0 oy
874 göst.
Aile kategorisinde (76 puan) tarafından
kızlar benim 3 yıl boyunca çocuğum olmadı türlü rahimde sorunlarım vardı başta polikistik over rahimde perde d şekli rahim polip ve kist şimdi rahmimde yeni bir kist olusmus yakında evlenmeyi düşünüyorum kısmet olursa yine çocuğum olmaz diye korkuyorum ilk evliliğimden oğlum 3 yıl sonra oldu ve aşılama ile oldu 3 kere de ameliyat oldum yani evlilik öncesinde tavsiyeleriniz var mı neler yapmalıyım

23 Cevaplar

+8 oy
(554 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Arkadaşlar lütfen yargılamayı bırakın. Evlenmiş boşanmış diye insanın aşık olmaya, mutlu olmaya hakkı yok mu? Ben de olsam evet bosansam bidaha evlenmeyi düşünmem ama belki aşık olacağım, belki mutlu olacağıma inanacagim biri çıkacak karşıma. Uzaktan konuşması kolay. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. Boşandıktan sonra evlenmek Medeni kanuna göre de dinimize göre de sakıncası olmayan durum. Size ne oluyor? Herkesin hayatını yargilayamazsiniz. KADİN SİZE 'SİZCE EVLENEYİM Mİ? diye sormamis. " Aynı rahatsızlığı olup da yeniden hamile kalabilen var mı " diye sormuş. Üzerinize vazife olmayan şeylere burnunuzu sokmayın artık. Kadın ister evlenir, ister tek yaşar hayret bişey 
(10,686 puan) tarafından
en düzgün yorum bu. kim kiminle isterse evlenir kime ne. isterse de tekrar boşanır. erkek evlenince sorun yok kadın evlenmek isteyince nooo. kimse büyük konuşmasın. kimin başına ne geleceği belli değil hayat uzun.
çocuk meselesine gelirsek şimdiden endişelenme. tedavini ol ve akışına bırak
(12,417 puan) tarafından
Bir de o kadar yüksek konuşan var ki kime ne kadının talebinden isteğinden sizce evleneyim mi dememiş ki çocuk endişesini dile getirmiş. Bu isteği birini neden öfkelendirir ben anlamadım. Kadın doğuma git bir kontrole onlar yönlendirir zaten
(554 puan) tarafından
Tabi canım yaptığı çocuğa kendileri bakacaklar sanki. Kadın dost hayatı yasicam dedi sanki ;) öyle dese de kime ne
(12,417 puan) tarafından
Bir de kıyamam eski postlarına bakın eski kocası başkasına ev açmış kıymet görmemiş sevilmek istemesi çok normal ben onun yaşında bekardım en sevgiye özenilen dönemler
kadın zaten çekmiş çekeceğini Bir de olur olmaz üzerine gidilmesine bu konuda gerek yok
(554 puan) tarafından
Her evlilik bir olmaz sonuçta
-Reklam-
+6 oy
(12,417 puan) tarafından
Size siz evlenir misiniz diye mi sorulmuş kızlar. Burada cidden sorulmayan şeylere bence adı altında cevap verilmesi çok manasız. O evlenmeyi düşünüyormuş soru da çocuk ile ilgili evlilikle değil. Çoğunuz mutsuz evliliğinde boşanmaya yanaşmadığı gibi mutlu olacağına inanıp tekrar evlenmeyi düşünene de yapma diyorsunuz bu çelişki değil mi
+3 oy
(979 puan) tarafından
Daha evlenmemisin şimdiden çocuk düşünüyorsun Allah'ım bazı postlarin tahrik olduğunu düşünmeye başladım 
(12,417 puan) tarafından
Her cümleniz fiyasko. Yine sizi hiç ilgilendirmeyen bir mevzu çocuğuna nasıl baktığını bilmiyorsunuz evleneceği kişiyi tanımıyorsunuz her durumu genelleyemezsiniz. Başkasının çocuğunun geleceği ile ilgili de haliyle tahrik olamazsınız. Size sorulara cevap verebilirsiniz bakın soru da sizin verdiğiniz cevapla çok alakasız
(4,361 puan) tarafından
Nagiş biri azmış kudurmuştan beterdir yazmıştı düşün, ama silmiş. İnsanlar haddinden başka herşeyi biliyor. Boşver.
(12,417 puan) tarafından
Oha diycem bana yakışmayacak. Terbiyesizlik ya o ne demek
(4,361 puan) tarafından
Çocuğun yapılış şeklini düşündü anlaşılan, çocuk isteyen kişi azmış oluyor demek ki :) Tövbe ya. Uçmuş millet uçmuş.
(979 puan) tarafından
Sakin ol şampiyon bukadar edebiyat yapacak bişey yok belliki siz iyi tanıyorsunuz neyse sonra gelip burda agliyorlar yok eski eşim çocuğuma kızdı yok eski eşim ayrım yapıyor yani siz anlamak istediğiniz şeyi anlıyorsunuz karsidakinin ne anlatigina odaklanmadan
+2 oy
(1,401 puan) tarafından
Neden burada hemen linç girişimine geçiyorsunuz kadincagiz size evlenirmiydiniz demiyor gerçekten bazen burada soru sormak için çekinir hale geldik hiç kimse başına birşey gelmeden anlayamaz hayat tek başına zor ustelik daha genç evlenmesi gayet normal Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin inşallah yeniden evlat sahibi olursunuz kötüyü düşünmeyin herşey güzel olacak çocuk sahibi olmayı planladığınz andan itibaren folik aside başla günde 1 tane kuruyemiş tüket onlarda yumurta kalitesini artıyor inşallah güzel günler gorursunuz bundan sonraki hayatınızda 
+1 oy
tarafından
Ben olsam evlenmem bida
(76 puan) tarafından
benim ilk evliliğim gerçek bir evlilik değildi bir kabustur resmen ve çok gencim ve aşık oldum
+1 oy
(2,313 puan) tarafından
Ben olsam evlenmem aynı hatayı ikinci defa yapmam 
+1 oy
(4,361 puan) tarafından
öncelikle evleneceğin kişiyle bu süreci paylaş derim eğer bilgisi yoksa. Bazıları için çünkü çocuk aşırı önemli olabiliyor. Oldu ki tekrar çocuk sahibi olamadınız bu aranızda sorun olmasın. Hatırlıyorum önceki postunu 3 yıldır eşinle ayrı yaşıyordun zaten, bitmiş bir ilişki vardı ortada. Herkes çok önyargılı yaklaşmış. Tek sıkıntı 6 ay gerçekten kısa bir süre, biraz daha beklemeni öneririm. Kist konusuna gelirsek ameliyat vs olman gerekiyorsa sağlığın için öncelikle çocuktan ziyade, bana kalırsa evlilik sürecinden önce ol ameliyatını. Madem ilk evliliğinde kötü tecrübeler yaşadın, 2.de en azından biraz balayı ve cicim aylarının tadını çıkartırsınız ameliyat süreci yerine. 
+1 oy
(1,122 puan) tarafından
Öncelikle eş adayınıza her şeyi açıklayın. Ondan sonra birlikte düşünüp ne yapacağınıza karar verin.
0 oy
(16,104 puan) tarafından

Yorumumu duzeltiyorum 

Ben olsam evlenmem sanırım oğlun da varmış varsın hayatını yaşa oğlumla birlikte en güzeli bana göre evlenmek bı kere oldu ikinciye gitmezdim 
tarafından
++++ kesinlikle katılıyorum
(16,104 puan) tarafından
Abuyuk konuşmuyorum elbetteki ama bekarlık sultanlıktir. Karar senin ama hayatındaki seylwrden ders alıp iyice tabi Sina damarına bas gerçek yüzünü gör. Evlilik ile sevgililik aynı değil çünkü
(10,977 puan) tarafından
6 aylık insana nasıl güveniyorsunuz
(840 puan) tarafından
Tamam da evlenip ayrılmış birine evliliğin zorluğundan bahsediyorsunuz  :)
Evlenmiş zaten ve bir daha düşünüyorsa istiyor demek ki.
(5,471 puan) tarafından
Valla benim başımdan kötü bir evlilik geçmemesine rağmen eşime güvenip evliliği düşünmem yıllarımı aldı. Sizdeki iyi cesaret. Ne diyeyim Allâh sonunuzu hayra çıkartsıb
0 oy
tarafından

Bir poh yemişsin , boşanmışsın . Aynı pohu gene niye yiyorsun :D

Get oğlanla hayatını yaşa 6 aylık tanıdığın biriyle nasıl evlilik kararı alabiliyorsunuz

Ben kocamla 10 sene sevgili kaldım öyle evlendik sizde ki cesarete hayranım vallaha

(76 puan) tarafından
ben de senin sabrını hayran kaldım 10 sene biraz fazla sanki zaten hemen evlenmeyeceğim minimum bir yıl daha bekleyeceğim
tarafından
:D aşkım biz dedik okuyalım , okuduk sonra dedik borçsuz düğün borçsuz ev diye diye geldik 10 senelere kadar. Çocuğa iyi bir gelecek verebilmek için sabrettik napalım
Bekle bekle hemen de nişanlanma tanı iyice
(76 puan) tarafından
yani insan ister istemez kendini belli ediyor ama aynı çatı altina girmeyince ne kadar tanirsan tani gercek yüzünü goremiyorsun evlilik birazda kumar gibi Allah hakkimizda hayirlisini versin
0 oy
(496 puan) tarafından
Nasıl cesaret edebiliyorsunuz bırıncıyı yasayıp ıkıncıye evet dıyebılmek büyük de konuşmak ıatemıyoeum  da çok kolay olmuş ıkı üç evlılıkler ıyıler ıllakı vardırda psikolojimın duzelmesı 5 yılı alır yanı bır evlılık gecmıs 
(76 puan) tarafından
3 yıl oldu ayrılalı zaten bir yıl sonra falan ancak evlenirim Kısmet olursa tabii ki büyük konuşmayın aynen böyle düşünüyordum ama hayat sürprizlerle dolu aşık oldum hayat sürprizlerle dolu aşık oldum
0 oy
(15,188 puan) tarafından
Evlilik öncesi yapılacak bişey yok bence. Evlendikten sonra düşünursün tedaviyi falan. Herkes evlenme isteğine tepki göstermiş ama ömür boyu bekar kalacak halin yok. Allah iyi birini çikarir umarim karşina. 
0 oy
(2,110 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun insan yaşamadan neler olacağını bilemez umarım iyi olan neyse o olur 
0 oy
(4,505 puan) tarafından
Post sahibi siz olsaniz evlenirmiydiniz diye sormamış ki bu konu fikir beyan etmişsiniz tebrikler mutluluklar demek yerine ben olsam evlenmem demişsiniz siz evlenmeyin kadın aşık olmuş evlenmek istiyor çocuk sahibi olmaya gelince kadın doğum doktoruna görün en iyi bilgiyi o sana verecektir 
(76 puan) tarafından
cok teşekkür ederim ☺️
0 oy
(79 puan) tarafından
Kardeşim bu hayat senin hayatın evlenirsin yeniden çocuk sahibi olursun kimsenin karışmaya hakkı yok..Ama evlendin diyelim gözün her zaman evladının üstünde olsun o korumasız bir melek sonuçta...Hastalığına gelince sakın evleneceğin insandan sakınma soyle yani sonra sana söylemedi demesin birde seni oradan vurar devamli dayanamazsın evlenmek için evlenme sakin eşini iyi seç hakkında hayırlısı olsun Rabbım şifani versin
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Evleneceğin kişiye bu durumdan bahsettin mı?
(76 puan) tarafından
hayir bahsetmedim bahsedecegim ama
0 oy
(276 puan) tarafından
Bazı insanların mutluluğu neden size b.t.y.r pardon, kadının evlenmeye hakkı yokmu . Evleniyim mi dememiş düzgün okuyunn n
0 oy
(5,403 puan) tarafından
Allah gönlüne göre versin canim inşallah bundan sonra mutlu huzurlu bir hayatın olur 
0 oy
tarafından
Yani sana evlenme diyemem ne yaşadığını bilmediğiniz için ama fikrimce bu kadar kötü bi evlilik geçirseydim karşı cinse güvenim kolay kolay olmazdı ve evlilik istemezdim evet belki uzun süre sevgili kalacaksınız ama çok iyi çözmen lazım adamı varsa ailesini dışarda çok iyi anlayışlı olabilir ama aynı çatı altına girmeden gerçek yüzünü huyunu göremezsin çocuğu şimdi yapmıcam diyorsun ilk ay ona kapılıp yapadabilirsin linçlemiyorum yanlış anlamayın ama çocuğa yazık olacak evet hem anne hem baba oluyoruz ama o çocuklar için bana figürü de çok önemli Allah bahtını güzel eylesin  hani derler ya yastık değişir yazgı değişmez diye
0 oy
(20,114 puan) tarafından
Bilemedimki canım ne yapılabilir Allahım kalbine göre versin inşallah ♥️

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 572 göst.
5 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Guuness (758 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 564 göst.
28 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Mervekrvl (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 141 göst.