0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından
Merhaba bayanlar 

2 yaşında ve 9 aylık 2 kızım var

Hepimiz aynı odada uyuyoruz

Küçük kızım gündüz 2 kez uyuyor o uykularını kolumda uyutuyorum sorun yok ama gece sabaha kadar her uyandığında ayakta sallanmak istiyor yatağına koyduğum an 1 saat sonra geri uyanıyor bazen gece 12 de mamasını yediriyorum 2 gibi uyanıyor sallanmak istiyor

Birkaç kez kolumda sallamak istedim kıyameti kopardı bu sefer büyük kızım uyanmasın diye tekrar ayağıma aldım

Asıl sorun sabah 5 gibi mamasını verince oluyor ozaman sabah uyananana kadar ayağımda kalmak istiyor

Sabah uyanma saati de 7 falan

Yani 5 ten 7ye kadar ayağımda sallamam lazım

Belim koptu çok uykusuzum ne yapacağım bana akıl verin lütfen 

Sırf bu yüzden buraya üye oldum

6 Cevaplar

0 oy
(681 puan) tarafından
Gündüz 1 defa uyut her defasında yanına uzan pışpışla gece de öyle uyut zamanla alışacqktır gündüz uykusunu alan çocuklar gece sık uyanırlar
(9 puan) tarafından
Gündüz 1 defa az ama bu yaş bebek için 1 buçuk yaşına kadar 2 uykuyu bırakmamak lazım diyor doktorlar ki kızım da dayanamaz zaten sabah 11 olmadan gözleri kapanıyor uyutuyorum sonra saat 4 gibi tekrar huysuzlanıyor gözleri gidiyor yine uyuyor dayanamaz yani akşama kadar tek uykuyla
(9 puan) tarafından
Bu arada doktorlara göre değil kızıma göre hareket ediyorum ilk kızım 1 yaşında bıraktı 2. Uykuyu zorlamadım şimdi küçük kızım ne zaman isterse ozaman bırakırım ama dediğim gibi dayanamaz ki akşama kadar tek uykuyla
(850 puan) tarafından
O yaş grubu bebek için iki uyku sağlıklı. Benim oğlum 10 aylıkken kendisi bırakmıştı çok uğraştım olmadı ama sen çocuğu perişan etme yazık daha erken. Sonra da ayağında sallamayi bırakırsan uyku kalitesi yüzde 70 artar ben bir hafta 10 gün saçımı başımı yoldum ama bıraktırdım şükürler olsun
(12,255 puan) tarafından
Kiz 1.5 yas 2 kere uyursa gece uyurmu bi daha :) benimki 1.5 yasinda asla uyumaz valla
(850 puan) tarafından
Ben 9 aylık zannettim oyuzden öyle dedim benim oğlum da bir buçuk yaşında ve gündüz tek uyku yapıyor
-Reklam-
0 oy
(11,210 puan) tarafından
Canım gece beslenmesini bırakmalısın bence alışkanlık olmuş. 
(9 puan) tarafından
Onu denedim aslında
Gece 12 de herzaman uyanır mama için tamamını bitirir uyur bir kaç kez uyandığında mama vermedim su verdim yerine 1 saat sonra uyandı ağladı yine vermedim yine. 1 saat sonra uyandı bu sefer uyumadı açlıktan demek ki dedim açlıktan uyuyamıyor verince uyudu yani şuan bırakamam hala ihtiyaç duyuyor mamaya geceleri
Biraz tombiş bir kızım var açken duramıyor ortalığı yıkıyor
(11,210 puan) tarafından
Canım maşallah bebeğine ama süreklilik önemli alışkanlıklar bi günde bırakılmıyor inan uyku sorunlarının çoğu gece beslenmesinden dolayı. İki kızımda da doktor onayı ile 6. Ayda kestim gece beslenmesini. Kızım 6 aylıkken 10 kiloydu. Kesinlikle açlıktan uyanmıyorlar. Akşam 8 sabah 8 uyuyan çocuklarım var.12 saat kesintisiz. Önşne geçmelisin iyiliğin için söylüyorum ileride çok sıkıntılar yaşarsın ne bel kalır ne ayak çok yorulursun
(9 puan) tarafından
Maşallah bebeğinize
Ama yok benim kızım tombul ama o kadar kilolu değil yani sizin kız kadar yok
Peki nasıl bıraktınız gece beslenmesini ne yaptınız ne kadar sürdü
(11,210 puan) tarafından
Bi anda kestim canım ama sen sadece 12 de ver sonra onu da vermeyi kes yavaş yavaş. Benimkiler çok kolay oldu. Uyanıp ağlamadılar hiç
0 oy
(2,253 puan) tarafından
Canım hemen sallanmayı bıraktırmalısın ileri yaşlarda hep sıkıntı olur bu sana bende böyle bir hata yaptım kızımı sallanmaya alıştırdım öyle uyutuyordum 5 yaşına kadar şuan da kestim sallama işini masal açıyorum odasına yatırıyorum yanına da oturuyorum o uyuyana kadar bekliyorum bazen anne beni sallayarak uyut diyor kesinlikle taviz vermiyorum çünkü artık 1.sınıfa başlayacak sallama işini bitirdim sende öyle yap ağlasın istediği kadar elbet pes edecek 
0 oy
tarafından
Canım  uyku giyimi.vermessen çok sıkıntı yasarsin 
0 oy
(9 puan) tarafından
Hanımlar dediğiniz herşeyi yaptım bi ara bırakır gibi oldu çok mutlu oldum ama son iki gündür yine başladı sallanmaya bu sefer sallamazsam tamamen gözünü açıyor bildiğin uyanıyor bu gece saat 2 den sabah 8 e kadar ayağımdaydı belim kalmadı şuan ağlamak istiyorum nolur yardım edin 

Sallamazsam gece açıyor gözünü uyanıyor yatakta uyumuyor ne yapacam ben ya
(6,633 puan) tarafından
Besiginde uyumuyormu park besik mi kullaniyorsunuz
(9 puan) tarafından
Anne yanı yatakta yatıyor uyanınca geri uyumuyor ta ki ayağıma alıp sallayana kadar
(6,633 puan) tarafından
Allah Allah.  Bnmkide besikte yatiyo mesela 1 de uyaniyo yanımda yatırıyorum emerek uyuyo.  Yarı besikte yarı yanımda uyuyo gece gündüz ayrımını yapiyo suan 4.5 aylik
0 oy
(3,644 puan) tarafından
Gündüz uyku sürelerini çok uzun uzun yapmasın 1-2 saat olunca uyandır, akşama yakın da uyumasın ki gece uykusu olsun 
(9 puan) tarafından
Canım günde 2 kez uyuyor toplam belki 2 saat Maximum oda
1 kez mi uyutyum günde?
Ama az değil mi 1
(3,644 puan) tarafından
Her çocuk 1 değildir o yüzden gözlemle biraz değişiklik olsun diye deneme yap, çünkü şuanda da sağlıklı bi uykusu yok hep bölük uyuyor.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 192 göst.
24 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Zeliş fatoş (615 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 138 göst.
0 oy
9 cevap 114 göst.
11 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 194 göst.

405,983 soru