0 oy
205 göst.
Aile kategorisinde (148 puan) tarafından
Kizlar bugün veya yarın 2 ci doguma yani sezeryana giricem Allah nasip ederse. Kaynanam bir kez aramadı demedi gel yemek yaptım veya gel bir çorba iç acilar icinde agrilarimla kusmalarimla o bulantilarimla zorlada olsa evimde yaptım bundan 2.3 hafta önce arıyor yalandan soruyor bizede haber verin unutmayın bilmem ne doğum gidince yok sen daha doğum tarihini bilmiyorsun dogurman lazımdı hayir dedim daha var habire ben bilmiyorum gibi konuşuyor neyse bir şey fark ettim esimle whatsap mesajlaşıyor konuşuyor herkesle ben mesaj atıyorum bakmıyor dün nedense yazdım dedim aşure yaparsan bana da ayır diye çok canım çekti yine bakmıyor mesajıma ve ben oğluma 7 sene önce doğum yaptım da odada deli etti beni ay senin bu halin ne saçların sapsarı rengin sapsarı olmuş aynı ishal rengi gibi ve ben daha sezeryan dan çıkalı yarım saat bile olmamıştı şimdide görmek istemiyorum tabi çok kavgalarimiz oldu 1 senedir ne eşim ne ben ailesi ile konuşuyorduk işte ocak ayında barıştık ama soğukum onlara karşı ısınamıyorum onca laflar hakaretler felan filan bir kez bana demedi size gelim geçen oğluna demiş size çok gelmek istiyorum evde olmuyosunuz ne bilim diyemiyorum demiş eşime dedim ne zaman gelmek istedi ben yok dedim veya ben 9 aydır evdeyim eşimde bana hak veriyor boşver diyor aman gelmesinde şimdi sorun şu beni 1 haftadır şu sancı aldı ben kaynanam hiç görmek bile istiyorum yani tamam gelsin bebeği hastane de görsünler hemen gitsinler ve evimiz yakın arabayla 5 dk sürmüyor yürüyerek 10 15 dk arası bide ailenin ilk kız torunu yani kaynanam o bu eltilerim bile hep erkek cocuk kız yok aile de ilk kız torun ben şimdi diyorum ben hastaneden eve gelince her gün gelmez insallah ben onu çekemem inanın çok zor hamilelik geçirdim ve öyle anlayisiz ki hizmet bekler ve ablam yanımda olcak eski konuları açacak eski kavgaları felan onuda darlicak yani anlicaginiz morel bozmaktan başka birseye yaramicak oğluma doğum yaptım her gün bizdeydiler kayinpederim de işten geliyordu öyle yemek yiyorduk ellerini sallayarak gelip yiyor içiyor gidiyolardi

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Annen nerde canim uzak mi sana o gelsin
(148 puan) tarafından
Canım annem memlekete gitti gitmiyordu ben zorladım gitsin dinlesin diye yanım da ablam kalcak
-Reklam-
0 oy
(3,870 puan) tarafından
Esine diceksin, esin diyecek. Lohusalik stresiyle daha da stres yuklemiceksin kendine. Ha esin diyemedi delilige vur ve yolla.
(148 puan) tarafından
Nasil vurucam peki :))
(3,870 puan) tarafından
Vallahi ben ilkinde tavir koydum kendi annem dahil gonderdim herkesi 10 gunde. Gelen cunku sadece bebekle ilgili olumsuz konusuyodu. Emdi mi emecek mi sariligi var mi vs . Ikinci cocugumda gelmedi kayinvalidem (kayinvalidemle sikintim yok bu arada) sadece annem geldi ilk 2 gun kizkardesim vardi. O da sagolsun hic elini atmaz biseye. Ben normal dogum yaptim ve ayaklandim diye evi supur topla vs gece kalk emzir canim ckiyodu. Bigun bi delirdim, buyugune goz kulak olmamis diye. Babami aramis gel beni al diye. Sagolsun babam anlayislidir ablan lohusa sus otur yardim et demis. Sonra seslemedi ama bildigin cildirmistim. Ise yaramayan bos konusan kim varsa kalmasin yanimda. (Bu arada kardesimi cok severim sadece tembeldir :D)
0 oy
(136 puan) tarafından
Canım istemiyorsan çekinme açık açık konuş eşinle bende aynı durumlarda yani benzeri şeyler yaşadım ve açık açık konuştum eşimle senin anneni sevmiyorum haz almıyorum bunu belirttim ve Mayıs'ta doğum yaptım doğumdan önce onların memleketindeydim o kadar eşim ve ailesi israr etti onlarda kalıp orda doğum yapmami kimsem burda yok diye kabul etmedim hastane de refakatçim bile yoktu eşimi almiyodu hastane kuralları gereği annem vefat etti ki kimsem yoktu ama ben minnet duymak istemediğim için kabul etmedim doğum yaptıktan sonra kendim herşeyimle ilgilendim rabbim de yüzüme baktı dikişsiz normal doğum yaptım. Geçen de haddini bana karşı aştı artık dayanamadım haddini bildirdim telefonla şimdi benle konuşmuyor açıkçası çokda iyi oldu umrumda bile değil ama eşimle çok catiştik mi evet fazlasıyla ama sınır koymak en iyisi sen bu kadar huzursuz olduğun halde eşinin umrumda değilse bu durum onada anlat açık açık düşüncelerini oda nerde durması gerektiğini bilsin 
0 oy
(3,234 puan) tarafından
Odana gelen hemşire ile konuş çok fazla kalabalık istemediğini söyle onlar sana yardımcı olur :) ayrıca eşinle konuş lohusalık psikolojisi farklı de birşey derse cevap vereceğini soyle şimdiden yerini yap, baktın hastanede konuşuyor ver cevabı sussun. Kayinvalideleri anlamıyorum gelinlerin bu özel günlerini neden zehir etmek isterler ki
0 oy
tarafından

Ben de benzer bir durum yaşadım ve lohusalık çok çok çok incelik gerektiren bir psikoloji. Eşime bunu anlatamıyordum erkek aklıyla ne var ki diye düşünüyordu. Ben de ona en son şu hikayeyi anlattım.

"Bir genç kız var evleniyor hamile kalıyor, her önüne gelen bir şey söylüyor ve kızı eziyorlar. Doğumdan sonra kıza süt hakkında, kilosu hakkında hep bir şeyler söylüyorlar ve durmadan onun adına karar veriyorlar. Sonra bir gece bebek ağlarken kız cinnet geçiriyor ve bebeği boğarak öldürüyor ama farkında değil. Sabah eşi fark ediyor boynundaki morluklardan anlaşılıyor. Kız da hayal meyal hatırlıyor ve hastaneye götürseler bile iş işten çoktan geçmiş oluyor. Psikolog eşliğinde kızı muayene ediyorlar, bunun lohusa depresyonu olduğunu ve her şeyin üst üste gelmesine yoruyorlar. Kız hapiste şu an."
Bu benim çevremde gerçekleşen bir olay ve daha birkaç sene oldu. Lohusayken tahammülüm yoktu kimseye ve hep bir kaçış peşindeydim. Her defasında da eğer bir kez daha biri bir şey derse bu önce bu odayı baltayla parçalarım sonra da sizi diyordum eşime. İşin ciddiyetini öyle anladı.

İlgili sorular

+2 oy
51 cevap 618 göst.
0 oy
7 cevap 156 göst.
2 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Elif9898 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 144 göst.
10 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 168 göst.
23 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ssdeveli (266 puan) tarafından soruldu