0 oy
377 göst.
Diğer kategorisinde (319 puan) tarafından
Oğlum 3 buçuk yaşa yaklaştı. Parkta orda burda çocuklara vuruyor. Bişey yapmasalarda gidip vuruyor. Birkere vurmuşluğum yok çevredede gördüğü yok, kiminde tutup engel oluyorum kiminde olamıyorum. Sürekli anlatıyorum.Bu benim için büyük sıkıntı. Çevrede arkadaşlık yapacağı biride yok acaba ondan mı? Konuşmayada tam olarak geçemedi.. Doktorada götürdüm sordum büyüdükçe bırakır diyor. Kreşe ver diyor sizlerde durunlar nedir

18 Cevaplar

+1 oy
(4,022 puan) tarafından
Muhtemelen tam konusamadigi icin kendince iletisime gecmeye calisiyo. Yanlis anlamayin ama bu yasa kadar konusmasi gerekiyor, yani desteklenmesi lazim. Konusma terapisi ile ilerletebilirsiniz, boylece ifade edecegi icin kendini o hircinlik veya baska davranislar kaybolur.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Buda moda oldu kreşe ver duzelir uzaktan eğitimle mi mezun olmuş yoksa diplomayı parayla mi almış ne kadar bilimsel bi tedavi yöntemi vay anam vay... kreş şuan çözüm değil cnm aksine kreşe her gün kavga gürültü olayları yüzünden her gün şikayete cagirirlar çocuğun hala konuşamıyor anladığım kadarıyla konuşamadığı için kendini ifade edemiyor buda hircinlik yaratıyor çocuğunda önce dil terapistinden destek almalisin
(2,416 puan) tarafından
Bende bunu yazacaktım. Kuzenimin 2 tane oğlu var ikisi de şuanda terapiye gidiyorlar. Küçük olan 5 yaşında, doğru düzgün cümle kuramıyor. Kreşe vermişti ama verdiği gibi aldı çünkü öğretmen zorlandıklarını söylemiş. Büyük olan da geç konuşmaya başladı şuanda 1.sınıf hakkında çok şikayet geliyor sürekli, toplu gezmelere bile götürmüyorlar. Çok hareketli bir çocuk ve etrafa da zarar veriyor. O yüzden psikiyatriye götürüyor onu ayrıca
tarafından
Şimdiki saçma sapan psikologlarin yeni tedavi yöntemi kreşe ver okula ver düzelir pardoooon sen ne işe yariyorsun senin isin tedavi etmek başından atmak değil ama egitim sistemi ne ki mezun olanlar nolsun... başka Bi uzman pedogog yada dil terapistinden destek almalı kreş şuan çocuğu daha beter hale getirir
0 oy
(3,389 puan) tarafından
Kızım 3 yaşında o kadar çok dayak yiyor ki komşunun 1 yaşındaki kızından dedim kendini savun yani sürekli ağlama şimdi az da olsa canı acirsa vuruyor onun dışında vurmaz 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Büyüdükçe bırakır diye bir şey yok hatta aksine çocuk istenmeyecek, sevilmeyecek. O yüzden güzel bir doktoa götürmelisiniz. Benim kuzenimin 2 oğlu da öyle özellikle büyük olan vallahi bir araya gelmek istemiyorum. Okulda da çok dışlanıyormuş çocuk arkadaşları sevmiyormuş zaten sürekli şikayet geliyor hakkında toplu gezmelere bile götürmediler.
0 oy
(6,511 puan) tarafından
Bir yeğenim var iki çocuğumuda dövüyor kızıyorum artık yapma diye yüzünü çiziyor

Ordayken iki çocuğumun yanından ayrılamıyorum dövecek diye deliriyorum artık. 

