0 oy
1,228 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (588 puan) tarafından
1 hafta önce eltimi kaybettik. Karaciğer nakli oldu ve malesef atlatamadı. Bu pazar kaynımın kınası var diğer hafta da düğün. Bizim aile iptal etmek istiyor ama kız tarafı illa düğün olacak diyor. Kimsenin elinden bişey gelmiyor istemiyoruz da. Şu durumda ne yapılır bilmiyorum. Hiç gitmek istemiyorum. Biraz konuşup rahatlamaya ihtiyacım var. Bu durumda sizlerin tepkisi ne olurdu. Gitmek istememekte haklı mıyım 

31 Cevaplar

0 oy
(425 puan) tarafından
Başınız sağolsun kuzenimin düğünü vardı. Bir gün öncesi dayımın kuzeni vefat.etti yaslidida ama düğün iptal oldu kırkı çıkınca yaptık. saygı saygı saygı 
(588 puan) tarafından
Evet. Bide görsen vefat edenin eşi o kadar saf iyi biri ki . Ben karışmam deyip geçti. Başkası olsa demediğini bırakmaz. Allah herkese gönlünce versin
(425 puan) tarafından
Amin yazık ya yanlız bırakmayın
(588 puan) tarafından
Yok canım yalnız değiller çok şükür elimizden geleni yapıyoruz
(425 puan) tarafından
Allah razı olsun Allah sabır versin
(588 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(2,546 puan) tarafından
O kızdan ve ailesinden hayır çıkmaz .bu bir işaret 
(588 puan) tarafından
Allah'a şükür şu güne kadar ailesini de kendisini de görmedim bundan sonra da en fazla 3 4 kez görürüm. Nişanına da gitmemiştim. Farklı şehirlerde olunca denk gelmedik gelmeyiz de
(2,546 puan) tarafından
Büyük kaynın küçük kayninla konuşmaz herhalde artik
(588 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum. Küçük kaynımın yüzünü yılda bir görüyoruz zaten şehir dışına çalışıyor. Bundan sonra kaç kere görürüz kim bilir
(2,546 puan) tarafından
Küçük kaynın ne halt ediosa etsin artık evlendirin yansın başı .
(588 puan) tarafından
Biraz öyle olacak gibi
0 oy
tarafından
Tövbe estağfurullah onlar ne biçim aile be ben kayninin yeri de olsam o nişanı atarım ilerde çok sıkıntı çıkarır o aile 
(588 puan) tarafından
Nikahları oldu belki de bu yüzden istiyorlar bilmiyorum. Onlar oynayacak biz oturcaz sanırım
tarafından
Sizin bu kadar yakınınızda cenazesi varken acılı zamanlarında onlar oynuyorsa helal oldun o aileye derim çok cektirecekler daha
(588 puan) tarafından
Söyledikleri şey de ölüm de bizim için düğün de. Allah göstermesin ama düğünden önce onların tarafından birisi vefat etse de böyle diyecekler mi acaba
tarafından
Kesinlikle katılıyorum sana kendi ailelerinden olsa böyle mi yapacaklardı acaba
(588 puan) tarafından
Allah büyük. İnşallah vicdana gelirler
0 oy
tarafından
Kız tarafına söz geçirmiyorsaniz kayniniza geçirin. Önce kayniniz olmadan toplanın konuşun hep beraber aynı düşüncede tamam dediğiniz an kayniniz çağırın ve söyleyin. Böyle olmaz en azından kırkı çıksın abine saygısızlık diye anlatın. Madem anlamıyor illaki istiyor o zaman kendi çalsın kendi oynasın hicbiriniz gitmeyeceğinizi belirtin kayniniz çok istiyorsa iç guveyisi gibi kız evinde onların akrabalari ile düğünü yapabilir bunu net olarak söyleyin daha doğrusu bunları siz hepiniz konuşun ama evin büyüğü net dille konuşsin bunları. Eğer kız bu sebeple  Ayrılacaksa zaten ayrılsın ölüye saygısı yok size hiç olmaz yarın birgun sizin başınıza bir şey gelse nasıl davranacağını şimdiden belli etmiş insan bozuntusu. 
(588 puan) tarafından
Tüm aile aynı fikirde ama söz geçiremiyorlar. Kaynım da iptal olmasın demiş. Valla neyi nasıl yapcaz iman bilmiyorum
0 oy
(88 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin. Benim kinamda da İstanbul'dan memlekete cenaze geldi uzaktan akrabaydi .

Kinamda sadece insanlar toplandık sessizce kına yakıldı .

Yiyecek dağıttık .

Gelene gidene hoşgeldin güle güle dedim öyle bitti kına. 

