+1 oy
599 göst.
Diğer kategorisinde (5,984 puan) tarafından
Nasıl yapyorsunuz bir arkadsim.parkta bizde veryoriz durmuyorlar hiç vermeyn yoktur ben inanmıyorum dedi kızım 4 yaşında 1 yalan olmasın 1 buçuk yaşında alişti onceden park yoktu arkadss yoktu bende 7. Katta otryordum aşırı yarmazdi bir saniye yerinde durmazdi hep izlerdi ev eysalarina zarar veryordu yürümeye başladığından itibaren nyse biz evi falan taşıdık artık üç yaşına basacakti psikolga gotrdum dedi telefon verme hiç verme bu çocuk ondan öyle asabi hata doktorun tahtasını düşürdü dedi çok hareketli bir ay telefon vermedim bir yaz boyu hep hep parka çıkardım hep etkinlikler kitaplar aldım yaptık sürekli öğretim konuşmayı braz açıldı ne olduysa bı anda telfin bir iki aldı hep eşim yuzudn beş daka beş daka ablamlara annemlere gittigimz zaman aldı eve geldi öğrendi bu aralar da olay storeden bisiruuu şeyler indyor çok sinirli olmuş öyle byle degl ben sakliyorim o buluyor alıyor beş aylık hamileyim halim kalmıyor sinirden karnıma vuruyor eşime dedim daha asla vermiyecem şarsi habire fulluyor btryor okula busene gondermeyecm seneye gtsin dedik iki sene üst üste zaten herşeyden skılan cocuk bide doğumum var soğuk havada iki defa götür getir yapamqzsin dedi.esim artık seneye gondercem kızlar Allaşkina kınamayın siz nasıl yapyorsunuz durmuyor bu hiç yaaa yemek yapacam alyor namaz kiloyom alıyor kuran okuyorim alıyor süpürge atyorim eve alıyor ne olcak byleeee

