0 oy
873 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (118 puan) tarafından
Kızlar 1 yıllık evliyim 3 aylık bebeğim var Bir nevi ilk günden hamile kaldım kayınvalideme akşam iyi davrandı sabah kalktığım gibi koltukları yıkattı sonra tüm evin işlerini üstüme yıktı gezmeye gidiyordu hiç eve gelmiyordu aradım 2 ay geçti 1 aylık hamile olduğumu öğrendim Kayınvalidem Ne gerek vardı niye bebek doğuruyorsun diye üstüme yüklendirip Sürekli iş yaptırdım masaları kaldırtıyordun Ben doğuma gidene kadar da Evin temizliğini yaptırdı yanımdan geçip sürekli laf atıyordu sürekli yanımda millete şikayet ediyordu beni benden en sonunda dayanamayıp eşime anlatmıştım ayrı eve çıktı Kayınvalidem de yaşıyordum Kayınvalidem küstü benimle konuşmuyor şu an neden ayrı eve çıktın diye iki Eylül'de de kaynımın düğünü var siz çek gitmeli miyim ve kaynanamla konuşmalı mıyım

23 Cevaplar

+3 oy
(2,940 puan) tarafından
Şeytanmüş mübarek. Ben gitmezdim. 
(118 puan) tarafından
Canım eşim diyor büyüğündür bu seferlik affet
(205 puan) tarafından
Sende affetmiş gibi yap ama eskisi gibi davranma mesafe koyduğunu anlasın
(2,940 puan) tarafından
Benim yapıma çok ters. Eşim bile dese idare et falan mümkün değil.
(205 puan) tarafından
Anladım
-Reklam-
0 oy
(118 puan) tarafından
Ayrıca da evlendiğim zaman bana nişan yüzüğü taktılar bir tek bir de bir kolye takmışlardı sonradan satılır Şu an bir altının bile yok Yeni gelin olmamana rağmen bir tane bile nişan yüzüğüm bile yok yani kaynımın düğününe gideceğim takacak bir tane bile Altınım yok Bir de bir yıllık evliyim
(709 puan) tarafından
Soyle soyleyim bayanin yasadiginin bin beterini yasadim esim ille baris ille baris  dedi tamam dedim sonra yine daha da felaket bir kaynanalik yapmaya basladi esime dönüp  resmen kabaca hatta hakaret olacak derece bak baris dedin durdun gordunmu ebeninkini dedim bana sadece haklisin diyebildi birdaha da diyemedi ama barismadan once o buyuktur bi cahillik yapti diyip ikidebir laf sokuyordu simdi agzini acamiyor ama bende oyle bi kaynana varki 12 yildir gitmem etmem hala bizle ugrasir en azindan tek guzel tarafi hadi gidelim diyemez esim
(709 puan) tarafından
Ucube zaten anlamaz ben esinin ilerde agzini kapatmasi acisindan soyluyorum zaten kalbi kotu olana zemzem suyuylada gitsen yine düzelmez  orasi ayri konu
(259 puan) tarafından
Ooooo hanımlar sakin, kendini ezdir demedim ben eşinin hatri var ,onu geçtim eşi zaten evleri ayırarak en güzel jesti sunmuş karısına ,birlik oturmaya başlayıp yıllar a oturanları biliyoruz burada. Bende diyorum ki büyüğü olarak elini öpsün eğer ki kayınvalide yine aksilik yaparsa bir daha konuşmasın. Büyükler gurur yapar ama küçükler anne diyip bir incelik göstermeli en azından eşini doğurup, büyüten bir anaya karşı yapmalı bunu.
Burda gitme sakın,yeni gelinin altınlarını da sen al senin hakkın desek o evde kavga gürültü olacak o bebeğe yazık en başta. Bazen alçakgönüllü olmak en iyisi. He yok bunun sonucunda gerekirse bosarim diyorsa hanımefendi sonuna kadr kavga etsin. Kaldı ki boşamaz ne gerek var uzatıp birbirini üzmeye
(118 puan) tarafından
Canım ben de kolayca affetmem seni bilirdim ama Kendim için katlandım eşim için katlandım ama kendi Evladım için katlanamadım ben artık yaptıklarını ve Ayrıca o kadar şey yaptı sürekli küsüyordu hep laf atıp sonra küsüyordu hep ben elini öpüyordun sürekli Ben konuşmaya çalışıyorum en son artık dayanamadım özellikle bebeğime laf sokuyordum bebeğime Keşke doğmasaydım dediği zaman da Yıkıldım Ben resmen
(259 puan) tarafından
Bak burdaki yazılanlara göre hemen affetmemeye karar vermişsin ,eltinin bir suçu yok canım düğüne git ki ömür boyu onun agzna laf verme, kayinvalideni gormezden gel madem düğünde. Hem hiçbir takı takmayarak ele güne karşı kayınvalidem rezil olsun. Görsün millet elinde aldıklarını.
0 oy
tarafından
Birde soruyor musun canım ciddi ciddi. Kadın sana neler yapmış. Asla konuşmam yerinde olsam 
(118 puan) tarafından
Canım eşim büyüğündür Bence bu seferlik affet diyor o yüzden soruyorum ama gerçekten Kayınvalidem çok kötüydü karşıma oturup sürekli bana kalk iş yap Bir de 9 aylık gebeydim o zaman doğuma gittiğim gün bile kalkıp evi temizledi doğumdan geldim ilk gün bulaşıkları yıktı o dikişli halimle bir de ilk doğumunun olmasına rağmen
tarafından
Eşinde haksız. Büyüğün diye affetme bir daha yapar. Benim eşim olsa asla istemez ablası bebek doğunca yoğun bakımda aramadı diye numarasını sil konuşma dedi 8 aydır konuşmuyor sen düşün
(118 puan) tarafından
Canım çok iyi etmişsin
tarafından
Eşin icin kırılmasın üzülmesin istersen tabi konuş sen bilirsin canım yinede
0 oy
tarafından
Kayanan da mübarek ne şeytanmis ya 

Boşver hiç gitme onlarla da muhtap olma eğer bir şey derlersede ağzının payını ver 
(118 puan) tarafından
Canım eşim bir gündür Bence bu seferlik affet diyorsun Bilemiyorum ne yapacağımı Ama gerçekten Kayınvalidem beni çok kırdı yeni gelin olmama rağmen onunla yaşadığını düşünün Bir sene boyunca hiç rahat değildin gece lavaboya gitsem bile komple giyinmek zorunda kalıyordu
0 oy
(1,029 puan) tarafından
Yani resmen ağzınıza salıncak kurup sallana sallana s...... Ağzınıza daha konuşayım mı diyorsunuz konuşmayın daha fazlasını yapmasını istemiyorsanız konuşmayın
(118 puan) tarafından
Anladım canım
(1,029 puan) tarafından
Yani  ama bazı şeyler bariz belli iken hala ne yapsam diye soruluyor ezmiş seni kadın işte gitme
(11,579 puan) tarafından
Kaynıyla iyiyse gitsin bence kız hem kaynanasına ben iyiyim çok mutluyum havası verir. Konuşmasına gerek yokki düğünde bulunsun. Sonuçta eltiler kaynanası yeni gelini doldurmadan bi tanışsınlar bence
(1,029 puan) tarafından
Kaynana herkesin içinde birşey der yaparsa düşüncesi ile gitme dedim tabi arası iyise kaynıyla düşman çatlatır gibi gitsin
(118 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
(1,142 puan) tarafından
Canim seni davet etmesi lazım yani gidersen ya kadın senle konusmazsa daha çok üzülürsün bence
(118 puan) tarafından
Aynen öyle canım Bir de ayrı eve çıktığımdan beri bir kere bile olsun Kayınvalidem eve gelip torununa bile bakmadım Kayınpederim de aynı şekilde Kayınpederim eşime düğünü var 2 Eylül'de demiş Davet bile etmiş mi etmemiş mi bilmiyorum Sadece 2 Eylül'de kardeşinin düğünü var demiş Ben de hiç gitmek istemiyorum hem Bebeğimde küçük hem de çektiklerimi hatırlıyorum
(1,142 puan) tarafından
Ben olsam gitmem seni arayıp davet etmesini bekle ne kadar oldu canim ayrı eve cikali
(118 puan) tarafından
2 ay oluyor
(1,142 puan) tarafından
Esin konuşuyor mu canm annesiyle falan
(118 puan) tarafından
Eşim sadece babası ile konuşuyor annesiyle konuşmuyor çünkü annesi ona sürekli laf sokuyordu
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Kayının ile aran iyiyse git düğüne.

Eltisin sonuçta..

