0 oy
452 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kızlar 32 haftalık hamileyim kızım 28 aylık oldu bir türlü kesemiyor dum bu hafta kafaya koydum ve kestim sonunda 4 5 gündür hiç vermiyor um mama diyip acıyor öpüp kapatıyor yada gogsumun üstüne yaslanıyor ama ne uyku düzeni kaldı ne bir şey 3 buçuk 4 te uyuyor gece dün akşam ağlama krizine girdi sabaha kadar uyumadı en son 5 te emdi uyudu hala daha uyuyor hasta olmasından korkuyorum ama bırakması lazım yardımcı olabilecek kimse varmı gece falaj süt veriyor um hep artık içmek istemiyor

9 Cevaplar

+1 oy
(5,651 puan) tarafından
Canim emzirebilirsin aslinda. Eger bi saglik sorunun yoksa,hamileligine bi sıkıntı yaratmiyosa hamileyken ve dogum sonrasi da emzirebilirisin. 

Bu sekil bi den degilde azaltarak biraktirmayi oneririm. 

Simdi bebek dogacak bi de onu emzirirken gorecek.

Tandem emzirmeyi arastirmani oneririm.
(304 puan) tarafından
Uzman değilim ancak fazla emzirmenin yeme bozuklukları, gece de emiyorsa kronik bogaz enfeksiyonu- reflü riski, dişlerde bozukluklar gibi olumsuz etkileri olabilir ayrıca öğrenme ve gelişim psikolojisi derslerinden anımsıyorum fazla emmesi ilerisi için bazı sorunlara yol açabilir bağımlılık vs.  din 2 yaş diyorsa boşa değildir bir mantık mutlaka vardır. Tabi emzirmek isteyen de emzirsin kimseye bir şey denemez.
(11,674 puan) tarafından
Tabii isteyen emzirebilir. Arkadaş baya bi faydası var dediği için faydalarını duymak istedim fakat olmadığı için sayamıyor tabi ki.
(5,651 puan) tarafından
Size bu konuda merek ediyosaniz arastirmanizi onermistim. Ama siz herkesin yanlis bildigi genel bilgileri yazmissiniz. Bu bilgiler guncel degil. Belki 10-20 yil onceki bilgilerdir.
Faydasi olmadigindan degilde emzirme konusunda yeni bilgilere acik olmadiginiz icin yazma geregi duymamistim.
Anne sutu 4 yasina kadar bebegin bagisiklik sistemini korur ve destekler. Bebeklerin bagisiklik sistemi 2 yasindan sonra yavas yavas gelismeye baslar. 2 yasindan sonra anne sutu alan bebekler annenin kendi bunyesinde olusturdugu bagisiklik sisteminden de faydalanirlar. 2 yasindan sonra anne sutu,demir,b12,kalsiyum,folat gibi daha adi aklima gelmeyen vitaminlere sahiptir. Cocugun stres seviyesini azaltir,kendini guvende hissetmesini saglar. Son yapilan arastirmalarda da 2 yasinda sonra emmelerin ozellikle gece beslenmesinin dis minesini korudugu kanitlamistir.
İlk cagda insanlar bebeklerini 4 yil emzirmislerdir. Mogollar en iyi guresci 6 yil anne sutu alan kisilerden olusur diye bi soz vardir hatta. Mogollarin bebek emzirme durumunu arastirirsaniz daha faydali olur aslinda.
Cocugun bagimsizlik olayinin emzirmeyle ilgisi yoktur. Cocugun yetistirme tarzi ile ilgilidir.
Evet bende o dersleri gordum dediginiz bilgiler kitaplarda o sekil gecer. Ama dedigim gibi eski ve bilimsel dayanagi olmayan bilgilerdir.
Din 2 yasina kadar emzirin der. 2 yasinda once veya sonra emzirmeyi kesin demez. Bununla ilgili bi ayet veya hadis yoktur. Varsa da buyrun paylasin okuyalim .Sadece 2 yasina kadar emzirin yazar.
(304 puan) tarafından