20 Cevaplar

0 oy
(550 puan) tarafından
Baya yüksek bir yere kaldır bence 
(5,984 puan) tarafından
Kız dolaplarin üstüne kaldyorim ilaaa istyor iki saat ağlıyor telefon da dyemiyor şemilo.dyor ha şemilo.ha şemılo.kafayi yemiş o ağlıyor sancı krap.gryor.karnima
-Reklam-
0 oy
tarafından
O sizi değil siz onu yoneteceksiniz. Telefonu önce kendinizden uzak tutun görünür yerde bırakmayın. Sonra istedikçe başka alternatif şunun etkinlik ev işlerine yardım vb. Baktınız öyle de olmuyor bırakın ağlasın. Ağlayarak da ulasilmayacagni anlayınca durur. Günün belli saatinde belli bir sürede vericem deyin bunu görsün süreyi de çok tutmayin yeterli olacaktır 
(5,984 puan) tarafından
Yaa misafirlkte yada çok zor durumda kalmadıkça vermeyeleim.dyorum.esime.de.dedim farketim bugünlerde aşırı hırçın bisiru.kitap aldım istemiyor resmen
0 oy
(133 puan) tarafından
2 buçuk yaşından sınra galiba baktı oda en fazla 10 dakika galiba bizimkide çok yaramaz hiç durmuyor 32 aylık trlevizyonu kırdı düşün artık konuşmuyorda ekran da o kadar yok 2 veya 3 tane sevdiği çizgi film var ona bakar yoksa bakmaz durmuyor yoksa oyuncaklatıyla oynuyor bazen bazen de oynamıyır ve halada konuşmuyor ama her söylediğimi yapıyor bilmiyorum babası çok kavgacı şiddet bağımlısı resmen pislik o yüzden mi acaba 
(5,984 puan) tarafından
İşte oda etkiliyor.olablir kızımda senin çocuk ayindayken kuş bile dyemiyordu düşün balık falan çok kelimesi yoktu telefon bir ay vermedim nasıl akılı olmuştu nasıl millet herkes.dyordu parkta değişmiş artık cümle kuruyor ama.dogri duzgun anlamıyorum bebek dili gibi şeyler syliyor nasıl olacak hiç blmiyorim yemin ederim kafayı yiyecem çok uzuluyroim
0 oy
(146 puan) tarafından
34 aylık ikizlerim hiç telefon vermiyoruz büyükler bı şey izletmeye çalışırsa eşimde bende uyarıyoruz he görüntülü konuşma illaki oluyor ama onun harici kesin kuralcıyız
(5,984 puan) tarafından
Ayy ne guzel.iki kişiler sklmiyorlqr bu tek çocuk kmse yok çok sklyor
(146 puan) tarafından
Evet canım biri diğerini görmese hemen sorar hem kavga eder hem oynarlar çok şükür :))
(5,984 puan) tarafından
İşte pişmanım hemen çocuk yapmadım dye
(146 puan) tarafından
Pişman olma canım her şeyin hayırlısı yani evet kardeş güzel ama bi j kadar da zor he ben mutluyum halimden ama yani bana hep annem destek ,kolay kolay hele de tek başına isen çok çok zor
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Eşim yurt dışına gitti gideli vermiyorum 1 buçuk ay oldu hem tv açmıyorum hem tlfon vermiyorum çok şükür alıştılar hep eşimden kaynakliymis onlar isterse hemen oyuna daldiriyorum
(5,984 puan) tarafından
Bende hemen başka şeye yonlendyroum ama sklyor iki daka en fazla oynuyor daha birakiyro
(3,061 puan) tarafından
Başka şeye yönelin sıkılınca ben öyle bas ettim ve mümkünse biyerlere gitmiyorum gittiğim yerde çocuklar tlfonla oynuyor
(5,984 puan) tarafından
Evet haklısın ailem burda gtmesemde olmuyor işte cnm ya annem yaşlı gormeye gidyom falan
0 oy
(66 puan) tarafından
Oğlum 3 yasinda bu gune kadar vermedm.bu aralar bir iki defa açtım o da küçüklük fotoğraflarıni gosterdim. Oyuncaklarla oynuyor kitablari cok seviyor knun haricinde benimde hep tepemde sürekli oyun istiyor bazen bunaliyorum veriyim diyorum ama kıyamıyorum biraz daha geçince yavas yavaş bir seyler açarım ama telefondan degil tabiki 
(5,984 puan) tarafından
Ne güzel alişmamis bu alişmis
0 oy
(363 puan) tarafından
İki yaşında hiç telefon vermedim ama  bir ay öncesine kadar günde bir buçuk saat televizyon izliyordu onu da çok uykusuzdu geceleri uyuyamıyordum yorgun düşüyordum öyle açıp yanında uyuyordum  bir aydır uykuları düzeldi bir aydır onu da bıraktık 
(5,984 puan) tarafından
TV hep açık bizde bide bıkmadan aynı şeyleri izliyor
0 oy
(5,527 puan) tarafından
2 yasina kadar hic ekran izlemedi. 2 yasindan sonra gunde 30 dk tv den cizgi film izledi. Bazi gunler hic izlemedigi oluyo. Suan yaz tatili evdeyiz maksimum 2 saat izliyodur. Telefondan izlemeyi bilmiyo sadece kendi bebeklik resimlerine bakar arada. 

Bizim de ekran actiktan sonra hircinligimiz artti. Daha agresif oldu. 

Sabah- aksam parka cikiyoruz kimse olmasa bile ikimiz oynuyoruz,top,scooter falan bazden. 

Evde de cok kitap okuruz 1 saat araliksiz kitap okudugumuz vakitler olur. Lego,yapboz,oyun hamuru,oyuncaklarla oynama ,bazden sarki acip dans ederiz,saklambac falan oynariz. 3 ay sonra 3 yasinda olacak. Oglen uykusu yok cok nadir 7 gibi kalktigi gunler zorla uyutuyorum ama o zamanda gece 12 de uyuyo. 

Bizim de bulungumuz sehirde kimse yok. Binamiz da komsu yok. Sokagimizda cocuk bile yok. Parka gidiyoruz 3-5 cocuk anca. Onlarla da iletisim halinde cikiyoruz genelde. Cocuk olunca daha iyi vakit geciriyolar. 

En bastan vermemeniz lazimdi ama azaltabilirsiniz zamanla. Yerine tabi oyalanacagi aktiviteler koyun. 

Size zor gibi gelebilir ama en azindan yarim gun okula gitmesi hem sizin hem de onun icin cok iyi olacaktir.
(5,984 puan) tarafından
İşte doğumum var bir kova oyuncak senin anlattığın bütün oyuncaklar bendede var yapmıyor hayr dyor telefon olunca alıyor kaçıyor odaya artık blmiyorum neyapacagiimi
0 oy
(2,072 puan) tarafından
Çocuk sizi değil siz çocuğu yönetmelisiniz. Ağlada zırlasa da vermeyin. Bulamayacağı yere saklayın. Baya ağlar ama sonuç alamadığını görünce mecbur susup oturur 
(5,984 puan) tarafından
Hiç sorma yaa eşime dyorim o bizi yonetyor kumanda alıyor kesinlkle bişey izleyemiyoruz hep o illa açacak kendisi izleyecek yolda yuryoriz bu yoldan gdecz dyor bu kıyafeti illa gycem dyor illa bu bu dyor o bizi yoneltyor yaaa
0 oy
(1,248 puan) tarafından
28aylık hiç telefon vermedım hayatında hiç çizgi film ızlemedı  
(570 puan) tarafından
Konusuyormu çocuğun canım
(5,984 puan) tarafından
Ayyy ne güzel
(1,248 puan) tarafından
Anne baba dede nene bıttı hadı vs kelımeler söylüyo ama bırebır konuşmuyo  herseyı anlıyor tüm organlarını bılıyor sadece dılı dönmüyo bız gurbetteyız böyle çok arkadasıda yok parka falan çıkarıyorum ama tek çocuk oldugu çocuklarla fazla ıletısımı yok
(5,984 puan) tarafından
Benim kız 4 yaş olacak o bile uzun uzun konusamiyor
(570 puan) tarafından
Benim kızımda 28 aylık ve bizim gibi konuşuyor telefon ve TV den hiç uzak tutmadim TV izliyor telefondan da çizgi film izliyor
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Bn hiç vermedm ama smdi 3 aydır  tablet aldı babası artk izliyor ama öyle ck bağlı değil bnm ki mallah i var
(5,984 puan) tarafından
Bu artık odur bişey izlesin daha birakmiyor
(1,909 puan) tarafından
Ayy cnm ins bırakır interneti kapatt de  elektrik yok falan blki izlemez
0 oy
(2,606 puan) tarafından
Ben veriyorum gene de istemiyor atıyo yani hiç telefonla falan oynamaz izlemez 2 yaşına girecek 
(5,984 puan) tarafından
Telefon konuşuyorum kulagimdan çekiyor o derece
0 oy
(4,443 puan) tarafından
Valla yalan yok yemek yedirirken açıyorum ama izlemiyor arada bakıyor oyuncaklarıyla oynarken yemek yediriyorum onun dışında izleyeceğini bilsem açarım ama izlemiyor. Bizim aile apartmanı sayılır kuzenlerimle bir arada olduğu için gerek duymuyor bir de evde tüm ilgi onda belki o yüzden izlemiyor
(5,984 puan) tarafından
Yaa işte karabaliksaniz bu birisi onunla oynasa varya telefonu atyor asla bakmaz yeğenim bize geliyor hadi oynayalım dyor oynuyor telefina bakmıyor bile
0 oy
(77 puan) tarafından
Benim 2.kizim var 10 ve 4 yaşlarında günlük abartmıyorum sadece 20 dakika süreleri var. Süreniz bitti deyince kapatıp bırakırlar. Tablet ve telefonda sifre yok ben izin vermedikçe de almazlar. 3 yaşından itibaren TV ve telefona maruz kaldılar ne kadar uzak tutsamda sosyal ortama girdikçe alıştılar ama hep anlattım süremiz var bitince kapatiyoruz. 5 dakka kala bir uyarı verdim 2. Ye hep kapandı. Bunda şunun çok etkisi olduğuna inandım hep. 1. Çocuklarımla babalarını da dahil edip oyunlar oynadık. 2. De ben WhatsApp hariç hiç bir sosyal medya kullanmıyor. Doğal olarakta bende telefon görmüyorlar gün boyu. Onlar akşam yatınca alır bakinirim öyle. 

Diyeceğim şu ki ben vermiyorum ama çocuk alıyor diyosun telefonlara şifre konuyor acamadiktan sonra alsa ne olacak. Sen kararlı olmadıkça çocuk daha fazla inat edecek almak istediği seyde
(5,984 puan) tarafından
Şifreyi kendisi açıyor kaç şifre koydum bende süreli veryorum mesela yemek üstüne koyuyorum hadi ver dyorim mesela namaz kıldım kuran okudum hadi ver btti dyorim yalan yok. Günde 3, ila 4 kere alıyor dediğin yarım saat arası falan izliyor ama.bu aralar aşırı agresif olmuş bende sosyal medya kullanmıyorum biriyle telefondan konuşsam konuşmasam oda kulağımdan çekiyor bazen tokadı yapştryorum yalan yok
0 oy
tarafından
Gökçe full telefonsuz büyüdü  4 yasinda biliyosun babasi taş çatlasın 5 kez vermiştir oda bakti alışacak darlıyo kesti ben vermiyorum vermeyide düşünmüyorum 

Sende ikrada istikrarli ol verme  babasiyla yalnızken konuş asla vermesin yarar degil zarar 
(5,984 puan) tarafından
Çok haklısın evet senin kız hiç bakmadı.sen önce hep dyordun helal olsun valaha bu bakıyor bilmiyor ki anlamıyor resmen varya kafayı yedrtyor bazen sinirleniyor telefona vuryor
tarafından
1 haftaya unutur ama esinide tembihle kesinlikle naparsa yapsin vermeyin birinden yüz bulunca daha fena sonuçlar doguruyo

