+1 oy
1,163 göst.
Diğer kategorisinde (2,948 puan) tarafından
Baştan söyliyim kimsenin arkasından konusmak ya da kınamak için açmadım postu. Tamamen gerekli bir konu olduğu ve rahatsızlık verici olduğu için. 

Dün bir arkadasım geldi. Yanında 4 yasında kızı ve orta okula giden oğlu ile. Hepsini cok seviyorum onda sorun yok. Makarnayı çatal yerine el ile yiyorlar ve ıslak mendil ya da el yıkamak asla yok. Börek tarzı birşey vardı yağlı da baya annesi de eşi ile yiyor asla oda yıkamıyor ya da silmiyor. O kadar rahatsız oldum ki. Ev kirlendiği için değil onların bu yasa kadar bunu öğrenmediği için. Ben verdim al kızım al oğlum diye çocuklar silmeyi bile bilmiyor.

Benim kızım 3yasında ne yerse yesin hemen elini yıkatır. Ağzında yemek lekesi kalsın hemen ıslak mendil ile siler. Lazımlığa bile yapsa elini yikamamı ister. Ben böyle alışmasını istedim. Mutfak ya da yemek yenen yer dışında asla birşey yemez. Odasında ya da geze geze. Anne olarak üzüldüm. Toplum içinde böyle olan cocuklar zorluk yaşayabiliyor. Benim birkaç arkadaşim vardı tuvaletten sonra bile el yıkamayan. Kırmadan anlattık öyle oturdu. Gelen kişilerde tuvaletten sonra el yıkamıyor. Eksiklik çok büyük hemde. Post açtım cünkü ben hissettim resmen eksikliği. Aramızda böyle olanlar varsa ben varım asla demez ama belki okur ve yapmadığını fark eder diye açtim. Asla ama asla kötü niyetim yok. Arkadaşımı kırmadan bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama iyiliklerini istiyorum kesin bir yol bulucam. Sokaktan gelince bile el yıkamıyorlar cünkü o cocuklar hasta olacak ortlalık zaten fena. Gittiler ama dünden beri kafamda kaldı nasıl desem nasıl anlatsam da hijyene dikkat etseler biraz. 

31 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aynı anlattığın gibi benimde var umursamaz arkadaşm bana geldımı çocuğun eline veriyor bişey kek börek 2 yasında çocuk yere döküyor ayakta yiyor geziyor umrunda değil arkadasmn elini de yıkamıyor sonra benimde tahammülüm yok büyük oğlu tuvalete girer cıkar el yıkamaz sifon çekmez 
(2,948 puan) tarafından
Ben dedim ama en baştan cocuklar sofra dışında Baska yerde yemek yok diye. Ona asla izin vermem.
-Reklam-
0 oy
(16,545 puan) tarafından
Cok haklısın canım anne baba da bitiyor us ogretmemis çocuklara eğitim küçükken verilir 
(2,948 puan) tarafından
Annesi de yapmiyor işte çocukta dediğin gibi ne görürse o.
0 oy
(16,134 puan) tarafından
Kadınında yanında çocuklara hadi çocuklar dışardan geldik banyo şurda ellerimizi yıkayalım de sürekli gerekli olan yerlerde eliyle makarna yiyen insanları düzeltebileceğini pek sanmıyorum ama bende böyle şeylere takıntılıyım oğlum bir yaşından beri kapıda ayakkabılarını çıkartır yeğenimde dahil çevremde bir çok çocuğun paldır küldür içeriye ayakkabı ile girdiğini görüyorum 
0 oy
(9,809 puan) tarafından
Ay evet ya hiç hoşlanmam ben ne yalan soyleyim öyle insanla arkadaşlık da edemem cocugumunda etmesini istemem onların bünyesi alismis kaldiriyo ben yemek yaparken sürekli yıkarım havlu şırıl siklam olur yıkayıp kurulamaktan çocuk desen ayakta zaten yemez de yediği zaman ağzını sildirir dün annem jelibon almış dışındaki şekerler eline yapışmış anne eğ eg diye yikatti elini silmeyi bile kabul etmedi çok yanlış çok 
0 oy
(2,550 puan) tarafından
Aile terbiyesiyle alakalı eşimde banyo yap desem yapmaz işten gelince temizlen demeden temizlenmez .tırnağını kes demeden kesmez dışını fircalamaz ,uyanınca yüzünü bile zorla yikstirim .ailesi de pis cunku.bilseydim bu huylarını evlenmezdim pislg.e tahammülüm yok başak burcuyum bide çok titiz değilim ama temizim yani 
0 oy
tarafından
Benim rahmetli annem de bize öyle öğretti hatta bi salata yapacaksak elimizi yıkıyorduk ama annem benim gözümün önünde de yıkayıp öyle başlıcaksnz yapmaya diyordu biz öyle büyüdük ama yetişkinlerin çoğunda el yıkama alışkanlığı yok heleki lavabodan çıkınca o yüzden bende takıntı haline gelmiş her evde yemek yemem bi kaç tane öyle gördüm burnunu karıştırıp yıkamadan yemek yapan ya da tuvalleten çıkıp elini yıkamadan mutfağa giren 
(52 puan) tarafından
Ayyy kalbime inecek. Şimdi ben nasıl dışarda bişey yiyeceğim. Var mı Cidden öyleleri
0 oy
(233 puan) tarafından
O kadar haklı o kadar haklısın ki. Neler görüyoruz bazı insanlar gerçekten çok dikkatsiz ve umursamaz evlatlarıni da aynı sekilde yetistiriyorlar 
0 oy
(332 puan) tarafından
O kadar haklısın ki canım, kesinlikle katılıyorum sana. Bunda linçlenecek bi durum yok. 
0 oy
(741 puan) tarafından
Anne bile öyleyse alisamaz bence siz ne kadar söylerseniz söyleyin benim oğlum 2 yaşında eli batınca hemen koşa koşa gelir ellerimi sil yada yıkayalım hadi diye onlara yol gosteren anne olcak ama annede öyleyse alisamazlar maalesef 
0 oy
(12,889 puan) tarafından
Bunun aileden geldigi çok bariz ortada. Babam gittiğimiz piknik alanının önce çevre temizliğini yaptırır sonra yeni bi çöp poşeti açıp onun içine atmamizi söylerdi coplerimizi. Şuan 30 yaşındayım hala da öyle araçta bile bi poşet bulunur içine atarız çöpleri. El yıkamayı söylemiyorum bile.

Kızım da 2 yaşında arada unutup elini üzerine silse de çoğu zaman ellerimi yika diyerek geliyor bisi yediği zaman. Görgü çok önemli bisi 
0 oy
(149 puan) tarafından
Çok katılıyorum temizliği aşılayan anneleri tebrik ediyorum kendim dahil bugün misafirim vardı benzer durumu yaşadım yani çocukların suçu değil anneleri öğretse öğrenir bide cocuk kıyameti kaldırsa hoc bakmayan sahip çıkmayan annelere de çok kızıyorum doğurdun takip et yani 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
1 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Tombul kel bebek (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 176 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Elf.ylmz.6006 (47 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 499 göst.
24 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,105 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 709 göst.