0 oy
341 göst.
Diğer kategorisinde (2,898 puan) tarafından
13 aylik olduk dogdugundan beri çok düzensiz uykuları var

Sabah 8 ya da 10 kalktigi saat fark etmiyor gece 12 den önce yatmıyor çocuk. Dün 8 buçukta kalktı 2. Uykusunu 4 te bitirdi ve 12 ye kadar uyumadi. Bu bana çok anormal geliyor. Sabah 3 saatte 1 uyumak isteyen çocuk hava karardiktan sonra uyumak istemiyor ya enerji patlaması yaşıyor. Ve sürekli emziriyorum uyusun diye artık emzirmekten de çok soğudum. Kesmeyi düşünüyorum bu yüzden. Biktim gerçekten ya. Hiç kendime ait bir zamanım olamayacak bundan sonra gibi hissediyorum. Eşim de öyle iyice kafayı yedik artık yani. Bunun çözülmesi için tek uyku çözüm olabilir mi acaba diye düşünüyorum

Tek uykuya geçmek için ne olması gerekiyor 

17 Cevaplar

0 oy
(4,474 puan) tarafından
2 yaşından sonra rahatladım ben 
-Reklam-
0 oy
(566 puan) tarafından
Daha küçük canım teke düşmesi içn.bizmkti 19 aylık daha düşmedı
0 oy
(6,515 puan) tarafından
tek uyku icin 13 ay erken dayanamaz 16 17  ay civari olmali. 7 de uyanacak 12 de yada 12 bucukda uy uyur 2 de 2 bucukta uyanir aksam da7 bucuk 8 e dogru uykusu geliyor aksam. bez al mez al derken uykuya hazirlik adamasi derken 8 bucuga dogru uyumus olur maksimum 9 . tek iyku duzeni hoyle
(6,515 puan) tarafından
iki uyku suan uyumasi gerekiyor. sabah 7 de uyanacak 10 bucuk 11 de uyuyacak 12 bucukda uyanir 3 buvuk gibi uyur tekrar 4 bucukta uyanir.8 gibi uykusu gelir bez mez degis derken 8 bucuga dogru uyur
(5,736 puan) tarafından
Her cocuk bir degil :) uykuyu sevmeyen uyumuyo. Benim bebegim cok direnirdi 12 aylikken tek uykua gectikte uykulari biraz duzeldi. 24 aylikkende oglen uykusunu birakti uykulari daha iyi oldu.
Yani dayanan bebek dayaniyo
(1,006 puan) tarafından
Benimki 10 aylıkken tek uykuya geçti kendini de beni d perişan etti uykusu olurdu ama asla ikinciyi uyumazdi bıraktı doktora da götürdüm doktor kendi bıraktıysa yapacak bişey yok dedi  şimdi 18 ay olacak
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Daha küçük bence tek uyku için benimki 18 aylık olacak geçen aya kadar üç uyku gece uykusuna 9 da geçiyordu gündüz üç kere uyuyordu birer ikişer saat geçen aydan beri ikiye düştü sabah 11-12 arası ilk gündüz uykusu 2-4 arası ikinci uyku yapıyor 10'dan önce uyumuyor saat 9 olduğunda bir enerji yükleniyor zıplamaya başlıyor topu getiriyor saat 10da bir kere uyku sinyali veriyor gözlerini ovusturup esniyor onu hiç kaçırmıyorum derhal ışıkları kapatıp uykuya geçiyoruz aman yarım saate yatiriyim şunu yapiyim yatırayım dediğimde 12den önce uyumuyor. Tavisyem imkanın varsa işlerini o uyanıkken beraber rahat rahat yap o uyuyunca aç bir film bir kahve veya ne seviyorsan uzat ayağını kendine vakit ayır öbür türlü psikolojik olarak gerçekten dinlenemiyor ve kendini dinleyemiyorsun bu da cok götürmüyor zaten sinirlerin bozuluyor bir süre sonra 
0 oy
(2,419 puan) tarafından
Benim kızım 25 aylık iki gündür gündüz uyumuyor. 
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Kendisi kendiliğinden bırakıyor canim.tek uykuda yoruyor valla sabah 9 dan 9a tüm gün.sicaklardan gerçi 10 u buluyor artık 
tarafından
Gerçekten tek uyku çok felaket anam ağlıyor o uyuduktan sonra en az 1.2 saat yerimden kalkamiyom
(2,537 puan) tarafından
Ya bide bı iş yaptirmiyor bebekligini arar oldum.sabahtan akşama at ol anne essek ol anne digidik digidik.9 buçukta uyudu ne yapsam ne etsem diye diye bis boş dolandim elim ayağıma dolasiyr artık uyuyjnca daha yeni yattım yatağa sabah 8de kalkar .gece kısmet dün zırt pirt uyandı gazı varmış zart zurt .uykusuzluktan yorgunluktan bayilicam
0 oy
(2,218 puan) tarafından
Ayy benimde şuan en büyük sorunum bu 13 ayı bitirdi 14dun içinde ve bu hafta iyice ne yapacağımı bilemez oldum gece 10 la 11 arası uyuyor sabaha karşı 5 le 7 arasında bı uyanıyor eğer 6 buçuk ve oncesiyse emzirio yada mama verip geri uyutuyorum sonra 9 gibi uyanıyor normalde ilk uykuya 3 en fazla 4 saat içinde geçerken bıraksam 5 saati geçirecek uyku süresi genel olarak 1 buçuk 2 saat  1 de uyuttum 2 buçukta kalktı daha yok uyumak istemiyor 7 gibi iyice uyku basıyor o saaten sonra ikinci uykuya yatirsam olmaz durdursam kıyamıyorum uykusu olduğu halde uyumak istemiyor dayanıyorda zar zor emzirmek zulüm oldu bıraktırmayı bile düşünüyorum bende bide ne uyuyor ne kalkıyor öyle agliyo 
0 oy
(5,736 puan) tarafından
Canim benim bebegim de 12-13 ay arasi gecti tek uykuya. Dogdugundan beri uyku sorunumuz vardi ve az uyurdu. Tek uykuya geçtikten sonra biraz rahatladik. 

