0 oy
990 göst.
Diğer kategorisinde (709 puan) tarafından
Ben kizima hamileyken komsum yufka yapiyordu canim cok felaket gozleme istedi sacin ustunde  cekindim soyleyemedim arkadasima dedim oda gitmis kadina demis bitane yaparmisin  hamile  diye kadinda unun parasini o mu veriyor parasiyla derse yaparim demis cok uzulmustum simdi bu videoyu izleyince tekrar aklima geldi  

https://www.instagram.com/reel/C7Tsw92NfFc/?igsh=MTczaHIyZzdyaHBjYw==

19 Cevaplar

0 oy
(346 puan) tarafından
İzledim çok etkileyici. Ben de 3 aylık hamileydim, zengin, kendini beğenmiş, havali, seni beni beğenmez (sosyetik dindarlar diye tanimlamak geliyor içimden) birinin evinde kiradaydık ayni binada ev sahibinin kendisi gibi olan abisi de oturuyordu. Selam bile vermezlerdi . Pek muhabbetim olmasa da nihayetinde köylüm ve komşumdu bu insanlar. Ev sahibinin abisi evimin dibinde kızına yemekli davullu zurnalı köy düğünü yaptı. Bizi düğüne davet etmediler, düğün yemekleri güzel olur bizim buralarda ben de severim, yemeklerin kokusu buram buram geliyordu canım istemişti ama nasıl gidip yiyecektim ki! çok icerlemistim, insan muhabbeti olmasa bile komşusuna köylüsüne bi davetiye veremez miydi? Bahcede bir sürü meyve vardı bir kere bana da vermediler, al demediler hic dokunmadim. Cocugum doğdu bir hediye bile alip hayirli olsun demediler. Oysa ayni binadaki ev sahibinin kizi dogum yapmisti ben ona iki kere gittim iki kere de hediye almistim daha önce. Cok ayipladim onları. 1 sene sonra da evden çıkardılar paragöz oldukları için. Allaha havale ettim,  hayır işleri yapsa ne olur onlar
(709 puan) tarafından
Allah oylelerine insanlik nasip etmemis iste kuzum
-Reklam-
0 oy
(205 puan) tarafından
Komşun zaten büyük günaha girmiş gebe ve emzikli kadın yedirmek çok sevaptır rabbim bilir tabi Allah akıl fikir versin
(709 puan) tarafından
Amin insallah ozaman cok zoruma gitmisti bitane gozleme ya sen bir ver rabbim bin tane ile doldurur yerini
0 oy
(20,667 puan) tarafından
Boşver sen onları. Herkes kendine yakışanı yapar. Sen hazır.yufkayla bı gözleme yapiver kendine. El açması.yapamiyorsan
(709 puan) tarafından
Suan kizim 10 aylik :)) ya onu yapmak soeun degil aacin ustunde istedi canim ozaman iste
0 oy
(18,171 puan) tarafından
Hamilenin duasını almak çok hayırlıdır valla bana yemek yapana yada evine gittiğimde ikram edene bolca dua ediyorum Rabbım merhametli insanlarla karşılaştırsın. Ben hamileligimde kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum hiç güzel gelmiyor bana ama başkasının yaptığı çok tatlı geliyor.
(709 puan) tarafından
Hamilelik zaten oyle birsey canim malesef hic yemedigin bisey bile baskasinim evinde baldan tatli geliyor
0 oy
(1,563 puan) tarafından
Benim de hamileyken eve giderken bahcede sacda yapiyorlarmis gözleme. Bi canım çekti. Kokusu buram buram bak 3 sene gecti unutmam. Ama istememistim. Gittim eve yufkadan tavada yapmistim. Istesem verirlerdi belki de.  Ama ayip etmisler gercekten bir gözleme altı ustu lafı bile olmamaliydi.
(709 puan) tarafından
Kiz tavada bende yapiyorum ama sacda baska guzel kokuyor benimde 7 yil gecti aklima geldi izleyince bende utandim isteyemedim arkadaş  istedi oyle demis
0 oy
tarafından
Bir gozlemelik un ne kadar olabilir hafi olsun pahali olsun cokmu kiymetli oysaki size bi tane verse onun sevabı herseyden onemli olacakti 
(709 puan) tarafından
Bazi insanlar sadece parayi sever cenneti degil malesef canim
tarafından
Oyle gercekten
0 oy
tarafından
Allah ona iyilik yapmayı bile nasip etmemis sen üzülme
(709 puan) tarafından
Hani derlerya hamileye camur bile bal gelir diye onan o gozleme kokusu bana cennet gibiydi ama yapmadi iste ne diyeceksinki
tarafından
Bende komşunun bahcesinde karadut gördüm canim istedi yiyemedim eve gelincede unuttum haliyle esime desem alırdı kizimin kafasinda şuan ayni sekil var kaybolmazsa ondan dicem valla insan özeniyo elden gelen tatli geliyo insana
0 oy
(2,941 puan) tarafından
İnsanın elinde bir tane olsa gene verir hamile olmasına gerek bile yok. 
(709 puan) tarafından
Yok canim nerde  ya artik herkes hep bana diyor
0 oy
tarafından
Ayyy geçen öyle oturuyorduk kapıda eşimin akrabası var burda yengeye dedim ki yenge burnuma gözleme kokusu geldi nasıl miss gibi koktu hamileyim bende ☺ neyse kadın sağolsun ben öyle dedim diye içine oturmuş kalkıp hemen gitmiş evde pişirmiş çağırdı beni de beraber yedik nasıl mutlu olmuştum anlatamam 