Minnak35 bunu bana mı yazdınız bilmiyorum ben zaten uzman olmadığım hicbir konuda kesin konuşmam yukarıda da ucu açık bir şekilde yazdım. Çocuğumu 21 aylıkken doktor tavsiyesiyle memeden kestim. 11 ayliktan itibaren 21 aya kadar çok sık hasta oluyordu reflü alerji bronşit... 1 yaşından sonra gece beslenmesinin kesilmesi gerektiğini söyledi en az üç doktor. Doktorlardan iyi bilemeyeceğim icin onları dinledim.Sadece gece beslenmesini kesmek çok zor olacaktı tamamen kestim.Memeden sonra gerçekten hastaliķ anlamında rahatladık acikcasi ben de rahatladim dünyayı yesem doymayan ben, artik az yemeye az yorulmaya başladım. Herkeste böyle olmayabilir ben tecrübemi yazdım başkasını bilmiyorum. Verdiğiniz bilgiler de doğrudur arastirmadim gereksinim de duymadim benim yazdığım bilgiler de karşıma çıkan bilgilerdi onlari da arastirmadim yanlıştır doğrudur bilemem cok önemli değil. Uzunca yazmışsınız zahmet etmişsiniz teşekkürler
(5,651 puan) tarafından
Rica ederim. Yukarida ki yazilanlara genel olarak yazdim. Ayri ayri yazmak istemedim. Her bebek ve her anne farklidir. Yukarida da belirttim zaten tabi sorun varsa doktorlari dinlemek en dogru olandir.
Ben emzirme ile ilgili 2 yas sonrasi icin genel bilgileri yazdim. Benim arastirmalarim bu yonde. Tabi karsi goruslerde olacaktir. Buna da saygi duyarim. Herkesin anneligi kendine. Hersey bi yana ben kendi ic gudulerimle bu sekilde karar verdim.
Benim bebegimde de coklu besin alerjisi vardi. Ben diyet yapinca gecti. Kendisi suan o besinleri yese yine alerjik reaksiyonlar gosteriyo. Biz de durum bu sekilde. Gece beslenmesi genel olarak onerilmez zaten. Ama ozellikle son arastirmalarda ozellikle gece beslenmesinin dis minesini korudugu kanitlanmistir. Sizde yazmissiniz ya toplum tarafindan da ayni sekilde bilinir gece anne sutu alinca dis kaybi ,curumesi,leke vs olur gibi bilinir. Ama bununla ilgili yapilan arastirmalar tam tersi.
-Reklam-
0 oy
(157 puan) tarafından
Kızım 2 yaşına girdiğinde 4 haftalık hamileydim kararlı bi şekilde kesmek istedim olduda tabi çok korktum açıkcası ama. Çok şükür hiçbi problem olmadı meme dediğinde hadi oyun hadü parka hadi şunu yiyelim bunu yapalım dedim tabi bi uyku düzenide çizdim ona onun dışına çıkmamaya gayret gösterdim öğlen 12.30 1 de uyutum akşam 9.30 10 uyutum ağlasada zırlasada bunun üstüne düştüm işi gücü bırakıp ona ayırdım 15 günde istediğim verimi aldım uyku konusunda emeye gelirsek 1ci günden bıraktı zorlamadı gece hiç uyanmadı akşam yatmadan doyurdum sevdiği şeylerle şimdi çok şükür iyi 
tarafından
akşam 12 de uyursa gece 1 kere uyanıyor süt verip uyutuyor um ama iyice bozuldu düzeni 3 buçuk 4 gibi uyuyor sabah 11 12 de kalkıyor doğuma kadar düzelsin istiyorum inşallah duzeltcem
(157 puan) tarafından
İşte canım öğlen uykusu yap biraz sabah 7 8 gibi uyanır 9 10 gibi uyuyunca salıyorum ben sen nasıl uyutuyosun bilmiyorum ama yani
tarafından
Emerek uyuyor du şimdi sallams kabul etmiyor
0 oy
(320 puan) tarafından
Memene ketçap sür iğreneceği bi hale getir istemesin fazla bile emmiş kizin
tarafından
Kırmızı ruj sürdüm onları emdi hep salca falan sürmüştum
0 oy
(8,930 puan) tarafından
Bende zor bıraktırdım en son korkutum öyle biraktı göğsümü bantladim 1 hafta zor oldu sonra alıştı 
tarafından
Banyo da denedim söktü aldı benim canavar
