0 oy
911 göst.
Diğer kategorisinde (351 puan) tarafından
Kızlar benim ikinci evliliğim 5 yıllık evliyiz çok şükür huzurlu bi evliliğim var eşim sağolsun el üstünde tutar kimseye laf ettirmez benim ilk eşimden bi oğlum var 17 yaşında  birde bu eşimden bi kızım var eşiminde ilk evliliğinden 17 yaşında oğlu var velayet annede ama anane bakıyo anne ilgilenmiyo çocuk arada bir gelir 2 gün kalır gider bu yaz bayramdan bu yana burda asla annelik yapmaya çalışmadım hep ablalık yaptım yeri geldi babasından korudum yeri geldi annesinin elinden aldım kendi çocuğumdan daha fazla üstüne düştüm çünki eşimde benim oğluma öyle davranır ama gel gelelim çocuk benim oğlumla kızıma bu ev benim benim dediğim olur gibi davranıyo babası yokken eşime söylemedim şimdilik ama oğlumun burnunda kemik var bundan dolayı nefes almakta zorlanıyo çocuk gece biz yatınca odada sigara ve b.ira içiyormuş oğlumda dumandan nefes alamadığı için uyuyamıyormuş dolayısıyla ben geçen hafta güzelce uyardım oğlum yapma bak içme hem baban duyarsa döver hemde kağan nefes alamıyor uyuyamıyor diye ama çocuk yine aynı şimdi ben ne yapayım eşime söylesem asla sakin davranmaz ve ben kötü üvey anne durumuna düşcem söylemesem çocuğum nefes alamıyo uyuyamıyo ne yapacağımı şaşırmış durumdayım  hepsini geçtim daha 17 ye yeni girdi ve hem sigara hem alkol var ve bunu 1 yıldır içiyormuş ben yapma oğlum daha küçüksün dediğimde annem izin verdi dedi doğrudur çünki annesi zaten alkolik bana bi akıl verin ben şimdi eşime söyleyeyim mi söylemeyeyim mi 

23 Cevaplar

0 oy
tarafından
Babasına söylemekten başka çare yok. Varsın sen kötü ol. Hem kendi çocuğun için hem de onun çocuğu için bunu yapman lazım. Eşinle sakın sakin konus. O da oğlu ile sakince konuşsun. 
(351 puan) tarafından
Biliyorum söylemem lazım ama eşim döver diye korkuyorum çünki çocuk asla lafa yola gelmiyo
tarafından
Mecbur canım yoksa senin çocuğunu da kötü alıştırır. Eşine söylerken dövmeyeceğinile söz ver de
(351 puan) tarafından
Bi şekilde konuşcam artık
-Reklam-
0 oy
(214 puan) tarafından
Tabiiki de söyle. Sonradan sakladığın ortaya çıkarsa hakkında daha kötü düşünülür. 
(351 puan) tarafından
Biliyorum ama eşim döver diye korkuyorum çünki çocuk asla lafa yola gelmiyo birde annesine söylerse eşimin başı belaya girecek ondan da korkuyorum çünki annesi çirkek olay karakola gider direk
0 oy
tarafından
Tabıkı söyle ama kendını ortaya atma gece uyudular mı gıbısınden odaya girip kendı denk gelmiş gibi yapsın mesela esın sende uykudan uyanıp seslere koş mesela ;) 
(351 puan) tarafından
Söylemesi yada görmesi pek sorun değil de eşim döver diye korkuyorum çünki çocuk asla lafa yola gelmiyo
tarafından
Bazen dayak şart şuan sen iyilik degıl kötülük yapıyorsub saklayarak babası bilmeli uzerıne vazıfe olmayan seyler hakkında bu kadar kendını öne atma
(351 puan) tarafından
Sorun çocuğu korumak yada kendimi öne atmak değil ki yeri geldiğinde bende oğluma bi tokat atarım ama annesi olayı karakola kadar götürür eşimin başı belaya girecek
tarafından
Babası bır tokat attı dıye hic bısı olmaz merak etmeyin
(351 puan) tarafından
Keşke dediğiniz gibi olsa görüş günlerinde trafiğe takılıp  15 dakika geç götürdü diye çocuğumu kaçırdı deyip şikayet eden koluna faça atıp eşim yaptı diye şikayet eden biz evlendikten sonra gecenin bi yarısı çocuk balkondan düştü nefes almıyor her yeri kan içinde diye arayan  bi ruh hastası varsa karşınızda o kadarda basit olmuyor hiç bişey malesef
0 oy
(183 puan) tarafından
Yani dediğin gibi olay sende patlayacak eninde sonunda kötü olacaksın ama bi taraftan da diğer oğlun var o da sıkıntı iki ucu bklu değnek sanki ama oğlunun sağlığı da önemli uyarman rağmen hala yapıyorsa da art niyet görüyorum orda sanki 
(183 puan) tarafından
Sen bidaha uyar olmadı çocuğu olmazsa da artık yapacak birşey yok eşinle konuşmalısın
(351 puan) tarafından
Aynen öyle malesef
0 oy
(1,612 puan) tarafından
Ben eşimle konuşurdum çocuğu karşımıza alıp güzelce konuşalım derdim
(351 puan) tarafından
Öyle yapıcam artık çünki 1 yıldır böyleymiş bu durum
0 oy
(3,815 puan) tarafından
Bende senin ablanim daha yaşın küçük, Seni düşünmesem birinizi salona birinizi odada yatırır sorunu çözerim ben seni düşünüyorum senin sağlığın geleceğin önemli.Ben seni düşünüyorum diye beni kötü bileceksin bil ,senin geleceğin beni nasıl bildiğinden daha önemli de ve sarıl. Lütfen kendine bile bile zarar verme de.

Unutma senin goz yumdugun şeyler oğlun Kaan içinde örnek tam olarak sahiplen bir anne rolünü abla olarak yap bence.Her ne kadar bir ergen olarak yükselmeye yeltensede ben seni sevdiğim için zarar gelmesin sana dediğim için mi kötüyüm de ,yapma ohlum bak ben sana cok saygin duyuyorum seni uzmek incitmek asla istemem hepiniz benim evladimsiniz ben size kotu birsey olsun istemem,hep sevgiyle yaklaşırsın.Zor biliyorum ama kendi evlatlarını düşün tepkisel şikayet yada zorla davranış biçimi onlar içinde sorun.
(351 puan) tarafından
Görüş günlerinde trafiğe takılıp  15 dakika geç götürdü diye çocuğumu kaçırdı deyip şikayet etti koluna faça atıp eski eşim yaptı diye şikayet etti biz evlendikten sonra gecenin bi yarısı çocuk balkondan düştü nefes almıyor her yeri kan içinde diye aradı  ruh hastası kızıma 8 buçuk aylık hamileydim oraya nasıl gittiğimizi bile hatırlamıyorum biz bi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama oraya döndüğünde bozuluyo herşey
(351 puan) tarafından
Oğlumla anlaştık o içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım yanına ama arkasından kendimde gideceğim ki arbede olmasın eşim biliyomuydun dediğinde 3 4 gün önce öğrendim senide o yüzden yolladım diyeceğim işin içinden çıkamayacağım bir durum olursa kayınpederimi ararım evimiz yakın o gelir müdahale eder
(3,815 puan) tarafından
En doğrusunu sen bilirsin bizzat içlerinde yaşayan sensin.Allah yardımcın olsun valla çok zor yazdıkların.Arbede vs çıkmaz korkma ama ara girmeye korkma yumusat yani baktın büyüyecek.Kendi evladında orda oda da  unutma.Esin çocuğa el kaldirisa senin oğlunla da içgüdüsel olarak bağları kopabilir korkabilir tanıdığı abi sevgi dolu ilgili kötü yüzünü görme ihtimali ne yaratir bilinmez.
(3,815 puan) tarafından
Bir de dikkat et senin Kaani sıkıştırmasin sen söyledin çağırdın vs diye.Aklinda olsun.Ilk iş evladını telefonunu al çıkar odadan telefondaki mesajı sil hemen o arada.

