+1 oy
205 göst.
önce Aile kategorisinde (90 puan) tarafından
Neden kayınvalide torunlarına babaannelik yapacaklarına cici annelik tasliyorlar sürekli öz bakımlarına karışıp annenin akıl edemediğini onlar ediyormuş gibi davranıyorlar sizce de öyle değil mi?? 

15 Cevaplar

+4 oy
önce (17,146 puan) tarafından
Çünkü onlar pinko gibi üç çocuk büyüttüm kafasındalar her şeyin iyisini onlar biliyor :) 
önce (90 puan) tarafından
Cocuğum ilk doğduğunda yeni doğanların vucudu cok hasas olur cildi nemli durdu mu soyuluyor işte mahrem bölgeside öyle olmuştu tuturmuş pudra satın al diye kendisi de kıyamıyor 5 krş una neyse bnde cocuk icin zararlı diyorum solunum yolarına kaciyor doltorlar tavsiye etmiyor diyorum Allah ım sanki duymuyor bu gün diyor alın yarın geliyor alın eşime ayrı diyor kocasına ayrı diyor onlar annesi istemiyor diyor yok ila alın aldırmadım icinde öylece kaldı artık pişik kremlri cıktı onlar eskide kaldı yok.
önce (17,146 puan) tarafından
Emzik ver verme su ver verme hepsinin kavgası yapıldı çok şükür :)
-Reklam-
+3 oy
önce (686 puan) tarafından
ben bu durumu şöyle yorumluyorum. kayınvalidenin gözünde oğlu hala onun çocuğu dolayısıyla gelini de çocuk gibi görüyor. ona göre biz hala küçüğüz ve bebeğin bakımında önemli bir detayı atlayabiliriz çünkü yeterince olgun olmadığımızı düşünüyor (ki bence bazen haklı olabiliyorlar) o nedenle ben esas amacın, bebeğe zarar gelmesini önlemek olduğunu düşünüyorum. yani derdi gelinle kakışmak değil yardım etmek aslında. en azından benimkinin öyle
İceri girer girmez ayrı yaşıyoruz bu ara cocuğun altı yaş diyor oysaki o gelmeden 5 dk önce değiştırmişim diyorum yeni değiştirmişim olsun sen gene değiştir bez mi yok sanki diyor.
Bnde oralı olmuyorum eskiden olsa acardı yeni bez getirmem icin bni cağırırdı bir iki derken acma bi daha dedim bn ordaysam o söylenip durur yaş yaş diye ama oğlu orda olsa temiz bezi değiştirirler
şimdi senin kaynananı bilemem tabi ama ben en azından benimkinin iyi niyetle karıştığını düşünüyorum. örneğin; çocuğu ben yıkarken banyodan korkmaya başladı bu durumu söyledim. "biraz bizim evde yıkayalım belki sobanın önünde leğende eğlence gibi olur. evde yıkama bi süre" dedi. tamam dedim o yıkamaya başladı. ya da oyun oynarken "aman kızım / oğlum dikkat et öyle yapma düşer, böyle etme korkar" gibi uyarıları oluyor sık sık. hatta bazen bunalıyoruz. ya da ne bileyim içine kilotlu çorap giydir üşür, geceleri uyku tulumunun içine bişey mi giydirsen ki üstünü açar vs. sürekli böyle. ben ayak tırnaklarını ihmal etmiştim bi süre geçen kesmiş. ben kestim annesi dedi eline sağlık dedim geçtim.
Danişarak bi şeylerin yapılması cok iyi hele hele de daniştiğinda anne bu olmaz dediğinde sana saygı duyması ama o öyle değil hem danişmiyor hemde olmaz yapma dedğin halde yapması ister istemez saygıyı sevgiyi artık iyi niyetle yapılacak davranışları bile ortadan kaldırmış oluyor.
tabi öyle olsa iyice can sıkar ama bence yüzde yüz kötü kalpli biri değilse bence bi yolunu yordamını bulup ortayı bulabilirsiniz ya. bazen empati yapmak ya da kaynanam yerinde kendi annem olsa nasıl davranırdım diye düşünmek iyi gelebiliyor
+2 oy
önce (20 puan) tarafından
Kayınvalide olunca otomatik yukleniyo bu özellik benim kayınpeder de öyle aman sunu yedirme bunu yedir aman ince giydirme kalın giydir sanki ben düşük IQ bı vatandasm
+2 oy
önce (286 puan) tarafından
Çünkü herşeyi en iyi onlar biliyor ( böyle düşünüyorlar) benimki her gittiğimde kendi doğumundan ilacına örnek verir çok karıştırmamak lazım sonuçta herkesin kendi çocuğu ve bizlerinde bunu deneyimlemesi gerekiyor 
+1 oy
önce (287 puan) tarafından
Yorumlarınız çok güzel kızlar beğendim. Öyle malesef bizim de bir birey olduğumuzu atlıyorlar. Bazıları iyi niyetten bazıları bizi çocuk görüyorlar bazılsrı kıskançlıktan bazıları yok saydığından.... 
+1 oy
önce (18,677 puan) tarafından
Bnmki öyle olmadığı için bişi diyemiyorum cnm
+1 oy
önce (549 puan) tarafından
Öyleler canm çok dert etmezdım ben şuan kayınvalıdem vefat etti ıyıkıde dert etmemışım sorun çıkarmamışım dıyorum bakıyorum şimdi aynısını annem yapıyor benım babaannem yapıyor. Tam dıyorum onların yanındayken onlar gibi yapıyorum. 
0 oy
önce (2,276 puan) tarafından
Sende bir annesin, bazen kotu niyetli değil, dusunmeden refleks gibi karisabiliyorlar. Yani boyutuna bagli tabi ama bazen herseye dertleniyoruz. Ilgilense dert, ilgilenmese dert. Sevdiği için yapıyor olamaz mi? Sınırını koyarsın olur biter. Bende karıştırmam çok fazla ama herseyi kendimize dert edersek oooo :)
0 oy
önce (2,448 puan) tarafından
Benimki karışmaz bazen yelek giysin çorap giysin diye kızıma konuşur ama kızım inadından giymez oda bırakır uğraşmaz bir 
0 oy
önce (11,666 puan) tarafından

hepsinin kötü niyetli olduğunu sanmam ama bi yaş üstü kadınlarda karışma genetik herhalde. acaba biz nasıl olacağız :D

karışılmaması için de karı koca ağız birliği içinde olup, annelerbir şey dediğinde. tamam anne bu bizim çocuğumuz, biz yetiştiriyoruz diyerek set çekmeli

0 oy
önce (10,891 puan) tarafından
Neden biliyo musun suc bizde bastan o kirmizi cizgiyi gostermedik ya da dogru gosteremedik o yuzden de benim de torunum venimde cocugum sonucta herseyine karışabilirim dusuncesinde oluyolar bastan bunu onlara dogru anlatabilsek ya onlar karismaya cesaret edemezler ya da bizden vazgecmek zorunds kalirlar 
0 oy
önce (2,074 puan) tarafından
Ben böyle sık sık olmasada küçük tavsiyelere açık bir insanım ama aklım yokmuş gibi davranılmasına ve benim hayır dediğim birşeyin beni hiçe sayarak yapılmasına ve ayrıca kızdığım zaman cocuğumun arkalanmasına çok çok kızan bir insanım. Tavsiye verilsin ama kimse çocuğumun annesi babasıymış gibi davranmasın ve kimse beni çocuk yerinede koymasın. Bunlara aşırı kızıyorum. Yoksa onun harici iyi niyetle tavsiyler verilmiş okadar takmıyorum.
Ozaman bu durumun önüne geçiceksiniz gerekirse kalp kıracaksınız.
önce (1,917 puan) tarafından
Aşırı haklısınız. Bir şey diyor sanki illa o olmak zorunda. Bir de sanki başkasından bahseder gibi alttan alttan laf sokma var sinir oluyordum eski günler geldi aklıma. Benim de arkamdan çok iş yapildi ve beni aşırı derecede soğuttu.
Size yaptıklarını zannediyorlar ama aslında çok seviyoruz ölüp bitiyoruz dedikleri torunlarına yapıyorlar ne acı bir gerçek.
önce (1,917 puan) tarafından
Ben çocuğuma yemekten önce meyve verdirmedim, tatlı yedirmedim diye çocuğu aç bırakıp diyet yaptırmakla suçlanmıştim :)) arkamdan süt alerjisi olan çocuğa sütlaç vermişti sonra da gelin mesafeli, soğuk diye lafı oluyor
Hep konuşurlar herşeyi konuşurlar sınırları çizmek lazım.
0 oy
önce (3,584 puan) tarafından
Karışmayı hadi anlarım da benim ki en son yanında banyo yaptırdım annemle o da yanımda su döktüler falan. Yıkarken diyo çocuğun sırtını kızartın yeter yıkama neyse sustum. Kucağıma aldım acıktı ağlıyor yanıma oturdu diyo  bi yerine bişey mi yaptın niye ağlıyor. Bu arada ikinci çocuğum ilk değil. Doğduğundan beri ikisini de kendim yıkadım yani 
Ay evet evet oda var bizim kinde. Mesela cocukta egzama cıkmışti tuturmuş way efendim sen yıkarken iyi durulamadığın icin öyle olmuş diyor. Cocuğun ateşi cıksa hemen üşütüğün icindir. Cocuğu uyutmaya götürdüğümde ağladığın da zorla uyutuğun icindir diyor oysaki uykusu icin ağlıyor.
önce (3,584 puan) tarafından
En güzeli duymamak
0 oy
önce (2,927 puan) tarafından
Bana da öyle yapıyordu bir kez gece hastaneye gittim 1 saat bakamadı çocuğa gelince de 3 çocuk büyütmüşsünüz ama benim bebe ikinizinde içinizden geçmiş dedim bir daha da ben daha iyi bilirim diyemedi
0 oy
önce (2,602 puan) tarafından
Kıskançlık başka bı şey değil 
Bnde öyle düşünmüyor değilim ama eşim bna sürekli kızıyor sen annemi sevmiyorsun bize gelmesini istemiyorsun o karisın torunun iyliğini istiyor belki akıl edemediğini sana hatırlatmak istiyor bnde biberona gazoz koyup vermesi bna akil etirmeyemi calişyor diyorum ama hep bi annesini iyi niyetli görmesinden sıkıldım valla.
önce (2,602 puan) tarafından
Bütün erkekler ve anneleri aynı yeminle benimki de aynı işi gücü ben bildim ben arada sesimi çıkarıyorum da çok karışmıyor

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,028 göst.
5 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Pekiyasimdi (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,309 göst.
21 Mart 2019 Aile kategorisinde Cevriye16 (1,379 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 380 göst.
8 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Npp (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 305 göst.
14 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Cemrenin mamasi (9,614 puan) tarafından soruldu

405,925 soru

12,167,042 cevap

36,626 kullanıcı

...