Ben de benzer bir durum yaşadım ve lohusalık çok çok çok incelik gerektiren bir psikoloji. Eşime bunu anlatamıyordum erkek aklıyla ne var ki diye düşünüyordu. Ben de ona en son şu hikayeyi anlattım.
"Bir genç kız var evleniyor hamile kalıyor, her önüne gelen bir şey söylüyor ve kızı eziyorlar. Doğumdan sonra kıza süt hakkında, kilosu hakkında hep bir şeyler söylüyorlar ve durmadan onun adına karar veriyorlar. Sonra bir gece bebek ağlarken kız cinnet geçiriyor ve bebeği boğarak öldürüyor ama farkında değil. Sabah eşi fark ediyor boynundaki morluklardan anlaşılıyor. Kız da hayal meyal hatırlıyor ve hastaneye götürseler bile iş işten çoktan geçmiş oluyor. Psikolog eşliğinde kızı muayene ediyorlar, bunun lohusa depresyonu olduğunu ve her şeyin üst üste gelmesine yoruyorlar. Kız hapiste şu an."
Bu benim çevremde gerçekleşen bir olay ve daha birkaç sene oldu. Lohusayken tahammülüm yoktu kimseye ve hep bir kaçış peşindeydim. Her defasında da eğer bir kez daha biri bir şey derse bu önce bu odayı baltayla parçalarım sonra da sizi diyordum eşime. İşin ciddiyetini öyle anladı.