Onlar baba çocuk aralarına girmeyelim de seninkini salona bırak sen geri git olay büyümesin.

Babası çocuğuna vurur seninkiler şahit olursa yada çok yüklenir seninkiler Şahit olursa ,kin tutar kardeşlerine.
(351 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun inan çok zor insan kendi çocuğuna yeri geliyo bi tokat atıp susturuyo yada dediğini yaptırıyo ama emanet olunca insan ne yapacağını bilmiyor ben onu hep Allah'ın bana emaneti olarak gördüm öyle davrandım ama artık işin içinden çıkamıyorum oğlumu tembihledim zaten mesajı atar atmaz sil diye araya çok fazla giremem çünki 32 haftalık hamileyim Allah korusun karnıma falan denk gelir eğer arbede olursa hemen ararım kayınpederimi eşimin eline bırakmam oğlum eşime baba diyor birbirlerini çok severler öyle bir durumda eşim önce onu çıkartır odadan onun önünde bişey yapmaz o arada da kayınpeder gelir zaten
0 oy
(18,447 puan) tarafından
Bence bi uzmandan yardım alın. Eşin dovmesin ama izin de vermesin. Böyle olmaz. Care dövmek değil . O çocuğun da zor zamanları. Ergenlik artı ailevi sıkıntılar . Çok zor onun için de. Annesi babası ayrı annesi  alkolikmis. 
(351 puan) tarafından
Aynen öyle canım onada üzülüyorum ama böylede olmayacak
0 oy
(349 puan) tarafından
Eşin oğlunun bu alışkanlığını eninde sonunda öğrenir. Senin daha önceden öğrendiğini de öğrenir ve ona en başta söylemediğin için sana da kızar. O çocuk senin çocuklarına da bu alışkanlıkları aşılayabilir. Hem de yaşı çok küçük. Sen uyarmışsın dinlememiş. Susarak suç işlemiş olursun. 
(351 puan) tarafından
Bi şekilde söyleyeceğim artık başka çarem yok
(349 puan) tarafından
Aynen öyle canım. Çocuk ilk başta sana kızar  ama büyüdüğünde senin haklı olduğunu annesinin izin vererek yanlış yaptığını anlar. Sen doğru olanı yapıyorsun.
(351 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(349 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(1,787 puan) tarafından
Çocuğun psikolojisi belliki iyi değil güzel güzel konuşun kötü bir konuşma Allah korusun daha kötü şeyler yapmasına neden olabilir. Malesef anne baba ayrılınca olan çocuklara oluyor. Benim üvey babamda vardı annemde vardı. Ama hiç böyle sorun çıkarmadım bende 16 yaşındaydım üvey baba evine geldiğimde. Çocuk kabullenememiş demekki. Ben biraz herkes kendi hayatını yaşıyor kafasındaydım. Ayrımcılık olmadığı sürece sorun çıkarmazdım. Ama bu çocuk sanırım hiç kabullenmemiş. 
(351 puan) tarafından
Benim oğlumunda anne babası ayrı üstelik baba hiç bi şekilde ilgilenmiyo en son 6 yıl önce gördü babasını ama oda sorun çıkarmıyo çok şükür ama bu eşim 40 yılda bir geliyo diye bazı şeyleri görmezden geliyo buda babasının iyi niyetini suistimal ediyor
0 oy
(753 puan) tarafından
Bence eşinize söyleyin ama siz kötü olmamak için eşiniz dikkat edip yakalasın yoksa size sinir olup çocuklarınıza daha kötü davranabilir size kötü davranabilir şu an ergenlik zamanı malûm biraz daha sabırlı olmak lazım ama diğer çocukları da korumak lazım bu da bir gerçek 
(351 puan) tarafından
Söyleyeceğim artık akşam yine içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım ansızın
0 oy
tarafından
Mecbur babasına söylemekten zorundasın ama kanıtla boş lafta olmasın 
(351 puan) tarafından
Kendim direk söylemicemde akşam yine içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım yanına
0 oy
(890 puan) tarafından
Tamam da hem sigara hem bi.ra kokuyor. Eşin kokuyu almıyor mu? Oğluna de ki içmeye başlayınca bana gizlice mesaj at. Tam o sırada eşinin içerken odaya girmesini sağla. Kendi görmüş olur en azından. 