Bazı çocuklar öyle oluyor sebebini bilmiyorum ama en hassas olduğum noktada yüzünü çizmesin iz kalıyor iz kalıncada gördükçe sinirleniyorum
0 oy
(14,695 puan) tarafından
kizimin hic vurma huyu yoktur genelde hep vurulan taraf oluyor bu da beni uzuyor keske kendini de savunsa 
(153 puan) tarafından
Kendini savunması da önemli pısırık kalmaması ileri ki yaş içinde cidden çocuk büyütmek zor
(14,695 puan) tarafından
hayatimda en zorlandigim sey yetistirmek terbiye vwrmek
(153 puan) tarafından
Allahım işimizi kolaylaştırsın inşallah
0 oy
(2,762 puan) tarafından
2 bucuk yas evet vuruyor abisinin yuzunde cizilmedik yer kalmadi
0 oy
tarafından
Benimkide herkese vuruyor bu yüzde yüz parkta sorun çıktı kadın alistaramassin terbiye veremessin dedi tüm delirdimbu terbiye ile alakalı değil ki çocuk bu yapma diyorum anlatıyorum olmuyor vuruyor 
(153 puan) tarafından
Nefret ediyorum ben böyle insanlardan O da çocuk Hatta çocuk bile değil bebek Tamam farkındayım çocuğuna vurulunca herkez kızar sinir olur ama biz zaten müdahele ediyoruz etmesek o ayrı karmaşık tartışmaya açık bir konu
tarafından
Aynen canım bende nefret ediyorum
0 oy
(13,406 puan) tarafından
26 aylık kızımda eşimin gelisememis beyinli ailesi ve akrabaları yüzünden sıkışınca vuruyor 
0 oy
(3,294 puan) tarafından
Konuşmasa da seni anlar güzelce konuş bu yanlış de veya bir ceza yöntemi bul çocuklara vurduğun için bu ceza diye belirt bence büyüdükçe bırakmaz daha da fazla yapar 

Ayrıca kreş te çözüm olmaz orda daha çok kavga eder 

Parkta kızıma da durup dururken vuran çocuk çok oluyor çok rahatsızım ben bu durumdan benim kız da donup kalıyor kendini korumayı bilmiyor bende mecburen şiddete teşvik ediyorum sende vur diyorum napiyim
(319 puan) tarafından
Bu hatayı asla yapmayın. Çocuklar ona parkta vururken bende ona sana vurana sende vur dedim belkide bu hatamdan kaynaklı vuruyor. Kendine bir savunma bulmuşta olabilir. Valla bir ortasını bulmak çok zor
(3,294 puan) tarafından
Doğru ama ben yetisene kadar kızıma vuruyorlar tam oynamak için atalarına giriyor böyle bir tepki alınca çocuklara yaklaşmiyor
Ben şimdiye kadar hep günah vurmak olmaz diye öğrettim ama demek öyle öğrenmeyen anneler de var kızım bu yüzden hep dayak yiyemez tüm çocukluk boyunca
0 oy
(660 puan) tarafından
6 yaş oğlum 2 buçuk yaş kizim var evde her gün canlı canlı boks maçı izliyoruz:):) anlatıyorum kızıyorum ceza veriyorum ama maalesef birbirlerine vuruyorlar önüne gecemiyorum
(319 puan) tarafından
Kardeşler arası aşırıya kaçıp vermemek üzere kavgalar olur. Bizimki yaşıtı ve küçükleri istemiyor. Büyük erkek çocukşarını çok seviyor.
(660 puan) tarafından
Vallahi ne yalan söyleyeyim oynadıkları Zaman çok güzel oynuyorlar kavga ettikleri Zaman aşırı kavga ediyorlar anlatıyorum vurmayın diye ama sonradan tabi barisiyorlar
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Arkadasın kızı var asırı agrasif. Kızımı birkaç kez kolundan tuttu birde t shirtünden asıldı kızım asla konusmak istemiyor. Ogün geldi parkta anne gidelim istemiyorum bunu dedi. Valla çok zor vuran çocuk. Yavrum birde kendini ifade edemiyorsa onun icin daha zor. Dil terapisti bir görmeli bence.
(319 puan) tarafından
Kızına aferim çekmiş çizgisini..
(2,945 puan) tarafından
Valla bende mutlu oldum. Çünkü ben aşırı rahatsız oluyorum asla tahammül edemem öyle şeylere.
0 oy
(32 puan) tarafından
Oğlum sadece bana vuruyor 26 aylık 

Görümcemin oğlu da e yaşında mahallede dönmedik çocuk bırakmıtormuş övünüyor 

Biz ne zaman gitsek oğlumun dibindeyim vuruyor itiyor 

Ailesi çok şımarttı o çoçugu resmen padişah çoçugu bence o yüzden 
(319 puan) tarafından
Dayak atıyor diyemi övünüyorlar şaşılacak durum valla. Bende kimseye vurmasın diye dibindeyim. Normalde çok merhametli sosyal bir çocuk anlamıyorum niye böyle..
(32 puan) tarafından
Ezilmiyor muş güya bir gün bile kalmıyor bizde çocugun parmagını çeviriyor kafasına vuruyor ve bu oyun oluyor
Komşunun çocugunun başını yarmış gülüyorlar
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Görümcemin çocuklarında var. Birbirlerine karşı ama. Fırsat bulsalar birbirlerini öldürecekler diye korkuyorum. Hiç kardeşlik duyguları yok maalesef. 
0 oy
(153 puan) tarafından
Benim oğlumda da vardı 2,5 yaşlarında ama benim oğlum konuşuyordu ben çok araştırdım çoğu erkek çocuğunda bu var genelleme yapmıyorum ama fakat Sabırlı olmak lazım ve sürekli hatırlatmak lazım bu yaptığı davranışın doğru olmadığını Ben günde Milyonlarca kez hatırlatıyordum ve sürekli anlattım arkadaşlarına zarar verirsen bir daha arkadaşın olmayabilir Seninle kimse oynamak istemez ama biz bu davranışı bitirdiğimizde bir sürü arkadaşın olacaktır şiddet çok kötü bir şey falan filan şu an 3 yaşına girdi bugün ve aşırı derecede azaldı
(319 puan) tarafından
İyi negüzel inşallah bırakır.
0 oy
(5,362 puan) tarafından
Her insan farklı olduğu gibi her bebekte farklı. Şiddet içsel bir dürtüdür. Bazı bebeklerin içinde var olan bir dürtüdür. Anne baba bu dürtüyü ikna ederek köreltmesi gerekir. Bu dürtü ona haz verdiği için vurma eylemini gerçekleştirir. Ona daha haz alacağı bir eylem bulmalısınız. Bunu da anne baba çocuk keşfedebilir. Spor koşma boks bisiklet Lego. Çocuğunuz kötü biri olduğu için değil çocuklar iyi ve kötüyü bilmez. Sadece şiddet dürtüsü biraz baskın. 
(319 puan) tarafından
Çocuk doktorumuza sorduğumuzda genetiksel bu durumlar demişti.. Parka gittiğimizde çocuklar çok vuruyordu. Bende ona sana vurana sende vur dedim. 2 2,5 yaşlarındadır ozaman. Vurmaya başladı oysa yaptığım hata neolursa olsun vurmanın kötü olduğunu anlatmalıydım. Şimdi sürekli konuşuyorum ama nafile
(5,362 puan) tarafından
Genetikten gelen dürtü bunu da siz biraz beslemişsiniz olabilir hatanın neresinden dönülürse kârdır. Konuşmayın artık. Onun çok seveceği haz alacağı bir eylem bulun. Sonra yavaş yavaş bırakır.
0 oy
(721 puan) tarafından
Benim cocugumada parkta cok vuruyorlardı en son kaydırağın ustunden itledi bi cocuk bende ögrettim kim vurursa sende ona vur ben cocuguma bakmaya kıyamıyorum elalemin cocugu dövüyor 

Benim cocugum 3 yasa yeni girdi cok cana yakın kimseye vurmaz ama kimse vurursa cocugumda vurur öğrettim 

Bu arada 3.5 yas konuşmada gerçekten cok gecikmiş bir doktora götürün
(319 puan) tarafından
Götürdüm doktora herşeyde çok ileri konuşması gecikmiş dedi. Kan değerleride çok iyi.. Bende babamda geç konuşmuş. Kreşe vereceğim duruma göre dil terapisti artık ne gerekirse çok üzülüyorum
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Biz hacıyatmaz almıştık sadece buna vurabiliriz başka kimseye vuramayız diye anlattık bir kaç gün beraber yumrukladık öyle öyle baya farketti azaldı vurma davranışı

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 159 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ymckrm (364 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 204 göst.
12 saat önce Aile kategorisinde SehribanGorel (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 305 göst.
14 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Cemrenin mamasi (9,612 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.

405,907 soru

12,165,955 cevap

36,623 kullanıcı

...