Zamanı geldiğinde kayının düğüne gitmediğimiz için siz suçlu olursunuz

Gittiğinde kaynanan ile konuşmak zorunda değilsin en fazla merhaba merhaba. 
(118 puan) tarafından
Canım kaynımla hiçbir sorunum yok Hatta o çok iyi davranıyordu ben hak kayınvalideme diyordum ne diye üstüne gidiyorsun eşimle konuşuyordu Hatta bence karını götür buralardan falan dedi Onun sayesinde Bir nevi taşımış olduk
(2,049 puan) tarafından
O zaman düğüne kesin gitmelisin.
Kaynanan ile de konuşma muhattap olma onunla .
0 oy
(699 puan) tarafından
Git bence ama yüz verme. Bu konuları da konuşma bitmiş gitmiş, eşin seni tutmuş ayrılmışsınız konu kapanmış 
(118 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum canım ama bir yandan da çektik bilekliklerini düşünüyorum ama olsun bilmiyorum kaynım için gitmeliyim bence çünkü bu bütün süreçlerde O da bana hak verdi eşimle konuştu Bence karını götür buralardan falan dedi
(699 puan) tarafından
o zaman tabiiki gitmelisin bence. Size destek olmuş birinin ne suçu var ki
0 oy
(4,881 puan) tarafından
Git hiç durma hatta tekrar yanına taşın özür dile ya iyimisin sen kadın sana neler yapmış sen daha gitmeliyim konusmalimiyim diyorsunuz  bu kadar saf olup kendinizi ezdirmeyin  lütfen davet varsa gidin ama konuşmayın kayniniz suçu yok ama davet yoksa o gün için kendinize program yapın dışarı çıkın hiçte takmayın 
(118 puan) tarafından
Canım Kayınpederim eşim davet etmiş 2 Eylül'de kardeşinin düğünü var demiş ama kaynım için gitmek istiyorum bir yandan da çünkü bu bütün süreçlerde kaynım da çok yanımda durduğun eşimle konuştu Bence karını götürmelisin falan dedi O yüzden
(4,881 puan) tarafından
Git ama konuşma hiçte kendini ezdirme o kadar ozguvenle git ki senden korksun
0 oy
(354 puan) tarafından
Allah hidayet versin ne diyelim çok üzüldüm çok şaşırdım ama kendini değil bebeğini de düşün yavru daha karnındayken onu da yormuş üzmüş kayninin düğününe git misafir gibi altınlarının olmaması da onların ayıbı bunun için üzülmene gerek yok kaynanan düğünde veya sonrasında seni başkalarının yanında ezerse sende sana yaptıklarını anlat ama kavga ederek değil eşinle aranı bozmak için seni kışkırtabilir şeytan. Bir şey derse de doğuma kadar bütün evi sana yıktığını doğumdan sonra iş yaptırdığını falan anlat yanındakilere gerçek yüzünü görsünler 
(118 puan) tarafından
Ben de yapmak isterdim ama onun ayıbı ona kalsın diyorum Bazen aklıma geliyor ya yaptıkları Gerçekten çok üzülüyorum Hatta Eşim bile daha rahat biliyorum Çok çektiğini ama annem sonuçta millet var herkesten niye yok büyük geminin falan diye O yüzden sordum Ne diyeyim ki ben de kendi yaptıkları kendisine kalsın elbet bana çektirdikleri bir gün karşısına çıkar
(354 puan) tarafından
Valla bacım kusura bakma ama insan eşşek olunca bineni de çok oluyor. Bunu kendim için de söylüyorum bende başta senin gibi sustum sustum konu anneliğime gelince asfalyalar attı bende bağırıp çağırdım bebeğim meme reddi yaptığı sırada karşımda oturmuş kocana kayınpederine bir şey demem merak etme ama böyle yaparsan bu bebek senin kollarında ölecek dedi ve kas hastası bebeğime bu lafı kullandı. Ben her yaptığını affettiğim için kendinde bu hakkı buldu maalesef. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır bu sadece başkasına yapılan haksızlık değil kendi adına yapılan haksızlıklar için de geçerlidir zulmetme sana zulmedilmesine izin de verme diyor peygamber efendimiz (sav) daha üç aylık bebeğin var yarın daha da başının ağrımaması için şimdiden bu duruma dur de benim durumumuna düşme bende altlı üstlü oturuyorum önceden giderdim güler ederdik şimdi torununu sevmesine izin veriyorum o kadar çünkü ben çok saftım onu annem yerine koydu o beni gavurlardan bile daha aşağıda gördü hamileyken aserdim oğlu beni yemeğe götürdü diye kavga çıkardı oturdu ağladı beni çıkarmadın milleti çıkarıyorsun yemeğe diye şimdi bile gelip diyor sen doğurmuş olabilirsin ama o bebek senin değil bizim diye velhasıl sen iyi olucaksın ki bebeğe faydan olsun Allah affetsin intiharı bile getiriyordum aklıma o kadın yüzünden sen daha bir senelik evlisin ben ikiye giricem bir sene önce bende senin gibi düşünüyordum keşke şuan sana yazdıklarımı zamanında biri bana deseydi de şimdi bu duruma düşmeseydim