(351 puan) tarafından
Biz uyuduktan sonra içiyomuş kuzum eşim sabah kalkıp işe gidiyor çocuklar uyuyo oluyo o yüzden görmüyor e akşama da kokudan eser kalmıyo oğlumla anlaştık şimdi o içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım yanına
(890 puan) tarafından
Oğlun da o sıra bağırsın nefes alamiyor gibi yapsın.
(351 puan) tarafından
Yapmasına gerek yok kuzum eşim oğlumun üstüne titrer zaten rahatsızlığını biliyo görmesi yeterli
0 oy
(1,939 puan) tarafından
İyi dayanmissiniz kendi çocuğuma zarar vercek azla susmam sağlıgi için üstelik kadın olarak yok kötü anne olurum diye eşinize karşı bukadar ezik olmayın derim....ve karşı taraf anneyse baksın. Çocuğuna neden siz bakmak zorundasıniz? Ha neden bukadar katisiin derseniz bende 7 yıllık evliiyim benim ilk evliliğim eşimin var oğlu geçende geldi yaz tatili sebebiyle ben zaten küçüklukten çok çektirdi annesiyle malesef bende merhamet kalmadı bu yüzden evliligim bile ona keza hem çalışıyorum karşı taraf iş yok güç yok asalak asalak geziyor ekmek elden su gölden neyse 15 yaşındaki çocuk gelmiş oğlum yemek yemedi aldı tabağı önüne oğlumun yemeğini yemeyenin malini yiyici bulunur dedi yemeye gelmiş ilerisini düşünemiyorum.o saatte bitti eşime söyledim böyle böyle diye niyetler hiç iyi değil malesef ikinci eş olmak hep bütün sıkıntıyı çeker ..o yüzden asla konu yavrumsa dünyayı yıkarim karşısında beni bulur...bukadar adamların esiri olmayın susmayın...kim dogurduysa baksın banane elin cocugundan kendi yavruma annelik yaparım kimsenin doğurduguna ne anne ne ablalık yapamam
(351 puan) tarafından
Burda kendimi ezdirdiğim yada eşimin esiri olduğum bi durum yok ki aksine eşim üstüme titrer sorun şu ki ergenlik çağında bi çocuk var ve eşime söylediğimde asla sakin kalmaz gider döver oda annesine söyler ve olay karakola kadar gider çocuk sürekli bizde kalmıyor ayda ya bir ya iki geliyor bu yaz sadece annesiyle ananesiyle sorunlu olduğu için burda bayramdan beri kaldıki biz durumu bilmiyorduk 3 4 gün önce oğlum söyledi güzelce tatlı dille uyardım ama hala devam ediyormuş oğlumla anlaştık şimdi o içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım yanına
(1,939 puan) tarafından
İnşallah sorununuz çözülür ne diyim sizin başınız ağrımaz ...ama ikinci evliliklerde oluyor böyle sorunlar kendimde yaşadığım için ilkler genelde sorun çıkartıyor maalesef sizin cocugunuz evet sorunlu olmayabilir ama karşı tarafın anne dolduruyor genelde ve babasinin yanında istemiyor asla yabancı bir kadın annesinin yanındada istemiyor bu net bu dünyada.... belkide kadın söylüyor huzursuzluk çıksın diye yani illa biliyordur içtiğini insan çocuğunu bilmezmi? Ha ben olsam zaten böyle durumda asla istemem Kendi çocuğuma kötü örnek oluyor diye belki zorlar belki içer oğlunuz bilemedim yani içiyorsa kokuyu almiyormu eşiniz? Bira kutusu şişesi saklanacak eşya değil ki hiç mi duymuyor ilgilensin baksın çocuğuna
(351 puan) tarafından
Annesi içirmiş canım zaten oğlum bana söylediğinde hem oğlumun rahatsızlığı hemde onun sağlığı yaşının küçüklüğü için güzelce uyarmaya çalıştım annem biliyor dedi oturdum kaldım çocuk annede kalıyo anne ilgilenmiyo babasının ilgilenmesinede müsade etmiyor biz evlendiğimizde 11 yaşındaydı çocuk önce kıskandı eşime kendim söyledim çocuğuda annesinide al yemeğe sinemaya gidin alışana kadar diye içim içimi yedi ama yinede sorun yaratmadım götürdü de eşim ama kadın çocuğa demişki biraz daha böyle devam edersek baban ondan ayrılır tekrar benimle evlenir sen sorun çıkarmaya devam et demiş o yüzden bi daha tekrarlamadık görüş günlerinde trafiğe takılıp  15 dakika geç götürdü diye çocuğumu kaçırdı deyip şikayet etti koluna faça atıp eski eşim yaptı diye şikayet etti biz evlendikten sonra gecenin bi yarısı çocuk balkondan düştü nefes almıyor her yeri kan içinde diye aradı  ruh hastası kızıma 8 buçuk aylık hamileydim oraya nasıl gittiğimizi bile hatırlamıyorum anne böyle bir kadın çocuğun sırt çantası var şişeleri onun içinde sokmuş eve ve biz uyuduktan sonra içiyomuş eşim sabah kalkıp işe gidiyor çocuklar uyuyo oluyo e akşamada kokudan eser kalmıyo akşama kadar da bende odalarına girmem haftada bir temizlik dışında rahatsız olmasınlar diye malum yaz günü pencerelerde açık koku kalmıyo o yüzden
0 oy
(1,593 puan) tarafından
Babasına söylemen lazım biliyordu da takmadı olur sonra 
(351 puan) tarafından
Direk söylemeyeceğim de bu akşam görmesini sağlayacağım artık biliyomuydun dediğindede 3 4 gün önce öğrendim senide o yüzden yolladım yanına diyeceğim
(1,593 puan) tarafından
Aynen iyi fikir çocuk daha yaşı da küçük babasının bilmesi gerekir
(351 puan) tarafından
Aynen öyle canım
(1,593 puan) tarafından
İyi şanslar huzur mutluluk diliyorum canım ♥️
(351 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım cümlemize inşallah
0 oy
(5,239 puan) tarafından
Canim sen soyleme ama esinin sanki tesadufmus gibi farketmesini sagla. Adin uvey anneye cikar sana kin besler o cocuk akli yetene kadar. 

Bi de sigara kokusundan falan anlamiyo mu esin ya da alkol kokusu icmeyen hemen anlar yani.
(351 puan) tarafından
Yok kuzum gece biz yatınca odada içiyormuş bana da 3 4 gün önce oğlum söyledi eşim sabah kalkıp işe gidiyor çocuklar uyuyo oluyo e akşamada kokudan eser kalmıyo bende odalarına girmem haftada bir temizlik dışında rahatsız olmasınlar diye yaz günü pencerelerde açık olduğu için koku pek olmuyo bugün oğlumla anlaştık o içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım yanına ansızın kendisi görsün
(5,239 puan) tarafından
Evet canim mantikli ama oglunuza soyleyin gercektende ses yapsinlar :D
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Babasına de 17 yaşında bira sigara ne demek kızın var oğlun var o evde Allah(C.c) korusun her şey gelir aklıma eşine de biz yatınca böyle böyle yapıyormuş ama benden duyduğumu belli etme de sana düşman olur gece gene her zaman ki gibi yatın eşin su içermiş gibi sessizce odadan çıksın suç üstü yakalasın o zaman seni suçlayamazsın oluyor bu çocuklara Yarabbim ya 17 yaşında annem çarşıya çıkarmazdı beni 
(1,030 puan) tarafından
Aynen öyle yap canım arada sen kalma
(1,030 puan) tarafından
Ama dikkat et belki senin oğluna bile suç atabilir
(351 puan) tarafından
Atsada eşim inanmaz benim oğlumuda bilir kendi oğlunuda
(1,030 puan) tarafından
Ne yaptınız bir sonuç var mı?