Uzak akraba olmasına rağmen saygısızlık deyip yapmadk

Ama sizin ki çok yakin akraba ertelense daha iyi olur kız ne diyor 
(588 puan) tarafından
Bizim aile komple iptal olmasını istiyor 4 5 ay sonra diyor. Kaynım da ilk başta öyle dedi sonra düğün istiyorum dedi. Kız ve annesi de illa olacak diyo
0 oy
(2,515 puan) tarafından
Çok ayıp bizde asla yapılmaz.  Hatta geçen bir tanidigimizin oğlu nisanliydi düğün yapacaklardi.  Amca oğlu vefat etti düğün yapmadan gelini getirdiler.  Mecbur kaldılar. 
(588 puan) tarafından
Herkes bu kadar anlayışlı olmuyor maalesef
0 oy
tarafından
Desenize sizde biri ölse düğün mü yapacaksınız?
(588 puan) tarafından
Çok doğru bunu söylemeleri lazım
tarafından
Bariz şımarıklık ve empati eksikliği. Eğer kaynının karısı değil de ne bileyim vefat eden hanımın dedesi vs gibi uzak biri vefat etseydi o zaman düğünü iptal etmeleri gereksiz olurdu. Ama bu direkt aile.
Gelin olacak kız da o vefat eden kadın olabilirdi. Kendi cenazesinde kaynı düğün yapsın ister miydi acaba? Allah rahmet eylesin.
(588 puan) tarafından
Amin canım sağol. Dediğin gibi sadece empati kurmayı bilmiyorlar
0 oy
(812 puan) tarafından
Şöyle diyim ben ayiplarim biri eşini kaybediyor biri gelinini biritaraf kızını .  Ve 1 hafta geçmiş çok az zaman ertelenebilinir . Eskiden komşudaki taziyeye saygıdan sessiz bile olurdu düğün .  Bende eltimin babası vefat etti 2 buçuk ay erteledik . Yeni gelin eşini. Ailesini zor duruma sokuyor oğlu diyecek karım oldu dunurleri diyecek kızımız oldu bu ne acele neyse şahsi fikrim
(588 puan) tarafından
Ölen kadının ailesi yok gibi bişey sahip çıkmadılar kızlarına onların laf söylemeye hakkı yok. Kayınpederim çok konuştu ama karşı taraf kabul etmiyor
(812 puan) tarafından
Kayninin var kaynanan kayın babanın var ...  Kimseyi tanımıyoruz .. ama senin açından bakarsak düğün olsa gider misin .. mesela ben gitmem
(588 puan) tarafından
Bende gitmek istemiyorum. Hiç içimden gelmiyo. Gidersem eşim için gidip yarım saat durup gelirim.
(812 puan) tarafından
Gidersen bı saati yarım saati yok bunun cano ya tam gideceksin ya hiç gitmeyeceksin . Gönlüm gitmeni istemez kaynin ve çocuklarının eltinin hatrina
(588 puan) tarafından
Ay bilmiyorum ya o kadar kararsızım ki. İnşallah ertelenir şu düğün
0 oy
(2,331 puan) tarafından
Ay ne saygısızlık anlayışsızlık yaa. Çok üzüldüm. Çok haklısın kararsız kalmakta. Bence git düğünde bulun ama oynayıp etme. Zaten canın da istemezde. Orada bulunmak için sadece otur gel. Yıllarca lafını eder eltin gelmedin etmedin diye. Kendi saygısızlığına bakmaz. 
(588 puan) tarafından
Doğru diyosun kendini gözü görmez de milleti suçlar
(2,331 puan) tarafından
Aynen öyle. Eşini kaybeden kaynında anlar zaten mecburiyetten gittiğini ve inşallah gönül koymaz
(588 puan) tarafından
Yok öyle gönül koyup küsecek birisi değil. Ama belli de olmaz bu durumda mantıklı düşünebilir mi bilmiyorum
(2,331 puan) tarafından
Evet ya çok zor Allah yardımcın olsun
(588 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(9,676 puan) tarafından
Aynı şey yıllar once kuzenımın basına geldi maalesef. Nıkahları onceden yapılmıstı. Bizimkiler tutturdu düğğn isteriz diye. Kayınpeder benım gelınım ölmüş cocukları oksuz kalmıs diye kurulu evleri dahi bozuldu ayrıldılar. Ama sonra yine barıştılar sımdı 3 çocukları var. Cok uzucu bi durum haklısınız ama ölen ölür evden gelin çıkar o kızcagızın da cercevesınden bakın. 
(588 puan) tarafından
Bizde o yüzden alttan aldık iptal edilmesi için çok konuştular ama kız illa düğünüm olacak dedi. Bide kızın memleketi farklı yani kendi memleketinde düğünü olacak biz sadece bizim burda olmasın dedik onu da kabul etmedi
0 oy
(119 puan) tarafından
Nişanımın bittikten sonra annemin halası öldü 2 gün sonra kına gecem vardı eşim uzman olduğu için mecbur düğünü de yapmak zorundaydık herkese davetiye de göndermiştik uzaktan gelenler de vardı annem dedem cenaze evine gittiler izin istediler onlarda izin verdiği için düğünü yaptık bence saygısızlık değil başka bir düşünceleri vardır o yüzden ertelemek istemiyordur
(588 puan) tarafından
Tek düğün olsa evet haklısın ama kızın memleketi farklı. Kendi memleketinde düğünü olacak ona asla karışmadık. Biz sadece bizim burda olmasın dedik. Burda olmasının hiçbir mantığı yok çünkü gelinin burda tanıdığı çevresi yok

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 402 göst.
21 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elif12 (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 155 göst.
20 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Berenbulut0 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 190 göst.
0 oy
50 cevap 1,174 göst.

408,445 soru

12,272,148 cevap

37,631 kullanıcı

Kategoriler

...