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Benim ki de meme bagimlisydi emmeden asla uyumazdi ilk gün cok agladi sarildim.öptum cok sevdigimi soyledim artik buyudugunu anlattim sonra uyudu iki tane bant yapistirdim ucuna uff olmus dedim her memi dediginde açtık baktık sonra kek pogaca falan yaptim onlardan yedi oyuncak oynadik disari ciktik unuttu geceleride su icip yatiyor 
tarafından
Gece uyandığında zaman su içip uyuyor mu
(5,567 puan) tarafından
Evet canim su veriyorum yat hadi diyorum yatiyor hemen uyuyamazsa ayagima alip salliyorum 2 3 sallamaya gidiyor hemen
tarafından
Onuda deniycem teşekkür ederim canım
0 oy
(93 puan) tarafından
bi an bırakınca krize giriyorlar meme memee diye. kesinlikle azalta azalta bıraktırın. mesela sabah uyandı meme mi istiyor hemen tutun elini hadi yemek yiyelim diyin sevdiği şeylerden hazırlayın. ne zaman meme istese ne bileyim meyve verin başka oyalayıcı bişey verin. gece uyumadan önce de karnı tok olsun. uyku saatlerini biraz azaltın geceye kadar uykusu gelsin yani yorulsun biraz uyuyacağı saate kadar. birde kendi kendine uyumayı biliyor mu yoksa herhamgi bir destek ile mi uyutuyorsunuz?
tarafından
Bu zamana kadar emerek uyuyordu şimdi telefonla oynuyor sürekli 1 senedir deniyorum azalttım yine fayda etmedi
0 oy
(2,383 puan) tarafından
O kadar akıllılar ki,elinde sonunda vereceğini biliyor. Sabır taşı sürmeni tavsiye ederim. Kesin sonuç. Yoksa çocugada da sana da yazık
tarafından
Bakalım bi kaç gün daha bekliycrm aynı olursa deniycem sabır taşını teşekkür ederim
0 oy
(2,869 puan) tarafından
16 aylikti biraktigimizda zamanla biraktim gun icinde vermedim uyuyacagi zaman emdi sonra onuda azalttik 1 dusurdum 1 hafta falan sonra biraktik hic aglamadi simdi 30 aylik arada bakip gidiyor
tarafından
Canım 32 haftalık gebeyim bundan önce de gebelik geçirdim kürtaj oldum assa  yukarı 1 senedir deniyorum ama olmadı azalttım konuştum pis olmuş dedim ama yok en son kırmızı ruj sürdüm 4 gündür vermiyor um açınca bak eyyak olmuş diyorum oda dil çıkarıp gidiyor
0 oy
(304 puan) tarafından
Emzirmeye devam etmek senin için çok eziyet olur hamileligin baya ilerlemiş. Yanlış olmasın emin degilim ama hamilelerde 5 aylik olana kadar emzirebilirsiniz diyor doktorlar. Senin hamilelik neredeyse 7-8 aylık. Bıraktıysan tekrar vermemelisin dengesi bozulmasın bir iki hafta kötü olur hasta olur ama sonra alışır zaten 2.5 yaşında. Ben kızımı 21 aylıkken 2-3 günde sabır taşıyla biraktirdim. İlk zamanlar sürekli uyudu konuşmadı mutsuzdu hasta da oldu, bi 10 gün sıkıntı yaşadık ben de çok üzüldüm tekrar vermek istedim engelledi eşim. Sonra unuttu alıştı musmutlu cocuk oldu ve daha az hasta olmaya başladı çünkü bana alerji doktoru emzirmeyi bıraktır emmesi de alerjiyi tetikliyor demişti. Zamanla alışır sabırlı olmak lazım.
tarafından
Gündüz vermiyor dum pek 1 2 kere anca oda uykuya dalmak için doktoruma söyledim uyku içinse sorun olmaz o kadardan ama bırakabilirsen bırak dedi hemde ne kadar zor oluyor belim heryerim ağrıyor oda çok eziyet ediyor du artık bırakacak yapcak bir şey yok

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 215 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Elif21 (2,633 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 641 göst.
19 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde 518 (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 156 göst.
29 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 178 göst.