0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (298 puan) tarafından

Kızlar aranızda tecrübeli anneler vardır ben 25. Haftama girdim ve bazı şeyleri bebeğim için alıcam bunları bir liste yaptım giyim konusunu arka plana atıyorum çünkü çabuk büyüdükleri için fazla birşey almak istemiyorum listemi bırakıyorum eksik olan birşey varsa bana yardımcı olur musunuz 

image

14 Cevaplar

+1 oy
(1,710 puan) tarafından
Pudra 

Yastık

Bornoz takımı 

Kulak temizleme çubuğu  bunlar gereksiz canım bunları çıkar.

Bebek yağı kullanmayı düşünüyorsan onu unutmuşsun o eklenebilir, burnunu açmak için burun aspiratörü alabilirsin, bir de kundak için ayrıca birseye gerek yok müslin battaniyeler ile güzel kundak oluyor. ☺️
(153 puan) tarafından
Kulak temizleme gereksiz mi tam tersi gerekli
Vallahi yalan değil linç eden etsin çok fazla 2 3 aylık bebek gördüm kulakları pis olan ben çook dikkat ederim
(1,710 puan) tarafından
Benim de oluyor oyle bazen WhiteSwan☺️☺️☺️☺️
(1,710 puan) tarafından
Tuana tabi ki bebegimizin kulaklarını temizleyecegiz ☺️ama kulak çubuğu ile temizlemek tehlikeli bunu kastettim, onun yerine ince bir müslinle temizlenebilir kulak çubuğu kirleri geriye itiyor kulak zarını kapayabiliyor o yüzden
(160 puan) tarafından
Pudra ve havlu gerekli bence
(14,873 puan) tarafından
esim kizima pudra almis 4 sene oldu daha bi kez acip kullanilmadi herkes ihtiyaci dahilinde aliyor sanirim
havlu da bornoz olmuyor zaten kundak gibi olan bebek havlulari var onlar yuruyene kadar kullaniliyor sonrasi bornoz
-Reklam-
0 oy
(3,089 puan) tarafından

Biberonda al canım 

Yazmışsın pardon canım sornadan fark ettim 
0 oy
(2,662 puan) tarafından
Listede eksik olanlar aklıma gelmedi ama gözüme çarpan birşeyi paylaşmak isterim canım, ben ilk üç dört ay ıslak mendil kullanmadım hiç pamuk ve suyla temizledim , pişik sorunu yaşamadım hiç, sende yapmak istersen fikir olsun
0 oy
tarafından
Pudra kulak temizleme çubuğunu cikar canım bide bebek deterjani yerine sade beyaz kalip sabunu rendeleyip kullan hem dogal hem daha iyi temizliyor burun aspiratörü bebek temizleme pamuğu elektrikli Süt sagma makinesi ve bolca Tulum al çok çabuk büyüyorlar fakat yenidogan kiyafetleri 6 ay giyiliyor ve ilk aylar bez kazaları çok olduğu için kıyafet yetistiremeyeceksin
0 oy
(196 puan) tarafından
Alt açma örtüsü 

Otribebe

Manuel burun içindeki sümükleri alma pompası 

Göğüs pompası 

Bebek yağı

Müslin Örtü 

Aklıma şimdilik bunlar geldi cnm 
0 oy
(1,589 puan) tarafından
Sut sagma makinesi bir de ilave kiyafet
0 oy
(29,364 puan) tarafından

Küvet filesi kullanışlı değil hiç eksik göremedim 

0 oy
(2,546 puan) tarafından
Öncelikle pudra kullanma canim.sabunda kullanma.bornozada gerek yok şimdilik .

muslin alabilirsin 

Bebek pamuğu 

Gece lambası 

Dönence 

Biberon yıkama deterjani ve fırçası

A klima bunlar geldi simdilik:))

Sağlıkla gelsin 
0 oy
(153 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kıyafeti arttırmalıısn bence 3.6 ay alabilirsin biraz da bebek kilolu doğarsa şart ki ben 1. Gün hastanede 3 takım değiştirdim altına yaptı sürekli erkek de olunca bezden taştı hep