Allah razı olsun hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah 
(709 puan) tarafından
Amin canim insallah insan insana herzaman lazim
0 oy
(14,843 puan) tarafından

Var böyle insanlar 

Bende kızıma hamileyken kız kardeşim ananmele tartıştı bende yanında oldum diye benimle de konuşmadı ananem 

Bir gün mısır ekmeği yapmış anneme vermiş verirken de ismimizi diyerek onlar yemesin demiş 

İnsanın da inadına gibi canı daha çok çekiyor 

Bizde fırından almıştık kardeşimle onu yedik :)

(709 puan) tarafından
Herkes kalbinin ekmegini yer malesef canim o ekmegi vermemis ama allah sana herzaman en guzelininversin
0 oy
(13,166 puan) tarafından
Ah ne kadar uzuldum ya senin adina. Hamile birisi bisey istese insan canini verir ya nasil cani cekmistir diye. Ben ilk hamileligimde kisin canim seftali istedide. Kaynanamla konustuk dedi naoiyosun esimde yurtdisindaydi dedim canim seftali sutedi anne. Kaynimla birlikte calisiyolardi bikac saat sonra kali caldi bi baktim kaynim elinde 1 seftali geldi. Allahim ne dua ettim ya. Allah bin kere razi olsun dedim. Bi kerede annemin komsusu ben çok seviyorum diye lafi gectide elmali tart çok guzel yapiyodu ertesi gun kapi caldiki koca tepsiyi bana getirmis yapmista. Kaynanamin koyundede erik gordum dalda can erik cok severim. Bikac tane kopardim kaynanam dediki hamilesin keske koparmasaydin. Yenge vardi oda gitmis demiski bizim kiz koparmis hamile haberin olsun. Kadin bi geldi koca kova toplamis hepsini burda hamile varmis kim dedi elime getirdi verdi hepsini ya. Allah yapandan razi olsun. Hamile sevindirmek çok guzel biseu bence
(709 puan) tarafından
Tabikide oyle insan bir verirse rabbim yerine bin verir ama anlayana iste
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Hamileliliğim pandeminin ilk başlarına yaza geldi bayramlar kapalıydı. Komşu bayram üç gün üç günde mangal yapmıştı samimiyiz ona rağmen getirmedi. Bir iki hafta sonra diğer komşu erkek haliyle eşime eşine götür konmuştur hamile tadına baksın demişti herkes farklı. Anneme anlatmıştım şehirler farklıydı gittiğimizde tiksinene kadar mangal yedirmişti. Bir kere de kayınvalidemle aile binasındayız gerçi koca binada eşim ben ve on vardı da neyse yaprak sarma çekti canım ona da zul gelmez yaprağım yok dedi yapmadı. Üstelik marketlerde yaz kış satılıyor gittim aldım sardım bir de aldığım yaprağa laf etti kötüdür kalındır diye. Neyse iki üç hafta sonra görümcemin büyuk 15-16 yaşlarında oğlu istemiş dolabın dibinde buldum sardım dedi. Nasıl gıcık olmuştum hala da içimdedir.
(709 puan) tarafından
Insan malesef oyle zamanlarda yapilani unutamiyor
(13,307 puan) tarafından
Herşeyi unutuyorum ama hamileliktekiler nedense mıh gibi aklımda
(709 puan) tarafından
O gunler zaten unutulmazki
0 oy
(837 puan) tarafından
Tuylerım dıken dıken oldu yaa bende gebeyım geçen gün komşu aşure dagıtıyordu okdr bekledım karsı kapı komşuma verdıler ama bana vermedılee çok üzüldüm 
(709 puan) tarafından
Yok canim aslis olan arkadasa dedim kiz sorun degil snde gel ask olsun bi tabak yemek kimseyi iflasin esigine goturmes rabbim doldurur  yerini:))
