+2 oy
1,557 göst.
Diğer kategorisinde (7,132 puan) tarafından
Sabah ansızın küçük kaynım (17) geldi bende yeni kalktım pijama atletleyim ona rağmen yanıyorum o yukarı çıkana kadar bende üstüme tişört hırka giyidm başımı örttüm kahvaltı hazırladım beraber yedik kahvaltıdan sonra gider diye düşündüm yok o çayı içene kadar ben mi onu içtim o mu beni içti anlamadım ter içinde kaldım sonra af edersiniz adetim bitti yıkanıp abdest almam lazım zaten terden mahvoldum gitmiyor ki yıkanayın öğlen ezanı okundu kendimi o kadar kötü hissediyorum ki sonra eşimin işi erken bitmiş bugün Allah'tan o geldi dedim kardeşini de al bi yere gidin de yıkanayım gitti konuştu yok dedi ben gelmiycem çakıldı kaldı yerinde insan azıcık düşünceli olur görüyor halimi bende oflayıp pufluyorum ama anladığı yok. Eşime dedim bari kapıyı kitliyim yıkanayım mecbur yıkandım ama sıcak havasız küçücük banyoda giyinene kadar tekrar terledim daha yeni evden çıktı gitti bu saate kadar boş boş oturdu .Kimsenin kimseye keyfi olarak evine gelip de rahatsızlık vermeye hakkı yok bence 

Benim teysem 10 dk uzağında oturuyor hava sıcak rahatsızlık vermeyim diye yazın başından beri bir defa gittim kadın kadına oldugumuz halde . Kayınpederim engelli çok kilolu üstünü çıkarıyor öyle oturuyor evde rahatsız etmeyeyim diye oraya bile gitmiyorum 10 günde bir ancak. Ama bu kaynım bi tane daha var iksii haftanın üç dört günü bize geliyolar evleri de 10 15 dk uzak ayıp değil mi ya bişey de diyemiyorum çatladım gidene kadar 

Linçleleyen linçlesin valla kimse kimseyi çekmek zorunda değil bu sıcakta insanlar sıcakta kendini ancak idare edebiliyor zaten 

39 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Niye söyleyecek şeyin yokmuş yavrum açıkça haram de bu saatten sonra kimseyle muhatap olma. Kayın ateştir, Kayın ölümdür minvalinde hadisi şerifler var.

Rabbim boşuna haram kılmadı ya, kalbine yük ettiğine değmez. İnan.
(7,132 puan) tarafından
Gerçekten çok haklısın ben bunu eşime anlatmıyorum bi kaynım daha var 2 yıl bizimle yaşadı biliyor musun ben o kadar dedim eşime bak çok günah doğru değil evde bereket bile olmaz günah işlenen yerde neymiş arkadaş çevresi psikopatmış göz kulak olmak için bizde kalacakmış 2 sene baktım sonra hapse girdi kurtuldum gerçi maddi yönden daha kötü oldu da neyse. Bu kaynım da biz evlendiğimz zaman çocuktu daha elimde büyüdü diyebilirim o yüzden ablası gibi görüyor beni ondan rahat davranıyor kırmak da istemiyorum ilk evlendiğimiz zamanlar çok bunaldım bi kavga çıkardım eşimin ailesine göre herkes gelip beni evimde yaşayabilir yerleşebilir ben ses edemem. Beni kötü gelin ilan ettiler vay sen istemiyon da evine sokmuyon da . İki kaynım yani o zaman bu 11 12 yaşlarında bundan küçüğü de 8 9 yaşlarında evimiz sobalı oturma odasında yatıyoruz onlar ikisi bi çekyatta ben eşimle bir çekyatta koyun koyuna uyuyoruz ve evleri çok mu uzak dersin hayır sadece bir alt sokağımızda 1 dakika bile sürmüyor aramız o zaman oturdumuz evde. Böyle rahatlar anlayacağın
