden yardım istiyorum işte biz nasıl büyüdük oda büyür demiyorum bişeyler yapmak istiyorum işte ki buraya yazdım burda herkesin söylediklerini dikkate alıyorum yapıcam da

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 306 göst.
29 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 131 göst.
31 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 695 göst.
13 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Kai (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
4 Ocak 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Tomurcuksss... (986 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,564 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler

...