0 oy
488 göst.
Aile kategorisinde (16 puan) tarafından

Kızlar 4 senelik evliyim kaynanamla altlı üstlü oturuyorum eltimde yan binamda oturuyor görümcem ise biraz ileride oturuyor  :) eşim hemen hemen her gün ailesiyle yemek yemek çay içmek istiyor vs ve artık bu durumdan sıkıldım dayanamadım ve söyledim ben her gün annene çıkmak istemiyorum en azından haftada 1 çıkalım kafam kaldırmıyor dedim bana ters yaptı senin ailende gelmesin o zaman vs üstelik benim ailem uzakta oturuyor ve aydan aya gelmesine rağmen bunu söylüyor biz her gün annesine çıkıyoruz ben hiç hizmette sınır tanımıyorum hep güler yüzlü davranıyorum şimdi öyle söyledim diye beni kötü belledi o yüzden sürekli tartışmak için bahane üretiyor, ya inanin ki çok bıktım artık bu durumdan , bide üstüne eltimle kıyaslayor o her gün annemi ablamı çağırıyor bilmem ne falan offf offf , birde kızım var 1 buçuk yaşında napicam ben psikolojim iyi değil bıktım 

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım kusura bakma ama en başından bu tepkiyi verseydin şuan böyle olmazdı alistirmissin maalesef susarak bisey demeyerek şimdi ancak büyük kavga edeceksin 
(16 puan) tarafından
Çıktı zaten , ben güzellikle söyledim incitmeden ama kendisi kavgaya dönüştürdü, yani istiyor ki hergun ailesiyle vakit gecirelim onlarla gülelim eglenelim amaann
(5,801 puan) tarafından
yani kapaliysan bu sicakta  giyinip edip ortunup cay corba orda surekli her aksam
bunalirsin. evde pufur pufur oturmak varken. yada kendi evin kendi cayin corbam duzenin ayri. orda kalk hizmet et falan illaki oluyordur. zor bastan alistirmissin bncede
(16 puan) tarafından
Hayır kapalı degilim ama sonuç olarak üsturuplu giyinmem gerekiyor yani sadece basım kapalı değil ama kapalida olsa açıkta olsan bu durum çok yıpratıcı
(5,801 puan) tarafından
tabi canim: o sira sicaktan pisiyordum demek
o moddayken yazdim bir anlik:)
(16 puan) tarafından
:) evet üstüne bide bu kadar sıcaklar var ne yazık ki
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu tepkiyi vermek için çok geç kalmışsın 
(16 puan) tarafından
Evet farkindayim ama yeni dank etti işte bende çok kızıyorum kendime  :(
0 oy
(2,569 puan) tarafından
Eşin gitsin sen evde kal ,kolundan tutup zorla götürecek değil ya,kavga edersede sende altta kalma 
(16 puan) tarafından
Onu yapmaya çalışıyorum ama oda olmuyor ki alıyor çocuğu çıkıyor sonra beni arıyor sende gel diye işim var falan diye gecistiriyorum ama nereye kadar
(2,569 puan) tarafından
Bahane bulmaya  devam et ,gel işim var çocuğu al dersede çocuğu yanıma getir de
(16 puan) tarafından
Öyle yapmaya çalışıyorum artık napim,kapana kısılmış gibi hissediyorum gerçekten hiç özel bi hayatım yokmuş ve sanki ailesiyle hep birlikte yaşıyormuş gibi hissediyorum ve bu durum artık beni yoruyor
0 oy
(7,559 puan) tarafından
O sorun bizde de vardı bizde altlı üstlü oturuyoruz. Ben anladım ki konuşarak çözülmüyor bazen bazı durumlarda kavga etmek gerekiyor. İşe yaradı pes etmedim benim dediğim oldu. Şimdi haftada 1 çıkarım kaynanam gelirse gelir. Eşim çıkar ama o da azalttı. Bana hiç demiyor gel diye. Benim adıma karar veremeyecegini öğrettim ona. 
(7,559 puan) tarafından
Yaşadım ama benim eşim böyle şeyler soylemedi çünkü akıl var mantık var benim ailem her gün gelmiyor ki onlarada sınır koyayım. Ayda yılda bir gelene niye sınır koyayım. İkisi aynı şey değil senin gerizekalıı kocan aklı sıra seni yola getirmeye çalışıyor. Altta kalma. İki tarafada eşit olacağız o zaman de. Benim ailemde ayda bir gelecek senin ailende. Bizde haftada bir aileme gideceğiz sizin aileye de haftada bir gideceğiz o zaman de. Valla hiç altta kalma gülüm. Eşin kalkipta ailene az oturun diyemez. Derse zaten ne sana ne ailene saygısı var demektir.
(16 puan) tarafından
Evet işte hemen cephe aldı ben öyle söyledim diye kötü oldum , demez öyle birşey zannetmiyorum aklı sıra gözümü korkutmaya çalışıyor ama ne biliyim bunun için kavga etmek yerine anlayış gösterip benimle güzel güzel konuşup utandirabilirdi bile ama o kavga etmeyi seçti
(16 puan) tarafından
Altta kalmadım ama ben yine birşey söylemedim belki ama böyle eltimle kiyaslayip bak o kız her gün annemi ablamı çağırıyor diyince çok sinirlendim ben o değilim dedim her gün çıkmaya da kafam kaldırmıyor birazda empati kur anlayış göster dedim ama o beni suçlu çıkardı
(7,559 puan) tarafından
İyi demişsin. Sen ayrı eltin ayrı. Eltin kavga etse sende mi edeceksin o zaman. Ne saçma kıyaslamalar böyle.
(16 puan) tarafından
Yaa öyle bi sorunumuzda var işte eltim ailesiyle iyiyse ben on kat daha iyi olayim onunla yarisayim istiyor ama neden böyle gereksiz birşey yapayim her gün hergun yalakalik yapayım ailesine güleryuz gostereyim istiyor bunu yaparsam çok mutlu oluyor ama her gün gitmek ve gülmek zorunda değilim ki bu nasıl bencillik nasıl bi ailecilik aklım almıyor vallahi
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Eşinizin bu konuda anlayışlı olması gerekiyor. Her gün görüşmek zorunda değilsiniz ki? 
(16 puan) tarafından
Ne yazık ki anlayisli davranmıyor aksine senin ailen gelmeyecek o zaman telefondada çok kısa konusacaksin gibi şeyler söylüyor, sanki ben ona ailenle görüşmeyelim demişim gibi ya oysa ki haftada bir görüşelim böyle hergun her gün kafam kaldırmıyor dedim ve bunu nazikçe söyledim
0 oy
(922 puan) tarafından
Başta bizim evler karşı karşıyaydı, aramızda yol vardı sadece. Eşimin annesi çağırırdı, babaannesi kendi evime gitmemi istemezdi. Hani eve gideceğim zaman ne işin var evde niye gidiyosun türü göndermek istemezdi söylenirdi falan. İlk 19 gün sabah gitmesem akşam gittim, sonra küçük bi sürtüşmemiz oldu babaannesiyle, her gün gitmemeye başladım. O gelmiyosun diye şikayet ettikçe daha da gitmedim daha da açtım gidişlerin arasını. Ben en başından söyledim eşime, kalabalığı sevmediğimi vakit geçiremediğimi sıkıldığımı vs. Annesigilin yanına on dakika bile olsa uğramamı, uğramazsam bile en azından aramamı söyleyen görümceme hergün arayıp hesap mı vericem diye tavır koydum. 5 ay falan sonra başka eve taşındık, daha uzak olan hani yürüyüş mesafesi ama hergün gel git yapılacak bi mesafe değil. Haftada bir bazen iki sefer arabayla ve eşimle gidip dönüyorum. Geçenlerde bi ev meselesi çıktı, hani birlikte yaşamak gibi. Maddi açıdan avantajlı geliyo ama manevi açıdan kaldırabileceğim bi durum değil açıkçası. Eve geldiğimizde açıkça eşime bunu istemediğimi ve beceremeyeceğimi daha evlenmeden önce söylediğimi hatırlattım. İkimizde şey diyoduk nişanlıyken, ailelere yakın olalım hani bi sıkıntı olduğunda yanlarında olabilelim hemen ama aynı evde gerçekten zorunda kalınmadıkça mümkün değil olmaz. Hani bu sadece onun ailesi için değil, kendi ailem için de geçerli. Bazı tavırlar en başından konulmalı, bi düzen oturduktan sonra o düzeni değiştirmek kolay bişey değil.
(16 puan) tarafından
Evet çok doğru bazı tavırlar en başından konulmalı ama keşke bende önceden bilebilseydim ve tavrımı koysaydim ama bilemedim bu şekilde bi rahatsızlık duyacagimi, eline sağlık uzun uzun yazmışsın ,
(922 puan) tarafından
Allah kolaylık versin gerçekten sıkıntılı bi durum
(16 puan) tarafından
Sağol :( evet baya sıkıntılı bi durum
0 oy
(2,790 puan) tarafından
Tamam de blöf yap bakalım madem ailen uzakta onunki yakında onun için daha büyük sorun 

Tamam iki tarafta gelmesin bizde gitmeyelim de bakalım kaç gün dayanacak 

Bu erkekleri cidden anlamıyorum bekarken eve girip aile yüzü görmezler evlenince kıymete biner 
(16 puan) tarafından
Öyle dedim tamam kabul benim için sorun yok ama sen en fazla 2 gün dayanabilirsin dedim oda ben giderim sen gelme dedi :) önceliği sanırım ailesine verdi ya inan ki şu durumdan dolayı boşanmayı bile düşünüyorum bazen ama sabır diyorum illa ki tasincaz burdan çocuğum var bide ve cesaretimde yok boşanmak gibi bi ise kalkismaya kafam çok karışık ve psikolojim iyi degil
(16 puan) tarafından
Evet oda evlenince kıymete bindi ailesi ya sanki çok uzağa taşınmış ve ailesine hasret kalmış gibi anlamak çok zor
0 oy
(10,828 puan) tarafından
En sevmediğim erkek tipi benim eşimde böyleydi kapının yerini hatirlatinca aklı başına geldi 
(10,828 puan) tarafından
Eşine ben seninle mi evlendim ailenle mi ben gelin olmaktan sıkıldım karı koca olmak istiyorum seninle vakit geçirmek istiyorum bu durum beni çok üzdü yıprattı artık bu durmdan cok mutsuzum dedin mi hiç önce güzellikle yaklaş ben güzellikle çok yaklaştım sonra olmayınca patladım ama baştan guzellikle yaklasmasaydim böyle olmaz çoktan bosanurdik önce eşimi kendime bağladım yani
(16 puan) tarafından
İlk başlarda ben seninle vakit geçirmek istiyorum aileni yeterince görüyorum zaten seni özlüyorum senin ailen benim dedim güzel güzel sofralar hazırladım gitmek istemesin diye ama o bu yemekleri yarın yeriz annem çağırıyor oraya gidelim dedi, hee bir iki kere tamam çıkmayalim o zaman dedi ama sonra yine devam etti sürekli görüşmeler, en sonunda eltimle beni kıyasladı bak o kız hergun annemi ablamı çağırıyor falan dedi benimde artık kafam attı patladım ben o değilim her gün çıkmaya mecbur degilim kafam kaldırmıyor haftada bir çıkalım okey ama her gün hergun yoruluyorum dedim oda tamam o zaman senin ailende gelmesin gelirlerse çok kısa dursunlar gitsinler dedi ki ailem ayda bir veya 2 ayda bir gelmelerine rağmen , annenede soyluycem biz böyle karar aldık anlaticam falan dedi
(10,828 puan) tarafından
Senin kavga zamanı gelmiş bacı bi silkelemen lazım o kocayı nasıl aynı kefeye koyuyo kendinikiyle seninkini hergun nere ayda 1 nere yani ne hakla kitasliyo ayrıca tamam şöyle anneme bende herşeyi anlatiyim bakalım noluyo babam gelir beni goturuse o zaman görürsün ama sen de
(16 puan) tarafından
Yani belkide kavga zamanı gelmiştir ama yani anlamıyorum ya yormayalim birbirimizi hayat zaten yeterince zor kızım küçük çok hiperaktif zaten bütün gün onunla yoruluyorum biraz anlayış göster empati kur savasmayalim evliligi bu kadar zorlastirmayalim diyor ılımlı davranmaya çalışıyorum ama o yine kendi bildiğinden sasmiyor, evet en son anlamazsa artık öyle diycem zaten
(10,828 puan) tarafından
Yarum zorlastiran sen değilsin ki eşin birbirinize dinlenme alanı birakmamissiniz ki ailelerden kendinize zaman kalmamış bu normal bi evlilik mi
0 oy
(2,508 puan) tarafından

Tepkiyi vermek için geç kalmışsin kusura bakmasın kimse bu gelinler görümceye kaynanaya hizmetçi değil insan bazen kendi başına da kalmak istiyor eşiyle çocuğuyla. Ne o öyle hergun bı arada . Bı laf var ya sıkıldım artık ne bu böyle g*tle don gibi diyor ya:D o hesap seninki de ruhum daraldı düşündükçe Allah sabır versin 

(16 puan) tarafından
Evet maalesef ki geç kaldım, senin ruhun düşündükçe daralmış ben hergun bu durumla karşı karsiyayim, yatıyorum uyanıyorum ilk düşündügüm şey acaba bugün neyi bahane etsemde annesine cikmasak vs , 28 yasindayim ihtiyar degilim başka şeyler düşünmem gerekirken her gün bunları düşünmeye maruz kalıyorum
(2,508 puan) tarafından
Başta ses etmemissin işte canım şimdi de mecbursun gibi görüyorlar
(16 puan) tarafından
Maalesef ki öyle
0 oy
tarafından
Ben evlenirken annem şöyle dedi kızımsın canımdan parçasın ama sana anne tavsiyesi ne bana yakın ol ne de kaynananlara o zaman huzurun olur 
(16 puan) tarafından
Evet çok doğru söylemiş, bana annem böyle birşey söylemedi oda söylese belki biraz gözüm açılırdı :)
0 oy
(388 puan) tarafından
Annene çıkmak istemiyorum yerine seninle başbaşa birşeyler yapmak istiyorum desen bence ters tepki vermezdi canm.:-) üslup biraz yanlış olmuş bide başta nasl alisirsa öyle devam eder başta alisms.
(16 puan) tarafından
İlk başlarda öyle yaptım zaten biraz baş başa kalalım beraber vakit gecirelim seni özlüyorum dedim güzel güzel sofralar hazirladim ama bu yemekleri yarın yeriz gel annem çağırıyor oraya cikalim dedi çoğu kez ve bende artık doldum ve patladım haliyle insanım bende fitratım gereği
(388 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın kuzum Rabbim eşine de anlayış versin inşallah.insan sürekli aynı yemekten yese bıkar.sen ona her gün en sevdiği yemeği yap önüne koy ama her gün yap.biktim aynı yemeği yemekten derse sende işte sevdiğin yemek nasl bikiyorsun dersin :-) bende ne kadar sevsem de aileni belli bı süreden sonra git gel git gel bikiyo insan dersun

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,136 göst.
28 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,352 göst.
7 Kasım 2021 Aile kategorisinde nurdandde (239 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 249 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde Sevgi344 (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 373 göst.