tarafından
Sen taviz verme. Allahın adıyla konuşursan ve sana karşı gelirlerse de ki gidin Allah ile halledin bu meseleyi, ben Rabbimin sözünden çıkmıyorum.
(1,207 puan) tarafından
Post sahibi cok haklisin sicaklarda cok zor oluyor gercekten, Kayın ateş diye abisine de mi gelmesini?  Kayın ateş evet canım kardeş kardeşin evine gidebilir evde tek kalkmiyorlar sonuçta çocuklar var.
(861 puan) tarafından
Kayın ateş diye abisine gelmesin demiyo *kelebekcim, mesele abisi evde yokken gelmesi, abisi varken gelmesine bişey dediği yok, yalnızken gelmesi sıkıntı
(1,207 puan) tarafından
Yanliz değiller çocuklar var evde ya abisi şart mı?
(861 puan) tarafından
Bacım kadın istemiyo, bu sıcakta haksız da sayılmaz, artık durumdan bunalmış belli ki. Çocuk abisini görmek için geliyosa bi zahmet abisinin evde olacağı saatte gelsin
(1,207 puan) tarafından
Bacım yorumumu tekrar okur musun ? Post sahibine hak verdim zaten sadece kayın ateşle ilgisi yok postun , kayınla bas basa kalmamış zaten kadin.
(861 puan) tarafından
Şayet tekrar tekrar bakıp gözden kaçırmadıysam evde çocukların olduğuna dair bi kısım göremedim ben, eşi erken gelmiş sadece o kadar
tarafından
Ha yalnız ha değil, fark eder mi? Neticede Allah haram kılmış. Daha üstüne söz söylenmez.
(1,207 puan) tarafından
Çocukların odasında uyuduğuna göre çocuklar var. Babayla da geldi demedgine göre evde çocuklar
(1,207 puan) tarafından
Öyle bir ayet yok hadis var diye biliyorum ayet varsa açıklar mısınız?
*Sema yorumunu yanlış okusumuşum kusura bakma.
tarafından
Hadis zaten.
(7,132 puan) tarafından
Biri 5 yaşında biri daha bir yaşında kızlar
tarafından
Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecbûren görünen kısımları müstesnâ, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler. Güzelliklerini ve süslerini; kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, kendi oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, kendi câriyelerinden, erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçilerden veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Bir de gizledikleri güzelliklere, süslere dikkat çekecek ve erkeklerde arzu uyandıracak şekilde ayaklarını yere vurarak yürümesinler. Ey mü’minler! Hepiniz tevbe ederek Allah’a yönelin ki kurtuluşa eresiniz. (Nûr, 31)

Kayın yok. Yani haram.
(1,207 puan) tarafından
Haram diye bir ayet olmayan şeye haram demek şirktir.  Ki kayina nikah düştüğü için diğer mahrem olan erkekler gibi uzak durulması gerektiği icin ates denmiştir.
(1,207 puan) tarafından
Kayinla ilgili öyle bir ayet  yok kafanıza göre yorumlarda haram diyemezsiniz.  Kayin ateştir,  tüm yabancı erkeklerin ateş olduğu gibi.
tarafından
Açıkça haram mı yazması lazım? Açıkça bunlar helal sadece diyor, bu da aksi haramdır demek. Pek açık.
(1,207 puan) tarafından
Caiz değildir diyebilirsiniz " haramdir" diyemezsiniz , bu şirke girer , haram olsa açık açık haramdir ayeti olurdu . Kayın haram değildir nikah düşer. Bekar olunduğu takdirde.
tarafından
Ayeti yazdım APAÇIK. Daha neyi inkar ediyorsunuz? Şunlar helaldir yazar, haram olanları yazacak olsaydı bir 600 küsur sayfa daha çıkardı.
O kadar müfessir gelmiş geçmiş haram demiş, sahabeler bile haram demiş, Kuranın açıklayıcısı Rasulullah (sav) haram demiş, daha insan neyi sorgular?
(861 puan) tarafından
Bacım nikah düştüğü için haramdır sıkıntı orda zaten
tarafından
Belli ki haram veya helal hükümlerinin neye göre verildiğinden bihabersiniz. Hemen anlatalım.
Bir şey haramsa evet, hüküm verilir. Ayette haram yazar. Bir şey helalse onda da hüküm verilir, onda da ayet olur. Ancak şu kadar şey içinde şu kadarı helaldir deniyorsa, kalanı haramdır hükmü gelir.
(1,207 puan) tarafından
Haramdir diye ayet olmayan birseye haram deme şirktir. Sen bunu anlamıyorsun, kadin zaten iffetini ve haram yerlerini kapatıp kayni  geldiği için rahatsız olmuş,  yani bu bilgiyi buraya yazılacak birsey yok , evde de baş başa değiller çocuklar var.
(1,207 puan) tarafından
Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren anneleriniz, sütbacılarınız, eşlerinizin anneleri, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı.( nisa suresi 23)
tarafından
Şirk, Allaha ortak koşmak demektir. Başka bir ilahın varlığına inanmak şirktir. Sizin söylemek istediğiniz şey şirk değil, bir kere bunu bir açıklayalım.
Sonra da gelelim hüküm verme konusuna. Bu hükmü şahsım olan ben vermedim güzel kardeşim. Müfessirler yani Kuranı kerimi, Rasulullah (sav)in bilgisi dahilinde yorumlayan sahabe-i kiram efendilerimiz bu hükmü vermişlerdir. Çünkü kuranı kerimde hüküm 2 şeye dayalıdır.
1. Haram belli, helal bellidir. Aşikar yazar.
2. Şunlar şunlar haramdır yazar, gerisi helaldir gibi. (Örneğin domuz ve leş eti haramdır, gerisi helaldir. Bazı durumlarda mekruhtur, caizdir, menduptur gibi seviye seviye arttığı eksildiği olur. Bunu da yine hadisleri baz alarak hükmederler. Zira hadisler de vahiydir.)
Şunlar şunlar helaldir yazar, buna göre de gerisi haram olur. (Nur suresi 31. Ayette geçen insanların helal olması gibi. Buna göre, o güruha girmeyen herkes haramdır. HARAM DİYE HÜKMEDİLMİŞTİR.)
İnşallah açıklayıcı olmuştur.
tarafından
Maşallah çok güzel bir ayet söylediniz. Buna göre de nikah bazında o Nisa suresi 23.ayette yazılanlar harici ne olur? Helal olur. Çok basit. Ancak orada yazmıyor. Şimdi anlaşılmış olması lazım.
(1,207 puan) tarafından
Şirk sadece Allah'tan başkasını ilah görmek değildir.  Allah'a ait özellikler kendine yüklemek de şirktir,  haram ve günah sadece. Allah'in verebileceği hukumlerdir bu hükümler kendimizce yorumlamak  Allah'a ozvu birseyi insana taşımak oldgu için şirktir.
(861 puan) tarafından
Alaska, senin özellikle dini konulardaki açıklayıcı yorumlarını acayip seviyorum bacım, Allah razı olsun özellikle dini konularda kayıtsız ya da duyarsız olmadığın için
(1,207 puan) tarafından
Net haramdir diyemeyiz , kayın evli olan kadına namaharemdir çünkü nikah düşer haram olsa nikah düşmez,  Kayınbaba gibi.
tarafından
Sizin verdiğiniz ayeti, sizin düşüncenizi baz alarak yorumlayacak olsak o zaman kocanız (kadınlar yazmasına rağmen tam tersi erkekler olduğu için sizin üzerinizden örnek veriyorum) o kimselerin içinde olmadığı için o vakit kocanız size helal değil mi? Kocanız size caiz mi sadece? Bakın ne kadar mantık dışı.
Caiz, cevaz verilen yani izin verilen demektir. Türkçedeki yani olabilir lafına denktir. Helal de olur lafzına.
Caiz değildir de olmayabilir lafzına denktir. Haram da direkt olmaz lafzına.
Olmayabilir muammalıdır, olmaz kesin. Haramla caiz arasındaki fark da budur.
(1,207 puan) tarafından
Kayin ateştir diye de abisinin evine gelemicek değil ayet kadin iffetini koruduğu sürece  ve başbasa kalmadığı sürece gelebilir.  Bu yorum buraya ait değil gereksiz olmuş yani
tarafından
Kelebek, en yakın zamanda gidip bu hususta eğitim almanızı öneririm, zira amelde bozukluk imansız yapmaz ama itikatta (inançta) bozukluk kişiyi kafir eder. Yemin ederim sadece iyiliğiniz için söylüyorum sizi tanımam etmem. Ancak sözleriniz sizi bambaşka yerlere götürecek gibi, ben buna sebep olmak istemem güzelim.

Net haramdır çünkü KAYIN EVLİ VEYA DEĞİL, NAMAHREMDİR. Babanızın oğlu mu? Yazmıyor kuranda nasıl evli değilse mahremdir diyebilirsiniz.
Evli veya değil, her türlü nikah düşer. Boşanınca nikahlayamayacağınız tek yabancı erkek kayınbabadır, ona çıkabilirsiniz. O haram değil.
18 senemi verdim tüm bu bilgileri öğrenmeye ama ayet de sunsam ikna edemiyorum. Şaşırtıcı.
tarafından
Yorum da gereksiz değil güzel kardeşim, post sahibi imanlı bir kardeşimiz, ona haramı hatırlatmak ne zamandan beri gereksiz oldu?
Kaldı ki gereksiz bir şey bile yazmış olsam ben yazdım, post sahibiyle benim aramdaki dinamiktir. Şahsi algılamayın ama bir başkasına düşmez.
(1,207 puan) tarafından
Babamda 50 senesi verdi .
(1,207 puan) tarafından
Hep der haram olmayan,  günahtır diye net ayet olmayan şeye net haramdir günahtır denmez şirke götürür der.
tarafından
Babanıza sorun o halde, en yakınınız size güzelce açıklayacaktır.
Haram olmayan günahtır denmesi biraz ucu açık olmuş. Haram olmayan helal olabilir, mekruh olabilir, mendup olabilir, müstehap olabilir. Hükmü veren Allah, ayeti yorumlayan Rasulullah (sav)
Başka bir kanıta ihtiyaç yok, Allah Rasulü (sav) sorulduğunda haram olduğunu ifade etmiş zaten.
(1,207 puan) tarafından
Uzun zamandır küs olmasam sorardım fakat araştıracgm
tarafından
Araştıracağım lafınız bile beni ne kadar mutlu etti anlatamam. Teşekkür ederim. Rabbim babanızla aranıza ülfet, yakınlık ve sevgi versin. Baba duası peygamber duasıdır. Yeryüzünü arasak tarasak bize dua etsin de belimiz doğrulsun diyebileceğimiz bir peygamber bulamayız ama Allah bize babalarımızı vermiş. Keşke yaşasaydı da ben de gidip duasını alsaydım.
Ne yaşamış olursanız olun ölüm hepsini siliyor. İnşallah çok geç olmadan o da, siz de bunu güzelce fark edersiniz.
(1,207 puan) tarafından
İnşallah canım ben herseyi yaptım ama o böyle tercih ediyor , medrese hocası olmasına rağmen küslük sürdüyor, açıkçası bu tavrı benim bile inancımı sorgulamaya neden oluyor
(136 puan) tarafından
Ne kadar çok abarttın bacım kadın alt tarafı muzdarip olduğunu söyledi sen peygamberdeb girdin zinadan çıktın tövbe
(1,207 puan) tarafından
Zina nerde ne alaka ? Biz konuşuyoruz acaba sana noluyor okuma geç.
tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bir Müslümanın, din kardeşiyle üç gün üç geceden fazla küs durması helâl değildir. Bunu ona hatırlatabilirsiniz :)
-Reklam-
+3 oy
(11,869 puan) tarafından
Ay kesinlikle katiliyorum sana. Inanki erkek gelsin istemiyorum yazin hic
(7,132 puan) tarafından
Yani ayda yılda bir geliler olur idare edilir hafta 3 gün en az bu şekildeyim zil çalınca moralim bozuluyor ya yine mi aynı eziyet diye
(6 puan) tarafından
Açmayın kapıyı dürbünden bakın o ise açmak zorunda değilsiniz.. eşiniz sorarsa da müsait degildim, banyodaydim, kapiyi duymadim, komsudaydim vs vs diye söyleyin.. Bir süre sonra anlar belki daha az gelir.
+2 oy
(1,034 puan) tarafından
36 haftalık gebeyim yemek masası aldik  ayağında sorun çıktı zaten hastayım yanıyorum adam geldi şimdi ayağı yapmaya 10 dklik iş gözümde 10 seneye dönüştü o gidene kadar öldüm resmen terden sıcaktan seni çok iyi anlıyorum 
(7,132 puan) tarafından
Aynen insan açık giyinince bile bunalıyor zaten eşarpala uzun kolluyla durmak zulüm gibi
+2 oy
(1,798 puan) tarafından
Eşin olmadığı halde neden karnım geliyor ki . Bencede bu sıcaklarda ki.se kimseye habersiz gitmesin ki kapalılar için daha zor bu sıcakta misafir ağırlamak 
(7,132 puan) tarafından
Burası onun ikinci evi AA olur mu öyle şey haftanın üç dört günü burdalar hiç izin almak haber vermek müsade istemek yok taak gece 12 de gelir zile basarlar kapıya dayanırlar tak sabahın 10 unda bugünkü gibi gelirler gitmek bilmezler
(1,247 puan) tarafından
Yüz vermişsiniz valla koca koca insanlar. Abisinin evi değil sadece odası sende yasiyosun. Bnm görümcem bile bana sormadan asla gelmez kız haliyle. Bu nedir ya hiç hoslanmam boyld şeylerden
(7,132 puan) tarafından
Kimse hoşlanmaz ya bayan da olsa erkek de olsa habersiz gelen misafir her zaman rahatıszlık verir insana her zaman müsait olmayabiliriz sonuçta düşünceli davranmak gerek
(1,247 puan) tarafından
Aynen katılıyorum bacım. Bende sevmediğim için kimseye böyle emrivakiler yapmam yapana ayar olurum. Zaten söylerim de Cat kapı gelinmesinden hoslanmadigimii
+2 oy
(28,741 puan) tarafından

Sıcak olabilir ama misafir sonuçta bu kadar stres sıkıntı etmenin anlamı yok bnce  değişik bakış açısı gerçekten.

Evime erkek gelse feraceliyim dışarı çıksam feraceliyim misafirliğe gitsem aynı ama hiç öflenip pöflenmedim.

Misafir geliyor diye de insan bu kadar da olumsuz olmaz .

Fazlası ile abartmissin  hakkatten 

Allah'tan mevsimsel geçişler var hep yaz olsa kimse kimseyi misafir olarak kabul etmez.

(7,132 puan) tarafından
Bide gelip oğlumun odasında uyuyakalmaz mı yerleri süpürecem her yer kırımtı bebek uyumadan halleyim ki o uyunca da sessiz olan işlerimi yapayım ay sinir oldum valla kimsenin bu saygısızlığı tolere edebileceğini düşünmüyorum gerçekten herkesin kendi düzeni işi gücü var kimse kimsenin düzenini bozmasın bencede
tarafından
Çok çok sacmalamışsın. Kadın ne diyor sen ne diyorsun
(28,741 puan) tarafından
Sen saçmalama o zaman boş boş yorum yapma bari bende fikrimi söyledim
Gelen misafire bu şekil.tepki verilmez bana saçma
Senin saçma yorumun ayrı saçma işine bak
(621 puan) tarafından
Ama misafir değil ki
(218 puan) tarafından
Ne misafiri arkadaşım! Konu sahibinin evini,  ikinci evleri olarak görüp rahatlıkla her saatte kapıyı çalan delikanlılar bunlar... Sen rahatsız olmayabilirsin ama çoğu kadın bundan rahatsız olur ben de olurum.
+1 oy
(990 puan) tarafından
Yazın erkek misafir hiç çekilmiyor gerçekten. Geçen gece eltimin çocuğunun doğum günüydü gittik. Giyili halde duramadım sıcaktan resmen işkence. Haklısın son derece 
(7,132 puan) tarafından
Bide erkekler empati yapabilse bu konuda keşke
+1 oy
(4,342 puan) tarafından
Benim eşim evde yokken asla kaynım bize gelmez ne diye eşin  evde yokken geliyor
(7,132 puan) tarafından
Ne biliyim cnm ya bunlar benim elimde büyüdü biz evlendimiz zaman bu 11 12 küçüğü de 8 9 yaşlarındaydı hiç akrabaları yok burda biz evlenince gidecek yerimiz oldu diye çıkıp çıkıp gelirlerdi alışkanlık oldu yıllardır büyüdüler ama hala gelirler kendi evleri gibi istedikleri saatte
(4,342 puan) tarafından
hiç  hoşlanmam  öyle yaşıda küçük değil 17 insan rahatsız hisseder kendini eşinin  de hatası var konuşsun desin ben evde değilken  gitme diye
+1 oy
(14,586 puan) tarafından
vallaha haklisin ne linci ya zaten sicak hava bide insanlarla ugrasmak cok zor 
(7,132 puan) tarafından
Aynen öyle canım gelde anlayışsız insanlara anlat bunu
+1 oy
(1,931 puan) tarafından
Acma kapıyı cat diye geldiklerinde. Haber ederlerse musait degilim de. Yuz verme. Otursun anasinin evinde
(7,132 puan) tarafından
Nerde haber etmek tam görgüsüzler ya gece 12 de 1 de gelir kapıya dayanırlar sabah kargalar kahvaltısını etmeden gelirler böyle. Aslında perdenin arkasından o oldugunu görsem açmayacaktım valla. Elektrikçi geliyor o saatlerde bende o mu diye direk açtım baktım
(1,931 puan) tarafından
Acma birdahakine, calip calip gitsin. Bir giremez, 2 giremez derken ara açılır. Sorarsa utanma, dustaydim, musait değildim, yorgundum yatiyordum de geç
+1 oy
(1,121 puan) tarafından
Haklısın vallahi bizde müstakil evde oturuyoruz üstüm de sütyen ile oturuyorum baya sıcak gelen gudenim yok çok şükür de bazen yanda ki teyze kapıyı tıklıyo o anda tişört geçirmeye koşuyorum bebeğim ağlıyor hemen arkamdan acil yada önemli birşey de yok neden dışarı çıkmıyorsun diyo ne yapacam bu sıcakta sineklerin içinde 
(7,132 puan) tarafından
Dimi insan çırılçıplak bile durmaıyor sıcakta evinde bide eşarpla hırkayla durmak üstelik sık sık oluyor bu insana zulüm gibi geliyor hadi ayda yılda bir gelen giden olur idare edilir ama bu kadar da olmaz ayıp ya
+1 oy
(2,550 puan) tarafından
Eşin yokken gelmesinler ne hadsizlik.haftanin üç günü b.okmu varmis
(7,132 puan) tarafından
Eşimin varlığı yokluğu fark etmiyor ki gece 1 de bile geldikleri oluyor bi kaynım daha var. Bazen böyle annesine yalan söylüyor galiba işe gidecem diye bize geliyor sabahtan yoksa insan niye sabah yatağından çıkıp abisine gelir. Böyle kafalarına göre gelirler yani kendi evleri gibi müsaitler mi değiller mi abim var mı yok mu hiç umurlarında değil
(2,550 puan) tarafından
Öyle olmaz ya sende istemedigini belli et canim madem kocan ilgilenmiyor.yada kapıyı her çaldığında açma yani bir çalar iki çalar bidaha çalmaz.yada kapı çalınca üstünü hemen giyin AA ben dışarı gidiyodum falan başka zaman gelirsin hem abinde yok evde falan de isim var de . Ya da geldiginde hayırdır bişey mi oldu de yada nebilim müsait değilim de
+1 oy
(3,797 puan) tarafından
Benim normalde giydiğim kısa kollu en fazla ama sıcaklarda evde askılı atletle geziyorum. Biri geldi mi o kısa kolluyu giyince nasıl fenalık geçiriyorum. 7 aylık hamileyim bir de. 

Burda okuduklarım aklıma geliyor. Birlik yaşayanlar. Allah çok çok sabır versin. 
(7,132 puan) tarafından
Amin valla onu bende bazen düşünüyorum çok zor Allah yardım etsin onlara
+1 oy
(2,313 puan) tarafından
Aynısını benim kocamda diyor yazın kimse gelmesin kıyafet özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar diyor 
(7,132 puan) tarafından
Haklı ya gelen de haberli gelsin insanlar bi çeki düzen verebilsin kendilerine bari
+1 oy
(3,556 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum bunu hiç kimsenin linç edeceğini de düşünmüyorum evde iki tane klima olmasına rağmen sıcak bizi bunaltıyor İzmir'de yazın ben de en asgari düzeyde misafir kabul ederim kimsenin evine de gitmem gerek yok kimseyi rahatsız etmeye sen de eşinle konuş en azından yaz aylarında birazcık daha dikkatli olsun kardeşleri uyarı versin Bir zahmet ayrıca eşin evde yokken kazık kadar adama senin yanında ne işi var rahatsız oluyorum dersin
(7,132 puan) tarafından
Eşim de kızıyor aslında ama baya yüzsüzler mesela dış kapımız bozuk bizim ittirince açılıyor kilitlenmezse yani . Bazen kilidi açık unutuyorum şak diye içeri giriyorlar geçen abisi bi kızdı kadın belki çıplak belki bebek emziriyor utanmıyor musunuz diye ama yok. Gece geç vakitte kapıya dayanıyolar saat 10 dan sonra gelmeyin diyor gerçi geldikleri zaman da kıyamayıp açıyor yine o ayrı. Açıkça gelmeyin demese de çok gelmelerinden rahatsız olfugunu belli ediyor aslında sizin eviniz yok mu diyor hatta ama anlayana
(3,556 puan) tarafından
Kapını sakın açık bırakma canım dünyanın bin bir türlü hali var ne biçim insanlarmış bunlar gerçekten anlamadım eşinin söylemesinden anlamıyorlarsa direkt sen söyleyeceksin o zaman önden eşinle konuş senin söylemenden anlamıyorlar ben kendim söyleyeceğim laf etme bana sonra de sonra da yüzlerine karşı söylersin ya da kayınvaliden yok mu ona söyle ikide bir de gelip duruyorlar evimde rahat edemiyorum kapıyı açık bulunca dan diye içeri giriyorlar çıplak olabilirim bebek emziriyor olabilirim müsait olmayabilirim diye konuş istemiyorum bu şekilde gelip gitmelerin rahatsız oluyorum diye söyle eşin de biliyorsa durumu ses etmez zaten
(7,132 puan) tarafından
Kayınvalidem zaten bunları böyle rahat alılştıran. Ben bi diğer kaynıma 2 sene baktım en son kavga ettim kaynanamla dedimki istemiyorum oğlunu gitsin artık ne var abisnin evideğil mi dedi kaynım burası benim evim istemiyorsan sen git dedi sonunda hapse girdi de kurtuldum Allah'ın cezasından. Kaynanam da başımdan gitsinler de bi tabak eksilsin diye bakıyor canına minnet. Zaten ailede utanma arlanma diye bir duygu olsa el kızının oldugu eve dan diye girmeye çekinirler anneleri hep pohpohluyor bunları erkektir herşeyi yapar kadınlar herşeye susamk zorunda kafasında.
+1 oy
(2,095 puan) tarafından
Iste misafirdir gelsin nolcak abartiyorsn diyen insanlar bana gore cok rahat ve bu durumu hic yasamamis uzaktan kolay gibi gordukleri kisilerdir.bi yasasalar emin ol senden cok tepki verirler.ayda yilda bir olsa misfr dersn olur biter ama haftann 2 3 gunu olmaz jim ne derse desin.hem dinimzdede caiz degil.esinle konustnmu peki bundurumu yani anlamiyormu yada anlamak mi istemiyor.sanirim esin yuz veriyor gibime geliyor.bide anlamadgm bu erkekler evlenince kardesleri neden hep abilerinn evinde olur bilmem.evlenmedwn once gitsn diye gozunn icine bakarlar evlendikten sonrada ondan cikmazlar.anlayissz insan cok zor.hem sicak hemde kac senelik olursa olsn evli insanlara buakdr gidilmez ya ozel isi varsa.ben olsam benm esim beni dinlemese zili cikarir telin sesini kisar acmam.he kicamla is basindayken bile rast gelse acik acik dile getirr utandirirdm.yoksa baska laftan anlamaz bunlar
(7,132 puan) tarafından
Valla gecenin birinde bile müsait olmadığımız bi anda geldikleri oluyor ben banyodayken geldikleri oluyor geçen gece saat 1 de zilin sesini duyup saçımı şampuanlamadan banyodan fırladım çıplak çıkarsam görürler diye anladım o saatte onların oldugunu eşim de kızıyor bazen alttan alttan söylüyor da yani eviniz yok mu lan sizin diye ama anlayan yok çok anlayışsızlar çoook bunaltıyolar insanı
(2,095 puan) tarafından
Ozman esin acik acik dile getircej canm yani omur gecnez boyle.bak ben koy gibj bi yerde oturuyorm biraz daha serin oluyor esiyor falan diye.kaynnamdq bu yaz bol bol geliriz yada siz gelirsnz dedi.bende bu sicaklsrda mumkunse herkez evinde kalsin.ben musafir istemiyirm misafir olmakta istemiyorz cok sicak kendi evimde rahatca dolasmak isterim dedim.tabi yuzu dustu morali bozuldu ama sesinide cikaramadi.esimde hakli kusura bakmayin ben evde donla gezemjceksem neden benm evim.gelmeyin gekceksenzde arada dedi.yani bende bu konuda netim esimde.oyuzden sorun yasamiyorz
(7,132 puan) tarafından
Bari insan gibi ağız ucuyla müsade isteseler yeri gelmişken söylerim ama müsade istemek filan yok kadın herşeye susmak zorunda erkek istediği herşeyi yapabilir şeklind yetiştirmiş kaynanam saolsun. Aramak haber vermek yok kapıya geline müsade istemek yok . benim evin giriş kapısı bozuk şuan ittirince açılıyot anca kilitli olması lazım ki açılmasın bazen kitlemeyi unutuyorum dan diye içeri giriyorlar kendi evleri gibi düşün o kadar yani bigün eşime denk geldi baya kızdı kadın belki bebek emziriyor belki üstü mğsait değil niye kapıyı çalmıyorsunuz diye ona rağmen bazen kapının direk ittirildiği ni duyuyorum açılmayınca zile basıyolar arsızlıkta sınır tanımıyolar
+1 oy
(7,318 puan) tarafından
Evet kapalı olunca sıkıntı oluyor insan evinde ferahlamak istiyor haklısın canım. Ben açığım şort sıfır kol evde de dışarda da geldiğim için gelen oldu mu sıkıntı olmuyor. Ama annemde teyzemde kapalı onlarda aynı şeyleri yaşıyorlar. İnsanın anlayışlı olması lazım.
(7,132 puan) tarafından
Kesinlikle +
0 oy
(8,634 puan) tarafından
Kız ben aşağı kaynanama inmiyorum hava sıcak kaynimla kayinpederim var ben giyincem onlar giyincek en iyisi inememk
(7,132 puan) tarafından
Bencede doğru olan bu keşke herkes bunu idrak edebilse işte
(8,634 puan) tarafından
O değilde aklıma ne geldi :(
Smdi biz ağustosun 9 ündq Tokata gidicez ve biz normalde kiralık ev tutucaktik eşimin arkadaşı demis boşuna para niye veriyorsunuz ailem orda annem babam yaşlı tekler orda agirlarlar sizi :( bu sıcakta da nasıl çekilir misafir
(7,132 puan) tarafından
Ne iyi insanlarmış ya insan çocuğuna tahammül edemiyor bu havada
(8,634 puan) tarafından
Valla demiş benim evde var eşim kalıyor annemle babamda ayrı kalıyor demiş hangisinde rahat ederseniz demiş isterseniz 1 ay kalın babası demiş gelsinler başım gözüm üstüne demiş
0 oy
(2,254 puan) tarafından
Kusura bakma ama 17 yaşındaki kaynının eşin yokken evde olması dinen uygun değil. Bunu eşine söyle, abisi yokken gelmesin günaha giriyorsun
(7,132 puan) tarafından
Bunu anlatmaadım yıllardır canım ben bi diğer kaybına iki yıl baktım aynı evin içinde yaşadık bak dedim uygun değil günah evde bereket bile olmaz ve gerçekten o iki sene hep maddi sıkıntı çektik Allah takdiri. Sonra kaynım hapse girdi de kurtuldum rahata erdim hem maddi hem manevi olarak şükürler olsun
0 oy
tarafından
Sen öyle alistirmissin canım. 