Bizim gökçe aliyo benim teli kardesinin kendinin bebeklik resimlerine bakiyo internet kapali ama acmayida bilmediği icin usanip geri bırakıyo inan yararli olsa tablet bile alirim ama basindan kalkmayan saf çocuklar yetişiyo bu sefer herkes obez oluyo suratina saf saf bakiniyo dedigini anlamiyo
(5,984 puan) tarafından
Buda öyle suratıma bakıyor dediğinin çoğunu anlamıyor uzun cümlesi bile bebek gbi konusyor biz bile anlamıyoruz blmiyorum yaa dedim bu sene okula gitmiyor bari evde bişeyler öğrensin etknlk aktivite doğuma kadar toparlansn dye telefon benden çok izliyor ben arama.harici hiç elime almiyorim
tarafından
Izletme iste bizimki bülbül gibi konuşuyo masallah yedi köyü karıştırıyo diliyle kesinlikle verme bak konusmasina bile etken
(5,984 puan) tarafından
Valah daha vermiyecem cnm bende bugün kararliyim
0 oy
tarafından
42 aylik telefon tablet hiç almaz ne babasının ne benim ortada açık dursun bakmaz bile. Televizyonda Günde  2 çizgi film hakkı var sorarım hangisini izleyeceksin diye tercihine göre açarım tercih ettikleri de kontrolüm altındadır her çizgi film olmaz. Bunu şu şekilde başardım küçüklüğünden bu yana hiç vermedim ara sıra istedi hatta ağladığı zaman oldu sırf kuzeninde telefon olduğu için yine de  vermedim. Vermek isteyenlere tavrim çok netti annannesi bir keresinde canı çeker gözü arar bir kereceik oyun oynasin diye şeker oyununu açtı uzattı hemen müdahale ettim çünkü o bir kere ile kalmayacaktı net olarak bildiğim için kesin tavır koydum.  Çevremde beni bu konuda lincleyen bile oldu buyudugunde nasıl olsa elinden düşmeyecek ver sen de dinlenirsin diye ama umursamadım. çünkü buyudugunde kendi tercihi ile elinden düşürmez lakin küçücük bir çocuğun elinde telefon olması gözlerini bozması beynini yakmasi tamamen anne baba veya o dönem ki yetiştiren suçudur.  Kısacası en başta alismasaydi tavrıniz net olsaydı böyle sıkıntı olmazdı. hiç vermeyene inanmayan kendi başarısızlığı yüzünden inanmaz elbet ama inanin telefon tablet bağımlısı olmadan büyüyen çocuklar var. 
(5,984 puan) tarafından
Bukadr ilerleyecgini hiç bilemzdim yaa hep dyor baba versin babasida hep beş daka ver beş daka ver derken byle byle bagmli oliyor telefon alıyor etknlk ypmiyor
0 oy
(647 puan) tarafından
2 sene gitsin okula eşiniz bu konuda çok yanlis düşünüyor. Evde çocuk telefon yüzünden krize gireceğine okulda iki farklı çocuk görür. Telefonunuza neden şifre koymuyorsunuz? Benim kiizim da hevesli arada müzik açıp veririp ama ekranı kilitleyip. Kilit istemiyor ama ağlasa da diyorum alacaksan böyle 
(5,984 puan) tarafından
Cnm kilit var inan onu bile açmış uygulamaları sakliyorim gryor play storeden bisiruuu şeyler indyor dyorum abone olacak bisuru para işte doğumum var çocuğu okula gotrcem o bebekle tekrar eve gelecem bdaha almaya gdecem bdaha eve gelecez ee hastalık oluyor bişey oliyor gelin dyor o yeni doğan bebek le nasıl gdecem buranın kişi çok sert evin aşağısında okul ama işte iki sene üst üste eşim dedi götür getir ypamazsn kaldı öyle seneye
0 oy
(838 puan) tarafından
Aaa var cnm karnımdako çocuk
0 oy
(3,602 puan) tarafından
Vermiyorum canım oyun oynuyoruz alfabeyi öğreniyor hiç vermedim alıştırmadim vermiyorum kitap okuyoruz eğleniyoruz bence sende kaldır bir süre ağlar ama sonra unutur 
(3,602 puan) tarafından
Evet canım benim kız toplar şükür oyuncaklarini geçen akullu arabalarını falan silmiş gelmiş diyor anne baksana tertemiz oldu
(5,984 puan) tarafından
Ne güzel maşallah bu kızım yapmıyor yüz kere dyorim bazen kızıyorum oda karşımda gülüyor
(3,602 puan) tarafından
Canım nerbaer yapın deki hadi gel toplayalım berraber oyun oynarız sonra desen yada bana yardım et beraber toplayalım desen
(5,984 puan) tarafından
Dyorum sklyor hemen kaçıyor hep telefon icin
(3,602 puan) tarafından
Canım çok alışmış belliki bir süre verme eline aglasada zorlasada verme alışır zmanala öteki türlü bırakmaz
0 oy
(19,651 puan) tarafından
Telefonunu kaldır sakla. Kendine tuşlu telefon al gerekirse. Ben hiç telefon vermedim diyebilirim. Verdiysem sadece hastaneye gittiğimde az oyalansin diye verdim. Girdap gibi. Elinden alınca yirtiniyor. Ama evde TV izler. TV telefon kadar oyalayıcı değil. Dış dünyadan koparmiyor. Ve okula gindermeni tavsiye ederim bu yıl. Yoksa oyalamasi zor oluyor . Büyüdü artık. Evde hep biseyler yapmaya ugrasacaksin yoksa. Enerjisini atamayacak. 
(5,984 puan) tarafından
Buda TV izliyor oda içinde spor falan acyorim sürekli bı çizgi film var hep bu kızı aç dyor aynı şeyi yüz kere izliyor bende çok zorlandığımıda hastanede falan veririm dyorum daha vermem ogrenmesin dye çok asabi olmuş cnm işte Kasım'da doğumum var evimin aşağısında iki tane ana okulu var göndermek istyorim kişa denk geliyo. Doğumum gotrcem birakacam o bebekle bdaha eve gelecem bdaha gtcem bdaha eve gelecem iki kere git gel yapmam lazım burasin soğuğu uçuryor aşırı derecede esiyor esimde calisyor ablamlar calisyor kim getir götür ypcak işte öyle kaldı seneye bebekte buyir dedi eşim
(19,651 puan) tarafından
Siz bilrsiniz tabi ki. Şartlara göre hareket ediliyor mecburen. TV den YouTube açma ama. Ben bı ara açtım. Zor kurtardık. Açmayı bilmiyorjm falan diyerek unutturdum

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 488 göst.
29 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,340 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 314 göst.
21 Şubat 2024 Diğer kategorisinde RaHiME_91 (2,708 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 229 göst.
28 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Nesegül (2,679 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 279 göst.