0 oy
448 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (162 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 

Dün bebeğimi ne zamana kadar 1 kat fazla giydirmeliyim diye bir soru sormuştum. Herkes ayaklı ve kollu zibinin çok olduğunu sadece kolsuz zibinla kalması gerektiğini söylemişti. Ben de tavsiyelere uyup kısa kollu zibin ve şort giydirdim, ayakları ciplak kaldı. Bebeğim gece boyunca gazdan uyuyamadı. Saatte bir uyandı. Bugün de çok ağladı. Gazını çıkarınca rahatlıyordu ama gaz sancısı yeniden başlıyordu. Şimdi zar zor uyudu, umarım bu gece de böyle geçmez. 

Velhasıl bebeğin halinden en iyisi annesi anlar bunu anladım. Ayrica tüm şartları bilmeden insanlari linc etmeyin lütfen. 

13 Cevaplar

+7 oy
(14,578 puan) tarafından
canim yanlis anlama da madem en iyi annesi anlar neden burdaki soylenenlere uydun ? hepimiz bu yollardan bir sekilde gectik geciyoruz herkes kendi bildigini uygulasin tavsiye isteyince de veriyoruz sonucta hepimiz anneyiz. kimseyi suclamaya gerek yok sen post acmissin insanlar tavsiye vermis bundan sonra kendi bildigini uygula 
(162 puan) tarafından
Sorduktan sonra anladım bundan sonra da sorsam da herkesin dediğini bu kadar dikkate almam
(1,896 puan) tarafından
Çok haklısın kankim ☺️
-Reklam-
+4 oy
(10,933 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ee sorma o zaman canım iyisini biliyorsan. sormaa??

