0 oy
461 göst.
Diğer kategorisinde (655 puan) tarafından
Kızlar ben biraz dertleşmek istiyorum sizinle fikirlerinize ihtiyacım var. Benim eşim yurtdışında çalışıyor 2,5 ay sonra doğum yapıyorum yeni ev taşıdık başka bir şehire bende ailemin yanına geldim belkş doğumu ailemin evinde yaparım diye çünkü bir çocuğum daha var 4 yaşında bir de bebek tek başıma zorlanırım diye düşündüm. En azından yemek derdim olmayacak dedim. Annemlerin evi iki katlı biz üst katta kalıyoruz alt kat kiler olarak çamaşırhane olarak kullanılıyor ve her gün inip çıkılıyor sürekli. Kendi evimde doğumu yapsam yanımda kimse olmayacak eşim gelecek 1 hafta annesi bakacak 1 hafta bu kadar sonra tekim. Ailemin yanında yapsam annem babam çalışıyor ama kendi iş yerleri restorant var evimizin bitişiğinde hemen ama burada ailemin evinde yani düzen tutturamadım bebekle sezaryen olacak muhtemelen in çık zor olacak o kadar merdiveni ki bebek olmasa bile dikişli benim için zor olacak. Kendi evimde olsam tek başımayım kafam o kadar karışık ki aileme giderim muhtemelen dedim annem bozuluyor onu da üzmek istemiyorum. Çocuğum klimadan ikidir hasta oldu geldiğim şehir Adana çok sıcak klimasız durulmuyor kendi evim geceleri en azından buz gibi oluyordu bir yanım gitmeyi çok istiyor bir yanım mantıklı olan kalman diyor. Sizce ne yapmalıyım

11 Cevaplar

+1 oy
(10,650 puan) tarafından
Annen gitmeni istemiyo mu 
(655 puan) tarafından
Burada bakarız sana diyor yemek yapmayacaksın en azından diyor eşinde gidecek fazla kalmayacak diyor
(655 puan) tarafından
İstemiyor yani üzülüyor gideceğim deyince de çaktırmamaya çalışıyor
(10,650 puan) tarafından
Yani çocuk hasta olmasa idare et derdim ama ne diyim bilemedim yani ne olursa olsun insan kendi evi gibi rahat edemez ki
-Reklam-
+1 oy
(2,136 puan) tarafından
Valla göze alıp ailenin yanında kal canım evinde çok zor olur , kendini toparlarsin en azından büyük çocuğunla ilgilenen olur yemek yapanın olur  sonra evine geçersin inşallah, merdevinde şöyle bende sezeryan oldum ilk 10 gün iğne yaptırmam gerekti evimin önü merdivendi mecburen inip çıktım 
(655 puan) tarafından
Teşekkür ederim fikriniz için
(2,136 puan) tarafından
Rica ederim
+1 oy
(733 puan) tarafından
Bence kal annende o kadar çok ihtiyacın olacak ki annene klimayı da çok açma ayarını çocuk altında durmasın 
(655 puan) tarafından
+1 oy
tarafından
Çocuğun nasıl klimadan hasta oluyor anlaamdim 
(655 puan) tarafından
Mecbur açıyorum direkt vurmuyorda üstüne ama çok hassas etkileniyor klima çarpıyor ishal oluyor ateşi çıkıyor tam geçti diyorum açıyorum bir daha oluyor
tarafından
Çocuğunu küçükken çok kalın giydirdin heralde en ufak havayla temas edince hastalaniyor maalesef hazır oradayken havaya soğuğa alistirman lazım söyle yapabilirsin yarım saat aç 15 dakika kapa yöntemiyle gece uyurken açma sadece oda etki ediyor olabilir oglumun doğduğu günden beri odasındaki vantilator hava  her 29 derece üstünde sabaha kadar calisir yoksa nefes alınmıyor nemden
+1 oy
(284 puan) tarafından
Bence annende kalman en mantıklısı kayinvaliden 1 hafta kalacaksa hiç gitme derim. Gittiğin zaman orda 4 yaşındaki çocuğun hasta olsa Allah korusun bu kez daha çok zorlanirsin üstelik doğumun sezeryan olacak bende sezeryanliyim gerçekten ilk 10 gün hicbisi yapamıyorsun ben 2inci gün ayaklandım mecburiyetten ama inan çok zorlandım enazindan sana bebeğine oğluna bakanın olur çok değil kendini toparlayana kadar kal derim. Bende adanada ikamet ediyorum kliması asla durulmuyor 2.5 yaşında ve 5 aylık çocuklarım klimayı düşük derecede ayarlıyorum salon ve çocuk odasının kapısını açık bırakıyorum öyle olunca soğuk olmuyor sende öyle yapabilirsin
+1 oy
(1,036 puan) tarafından
Bence de annende kalmalisin bir cocugun daha varmis cok zorlanirsin sezeryani normal dogum gibi dusunme ameliyat olacaksin bir hafta da toparlanamazsin ama 15-20 güne eski tempona gelecek kadar toparlanirsin kirkinin çıkmasını beklemene de gerek yok o zaman iyi hissedersen evine geçersin canım 
+1 oy
(2,546 puan) tarafından
Kız tek başına dikislerinle napacaksin iki çocukla yapamassin.sezeryan iyileşme süreci geç oluyor diye duydum yani bilgim yok ablamdan biliyorum.bence ailenin yanında kal.peki onlar işteyken nasıl bakacaksın ki çocuklarına canim annen durur herhalde yanında dimi.kendi evine gitmeyi bırak iyileşince gidersin .klimayı açmayın canim yani yapacak bişey yok çocuk hasta oluyorsa
+1 oy
(7,133 puan) tarafından
Bide büyük çocuğun varmış bir haftalık lohusa olacaksın kim sana yemek hazırlayacak bebeğe mi bakacaksın çocuğuna mı kendine mi bence sen bir süre annenlerde kal idare et şimdi çocugun perişan oluyor hasta oluyor anlıyorum seni ama evine gidince de 3 ünüz birden perişan olursunuz bir bardak su veren kimsen olmayacak eşin olsaydı karı koca idare edersiniz derdim ama dikişli halinle tek başına çok zor bence anneler de kalmaya devam et cnm
+1 oy
(18,689 puan) tarafından
Klimayı kaç derecede kullanıyorsunuz mesela? Benim iki çocuğum da Haziran doğumlu. Klimasız asla durulmuyor Antalya'da. Mecburnklimayla doğup büyüdüler. Hastane odalarında da klima var. Doğumhane buz gibi. Çocuklar ona alışkın aslında. Biz pimpirik yapıyoruz. Klimayı 28 29 derecede odanın büyüklüğüne göre değişir tabi ayarla . Hiç bişey olmaz Allah'ın izniyle. Fazla düşük ayarda olduğu zaman çarpar tabi. Soğuk olmasın ama odanın sıcaklığını kirsin yani klima. Ve eğer gittiğinde annen ya da baban en azından 1 hafta yanında kalamayacaklarsa evinde 2 hafta kalman daha iyi olur. Toparlarsin zaten 2 haftaya 
+1 oy
tarafından
Kendi evine gidersen daha çok zorlanırsın en azından 40 a kadar annende kal
0 oy
(2,517 puan) tarafından
Bence kırkın çıkana kadar idare et annende kal
(655 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 234 göst.
14 Haziran 2024 Aile kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu