+1 oy
1,584 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Çocukluk olur, ergenlik olur, gençlik olur, evlilik olur, okul olur, sokak olur, taciz olur, kavga olur... Şöyle bir olay yaşadım ve bundan da böyle bir ders çıkardım dediğiniz o olay neydi?

Ben çok şey yaşadım da canımı en çok sıkan şey, biz 4 kız kardeş bir ara aynı kreşte çalıştık ve bize Ramazanda da devam etmemiz için ekstra ikramiye vereceğini söylemişti. (İkramiye dediği de maaş kadar o da 100 tl. Hakkımız öyle de felaket yendi yani.)

Sonra biz o yazın, yazlıkçı gelen ergenler ve çocuklarla birlikte 4 kişi 60 çocuğa baktıktan sonra bize hakkımızı verse de ablama hakkını vermediğinde o müdireyi dövmek için gidecektim, gözüm dönmüş.

Ben hatırlamıyorum ama bizimkiler beni tutmaya çalıştıkça ben evi dağıtmışım, aynaları camları falan kırmış ve deli gibi bağırmışım. Yaş 16. Gözümün akları kıpkırmızıymış.

Ne zaman ki annem geldi beni sertçe tuttu ve "Senin ecdadın düşmanının yarasını saran kişiler, sen nasıl müslümanım diyene bu şekilde kin güdebilirsin" dedi. Tak diye kendime geldim.

Bana ne yaptı bilmiyorum ama birden bire tüm öfkem, kinim, nefretim sönmüştü. Ablam da beni sakinleştirip "Helal olsun boşver senin üzülmene değmez" demişti.

Ben bir olayla 2 tane büyük ders aldım. Biri annemin düşmanlarına karşı bile kin gütmeyen tavrı. Diğeri ablamın yüce gönüllülüğü ki zaten sonradan kat be kat misliyle çıktı o para. Ve HERKES KALBİNİN EKMEĞİNİ ÖYLE BİR GÜZEL YEDİ Kİ....

İyi ki annem benim annem, ablam benim ablammış. Yoksa 16 yaşındayken 45 yaşında kadın dövecektim ki elimde de kalırdı, minnak bir şey.

26 Cevaplar

+2 oy
(5,252 puan) tarafından

27 yaşında genç kadın hastam vardı. Lösemi tanısı yeni konuşmuştu 2 oğlu vardı. Hastam 1 ay önce geçmeyen grip ile Dr a başvuruyor. Tetkikler teşhis derken enfeksiyon akciğere inmiş. Ateşi düşmüyor ama çok da kötü değildi. 

1 gece nöbetimde eşi geldi maske takarken dedim ki hadi çocukları getir göstereyim dedim. Adam korktu kötü mü diye sordu. 
Yok değil ama görsün diye ısrar ettim oysaki ziyaretçi yasak çocuk hiç almayız. 
Adam dedi ki halam şehir dışından geldi yarın onunla getireyim çocukları dedi.
Kabul etmedim çocukları getirmesi için ikna ettim adam dayanamadı ısrarıma, çocukları getirdi. 
Velhasıl kelam çocuklar anneyi annede çocukları gördü. 
Ve o sabah annenin solunumu durdu ve vefat etti. 
O ısrar neydi niye böyle yaptım bilmiyorum ama iyi ki ısrar etmişim iyi ki. Rabbim istedi ve beni vesile kıldı. 
Onkoloji servisleri hayat hikayeleri ile dolu ibret alana. 
tarafından
Ayy yaa okurken gözyaşlarım aktı
(3,134 puan) tarafından
Offf çok kötü oldum :(
(5,471 puan) tarafından
Filiz beeee. :/// işte bu meslek nasıl bir meslek
(5,252 puan) tarafından
5 yıl onkoloji servisinde çalıştım ne hayatlar ne hikayeler.
(1,387 puan) tarafından
Agladmmmm :(( Allahim benim gibi bu yolda olan bütün hastalara şifa versin inşallah... sözün bittiği yer.. arkada kalan iki evlat..
-Reklam-
+2 oy
(8,357 puan) tarafından
Hiç ibretlik bir olay yasamdim valla
tarafından
Rabbim kötü olay yaşatmasın.
(8,357 puan) tarafından
Yani ibretlik derken bu yaşadığım bir olayın vs hatanın bana vermiş olugu ders anlamında olarak yaşamadım ama derdim çoktur bana tokanma
+1 oy
(7,133 puan) tarafından
Benim oğlum 10 aylıkken havale geçirdi tabi ilk çocuğum tecrübesizim çocuk mosmor bayıldı kaldı kucağımda sağlık ocağı 5 dk filan bize ne ara giyindim ne ara evden çıktım oraya vardım bilmiyorum doktora gösterdim doktor eve gir bişey olmaz dedi hiç ilgilenmedi dedimki beni hastaneye yollayın acildeki doktorlar da bizim gibi sağlık ocağı hekimi bişey yapmazlar boşuna götürme dedi bende ağlaya ağlaya bebek kucağımda kaynanamlara gittim onların evle benimev aynı sokakta.kaynanam bebeği baygın görünce ağlamaya başladı miraan mirraan diye bir feryat figan beni iyice korktuttu. Sonra dediki taksi çağıralaım kayınpederimle Kürtçe konutular ben Kürtçe bilmiyorum bursalıyım. Sonra kaynanam üstünü giyinmeye gitti 20 25 dk oyanladı ben hem ağlıyorum hem hadi diyorum umrunda olmadı üstümde ne para var ne bişey bitek oğlanın kimliği almışım o telaşla. hadi otobüse binelim dedi bende ***** kafam arasana ambulansı tm dedim durağa yürü Allah yürü otobüs gelmez çocuk bayılalı 2 saat geçti biz sonra hastaneye vardık yine kimse bizi umursamsdı Suriyeliler vardı önümüzde saygıyla onların ayakta muayene olmasını bekledik benim çocuğum kollarımda baygın yatıyorken sonra yatış yapıldı falan filan

Şimdi o ilgisiz davranan doktora kaynanama kayınoerdeirme hakkımı helal etmiyorum çocuğuma erken müdahale yapılmadığı için daha kötü olabilirdi çok şükür ki sağlığına kavuştu . Buda bana iyi bir ders oldu bi daha bi damla suya muhtaç olsam kaynanamın kapısına gitmem 
tarafından
Kimseye bırakmayacaksın işte valla hepimize ders olsun panikle iş yapmak benim de başıma çok iş açıyordu. Şimdi iyiyse sıkıntı yok Rabbim islamla büyütmeyi nasip etsin:)
(706 puan) tarafından
O kadar sinirlendim ki okurken Allah'tan çocuk iyiymiş
+1 oy
(415 puan) tarafından
Denizli'de deprem oldu o sira ananemin dedemin evi hem yandı hem yıkıldı depremin etkisiyle yangin çıkmış elektrik kabloları şase yapmış . O gün ananem kuşluk namazı kilacakmis dedem de kecilere yem vermeye girmiş ama keçiler ne hikmetse yeme bodozlama dalarlar ama dalmamis ağılın kapısından çıkıp kaçmışlar dedemde peşlerinden kosturmus. Ananeme seslenmiş çabuk in aşağıya keçiler tutalım.kactilar ananem namaza duracakken vazgeçip inmiş aradan 2 dk bilemedin 3 dk sonra deprem ardından yangın.... Velhasıl o keciler olmasaydı bir sebep ya agildan kaçmasalardi sonunu düşünemiyorum bile bizimkiler kalacaktı o yangın evin içinde :(( Rabbim korumuş haberlere bile çıkmıştı 
tarafından
Hayvanlar böyle kötü doğa olaylarını hissediyorlar derler
tarafından
Çok çok çok geçmiş olsun verilmiş sadakaları varmış :(
(415 puan) tarafından
Evet hayvanlara mâlum olurmus gerçekten onların gözlerinde perde yokmuş .

Sağolun Allah razı olsun
0 oy
(8,874 puan) tarafından

Ben hep çok büyük konuştum evlendim ve eşine deli gibi aşık onsuz bir saniye bile geçirmeye tahammülüm yoktu.

Annemlere giderdim 2 gün kalsa canım çıkardı o sabah hemen erkenden kahvaltı daahi etmeden çıkar gelirdim .

Saatlerce eşimle telefonda konuşurdum ama böyle deli gibi gözüm başka hicbirsey gormezdi herkes bana bak büyük konuşma derdi bende hep onsuz nefes alamam yaşayamam vs derdim.

Ama Rabbım bana öyle bir çarptıki yüzüme 

Allah der ki “Kimi benden çok seversen onu senden alırım”….Ve ekler: “Onsuz yaşayamam” deme,seni onsuz da yaşatırım.

Ben bu kadar büyük konuşmamın üstüne 1 senelik evliyken eşimin başına bir olay geldi ve 8.9 ay mahkeme süreciyle uğraştık 4 senedirde cezaevinde 

Hemde kucağımda bir bebe ile kaldım.

Yani demem o ki ben hak ettim.ve çok büyük konuşuyordum bak nasıl yaşıyorum valla evet çok zor geçiyor ama bak yaşıyorum 

(8,874 puan) tarafından
Damla 4 yıldır yatıyor,3 sene düzenleme verdiler ona rağmen hala 7 yılımız var ama ben 3 sene geçsin açık biraz daha rahat en azından 3 ayda bir 10 gün geliyor ise koyuyorlar çalışıyor istediği kadar arayabiliyor daha rahat olur
(1,854 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
(1,723 puan) tarafından
Anladim canim ALLAH yardımcın olsun
(1,026 puan) tarafından
Allah biran önce kavuştursun inşallah. Okurken kardeşim geldi aklıma çok duygulandım :(
(7,442 puan) tarafından
Uzun almış neden cezaevinde bir sürü suç işleyen dışarıda geziyor
0 oy
(544 puan) tarafından
olay değil de süreç.

ben çocukları çok severim. bir gün üniversitede bir arkadaşım, "sen çocukları çok seviyorsun ya Allah seni bununla sınayacak. çocuğun olmayacak bak görürsün." demişti. evlenmeden doktora gittim. hiçbir sorun yok dediler ama içim içimi yiyor sanki hissediyorum var bir sıkıntı. sonra evlendik hiç korunmadım ve olmadı. bir süre sonra doktora gittim önce sorun yok dediler falan sonra rahim filminde bişeyden şüphelendi doktor vs. neyse süreç benim de hızlandırmamla ortalama 3 senede son buldu ve şükür ikizlerim oldu. ama nasıl oldu. olana kadar, doğana kadar ve doğunca yoğun bakımdan çıkana kadar o kadar zorlu yıllar geçti ki anlatamam.

ben hiç çocuksuz hayat hayal etmemiştim ve bu süreçte de bunu kabul edemedim. tümüyle teslim olmuş biçimde doktorlarıma güvendim ve sakince sürecimi izledim. aklımda hep şu vardı, bir iki yıl daha dener sonra evlat edinmek için başvururum. ama neticede birşekilde bebeğimi kucağımı alırım diye düşünüyordum. şükür rabbim biyolojik olarak nasip etti. 

şimdi hergün hala şükrediyorum kocaman bir mucizenin içinde yaşıyorum...
(1,457 puan) tarafından
Sen ben misin acaba aynısını lise de arkadaşım demişti
Ama o ikimizin olmayacağını söyledi
Benim 3 sene sonra oldu şuan 2 evladım var şükür
Arkadaşımın da 3 sene sonra ikiz oldu 5 aylık doğup vefat ettiler 2 ay önce tekrar doğum yaptı Rabb'im isteyene versin inşallah
(544 puan) tarafından
inşallah canım inşallah...
tarafından
Geçmiş olsun ve Hayırlı olsun, maşallah Rabbim sağlıkla sıhhatle hayırla afiyetle İslam üzere yetiştirebilmeyi nasip etsin
0 oy
(26 puan) tarafından
Ben olsam doverdim ne hakla hem 100lira verecek hemde hak yiycek cok pislik biriymis keşke dowseydin 100 lirada sanki paramı

Ben kucukken amcamlarin evinin orada bir bahce vardı orada hep arsa gibi oldugundan insatdemirleri varsi ve oraya hep mahallenin serseri abileri gelirdi

Ben 7 yasindayken 20 yaslarinda bir abi gozumun onunde bana bakarak seyini cikarip arsaya isemisti ve bakmam icinde pisst pist deyipduruyordu. Ben kactim ama coktan gormustum seyini hatta isemeden once bak sana ne dicem diyip meraklandirmisti.. o gunden sonra hic bir erkekle yanliz kalmadim bana ders oldu hala daha unutamam. Esime anlatmadim ama bu ilk gecemizde beni cok korkutmustu tramvam olmus
tarafından
Geçmiş olsun sapığa bak resmen o adam elini kolunu sallaya sallaya yaşamaya ve başka kızlara neler neler göstermeye devam ediyor resmen. Siz yine iyi kurtulmuşsunuz verilmiş sadakanız varmış.
0 oy
tarafından
Hamileligimde son aya kadar hiçbir problem yoktu ağırlık bile kaldırırdim o kadar rahat hamilelik geciriyordum her kontrolde hicbi sorun olmamasına rağmen en başından beri sanki hissetmiştim gibi hep eşime diyordum eğer doğumda ölürsem yada bana bisey olursa cocugumu doğurmak için kendi hayatımı feda etmem gerekiyorsa cocugumu kurtarin eğer ona bisey olursa Allah şahidim olsun ki o neşteri o an kendime saplarım eşim hep kızıyordu bana çocuğu değil seni kurtarırım sen olmazsan çocuk kendini eksik hissedecek diye 33.haftamda plesantam kopmaya başlamış ama farkedilmiyor doğum yapacağım gün plesanta tamamen kopmuş ve tesadüf eseri suyum geliyor hastaneye gittiğimizde tansiyonum 19 ve doktor ikimizinde hayatı tehlikesi olduğunu söylediğinde ameliyathane birbirine kattım beni bırakın cocugumu kurtarin eğer çocuğuma bisey olursa bu masada beni öldürün yoksa ben kendimi oldurucem diye gerisini hatırlamıyorum zaten narkoz vermişler 10 dakikada bebeğim doğuyor babasına teslim ediliyor ve benim ameliyatim başlıyor bi damarım patlamış o an anonsla tüm nöbetçi doktorlar ameliyatıma koşmuş kalbim durmuş uzun Bi kalp mesajıyla hayata dönmüşüm 3 4 saatlik ameliyat sonrasında gözümü açıp bilincim yerine gelmeye başladığında oğlumun yaşadığını öğrendim ama inanmadım taa ki onu görene kadar... eğer oğluma bisey olsaydı şuan nefes alıyor olmazdim
tarafından
Şükür ona bisey olmadı ya geçti gitti unuttum sayılır
(9,727 puan) tarafından
Çok şükur kuzum❤️ berk bey(ismi aklımda doğru kalmıştır inşallah:)) nasıl napıyor yaşını geçti dimi ☺️❤️
tarafından
Berk arden cnm :)))) 14 aylık oldu 2 aydır yürümeyi ogrendi piti piti yürüyerek pesimde bütün gün tuvalet deligine içine beraber girecez çok yakında:))))
(9,727 puan) tarafından
Ahahah yaa kuzum beniimm❤️❤️ Allahım bahtlarını güzel eylesin inşallah tüm yavruların
tarafından
Amin cnm tüm yavruların insallah
0 oy
(9,351 puan) tarafından

Hangi travmami anlatayım ki 

İlk gözümün önünde kardeşime araba çarptı 
İkincisi oğlum yoğun bakıma alındı
Üçüncüsu babam.beyin kanaması geçirip felç geçirdi 
tarafından
Çok geçmiş olsun :(
(9,727 puan) tarafından
Iyilerdir inşallah şimdi 3ü de :(
(9,351 puan) tarafından
Kardeşime araba çarptı uçtu ve o aylarca gözümün önünden gitmedi zor uyuyordum ama şükür iyiydi neyseki Rabbim korudu.
Oğlumda iyi şükür oda atlattı..
Babamda atlattı ama hala eli bacağı tam kullanamiyo genede çok şükür baya ilesme oldu babamdada
(9,727 puan) tarafından
:( Rabbimm daba beter acılarla sınamasın canım.. çok çok geçmiş olsun..
(9,351 puan) tarafından
Amin cnm Allah razi olsun İnsaAllah
0 oy
tarafından
Ben  çok küçükken kız kardeşimle beni annemiz olacak ******** bırakıp gitmiş babam tekrardan geri getirdiğin de 10 yaşındaydim kardeşim de 8 geldiğinin ikinci  günu beni ve kardeşimi dövdü kardesimi ben okula gittiğimde dövüyormus ve korkutuyormus oda zavallim söylemiyordu sonra bir gün markete gidiyorum dedi ve  bir daha gelmedi. 

Biyolojik annem bizim akrabamız uzaktan ben evlendim evlenirken düğünüme çağırmış babam yine de gelmemiş zaten gelmesini de istemem ama o kadar sorumsuz ve karaktersiz bir anne babam da 3 evliliğini yaptı bu olayda en çok yara olan kız kardeşim ve sonrasında benlik evlendim her şey geçti bütün her şeyi atlattım  bizi çocukluğumuzdan beri çok güzel babannem ve dedem büyüttü okuduk iş sahibi olduk bebeğime bile baktılar her hasta olduğunda 

Halam gözümün önünde hastalık dan vefat etti 

Evlendim çocuğum iki kere yoğun bakımda yattı 

Hayat ben ve kardeşim için hep  zordu ve hala da öyle yinede Allah beterinden korusun ..

Hayatta hep güçlü oldum hiç bu yazdıklarımı çevremdeki en yakınlarım haricinde kimse bilmez bilmesin de ben savaşmaya her zaman hazırım 
tarafından
Benim babamın hayatını yaşamışsın....
0 oy
(4,439 puan) tarafından
Çok şükür öyle büyük bir olay yaşamadım hayatım boyunca ama şunu gençlik dönemimde çok iyi anladım ki ne zaman dibe vurduğumu hissettiysem ve çok ağladıysam (ki öyle aman aman sorunlar yoktu da cahilken insan herşeyi çok büyütür işte) hep çok iyi şeyler oldu hayatımda. Bunu farkettikten sonra bir daha hiç o duyguya girmedim, biliyorum ki sabrın sonu selamet. 
tarafından
Maşallah Rabbim daha da yaşatmasın :)
(4,439 puan) tarafından
Amin de öyle saçma şeyleri iş hayatını falan kafama takmışım ki boş boş kendimi sıkıntıya sokmuşum, ilk tecrübeler işte cehalet :)
0 oy
tarafından
Bana ibretlik olan bir olay bu. 

14 yaşındayken, ben annem ablam evde akşam yemeği yerken kapı çaldı. (Evde erkek yok abilerim şehir dışında okul okuyor babam İstanbulda çalışıyor bizde köyde yaşıyoruz o zaman) bizim mutfağın camı kapıya bakar. Normal de camdan bakmadan asla kapıyı açmam ama o gece bakmadan açmaya gittim, ve içime doğdu sanki. Kapıyı bit açtım genç bir kadın üstü başı toz içinde. Elinde bir valiz yüzü gözü morarmış dayak yemiş. Kapıyı açmamla kadının içeri girmesi bir oldu. Kapıyı kilitle peşimdeler beni öldürecekler dedi. Evde erkek olup olmadığını sordu. Kadın zangır zangır titriyor ama. Evde erkek yok dedim, beni karakola götürün peşimdeler beni öldürecekler dedi. Bende çocukluk aklıyla kadına dedim bizimde başımızı belaya sokma sana karakolu tarif edeyim sen git dedim tarif ettim dışarı çıktı Kadın. İçeri gittim annemle ablam sordu anlattım ablam kadını geri çağırdı eve aldık. Sorduk Kadın kuma gitmiş ama kuma gittiğini bilmiyormuş o yüzden kaçmış ve onu öldürmek istiyorlarmış. Sanırım kuma gittiği kişinin ailesi peşindeydi. Neyse amcamı aradık, amcam inanmadı atın kapıya dedi. Biz dinlemedik tabi ne yaptıysak Kadın içeri gelmedi tek söylediği beni karakola götürün ve kimseye söylemeyin. Babamı aradık babam ne olursa olsun kadını karakola götürün ben komutanı ariycam sizi karşılasın yolda dedi. Annemle aldık kadını karakola gittik ( normalde başımızı kessen ne ben ne annem ne ablam o saatte dışarı çıkmayız üçümüz de çok korkarız) ablam yalnız kaldı evde. Götürdük teslim ettik. Kadın annemin ayağına kapandı öptü ağladı helalleştik eve döndük. Sabah oldu babam karakolu aradı akşam konuştuğu komutana sordu. Komutan öyle bir şey yaşamadığını söyledi. Hiç bir şekilde haber alamadık o kadından komutan karakol askerler öyle bir şey olmadığını söyledi

Bu bana ibretlik bir ders oldu. Asla kimseyi kapıdan çeviremem gerektiğini öğrendim :-(:-( ve o kadın hala aklımın bir köşesinden ne oldu ona yaşıyor mu çok merak ediyorum 
tarafından
Şaka gibi ya şerefsizler yazık kızcağıza Rabbim öyle olmaktan da öyle insanlarla yaşamaktan da bizi korusun.
tarafından
Amin amin :-( kız o kadar masum bir güzelliğe sahip ti li yani insan bakmaya kıyamazken onlar ne hale getirmişler Di
(2,546 puan) tarafından
Vllh hayatta ne dertli insan varmış ve :(
tarafından
Öyle gerçekten :-( her halimize bin şükür
(9,727 puan) tarafından
Nasıl yani aslında bu olay yaşanmamış mı
tarafından
Bilmiyorum karakoldakiler öyle söyledi. Babamda belki hızır a.s dı geldi kapımıza dedi yada rabbim bizi test etti dedi
Yada gizlilik ve güvenlik nedeniyle bize bir şey söylemediler ama zaten biz götürdük niye öyle oldu anlayamadık
(9,727 puan) tarafından
Ilginçmiş gerçekten ☺️
(13,316 puan) tarafından
Ya kadını aileye teslim ettiler gizlediler ya hızır a. S.
(1,854 puan) tarafından
Aslıs a katılıyorum. Bunu daha önce yazmışmıydın Hafsa
tarafından
Evet yazmıştım canım
(1,854 puan) tarafından
Doğru hatırlamışım. İnşAllah kızı o aileye geri vermemişlerdir
tarafından
Ayy inşallah ya :-( hep dua ediyordum keşke o kız bizi bulup ulşsa iyiyim dese haber alabilsek
(1,854 puan) tarafından
Nasip artık. Olur inşAllah
tarafından
Amin amin ❤️
(13,316 puan) tarafından
Evet yazmana istinaden yazdım Ahm
0 oy
(13,119 puan) tarafından
Derler ya bu hayatta en çok istediğin senin sınavın olur diye işte benim sınavım da sevgisiz ve ilgisiz bi eş. Tek isteğim sevgisini ilgisini belli edecek bi esti bu hayattan. Ben söyle yapmam ben böyle yapmam dediğim ne varsa hepsini de yaptım demem o ki büyük lokma ye büyük söz söyleme. 

Maddiyattan bunalıp kavga çıkaran hanımlar var. Evet maddiyat elbette önemli ama Allah sağlık verdiği sürece bence bu devede kulak. Çocukluğumda evimize haciz geldi oturacak kanepemiz yoktu şimdi Allaha şükür annemlerin her şeyi var. Ama sevgisiz ilgisiz nankör bi esin olunca olay çok daha zorlaşıyor evde tek değilsin ama tek gibisin. Omuzlarında bi yük var sanki...
(1,854 puan) tarafından
Bi yanı yapayım derken öbürünü haklıyor. Umarım bir çok şeyi kaybetmeden aklı başına gerçekten gelir
(13,119 puan) tarafından
İnşallah canım yani tamam ele aman demeyelim çocuğa bisiler bırakalım diyor ama biz de yaşlanıyoruz bu süreçte de duygularımız degisiyor
(1,854 puan) tarafından
Çok haklısın. Bende de senin gibi damdan düşenim. Arada eşime dank ediyor ama sonra kaldığı yerden devam. Hiç bir şey değişmiyor, duygular ve yaş hariç
(13,119 puan) tarafından
Anlayacaklar canım ama iş işten geçmiş olacak çocuklarımız büyüyecek yuvadan ucacaklar o zaman
(1,854 puan) tarafından
Orası kesin..
0 oy
(136 puan) tarafından
Annem kanser hastasıydi o gün beyin kanaması geçiyormuş meğersem aradım ne yapıyorsun anne dedim iyi değilim dedi kapattı tlfnu ben normal baş ağrısı ws sanıp hiç endise etmedim meğersem annemin son günleriymis kimse yokmus evde abimi aramış akşam acilden sonra yoğun bakıma alındı bitkisel hayat 2 hafta sürdü ve en son annemi babamın evinin önünde gördüm ama tabuttaydi açtım bembeyazdi ve sonra konuşmam da anne nasılsın kapatt iyi değilim olmuştu o günden sonra diyorum ki ne olurdu daha fazla vakit ayirsaydim yanında olsaydım şimdi 4 yıl oldu ve ben annemi rüyamda bile görmüyorum çok üzgünüm çok 
tarafından
Babam kalp krizi geçirirken annemi aradı ben iyi değilim diye, annem telefonu bana verip çarşafını giymeye gitti ben babamla konuştum. Son konuşması benimleydi. Nefes alış verişi ve o hırıltılı ses 2 sene oldu hala aklımdan çıkmaz.
Babam annemin, karasevdasının kucağında gözlerine bakarak öldü. Hep böyle ölmek isterdi ve hep ilk ben gideyim sen gidersen çok yaşayamam çocuklar rezil olur derdi. :) ben de keşke diyorum, o bayram sabahı elini öpüp sarılırken birkaç dk daha sıkı sarılsaydım.
(136 puan) tarafından
Hayat işte nerden bilelim ki
0 oy
(254 puan) tarafından
Kalbim delik doğdum doktorlar bu kız yaşamaz demiş... 8 aylıkken ve 2 yaşındayken iki kere ameliyat geçirdim, bu yüzden mi midir bilmiyorum bünyem aşırı hasass sürekli hastaydım. Küçük bir çocuğun yapmak isteyeceği herşey yasaktı... Koşmak hoplayıp zıplamak arkadaşlarım gibi ip atlamak. 