Ama hastane çıkışı 1 tane al diğerini 1.3ay al 
Hastane çıkışını oğlum 2 hafta giydi 54 cm 3500 doğdu 
0 oy
(3,628 puan) tarafından
Ben bu listede olup almadığım termometre yüz örtüsü kundak reflü yastığı pudra yıkama filesi almadım gerek duymadım yıkama suyuna elinle bakabilirsiniz yada ateş ölçerlerin ortam ölçme özelliği oluyor onunla bakabilirsiniz oda sıcaklığına yada banyo suyu sıcaklığına
0 oy
(4,549 puan) tarafından
Burun aspiratörü, müslin bez, alt açma örtüsü, güzel bir cilt nemlendiricisi gerekli bence. Bornoz takımı, pudra, kulak temizleme çubuğu, yastık ve kundak pek önerilmediği için o gereksiz bunlar. Bir de bez göremedim, ıslak mendili yazmışsın da bez yok.
(298 puan) tarafından
En önemlisi yok demi farkettim bende  çok teşekkür ederim yorumunuz için dikkate alacağım
0 oy
(988 puan) tarafından

maddelerdrn başlıyorum 

1-süngerler sert oluyor elinle yıka tenleri çok hassas oluyor 3 aylık benim bebeğim elimle yıkarım hala
2-filede üşüyorlar o yüzden küvetin içine biraz su döküp içine yatırıp yıkıyorum.şampuan olarak siveno markasını öneririm içerği tamamem doğal alacağın dabun vs içeriklerinr dikkat et çoğu bebek adı altında kanserojen madde içeriyor
3-ateş ölçer hem elektronik hem koltuk altından ölçülen iki tane al.pişik kremlerinin içeriği de hep kortizonlu ya da kısırlık yoaabilen mad içeriyor en iyisi kantaron yağı baika bişe sürme 
4-pudra kullanamdm ben hiç. bilmiyorum.termomrtre su ve oda ısısı için kullanabilirsn bende başlarda kullandım.su ısısı 36-38 arası olmalı oda ısısı 25 derece
5-deterjan olarak granül sabun kullan ıslak mendil olarak molfix izotonik sulu kullanabilirsin içerği temiz. pişik faşan yapmıyor ama yenidoğan döneminde alt dilme pamuğı kullan ıslak mendil kullanma 
(988 puan) tarafından
emzik ve biberon için plips aventi öneririm alacaksan eğer antikolik biberon olanını alabilrsn gaz olmaması için.Bi de yenidoğan olanını al yavaş akış olmalı meme reddi olmaması için.reflü yatağına gerek yok her bebekte olmuyo zaten olsa bile yastık o işi. görür benim gereksiz bulduğum bir şey.bebek arabası olarak yoyko city şddetle öneririm.o kdr kolay açıp kapanıyot ki tek elimle bile katlayıp açıp kapatıyorum tek hamlede
0 oy
(438 puan) tarafından
Bornoz takımı , küvet filesi fazla kundak yerine müslin örtü alabilirsin kulak çubuğu kulaktaki pisliği geriye atıp kulak zarında Tıkanıklık yapıyor diyo doktorlar,duştan sonra Müslin bezi yada ince bir bezle kontrol edip temizledim hep 3 çocuğumun kulağını 3 tane hastane çıkışı da fazla çünkü fazla giymeden büyüyorlar 1 tane hastane çıkışı alırsın diğerlerini 3 6 ay alsan daha kullanışlı olur 2 zıbında yetmez 3 6 ay zıbında alabilirsin bide en önemlisi bez yazmayı unutmuşsun sağlıkla gelsin bebişin inşallah 
(298 puan) tarafından
Ben internetten gördüğüm kadarı ile yazdım ama herkes yazmış kulak çubuğu gereksiz diye çok teşekkür ederim yorumunuz için bez ne kullanıcam hala kararsızım
(438 puan) tarafından
Bezde stok yapma bazı bebekler pişik olabiliyor ben bez olarak ilk önce sleepy aldım şimdi bimin bezini kullanıyorum Jenny willy
0 oy
(18,116 puan) tarafından
Zibinlar 03 ay 5 tane  falan al birde mislin battaniye al kullanışlı oluyorlar 
(298 puan) tarafından
Kumaşcıdan kestiricem müslim bezi annem oyalarım dedi zıbın baya oldu şuan ama alıcam daha

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 220 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 330 göst.
7 Mart 2021 Diğer kategorisinde Gizembyrmv (2,321 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 90 göst.
0 oy
8 cevap 366 göst.

411,207 soru