Gazın geleceği varmış bahane olmuş. Bu sıcakta bir kat fazla giydirilir mi martta doğan bebeğimi sen kadar giydirmedim gaz ilk 3 ay bebekte ne yaparsan yap olan bişey
(478 puan) tarafından
Millet ayaklı patikli tayt giydir demiş onu yapsaydın yada ayaklarını örtmen gerekirdi. Kolda soğuk çekmez ama ayakta soğuk çeker.
(10,933 puan) tarafından
Anlatamazsın  bacım hem fikir soruyor hemde diyor sizi dinledim şöyle oldu gazdan uyuyamadı bilmem ne çeşit insanlarla uğraşıyoruz fikir sormayın madem kendi bildiğinizi okuyun çocukta sıcaktan çatlasın
(717 puan) tarafından
Benim bebeğim de Mart dogumlu bazen sadece bezle duruyor klima açıkken kolsuz zibinla gece yatarken de ince tişört ve şort giydiriyorm evin serin mi bilmiyorum ama ayağına şort giydirdiysen de mesela çorap giydir o zaman bu şekilde yavaşça normale akistirirsin
(478 puan) tarafından
Patikli zıbınlar ilk 3 ay için çok iyi. Hem kan dolaşımı gelişimi için hem soğuk için iddeal. Ayağında çorap yoksa Müslin örtü ya da penye battaniye örtse de iyi. Ama genel olarak herkes tavsiye veriri evin şartlarını kimse bilemez ki şuan benim ev 29 derece mesela
(717 puan) tarafından
Evet benimki 25 derecede kısa kollu ve ayağında incecik uzun pijama altı var uzeirne pike ortuyorum beline kadar sadece 4 aylik
+1 oy
(5,450 puan) tarafından
nerede yasadigina bagli kac gunluk olduguna bagli. ilk 20 gun corapli yenidogan takimla yatirdim ben 3 haziran bebegini istanbulda. uzun kol uzun alt icine de citciyli zibin. sonraki 15 gun kisa kol uzun alt ve corap altina citcitli zibin sonraki on gun kisa kol kisa airt zibin. sinraki on gun zibin altina sort. sonraki on gun de sadece zibin yani temmuz sonunu buldu sadece citcitliyla yatirmak. asama asama soydum. sicaktan da uyuyamaz bebek birden soyduysan da usur
(162 puan) tarafından
Tek kattı zaten sadece kolları ve ayakları açtım. Yavaş yavaş da nasil soyulur başka. İnsanlar lincleyince saçma bir şey yapıyorum sandım ne bileyim
(5,450 puan) tarafından
kinclerdilermi bilmiyorm da herks kndine gire dgruyu yapar. ben gaz korkuna 7 ay corapli yatirdum. annm cikardikca bn giydirdim. ceremesini bn cekcem herkes kndi evinde uyurkn ben ciyak ciyak vebek bakcam gaz derdine
(12,350 puan) tarafından
O posta tekrar baktım linç göremedim herkes sıcak bebeğe eziyet olur demiş. Linç yok bence fikir beyan edilmiş, cereyan yaptırıyoruz evi demişsin altta da e o zaman cereyan olacak bir esinti varsa senin karar vermen daha doğru değil mi? Urfada evi komple açsan esmez mesela çocuk atletle zor durur keza aşırı nemli olan yerler de öyle
(717 puan) tarafından
Aynen antepde evimde tişört şort giydiriyordum Antalya'da çocuk bezle zor duruyor yerine evin isisina göre değişir
+1 oy
(1,512 puan) tarafından
Canım bebeğin üşüdügünü derlediğini neye ihtiyacı oldugunu herşeyini annesinden başkası anlayamaz ki sen burdakilere neden bakıyorsun şahsen ben anneme bile bakmam yani kendim kendi bebeğimi çok iyi tanırım 
(1,512 puan) tarafından
Ah canım ah onlar zaten nokta koysan linçlemek için bahane ararlar sen kendi bildiginden şaşma bebeginin gazı varsada kendin rezene çayı veya kimyon iç bebegini emzir iyi gelecektir onada rahatlatır
(10,933 puan) tarafından
Benim yorumuma linç diyorsan eğer bende kendime göre haklıyım bakıldığında. Hem kendin soruyorsun sonra da burdakilere bakma diyorsun ne saçma şey. O zaman baştan sormayın tabiki de annesi en iyisini bilir neden sorma ihtiyacı duydunuz peki?
(162 puan) tarafından
Kimyon içiyorum şimdi inşallah iyilesir
(162 puan) tarafından
Bunu sorduktan sonra anladım sormamam gerektiğini. Burda linclenenler için de deneyimimi paylaştım ciddiye almamaları için. Yoksa çekişmeye hevesim yok
(10,933 puan) tarafından
Canım bunu fark ettin tamam tekrar post açmaya ne  gerek var. Sen diyorsun ki ay burdakilere uydum çocuğu çıplak yatırdım siz bi halt bilmiyorsunuz diyorsun resmen e tamam tecrüben kendine kalsın kimseye bişey sormazsın bir daha kendi bildiğini oku
+1 oy
(14,489 puan) tarafından
Aaaaa ne kadar ayıp şuan yaptığın,

İnsanlar tavsiye vermiş.

İşte bu yüzden bazı postları es geçiyorum sonra niye cevap vermiyorsunuz da sadece tanıdıklarınıza yorum yapıyorsunuz deniyor.

Dünkü postunu gördüm ama cevap vermemiştim.