Sabah 7-8 arasi kalkardi. 11 gibi uykusu gelirdi ama uyutmadim. Uyandiktan tam 5 saat sonra uyumus oldu. 7 de kalkiyosa 11:30-11-45 gibi uyutmaya goturdum 12 de uyumus oldu. 1-1.5 saat sonra uyandi geri uyuttum en az 2 saat uyuttum bi sekilde. 1 ay alisma sureci oldu. Sonra 3 saat oglen uykusu oldu. Oglen uykusundan kalktiktan 5 saat sonra da aksam uyksuna gecmis oldu. Yani 3 te oglen uyandiysa aksam 8 de uyumus oluyodu. 

Her gun oglen ve aksam uyksundan once 1 saat parka ,sokaga cikardi yuruttum. Her aksam dus aldirdim. 

Bu duzende daha kolay uykuya daldi. Gece de 1-2 kez uyanmaya basladi.

Oncesinde 1 saat uyutmaya ugrasirdim 1 saat anca uyurdu. Gece de saat basi kalkardi. Sana tavsiye kendini de cocuguda yipratma uyumak istemiyosa zorlama. 

Bi tavsiye daha vereyim mesela bu sekil denedin uyumadi 15 dk daha gec uyut her direndiginde sureyi 15 dk uzat yani. 

Erken diyenlere de bakma sen. Uykuyu sevmeyen cocuk icin normal. 
0 oy
(13,938 puan) tarafından
Bir yaşında kendi bıraktı tek uykuya düştü 

Yırmı gün sürdü düzeni oturtması bi gun tek uyudu bi gun iki karışmadım 

Uyku saatleri aynı 12 de yatar benim kız da hala öyle biz geç yattığımız için sorun değil 
0 oy
tarafından
19 aylık sabah 7 de kalkar 10 bucukta ilk uyku yapar 4 de ikinci uykusunu yapar 10 bucukta da yatar 

Gündüz iki uyku yapar hala
0 oy
(2,989 puan) tarafından
30 aylik 1 defa kalkar sabaha karsi sutunu icer yatar geri senin icin daha erken2 3 atdir falan kalkmiyo
0 oy
(7,148 puan) tarafından
Dsha tek uyku için çok küçük gelişimi ve sağlığı için uykuya da ihtiyaçları var bebeklerin beslenme kadar uyku da önemli. Zaten az uyuyormuş günde bir defa çok az benim kızım bir yaşında günde 3 defa yarım saat kadar uyur. Oğlumdayken de nerdeyse 3 yaşına kadar gündüzleri uyurdu
0 oy
(5,455 puan) tarafından
9 aylıkken kendi bıraktı ikinci uykuyu
0 oy
(72 puan) tarafından
Oğlum 13 aylıkken tek uykuya düştü 2 yaşında da gündüz uykusunu bıraktı. Herkes küçük filan diyordu ama yatmiyordu ne yapayım zorlayınca da kızıyordu ama aksam erken yatıyordu
0 oy
tarafından
28 aylık su an kızım sütten yeni kestim biberonla süt veriyor um azıcık içip uyuyor sabaha kadar uyuyor bazen uyanıyor ama öyle öyle alışacak daha çok erken bilmiyorum ama
0 oy
(11,737 puan) tarafından
Biz akşam uykusuna geçmeye zorlandığı an geçtik. 12 de uyur öğlen 3te kalkar akşam da 8.5 da uyur 
0 oy
(2,940 puan) tarafından
34 aylığız daha biz geçemedik. Kızım dayanamıyor. 

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 773 göst.
0 oy
30 cevap 835 göst.
5 Mart 2021 Diğer kategorisinde Simayyy (1,862 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 456 göst.
15 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Eda06 (3,738 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 491 göst.
25 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu