0 oy
139 göst.
Diğer kategorisinde (84 puan) tarafından
Kızlar ben gözlük kullanıyorum burnumu yara etti kenarları resmen acı içinde kıvranıyorum randevu aldım dr kontrolnden sonra degistircem çerçeve yi acaba numaralı lensmi kullansam eşim diyo iyi değil falan 

Aranzda kullanan varmı iyimi fiyatı gözlük le aynımı tavsiyelerinizi alayım 

7 Cevaplar

0 oy
(84 puan) tarafından
Kızlar bilen yokmu
-Reklam-
0 oy
(3,261 puan) tarafından
Komşum kullanıyordu gözlük yerine memnunum diyordu 
(84 puan) tarafından
Teşekkürler canım
(3,261 puan) tarafından
Rica ederim ☺️
0 oy
(16,267 puan) tarafından
Lensi çok iyi temiz kullanırım diyorsan lens ama unutmak lens ile uyumak sürekli çıkarmamak hijyen vs önemli yoksa sıkıntı 
(930 puan) tarafından
Aynen fatooya katılıyorum.lens ya da gözlük takmakla miyop düşmez..bunlar ilaç gibi tedavi edici değildir sadece görmemizi sağlayan aracılardır..ve lensle uyuyabilirsiniz dense de tavsiye etmem..her ne kadar
lensler oksijen geciren cinsten olsa da gözün nefes almaya ihtiyacı var..
(16,267 puan) tarafından
7 yaşımdan beri miyopum bı ara gözlük kullandım ve her seferinde derecesi yükseldi bıraktım lens aldım gözüme uymadı.
Çizdirmek istiyorum korneam ince tamamen cizilemezmis aşağıda yorumda sordum size hatta bunu
tarafından
Sadece göz kuruluğu olana uyum sağlamıyor , iyi bir marka ile her sene muayene ile lenslerini 2 yıl bile kullanabilirsin. Birde lens kullananlar zaten bilir o lense zarar gelip gelmediğini , göze batmaya başladığı zaman o lensin işi bitmiştir .
Benimki aylık lens , doktor çıkarmana gerek yok dedi .
Ayrıca evet miyop + astigmat var ve ben 2 sene önce kendi numaram ile görememeye başladığım zaman kontrole gittiğim zaman numaramın düştüğünü söylemişti doktor
(16,267 puan) tarafından
Miyopun düştüğünü ilk defa duydum bende 5 25 miyop ve 1.75 astigmat var.
Aylık lens çıkarılmaya gerek yok ama ne bileyim göz çok hassas bir organ o yüzden hijyeni önemli çıkartmak zor değil bana göre cikarilsa daha iyi
tarafından
Aslında ne zaman çıkarsam nasıl beceriyorsam hep çiziyorum çöp oluyor lens , bide oasys lens kullanıyordum 4 sene önce siparişimde ellerinde kalmadığı için başka lens önermişlerdi onu kullandığımdan beri gözümde sanki lens yokmuş hissiyatı yaşıyorum .
Doktor bana demişti ki "Sana her gün lens çıkarmanı söyleyecekler , aksine lens zarar görsün yenisini al diye bu şekilde yaklaşımda bulunuyorlar , 15 günde 1 çıkarıp gözünü dinlendir yeter' demişti doktor ama lens gözümde yapıştı kaldı(mecazi anlamda )  çıkarmaya üşeniyorum:D
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Lens her göze olmuyor. Önce kontrollerini yaptır. Gözüne uygun mu değil mi bakılsın. Sonra karar verirsin yine doktorla beraber 
0 oy
tarafından
10 yıldır lens kullanıyorum, asla asla asla bu saatten sonra gözlük kullanmam diyebilirim. Lensin rahatlığı hiç birşeyde yok
(84 puan) tarafından
Lens peki pahalı mı canım
tarafından
Optikcilerde aşırı pahalı ben internet üzerinden alıyorum yarı fiyatına , ben paket halinde alıyorum çoklu 2 sene kullanıyorum
tarafından
1200 TL'ye almıştım 1 sene önce , şuan tahmini 1700 falan olmuştur
2 sene için 1700 TL para değil bence ama
(84 puan) tarafından
Trendyoldan mı alıyorsun canım
tarafından
Yok lens market diye bir siteden alırım yıllardır
0 oy
(930 puan) tarafından
15 yaşından 30 yaşına kadar lens kullanmış birisi olarak tavsiye ederim..4 bucuktu numaram..yılda bir kontrole giderdim kornea incelmesi falan olmadı bende..öyle çok hijyenik hep elini yıkayıp takip çıkaran biri de değildim..tabi elim temizdi ama her seferinde yıkayıp durmazdım.. 30 yaşında gözlerimi cizdirdim.. hayatımda kendime yaptığım en güzel şeylerden biridir cizdirmek.. 
(930 puan) tarafından
Cizdireli 5 yıl oldu..kornea kalınlığına bakılıp gerekli ölçümler testler yapıldıktan sonra uygun denilince cizdirmistim ama ölçüleri hatırlamıyorum..smile lazer yontemiyle ankara dünya göz hastanesinde çizdirdim. Toplam 3 dklik bir işlemdi..cok şükür hiç sorun yaşamadım 5 yıldır
(16,267 puan) tarafından
Bende kontrolleri yaptırdım ama hastane devlet hastanesi idi Van'da
5.25 miyop 1.75 de astigmat vardı kornea yetmez tamamen cizilemezmis dediler. İstanbul dünya göze.gidecem nasip olursa
(930 puan) tarafından
Korneaniz inceldiyse o riske girmemek lazım..benimkinde hiç incelme olmamıştı o kadar lens kullanmama rağmen.. ama kuzeniminki incelmis onu ameliyat etmediler.. dünya gözde detaylı test yaptirirsiniz..inşallah uygundur sizin de..benimkiler sıfırlandı..sizinkiler de 1e falan düşebilir belki
(16,267 puan) tarafından
Ben çok gözlük lens de kullanmadım ama inceymis bakalım umarım olur kurtulurum
(84 puan) tarafından
Çizdirmek çok pahalı işte
0 oy
(371 puan) tarafından
Ben hem numaralı lens hemde gözlük kullanıyorum. Yaklaşık 15 yıldır. Eğer temizliğine, bakımına dikkat ederseniz lensler çok rahat. Böyle normal, kendi gözünüz gibi oluyor. Neden bunca yıldır gözlük taktım dersiniz. Sabah uyandıktan sonra takıyorum, akşama kadar. Uyumadan 1-2saat önce gözlük takıyorum ki, gözlerim hava alsın diye.

Lenslerdeki tek sorun maddi açıdan daha zorlar. Paketlerin içinde 6 adet var. Altı ayda bir paket almak lazım. Nadiren de olsa bazen lens yırtılınca yenisini almak lazım. Suyunu da günlük değiştirmek lazım. Diğer türlü aynı suları kullananlar, lensle uyuyanlar var. Buda enfeksiyona davetiye çıkarır. 
(84 puan) tarafından
Yani maddi olarak beni zorlarsa gözlüğe devam edicem galiba canım sürekli alamam en azından gözlük alıyorum tak çıkar oluyo lens daha rahat aslına bakarsan göz çizimi daha rahat ama maddiyat malesef
(371 puan) tarafından
Ailemden çizdirenker var, memnunlar. Sadece yıllar sonra (5-8 yıl kadar), gece göz hassasiyeti oluyor. Gece görüşü için gözlük takıyorlar. Ve her göz çizdirmek için de uyumlu değil. Göz numarasının da ilerlemesinin durması lazım vs.
(371 puan) tarafından
Gözlük için de gözünüzü bu kadar acıtması normal değil. Bazı modeller daha rahat oluyorlar. Marka takıntınjz yoksa eğer bir kaç model çerçeve alıp iyi camlardan takabilirsiniz. Aliexpres te çok ucuz oluyor.
(84 puan) tarafından
Aynen evet çerçeve alıp öyle de yapabilirim teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 210 göst.
12 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde poyrazlina22 (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 118 göst.
3 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oylesinebiriiste (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 94 göst.
10 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dlksngl (1,848 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 337 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2cocuklu1anne (84 puan) tarafından soruldu

404,659 soru

12,122,178 cevap

36,476 kullanıcı

...