(118 puan) tarafından
Aynen canım İnsan kendini ezdirdi mi Arda da geliyor ben onu annem yerine koyup ona anne demişim Bak kendi annem olmasına rağmen başkasına anne diyorsun ve o da seni eşek Ezer gibi eziyor Allah'tan eşini görüyordu da arkamdan konuştuğun zaman eşim inanmıyordu sonra baktık olmuyor dedi ki ayrı eve çıkalım bebeğim 40 günlük bile değildi 5 günlüktü yıkamıyordu Git kendi çocuğunu kendini yıka diyordun Sadece gelip arada pişmiş yiyip gidiyordun sevmesine gelince seviyordu sonrası bende yok sen yıka doğru emziremiyorsun bebeği değiştirmiyorsun Bir de kişiliğim yerinden kalkamıyordum yoksa ben zaten kendi çocuğumu kimseye muhtaç etmem
0 oy
tarafından
Düğün kaynının düğünü, kaynananın değil. Aranızda bi husumet yoksa kaynının hatrına düğüne gitmelisin bence, kaynananla muhatap olmak zorunda değilsin
(118 puan) tarafından
Kaynım aramda bir sorun yok olmadı gider kaynanama da bir Merhaba derim otururum eşimin hatırına sonuçta
0 oy
(555 puan) tarafından
Konusmak istemiyorsan konusma ama dugune git sonucta kaynin esinin kardesi dugun diye barismak zorunda deilsin 
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Sana yapılanları unutma bence. O ayrı eve gittiğin için değil, ayrı eve gidip evin hizmetçisi gittiği için üzülüyor belli. Yelkenleri yere indirirsen ayrı evde de olsan sürekli çağırır yarın gel koltukları sil, akşam gel evi temizle, bir sonraki gün gel camları sil diye sürekli bekler ve yine beğenmez. Kendine gel sen kimsenin özel temizlikçisi değilsin 
0 oy
(4,422 puan) tarafından
Bana bu kadar zulmeden, onu gec hamile oldugumu bile bile is yaptirip resmen bebegimin canina kasteden kadinin degil dugunune cenazesine gitmem.
(118 puan) tarafından
Canım Onun düğününe gitmiyorum zaten kaynımın hatırına gidiyorum canım Sadece bir gün iş yapmadım O da herkesin içinde Kaynanan kayınpederimin eşimin yanında Biz de zamanında hamileydik Biz çuvalları taşıyorduk biz dağlara çıkıyorduk deyip söylendi o gün Herkesin içinde onu dedi Ya ben o gün ondan sormaya başladım işte ve 8 aylık hamile olmama rağmen
(4,422 puan) tarafından
Oglunun dugunu onun dugunu sonuc olarak. Bilemiyorum ben gitmezdim. He hatir icin gitsemde asla konusmazdim.
0 oy
(20,088 puan) tarafından
Bence pek zorlama. Ayrı eve çıkmak hakkınız elbette. Kusmeye bişey söylemeye hakları yok 
0 oy
(13,607 puan) tarafından
Senin problemin kaynın ve elçinle değil düğüne gider eğlenirdim kayınvalidem ile de asla muhatap olmazdım
0 oy
(18,422 puan) tarafından
Düğüne git kayinvalidenle de konuş ama özellikle konuşmaya çalışma yani alttan alma duruma göre hareket et. Ayrıca gelinsin hizmetçi değil. Ayrı bir aile olduğuna göre ayrı eve çıkman pek tabi bir durum küserse kendi bilir. Çocuk konusuna gelince bizce gerek var. Ama sana sormak aklıma gelmedi derdim 
0 oy
(2,199 puan) tarafından
Düğüne giderim ele güne karşı misafir gibi ama mesafeli olurum çok fazla ki daha sonrasında gelim gidim istenmesin o yüz bulunmasın diye 
0 oy
(301 puan) tarafından
Sana eziyet eden hele de hamileyken bunları yapan kaynananla hiç konuşma bence. Kayninin bi hatası olmadıysa düğününe git hayırlı olsun de kaynin sana ne taktiysa aynısını tak dön. Ha kaynin da kaynanan gibiyse düğüne de gitme. Ben olsam böyle yapardım.
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Kaynanan kac yasında? Senin üzerinden geçinecekti cunku iyi yapmıs kocan ayrılmakla kaynanan ayrı kaynın ayrı git dugunune hedıyenı yap mısafır gibi gel 
(118 puan) tarafından
46 yaşında
(9,718 puan) tarafından
Daha eli de tutuyodur ayagı da. Bosver kuserse kussun canım belkı daha iyidir

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 474 göst.
5 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 446 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zehraaltun (51 puan) tarafından soruldu
0 oy