Çok şükür bunlar aşılmayacak sorunlar değildi ama hayatım hep çok zordu. 11 yaşındayken aile kavgası yüzünden Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna altı kardeş anne babam ve sadece kıyafetlerimizin olduğu valizlerle geldik yeri geldi bayat ekmek yedik yeri geldi kartonun üstünde yattık ben okulda çok başarılıydım 13 yaşlarımda annem çalışırdı ben kardeşlerimi hazırlardım beraber okula giderdik gelir yemek yapardım tek katlı koca bahçeli bir evimiz vardı evi temizlerdim tavuklara bakardım keçileri sağardım onlara su taşırdım bakardım ve o zamanın liseye geçme sınavında okul birincisi olmuştum güzel bir liseye gittim daha güzel bir eve taşındım tam hayatım biraz düzeldi dedim ailevi meseleler başladı büyük abim bana düşman oldu dünyayı bana zindan etti üniverste sınavından sonra babamın aklına girdi beni yollatmadılar benim namusuma varana kadar herşeyime laf etti son zamanlarda beni öldürmekle tehdit etti bende şu anki eşimi tanıdım annem tanıştırdı evleniyim de abimden kurtulayım diye bana okul okursan ben seni okuturum dedi evlendim açıktan üniverste mezunu oldum eşimi seviyorum ama onun da anasından yana yüzüm gülmedi kadın beni kuması olarak gördü gün yüzü göstermedi manipülasyonla acıtasyonla oğlunu kendine bağladı bir bebek sahibi oldum dedim artık dünyanın en mutlu insanı benim çok geçmeden doğumdan iki gün sonra o dünya benim başıma yıkıldı oğlum yoğun bakımda yatti çok zor süreçlerden geçtik ve oğlumun kas hastası olduğunu öğrendim... İmtihan dünyası isyan etmek istemiyorum ama umarım bundan sonraki hayatımda yüzüm güler daha 22 yaşındayım ruhum bedenim artık bu acıyı kaldırmıyor bana dua edin 
(1,723 puan) tarafından
RABBIM sifa versin ogluna insallah senide feraha kavuştursun insallah
(254 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Çok uzağa gitmeyecegim bundan 17 ay öncesi 6 Şubat büyük depremde. 

Ben ayimdaym 15aylik bir bebeğim, 4 yaşında oğlum vardı yanımda. Deprem bittikten sonra babaları ile birlikte indiler. Biz akrabaları arıyoruz tabi herkes panik halde can pazarı. Çok sevdiğim kuzenim ve kızı enkaz altında kalmış 25yasinda kendisi kızı da 3bucuk yaşındaydı. Eşi ile birbirlerini çok severlerdi. Bakışlarından bile anlardn aşklarını. Ama eşi sadece 8 ay sonra evlendi. Bu bana çok büyük bı ders oldu . Kimseye kendinden fazla değer vermeyeceksin. Depremi yaşamakta bana maddeye değer vermemeyi manayı düşünmeyi öğretti. Hiç bir şekilde bu dünyaya karşı zerre sevgi bırakmadı 
tarafından
Vefat eden kadındı haklısınız eğer adam vefat etseydi ben kızın seneler sonra belki bı evlilik yapabileceğini düşünürdüm. Ama bana çok kötü geldi yani vefatından bı hafta önce kadının kız kardeşinin düğününde yeni evli gibi birbirlerinin gözlerinin icine bakıp konusarak oynuyorlardı. Ne bileyim ya. Verdiğimiz emekler cidden boş da iyi ki Allah katında boşa gitmiyor
tarafından
☆~❣HσɳҽყSҽρƚҽɱႦҽɾ❣~☆ Allah razı olsun:(
(9,727 puan) tarafından
Deniz o yüzden sordum zaten, ne kadar acı dimi? Erkekler senenin dolmasını bile beklemiyor...
Daha acısı 40ı çıkmadan evlenen bile var. Bu erkekler Kadınlarımız gibi vefalı değiller ne yazık ki..
(7,442 puan) tarafından
O yüzden kadınlarımız önce kendini düşünmeli.
tarafından
Kesinlikle katılıyorum size kızlar asla kendinizden ödün vermemelisiniz
0 oy
(5,471 puan) tarafından
:D cinnet halindesin (anlattığına göre) ve ecdad tiradı dinleyebildin o halde doğru muyum :D yani uzmanı değilim de. :D güldürdün :D
(5,471 puan) tarafından
Çalışmıyorum. Zamanında çalıştıklarımın ekmeğini yiyorum çok şükür. Klinik kendi kendine çalışıyor. Çalışan arkadaşlar kendi dükkanları gibi benimsediler sağolsunlar. Danışılacak birşey olursa arıyorlar sadece. Evde de ablamız var günlük geliyor. Ben sadece yemek yapıyorum evde. Geri kalanını çocuğumla ilgileniyorum. Ama inanır mısın ne zaman girsem ben de senin yorumuna denk geliyorum :))
tarafından
Ben söylemiştim zaten çalışmadığımı:) siz her konuda baya bilgi sahibi görünüyorsunuz da ve sürekli yazdığınız için acaba dedim:) iyi sevindim adınıza dilerm daim olur. Puanlarmza Bakarak bile yorumlarmz arasında fark olduğunu herkes görür yani:)
tarafından
Yalnız klinik sizin adınıza ise ve başkaları iş yapıyorsa bu da sıkıntılı bı durumdur neticede veteriner hekimdnz öyle uzaktan mudahele ile olmayan mesleklerden galiba:)
(5,471 puan) tarafından
Hanımefendi siz konuya baya uzaksınız sanırım başkaları benim adıma iş yapmıyor :) orası bir veteriner kliniği ve veteriner hekimler çalışıyor. :D kendi kaşeleri ile işlem yapıyorlar. Sokaktan geçen adamları kolundan tutup hadi gel de operasyon yap demiyoruz :D siz gitmediniz sanırım hiç kliniğe :)
tarafından
düzenlendi
Klinik sizin adınıza ya orda olacak herşeyden de siz sorumlusunuz ya o bakıma şey ettiydimm :)) çünkü klinik açılırken sorumlu hekim de olmak zorunda. Siz sorumlu hekim olup evden iş yurutuyorsaniz bişi diyemem . Çalışanlar iyi o zaman siz evde otururken kazançlarını paylaşmaları takdir etmeli:) ben mühendisim bu arada az çok bilgim var yani. Kliniğe gitmedim evet bilgi sahibi olmam icinde gitmem gerekmez değil mi:) konu sizin ne yaptığınız değil aslında hemen hemen çoğu konuda muhalefet düşünceniz modern görünme adı altında
 Alaska arkadaşa  da laf söyleyince ki burda dini paylaşım yapar genelde görüyoruz öyle zararsız biri artniyet aradm yani dedm herhalde işi gücü de yok sürekli burda maşallah herseye yazıyor:) sevindim İŞİNİZİN OLMASİNA :)
0 oy
tarafından

Valla yazsam satırlara sığmaz canım o yüzden üşeniyorum :D

0 oy
tarafından
Yazsam, direkt tanınırım. Öyle de spesifik bir şey yaşadım bende. Ders aldım ama olan oldu maalesef. 
0 oy
tarafından
3 kız kardeş öz dayımız tarafından taciz edildik. mahmeke 21 yıl verdi fakat daha önce suçu olmadığı için 3/1 yatırdılar ve çıktı. sonra köyde başka küçük kızlara sarkmış yine mahkemelik oldu büyük ihtimal bizim cezalarla beraber kızın cezasını yaticak.

cezasını buldu ama benimde kızım var şuan ve asla erkek kardeşime, babasına ve kendi babama bile güvenip bırakmıyorum. sizede tavsiyem evlatlarınızı koruyun sakının...

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 912 göst.
+2 oy
62 cevap 1,276 göst.
5 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Meleksone (2,415 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 409 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde &Nazenin & (650 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 333 göst.

403,658 soru