Kendi alnimdan öpüyorum şuan..
(12,350 puan) tarafından
Ben verdim, kızdım kendime şu an
(14,489 puan) tarafından
Ay ay ay nagim göruyo musun allasen artık yorum yapanlara da cemkiriliyo..
Vallahi suyu çıktı buranın
0 oy
(3,268 puan) tarafından
Eğer evde klima varsa uzun kollu giydirmen gerekiyor zaten bizim klima yok mesela sadece zıbınla duruyor 
(162 puan) tarafından
Klima yok da camlar açık cereyan yaptırıyoruz yolsa durulmuyor
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Çorapsız olmaz ya 1 aylik bebek genelde uyur zaten uzun kollu zibinla patikli alt giydirilir denk gelsem postuna yazardım uyanık olduğu zamanlarda kısa kollu zibin şort giydirebilirsin ama ozellikle uyurken corap giysin gecmis olsun canım 
(162 puan) tarafından
Teşekkür ederim bir sürü insan lincleyince saçma bir şey yapıyorum sandım ne bileyim
(1,017 puan) tarafından
Yok canım doğrusunu yapıyorsun onlar uyanık olduğu vakitler için yorum yapmıştır muhtemelen ama zaten 20 saate kadar uyur o daha çok küçük saglikla büyüsün inşallah
0 oy
(32 puan) tarafından
Evim soğuk olduğu için evde uzun giydiriyorum belki kimse inanmaz hala yorganla yatiyoruz altım depo ondan yaz kis soguk disari cikarken kisa kollu ama corapsiz asla gezdirmem bide sen camlarin hepsini aciyoruz ceyran olsun diye demissin ondan da olmus olabilir yine de sen bilirsin 
(162 puan) tarafından
Evet olabilir tabi ama insanlar deneyimlerini paylaşırken linclemesinler ben kesinlikle yanlış yapıyorum sandım
(32 puan) tarafından
Herkesin dusuncesi farkli iste onlara nasil gidiliyorsa onlarda karsidakine öyle gidiyolar
0 oy
(2,388 puan) tarafından
Dün de söyledim canım bugün de yazayım evinde mutlaka termometre olmalı dijital olursa daha iyi olur daha net görürsün. 22 dereceyi geçen bir evde bebek zıbınla şortla tişörtle çok rahat uyur. Ayaklarını asla çıplak bırakmazsın ama uyurken de patikli yeter ayakları çıplak olmamalı 
0 oy
(539 puan) tarafından
Heryeri çıplak da olsa ayaklarına çorap giydirmek lazım ya
0 oy
(12,350 puan) tarafından
E neden sordun o zaman buraya. Cidden değişiksinz evinin rüzgarını gece ısısını ne bilelim herkes bulunduğu yere ve tecrübesine göre cevap veriyor burada. 
0 oy
(1,285 puan) tarafından
Ayy ben 2 yasinda tek kat hala giydirmem ki gece yatarken. kısa kollu citcitlı badinin üzerine ince uzun kollu badi oluyor. Gece gram ustünü ortmez diye. Corapta mutlaka giydirdim.kendisi cikartiyor ama farkedersem tekrar giydirirdim. Ama söyle bir konu da var. Benim bebegimin de daha 40ı cikmamisti belki gaz sancısı baslamistı. Kolik bi bebekti. Ilkinde boyle birsey yasamadigim icin bilmedigimden nazar falan mi diye dusunmustuk hatta ilk basta. Ama kolikti. Senin de gaz denk gelmis olabilir böyle bi konunun üzerine ama insallah bugün normal giydirince düzelir. Insallah kolik degildir.
0 oy
tarafından
Kusura bakma ama sen hatalisin özelde mi devlette mi doğum yaptın bilmiyorum ama bebeğini kontrole götürdüğünde bile doktorun söylemiştir yeni doğanın ilk 3 ay elleri ayakları soğuk olur bu üşüdüğü anlamına gelmez usumesi ancak ensesi ve karnından anlaşılır diye bebeğin ayağından usutemeyecegi için gazı olmaz hiçbirini bilmiyorsan keşke googleye sorsaydın orda bile bunun cevabı var ayrıca bu sıcakta kalin giydirilen bebek isilik olur ve sıcağa alıştığı için kisin en ufak Bi havayla temas edince yorgan döşek yatıp hasta oluyorlar sonra doktor doktor gezersin bebegin halinden elbette en iyi annesi anlar fakat sen şans eseri olanı yanlış anlamissin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 391 göst.
8 Kasım 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,243 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 555 göst.
8 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Minnoşun Annesi ❤️ (2,595 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 88 göst.
2 Aralık 2023 Diğer kategorisinde irmikmoms (451 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 329 göst.
14 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,150 soru

12,005,600 cevap

36,192 kullanıcı

...