Benimde eşimin tek kardeşi, kaynimla akraniz ve çok iyi anlaşırız. Hamilelikten önce hep gelsin isterdim gelmeyince gönül koyardım bizde kalsın okeyler oynayalım oturalim ama ben rahat giyinirim heryerde o yönden sorunum yok şortla otururum problem değil. Hamilelik dönemimde yine gelsin derdim hep ama yoruluyordum o zamanlar yemek hazirla ortalığı topla tatlı yap filan derken dermanım kalmazdı. O zamanlar hep şey derdi. Yeğenim doğunca hep size gelirim sizden çıkmam artık demeye basladi. Bunu demesi bile beni çok gerdi. Hamileliğimin son 15 haftasını stresle geçirdim bu yüzden. Bende şey derdim. Ben şimdi çağırıyorum gelmiyorsun sonra kabul edebilir miyim düşünmem lazım diyordum şakasına. Ama beni gör nasıl stresliyim. Diyorum ki ben bebeği nasıl emzircem o olursa nasıl rahat edicem. Kendime yemek hazirlayamam ki başkasına nasıl hazirlicam nasıl oturup sohbet muhabbet edeyim bebek varken. Hergun gelmek nedir diye kendimi yedim bitirdim. En son eşime dedim bu durumu. O da güldü. O heyecandan öyle diyor hergun gelmez dedi. Herhalde uyardı kardeşini. Doğumdan sonra kaynım çok gelmedi geldiğinde yardımcı oldu bana. Her iş gelir elinden. Yapar gocunmaz. Öyle olunca bende rahat ettim stres gitti üzerimden. Yani eşinin konuşması daha faydalı çünkü o bilir onun dilini ve kırılma olmaz. Gayet normal şeyler. Konuşmak lazım açıkça 
(7,132 puan) tarafından
Açıkca demese de alttan alttan söylüyor eşim ama çok anlayışsızlar yaa çok annelri öyle alıştırmış bende ilk evlendiğimiz zamanlar bi kavga çıkardım bunun için annelri haklsıısn kızım yeni evli insanın yanında erkek çocuğunun ne işi var demedi iki sene bi kaybına bkatım sonra hapse girdi kurtuldum annesi de ne olmuş sanki diye geçiniyordu kendi yükü hafiflesin evden bir boğaz eksilsin diyeç herşey ailede başlar anne baba uyarmadıktan sonra zaten çocuk bunu düşünemez çocuk dediğim de aklı erecek yaşta da öyle alıştıkları için rahat davranırlar her zaman
0 oy
tarafından
Bizim evde birisi olsa da olmasa da aynıyım uzun pijama tişört yatağa girene kadar değişmez ben asla rahat edemem sıcak diyipte kısa giyinmem 
(7,132 puan) tarafından
Kız zaten açık halim tişört pijama veya tişört yerine atlet. Ama erkek gelince üstüne hırka sırtın oluyor iki kat çamaşır üstüne eşarp saçın başın terliyor sırtımdan ter damlalarının süzüldüğünü hissettim biliyo musun
tarafından
Ben açığım yarım kol giyerim hepte öyleyim biri gelse bile üstüme birşey almam yakası da kapalı olur zaten
(7,132 puan) tarafından
Tesettürlü olunca zorluk x2 canım
tarafından
Öyle tabiki

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 345 göst.
0 oy
11 cevap 328 göst.
+2 oy
17 cevap 1,750 göst.
30 Eylül 2021 Aile kategorisinde Esme42 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 371 göst.
13 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kuzucuklarin annesi (2,962 puan) tarafından soruldu

401,982 soru

12,034,134 cevap

36,262 kullanıcı

...