Size bu konuda merek ediyosaniz arastirmanizi onermistim. Ama siz herkesin yanlis bildigi genel bilgileri yazmissiniz. Bu bilgiler guncel degil. Belki 10-20 yil onceki bilgilerdir.
Faydasi olmadigindan degilde emzirme konusunda yeni bilgilere acik olmadiginiz icin yazma geregi duymamistim.
Anne sutu 4 yasina kadar bebegin bagisiklik sistemini korur ve destekler. Bebeklerin bagisiklik sistemi 2 yasindan sonra yavas yavas gelismeye baslar. 2 yasindan sonra anne sutu alan bebekler annenin kendi bunyesinde olusturdugu bagisiklik sisteminden de faydalanirlar. 2 yasindan sonra anne sutu,demir,b12,kalsiyum,folat gibi daha adi aklima gelmeyen vitaminlere sahiptir. Cocugun stres seviyesini azaltir,kendini guvende hissetmesini saglar. Son yapilan arastirmalarda da 2 yasinda sonra emmelerin ozellikle gece beslenmesinin dis minesini korudugu kanitlamistir.
İlk cagda insanlar bebeklerini 4 yil emzirmislerdir. Mogollar en iyi guresci 6 yil anne sutu alan kisilerden olusur diye bi soz vardir hatta. Mogollarin bebek emzirme durumunu arastirirsaniz daha faydali olur aslinda.
Cocugun bagimsizlik olayinin emzirmeyle ilgisi yoktur. Cocugun yetistirme tarzi ile ilgilidir.
Evet bende o dersleri gordum dediginiz bilgiler kitaplarda o sekil gecer. Ama dedigim gibi eski ve bilimsel dayanagi olmayan bilgilerdir.
Din 2 yasina kadar emzirin der. 2 yasinda once veya sonra emzirmeyi kesin demez. Bununla ilgili bi ayet veya hadis yoktur. Varsa da buyrun paylasin okuyalim .Sadece 2 yasina kadar emzirin yazar.