0 oy
309 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (103 puan) tarafından
Kızlar 60 bin lira değerinde gram, çeyrek ve tam altınım var. Bunları satıp bir burma bilezik alsam zarar eder miyim. Yani böyle kalsa mi daha kâr ederim yoksa bilezik olarak kalsa mi. Mesela seneye bunları bozdugumda keşke dememek için nasıl yapmalıyım acaba yardımcı olursanız sevinirim 

15 Cevaplar

0 oy
(436 puan) tarafından
Zarar edersin. Parasını kurtarman için rn az 6 7 sene bozmayacaksan ancak yaptıgın paraya bozdurursun o da karsız olur. Ya ajda bilezik yaptır takacaksan ya da hiç bilezik yapma
-Reklam-
0 oy
(735 puan) tarafından
zarar illaki olur ama ben öyle yapıyorum genelde. Çeyrek biriktirip bilezik yapıyorum. Çeyrek saklaması hem zor oluyor hem de insan arada bişeyler takmak istiyor. Zarar illaki olur ama afaki tutarlar olmaz
0 oy
tarafından
Bilezik işçilik olduğu için zarar oluyor her türlü 
0 oy
(211 puan) tarafından
Tabi ki zarar,bizim araba parasını hepsini tam altın yaptık geçen yıl,bu yıl üzerine baya bir geldi.
0 oy
tarafından
Küçük altınları evde saklamak zor olur ama bileziği takarsın güvende olur . 

Zarar edersin doğru 
0 oy
tarafından
Zarar edersin canım bırak öyle kalırsa daha kar
0 oy
(6,966 puan) tarafından
Burmada zarar olmuyo düğün zamanı bana hep burma aldılar bozduruken de bı sıkıntı olmadı 22 ayar aldıktan sonra da benim elimde öyle birşey olmuş olsa ayrı ayrı duracağına bir tane olsun diye yaparım ama hemen satmıcaksan anca o zaman değer kazanıyo çünkü 
0 oy
tarafından
Altın karşılığı o gramca bilezik veren kuyumcular var, onlardan birini bulabilirsen ekstra zarar etmezsin, ama satıp bilezik alayım dersen aşağı yukarı 2 3 gram kadar ilk satışta, 2 3 gram kadar da ikinci satışta zarar edersin. Bir yılda para değerini korursun hani 60 bin liranın altına inmez elindeki para ama bozdur değiştir usulüyle altının gramında kaybın olur. 
0 oy
(735 puan) tarafından
Bazı Kuyumcular 2.el satıyor. ben en son çeyreklerimi verdim yatırımlık bilezik alcam dedim. birisi 80 gr bilezik bozdurmuş. Onlar da eritmeye satacağımız paraya sana satalım dediler. Yatırımlık diye geçiyormuş. Öyle sor istersen. Satarken aynı fiyata satılıyor,alırken daha ucuz oluyor.
0 oy
(13,616 puan) tarafından
Ajda yaparsan zarar etmezsin
(1,445 puan) tarafından
Birşey sorucam benim gördüğüm çoğu herkes ajda alıyor neden peki ayarı 22 ayarmı 24 ayarmı çeyreklerim benimfe var bozdurursam ajda alırsam aynımı kalıyor merak ediyorum bunu birde 7 bin param var bu fiyata verirlermi gram fiyatınamı satıyorlar
0 oy
(6,678 puan) tarafından
Sqtmicaksan bilezik yap ama satacaklar hiç karsma ben satmicagim icin 2 Ajda yaptim
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Uzun vadede hiç zarar etmezein altın her zaman yükselen birşey. Ama seneye satacağın kesinse hiç bozdurup bilezik yapma
0 oy
(4,835 puan) tarafından
Elindekşler 24 ayar bilezik 22 ayar her türlü edersin
(4,835 puan) tarafından
Ajda daha az zarar ettirir ama oda 22 ayar ama işçiliği yok satarken
0 oy
(9,731 puan) tarafından
Ben aldım canım ajda bılezık 40 bin değerindeydi benimkiler de bisey kaybetmezsın dediler 
(3,347 puan) tarafından
Modeli nasıl düz mü. Birde kaç gram 40 bin.en ucuzu ne kadar. Hediyelik almayı düşünüyorum da sormak istedim :)
(9,731 puan) tarafından
Modeli düz canım 15 küsür gramdı. 7.5 7.5 yaptırdım iki tane
0 oy
(3,347 puan) tarafından
Tanıdık kuyumcu olunca bazen zarar ettirmiyor, altına burma bilezikte. Takacaksan yap yoksa yapma niye risk alıcaksın. Gram olarak durması mantıklı. En iyisi külçe altın derler yani kaç gramlık paran varsa o kadar külçe al at kenara. Yani gramla en mantıklısı diyorlar o da külçe olmuş oluyor. Ama elindekini bozdurup alma tekrar. Olan dursun 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 226 göst.
0 oy
2 cevap 165 göst.
8 Mayıs 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde kaavimsi (2,894 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 149 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 2801 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,282 göst.
3 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Akifinannesii (1,048 puan) tarafından soruldu

411,951 soru

12,401,815 cevap

44,461 kullanıcı

Kategoriler

...