0 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar ben dün başladım geceli gündüzlü bıraktık bezi ilk başta agladi lazimliga oturmadi dünden beri büyük tuvaletini yapmıyor lazimliga oturuyor ama dhaa birsey yapmadı . Sonra ki adım ne  ? NE yapmmam lazım 

15 Cevaplar

0 oy
(451 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Canım daha yeni baslamissin önce bol bol sabırlı olman lazım gerçekten sabır işi üstüne yapar halıya koltuğa yapar sinirlenme her defasında hatırlat bez artık yok büyüdün çiş kaka tuvalete yapılır korkma bı dahakine tuvalete yaparız de. Önce oturmak istemez oyunlarla göster biz peluş hayvanları önce lazimliga oturtuyoduk sonra oğlum oturuyordu hemen kalkmak istiyordu önüne su koydum otururken oynadı kitap okuduk tuvalette sticker yaptık bazen telefondan çizgi film izledik 5 10 dk otursun diye. 

Kendine 1 hafta 10 gün süre tanı elbet alışır büyümüş sonuçta 

Büyük tuvaleti için de 1 gün yapmadiysa ikinci gün 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veriyordum ben kabız olmasın birde ondan korkar diye 2.gun yapıyordu ha lazimliga ne zaman yaptı dersen 1 haftayı bulmuştu 
tarafından
Öncelikle desteğin için teşekkür ederim ❤️ bende çok konuşuyorum ama çok sinirleniyorum ;( saçım beyazliycak
(451 puan) tarafından
Sinirlenmemek elde değil ama sinirlenme sonuçta karşındaki de 2.5 yıldır beze tuvaletini yapmis bı bebek bı anda hadi bez bitti artık lazimliga yapacaksın deyince afalliyorlar bilmiyorlar ki onları da anlamak lazım :)
-Reklam-
0 oy
(10,403 puan) tarafından
Sonra ki adim bol bol sabır canım :D bizimki Kendi isteği ile bıraktı bezi bu 2. Haftamız arada bir büyük tuvaletini birazcik kaçırıyor 
tarafından
Yani sürekli altına mi yapacak ben çok sinirleniyorum hiç tahammülüm yok dünden beridir kendim gibi değilim deli oldum çıktım;(
(498 puan) tarafından
O zaman ertele yazık tramva kalır onlar aklında tutar herşeyimizi. Sevmemiz bağırmayın konuştuğun her şeyi yüz ifadeni.Sabret normal 5 yaşına kadar altına kaçırmaları normal.
0 oy
(310 puan) tarafından
Kac yasinda canim
tarafından
2.5 yaşında
0 oy
(539 puan) tarafından
Benim oglum 3 yaşında klozete oturmuyor normal tuvalete girip oturuyor sonuna geldik artik egitimin diyebilirim 10 gün oldu anne çiş diyor gidiyor yapior temizliyor gecede bez bağlamiyorum ama gece iki kez tuvalete kaldiriyorum yapiyor arada cok az bi kac damla kaciriyor oyuna falan daldiginda   10 gunde sadece 3 kez altina kacirdim tam olarak ama genel olarak cok iyi durundayiz bol sabir 
tarafından
İnşallah bizde o seviyeye geliriz
(539 puan) tarafından
İnsallah canim valla ben bi denedim olmadi baya uğraştım sonra geri beze döndük bu ay havalar cok sicakti oglum ileri derece pisik oldu be bez baslamadik hadi oglum ciş dedikce gitti yaptirdim altna yaparsan bez baglarim dedim bi kac kere tamam tamam dedi alıştı altina kacirma oglum gidelim yapalim hadi oglum suyla oynamaya gidelim diye diye alisti çok şükür
(146 puan) tarafından
Dilek canım benimkiler kakasındam fekçlan korkmuyor benim merak ettiğim kıyafetini kendi mi tam çıkarıyor yoksa tam çıkarmadan indirip kaldırıyor mu
(539 puan) tarafından
Kendisi tam cikariyor canim oturuyor çömeliyor yapior pecetesi koparip silior suyunu dokup ellerini yikior cesmesini ben aciyorum yuksekte cesmesi ama geri giyerken kaciyor giymior ben giydiriyorum
(146 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim
0 oy
(586 puan) tarafından
Nasıl yani dün basladin bıraktı hemen  

Ben 10 gündür uğraşıyorum başaramadım 
(204 puan) tarafından
Bende başaramadım lazımlığı görse kaçıyor saklanıyor ne yapayım bilmiyorum
tarafından
Kız bezi bıraktık yani takmıyorum ama lazimliga daha yapmadı kakasını yapmadı dünden beri ama çişini kaçırdı ilkten kaçtı attı lazimligi daha bende birşey y
Basaramadim
0 oy
(19,911 puan) tarafından
Tuvaletini tutuyor galiba. Bol su içir. Ve kuru kayısı kayısı suyu falan yesin icsin. Tutmayı alışkanlık etmemesi lazım . Zorlanırsınız sonra. Tuvalete giderken yanınızda oyuncak kitap ya da telefon gibi şeyler götür. Az fazla vakit gecirsin. Altına kaçırdığı zaman kızma hiç. Olsun bı dahakine tuvalete yaparsın de. Tuvalet eğitiminde en önemli nokta çocuk tuvalete otururken aglamamasi korkmamasi lazım. Ve idrar ya da kakayi tutmaması önemli. Geldiğinde altına da yapsa yapsın yani. Zamanla ne zaman cisinin kakasının geldiğini kavriyorlar. 
tarafından
Lazimliga örüyoruz ama yapmıyor ne cisi ne kakasını biraz korkuyor galiba
(19,911 puan) tarafından
Altına da mı yapmiyor peki. Kıyafeti üzerindeyken de mi hiç yapmiyo
tarafından
Yok bwk iki gün olucak
(19,911 puan) tarafından
Ya iki gündür hiç çişini yapmadiysa kesinlikle ertele. Çocuğun böbrekleri etkilenir Allah korusun
tarafından
Cisiini yapıyor da dün hiç kaka yapmadı bugünde kaka yapmıyor
0 oy
(349 puan) tarafından
Bende bugün başladım lazımlığa oturmuyo ayakta yapıyor su geldi deyip Allah'tan halıları kaldırdım tuvaletten çıktığı gibi yere yaptı. Hep ayakta mı yapıcak ya oturmayı asla istemiyor suyla oynayalım diye götürüyorum ayakta yapıyor .büyüğü hala yapmadı inşallah çabuk atlatırız benim de sabrım yok :/
tarafından
Yok bsna gore değilmiş bu sabır isii yeminle kendimi tanımıyorum çocuk gözüme öcü görünüyor bir an hiç bitmiyvek hiç ogrenemiycek ben ruh hastası olup cikicam gibi gekiuo
(349 puan) tarafından
Valla sabredicez dişimizi sıkıcaz öyle böyle öğrenecek diyorum bi de 7 aylık hamileyim iyice stres oluyorum benimde gözüm dönüyor ya sabır diyorum :) daha başındayız inşallah kolay atlatırız
tarafından
Ay hamileyken daha zor Allah kolaylık versin
(349 puan) tarafından
Amin canım sabahtan beri 3 kere kaçırdı 2 kere eve yaptı çıldırıyorum ama yapacak bi şeyim de yok inat ettim öğrencek inşallah
tarafından
Halıya kakasını yaptı yatağa getirdim orada da altına yaptı iki yane şort attım Allah'tan kötü durumda olanları goydirmistim
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Bol bol sabır lazım canım bizde bugün başladık daha hiç tuvalete yapmadı hep altina yaptı alıştırma külotu aldıydım büyük kızımda bunda da kullanıyoruz onun çok faydası var birden çıkmıyor çişi 
tarafından
Ben onu da almadım canım belki ona alışır diye koaly geksin ikimizide
(6,909 puan) tarafından
Ben ablası için iki tane denemek için aldıydım sonra memnun kalınca iki tane daha aldıydım onları kullanıyoruz çamaşır suyu ile ve defalarca yıkadım onları kullanıyoruz kesinlikle tavsiye ederim yaptığı tuvaletini birden akıtmıyo her yer kirlenmiyo
0 oy
(1,250 puan) tarafından
İlk üç gün farketmeden dırek altına kacırır üç günden sonra tutmayı alısır merak etme
tarafından
Ay inşallah canım
0 oy
(1,116 puan) tarafından
Ben wc eğitiminde yaklaşık 10 gün boyunca not tuttum,kaçta uyandı kalta yemek yedi kaç dakika sonra çiş yaptı kakasını ne zaman yaptı vs diye .

ilk gün full altına yaptı ikinci gün sadece bir kere çişini lazımlığa yaptı üçüncü gün de bir defa yapmıştı . sonra günler geçerken lazımlığa denk gelenler fazlalaştı ,o da bu sürece alışmaya çalıştı . Kaka bizde de problemdi yapmak istemedi korktu vs ama sabahları kahvaltıda pekmezli sıcak su içtiği için kahvaltıdan sonra mutlaka kakasını yapar ,bir şekilde lazımlığa oturttup gerek önğne kova su koydum içine oyuncak attım köpükler yaptım oyuncakları sakladım,şarkılar söyleyerek durumu normalleştirmeye çalıştım . bazen 40 dakika oturduğu oldu ,bekle bekle kendimdrn bezmiştim ama sonrasında bi bakmışsın alışmış , tabiki çok zor bir süreç inanılmaz yorucu ama bu günler de geçiyor . benüm kızım bi de altına kaçırırdı ben farketmeden hemen altını değiştirirdi söylemezdi bi de .
0 oy
(2,832 puan) tarafından
Sana dusen sabir etmek gerisi bebiste bizde o demdeydik 1 ay oldu cisini soyluyor ama kakasini soylemiyor henuz bilmiyorum bende sticker aldom hayvanlii cicekli onlarla alisti biraz
0 oy
(1,348 puan) tarafından
lazimligi degistirdim yapmaya basladi onceleri cisini ayakta yapiyodu 2 3 haftada oturup yapiyor kakasinida ilk baslarda boxerina bakti sonra banyoya gidp orda yine boxerina bakmaya devam etti bakti her yaptiginda banyo yaptiriyorum pes ettti lazimliga yapiyo artik 2 ay oldu hala klozete oturmak istemiyor ona alisamadi gitti
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Bizimii  büyük tuvalet konusunda çok yordu kendinide benide 5 gün yapmıyordu  bağırsağında taş gibi oluyordu tuvaleti çişini  2. Gün öğrendi büyük tuvaletini 15 günde öğrendi ilk önce günlerce kabızlık sonra defalarca altına yaptı zor öğrendi 
0 oy
(92 puan) tarafından
Ben bezi bıraktırma ya başlamadan önce kuru kayısı kayısili meyve suyu zeytinyağı probiyotik felan verdim hep tutmasın kabız olmasın yaparken de zorlanmasin rahat rahat çıksın diye bilemiyorum fikir olsun sana da bizde faydası oldu yani cok sıkıntı yaşamadık
0 oy
(498 puan) tarafından
Portatif al klozete takılan. Wc çocuk  Şarkılarda göster . Sen de göster bizzat. Bağırmadan sakince anlat. 
tarafından
Klozet yok malesef o yüzden lazimlik aldım o da rahat değil galiba

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 171 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,014 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 142 göst.
22 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bgm.bky (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde ozlem4141 (451 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 185 göst.
16 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bebegimdogdu (163 puan) tarafından soruldu

410,027 soru

12,328,088 cevap

39,157 kullanıcı

Kategoriler

...