(351 puan) tarafından
Her zaman ki gibi başlamış yine içmeye oğlum mesaj attı bende eşimi kaldırdım çocuklara bak bi ses geliyo kavgamı ediyolar diye babası yakaladı ben oğlumu odan çıkarıp geri gelene kadar babası bir iki hırpalamış aldım elinden oturup düzgünce konuşalım diye eşimi çıkardım odadan sen biliyomuydun dedi bende 3 4 gün önce öğrendim senide o yüzden yolladım dedim babası oturdu anlatmaya çalıştı yaptığın yanlış hem ken kendi sağlığına zarar veriyosun hem kağana daha kaç yaşındasın derdin ne de içiyosun diye dertten içtiğimi kim söyledi keyfimden içiyorum dedi babası oğlum senin daha yaşın kaç demeye kalmadı size ne sizden mi alıyorum parasını dedi film koptu o saatten sonra tutamadım zaten eşim sakın elimden almaya kalkma dedi giremezdim de zaten aralarına 32 haftalık hamileyim kayınpederimi aradım o geldi aldı elinden dedesiyle babası konuştu anlattı ama yok çocuk lafa yola gelmiyo babasına sen kim oluyorsun da bana akıl veriyosun dedi babası da öylemi dedi öyle dedi sen şimdi yat uyu yarın gösteririm sana ben kim olduğumu dedi oda yatmıcam ananeme gitcem dedi bu kapıdan çıktığın andan itibaren bir daha asla geri dönemezsin ölüyor olsan bakmam dedi babası ama yinede gitti ananesini aradık anlattık durum böyle böyle diye kadın diyo ki hep o o..pu anası yaptı bunu böyle bıktım artık biz buna ne yapsak boş diye eşimde o zaman ne sen ne ben hiç bi şekilde para vermeyeceğiz anasının yanına yollayacağız oğluna ne yaptığını görecek dedi oraya gitmiş gece ananeside biletini almış bindirmiş sabah otobüse annesinin yanına yollamış
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Eşin gizlediğini öğrenirse senin İcin kötü. Güveni kırılır bir kere. Ben olsam söylerdim. 
(351 puan) tarafından
Direk söylemeyeceğim de bu gece görmesini sağlayacağım
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Söyle şenlik bir durum yok gözünün gördüğü yerde yapıyor sonuçta bu davranışı ve eşinin çocuğu o onun bilemeye hakki var senin üvey annesi olmakla alakası yok 
(351 puan) tarafından
Bugün göstereceğim artık
0 oy
(1,877 puan) tarafından
Ben olsam hemen söylerim. Bir de niye aynı oda da kalıyorlar ki. Çok da küçük değil tamam senin oğlunda büyük ama ben korkarım. Öyle laf söz dinlemeyen çocuk. Gece kalkıp  oğluna bir şeyler yapabilir. Eşinden gizleme onu gazlayarak da konuşma sakin sakin anlat her şeyi. 
(351 puan) tarafından
2+1 evimiz mecbur kalıyorlar bugün ses geliyo bahanesiyle yollayacağım babasını kendisi görsün
0 oy
(238 puan) tarafından
Söyle canım eşine senin uyarını da takmıyorsa.. Yarın birgün kendi öğrenir senin bildiğinide duyar ise aranızda tartışma cıkabilir neden söylemedin diye ikinizin ortak çocugu var kendi çocugunuzla ilgili sorunu aşamadığında babasına söylüyorsan bunu neden söylemedin diye belkı yanlıs düşüneblir hakkında 
(351 puan) tarafından
Normalde bişey saklamayız oda bende herşeyi konuşuruz ama bu biraz farklı bir durum olunca ne yapacağımı bilemedim oğlumla anlaştık şimdi o içmeye başladığında oğlum bana mesaj atacak bende çocuklara bak bi ses geliyo deyip yollayacağım yanına
(238 puan) tarafından
Bencede canım çocugunada kötü örnek yani
(351 puan) tarafından
Aynen öyle malesef

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 259 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Tuba Y (916 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 295 göst.
19 Eylül 2024 Aile kategorisinde Tuba Y (916 puan) tarafından soruldu
0 oy