(837 puan) tarafından
Yok cane o arkadastamı gebe acaba ay hatlar karıştı. ::)) allah razı olsın bacım allah daha çok versın
(13,307 puan) tarafından
Evet kayapa tarafında oturuyorum canım
(709 puan) tarafından
Kiz yakin sayiliriz kayapada ben zamaninda cok pazarcilik yaptim sehir hastanesinin ordayim bemde
(13,307 puan) tarafından
Yolçatı tarafında mı? Baya yakın evet
0 oy
(2,064 puan) tarafından
Sen onun Hızırıymıssin o kaybetmiş nasipsiz 
(709 puan) tarafından
Allah herkesin  gonlune gorw versin canim ne diyelimki bi lokma hamurdu oysaki
0 oy
(354 puan) tarafından
Ben olsaydım bir poşet dolu verirdim ya paramı alınır tövbe tövbe hangi zamanlarda yaşıyoruz
(709 puan) tarafından
Herkes insan olamıyor  canim iste
0 oy
tarafından
Valla bizim buralarda yani Karadeniz'de insanlar misafirperverdir. Hamile gözü kalmasın diye herseylerini ortaya koyarlar . Üzüldüm 
(709 puan) tarafından
Herkes insan olamiyor iste canim kiminin parasi kiminin duasi derlerya o parayi secen taraf
0 oy
(2,440 puan) tarafından
Ayyy o kadın kimse ymn ederim yatacak yeri yok vicdansız biri o kimse aynı senin gibi bir arkadaşım hamile kaynanası ile arası kötü diye eşinin teyzesi gil yufka ekmek yapıyor tabi bunun burnuna kokuyor kadın herkese bir parça veriyor arkadaşımı seçiyor hala anlatır ve ağlar o bir parça gözümüzün önünde diye vallahi bazı insanlar gerçekten cehennemi hakkediyor 
(709 puan) tarafından
Allah herkese gonlunce veriyor iste herkese iyilik yapmak nasip olmaz oysaki bi parca ekmek yoldan gecen 7 kat yabanci kapiyi calsa insan yine verir
(2,440 puan) tarafından
Evet cnm Allah var eşimin ailesi o konuda çok iyiler ben kışın ortasında karpuz aserdim bulup getirdiler bizim döner dükkanı var sırf ben tantuni çok severim diye eltim o ilk ekmeği bana gönderirdi hatta şey derdi sen ne zaman yesen o gün işleri iki kat bereketli oluyor derdi halbuki o tantuni her isirisimda ne çok dua ederdim sanki bal yiyorum o yüzden hamileler benim kırmızı cizgim yeterli istesin bulurum
0 oy
(119 puan) tarafından
Bir tane gözleme sanki ne kadar un gidecek ki herkes iyi niyetli olamıyor dünya kötü insanlarla dolu bende hamileyken canım kiraz istemişti o zamanlar daha yeni yeni oluyordu kiraz diye gözüm düştü yan komşumuz erkek olmasına rağmen hamilesin istediğin kadar ye demişti adamın ağacında ki kirazı resmen ben bitirmiştim sesini bile çıkartmadı helal hoş olsun dedi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Cidden böyle mi demiş? Ne kadar merhametsiz insanlar var. 
(709 puan) tarafından
Var canim var oglu askerde uzman benim oglum sokaktan degil dagdan getiriyor parayi demis rabbim ayagina tas degdirmesin oğlunun  belkide bi hayir duasi alacakti ama benim dualarim herzamaan onlarla
(1,122 puan) tarafından
Böyleyse daha çok hayır yapar insan :)

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 583 göst.
25 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 807 göst.
21 Eylül 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
44 cevap 3,470 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu