0 oy
271 göst.
Diğer kategorisinde (103 puan) tarafından
Henüz başlamadım ama hazırlıklar yaptım klozet aparati lazimlik gibi şeyler aldım (slip külot a mi gecmeliyim artık ve çıtçıtli badi de bu evrede mi bırakılıyor). Detaylı bilgi yazarsanız sevinirim 

11 Cevaplar

0 oy
(90 puan) tarafından
Biz 3.gündeyiz hiçbir ilerleme yok lazımlığa oturmuyor tutuyor sonra yerlere işiyor çok zor valla
(103 puan) tarafından
Herkesinki böyle mi ilerliyor acaba
(90 puan) tarafından
Bilmiyorum benim ilk çocuk da aynıydı o da çok zor öğrendi
-Reklam-
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Ben normal külot aldım. Kızım seçti hepsini heveslensin diye. Klozet asla aparatı almadım. Klozet olursa hayir dedi. Lazımlığı o seçti. 2 hafta bekledim kabul etsin diye. Birgün uyandık anne çıkar dedi. Bezi çikardim. Evdeki diğer bezleri torbaya koyduk kapının önüne çikardik. İlk gün sürekli altına yaptı. Oğlen uykusuna kadar. Oglen kuru uyandı. Aksam daha iyiydi. 2. Gün kaçirmalar azaldı. Kakasını da yaptı güzelce. Ben ödül sistemi yaptım. 1. Hafta gece 3.4 kere kaçirdi. 1. Hafta sonunda gece kendi uyanmaya başladı çiş diye. Geçenlerde çok yorgundu uyanamamış bir kere kaçirdi gece. Ama uyandı anne çiş yaptım ben diye. 2 ayda 1 gece kaçirdi sadece. Şükür kızım beni zorlamadı. 
(103 puan) tarafından
Ödül sistemi nasıldı
(2,939 puan) tarafından
İlk hafta her çiş yaptığında birşey verdim. Kaka yapınca da markete dondurma almaya gittik
(103 puan) tarafından
Anladım iyi fikir teşekkür ler
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Hayatı sorgulayarak  geçer :)
(103 puan) tarafından
:)))) hahahhaha
0 oy
(1,459 puan) tarafından

Benim ilk kızım 3 yaşında öğrendi ona 15 günde zor bela öğrettim küçük kızım 2; yaşına girdiğinde de öğrettim 3 günde öğrettim sana tavsiyem gece gündüz bı arada kes alıştırma kilotlari hiç bir şeye yaramaz oldukça kalın çocuğu terletiyor hemde hemen çıkıyor çiş eğitime gelecek olursan bezleri toptan kaldır ilk gun hep kaçırır hiç tuvalete yapmadı benimkiler altına kaçıra kaçıra öğrendiler gece de aynı şekilde kaçıra kaçıra öğrendiler şimdi yapmazlar ikisi de bu işte sabırlı ol zaten 2.3. günden sonra cocuklar cişi tutma sıkışma gibi sinyaller veriyor sürekli şöyle bez yok tuvalete yapacağız de anlat ilk zamanlar sürekli cisin var mı deme korkuyorlar bu sefer gazan mübarek olsun:D

(1,459 puan) tarafından
Benim büyük 15 günde o şekilde alıştı tuvalet işi bittiginde halıları filan yıkamaya verdim yatak Yorgan herşeyi ama küçük kizim akıllı ilk gün çok kaçırdı altına altı yaş olunca çok rahatsız oldu 2 gün de öğlene kadar kaçırdı sonra alıştı benim ikinicin şansı ablasın dan çok şey öğrendi hemen alıştı hemde çok açık atık bı çocuk oldugu için öğrendi hemen geceye de gündüz den daha çabuk alışıyorlar emin ol geceyi kestin kestin kesmezsen çok uğraşırsin benim arkadaşımin oğlu büyük kızımla yaşıt o geceden kesmedi ozaman şimdi hala uğraşıyor kesemedi geceden
(103 puan) tarafından
Geceyi gündüzü aynı anda hallet diyorsunuz yani
(1,459 puan) tarafından
Gece bezlediginde bezden tamamen kurtulmuş olmazsın gece 3 saat alrm kur kaldır yapsa da yapmasada zaten alışıyor belli bı sure sonra ya yapar yada yapmaz tutar sabah kadar benim büyük kızim gece hic kalkmaz üşenir ama hicte yapmaz sabah kalkar kalkmaz yapar çişini benim beren tuvaleti öğrendiyse her çocuk öğrenir hususu halinin ortasına yaptı altına büyük tuvaletini yaptı bide tuvalet egtimine başladın mı çıtçıtlı işi de biter bidaha kullanamazsin
(103 puan) tarafından
Anladım kafamda oturdu teşekkürler
(1,459 puan) tarafından
Nedemek eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu çocuk büyütürken en nefret ettim şeydi tuvalet egtimi çok şükür biz kurtulduk darisi sizlere:)
0 oy
(4,138 puan) tarafından

Her yere çiş yapışını izleyerek:)

Şanslıysan o gün bi kere tuvalete yapar. Bizim ilk gün denk gelmişti kakasını yapmıştı. Kendi demedi. Ben götürdüğümde yapmış oldu yani. Alıştırma kilodu almıştım ama sevmedi giymek istemedi. Kilolu olmadığı halde sıktı huzursuz etti naylon yapısı vs.

Başlamadan önce halıları yıkamaya vermiştik bir de biz:D Yerde hiç halı yoktu. 

(103 puan) tarafından
Koltuklara ne gibi bir önlem aldınız peki alıştırma külotunu sadece gece taksam nasıl olur sizce
(4,138 puan) tarafından
Hiç önlem almadık:) Sadece eğer koltukta uyuyakaldıysa alt açma sermiştim uyurken kaçarsa falan diye. Onun dışında uyanıkken koltuğa kaçak olmadı hiç hep yerlere oldu.
0 oy
(14,902 puan) tarafından

citcitliyi da giydirmesen de olur ben direk kulotla basladim ekstra birsey giydirmedim. bezi goster baska yok diye bismillah de basla zaten kendi kendine gelisiyor :D

(103 puan) tarafından
:)))Otobüs e binersen nasıl yapacam peki
(14,902 puan) tarafından
ogrenmeden binme :D
(103 puan) tarafından
:))))) doğru kahkaha attım
0 oy
(842 puan) tarafından
Kızım 30 aylıkken ben bez takmicam artık dedi.ve çıkardık.ilk gün tuvaletini hep tuttu yapmak istmedi WC  ye .sonra hadi kızım tuvaletini yap sana sitiker veriyim feln oldu.ama hiç bir zaman çiş kaka demedik.simdi 3.5 yaşında tuvaletim geldi diyor gidip kendisi yapiyor
(103 puan) tarafından
Temizleyebiliyormu kendisi
(842 puan) tarafından
Temizliyor ama ben büyük tuvaletinde beni çağırması gerektiğini söylüyorum
0 oy
(344 puan) tarafından
Başlayalı 1 hafta oldu.lazımlık kullanıyıruz. 1.gün yerlere işedi. 2.gün 1 2 kaçırma oldu. 3.günde parka gittik pet şişe aldım ona yaptırdım. Dışarı çıkıyoruz, geziyoruz tutma süresi uzadı. Ama ilk günler 15 20 dk da bir oturtun. Çişi geldiğinde söylemesini söyleyin. Ama Söylemesini beklemeyin söylemeyebilir. Biz 1 haftada hallettik arada kaçırmalar oluyor. Ama kaka olayı zorlucak gibi
(103 puan) tarafından
Ne güzel hersey hallolmus neredeyse
0 oy
(1,388 puan) tarafından
İlk gün sürekli altine çiş yapma ve tuvalet arasında gidip gelirsin. Ama pes etme. Ben bezi tamamen bıraktım gece bile hiç takmadım. Günlerce büyük tuvaletini hiç yapmadı. Çişini saatlerce tuttu. Ben bırakmayınca kendi de mecburen alıştı
(103 puan) tarafından
Bir sekilde alışıyorlar değil mi
(1,388 puan) tarafından
Kesinlikle alışıyorlar sen bırakma yeter ki
0 oy
(63 puan) tarafından
Bende kızımı Bir kaç ay önce bıraktırdım. Kızım sadece ilk iki gün kaçırdı hemen üçüncü günde tuvaletini söyledi ve hiç bir şekilde altına kaçırmadı ne gece ne gündüz. Biz şöyle başladık. Kızım bugün bezi bırakıyoruz artık evde bezin yok. Bizim gibi tuvalette yapacaksın dedim bu şekilde başladık. Zibinlari kaldırdım onu yerine atlet külot aldım. Çok şükür sadece iki beni zorladı.
(103 puan) tarafından
Darısı başıma
0 oy
(11,634 puan) tarafından

İlk 3 gününüz kaçırmalarla çiş kaka temizlemekle geçer ama bırakın yapsın yapa yapa öğrenecek tuvalete yapması gerektiğini. İlk haftadan da pes etmeyin kesinlikle çocuğunuza şans tanıyın. İlk günden pes ede gördüm. Kaç yıl beze alışmış çocuk bir günde alışkanlığını bırakacak hali yok. Allah kolaylık versin şimdiden bol sabırlar :)

(11,634 puan) tarafından
Bu aşamada çıtçıtlı zıbınlar bırakılıp Atlet küloda geçiliyor :)
(103 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgiler için <3

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 139 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 149 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 164 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu