0 oy
1,214 göst.
Aile kategorisinde (41 puan) tarafından
Sorum yukarıda kızlar 

35 Cevaplar

+6 oy
(586 puan) tarafından
Eşin kapanmani istemesi hakkı oda vebal.altina giriyor yaparsin yapmazsin kendi düşünceniz ama kapanmicam ilişki dyorsaniz eşiniz en azından vebal altından çıkar Allah'ım emri böyle sizdem bunu istemese teşvik etmese siz açık gezdikce oda günah vebal altına giriyor bunu ben söylemiyorum Allah'ın emri bu ayet bile var..peygambere bile emrolunmus 
(4,020 puan) tarafından
Busra sen okudugunu anlamamissin. Hangi ayette basortusu veya kapanma var demedim, hangi ayette "erkegin hanimini kapatmazsa gunahkar oldugu" yaziyor dedim. Ikisi ayri olaylar. Bir MUSLUMAN olarak ogutlersin ama yapmazsa kadinin kendi gunahi, ayni sekilse kadinda kocasini uyarir adam devam ederse kocasinin kendi gunahi. O yuzden esin SENIN YUZUNDEN GUNAHA GIRIYO diyemezsin okeeey :)
(1,459 puan) tarafından
Eşinin / kadının başını örtmemesi (tesettürsüz olması) durumunda erkeğe günahı var mıdır, yoksa herkes kendinden mi sorumludur?

Erkek, eşinin baş açık gezmesine rıza gösteriyorsa, kendisi de mesul olur. Ancak kendisi razı olmadığı halde, eşi baş açık geziyorsa mesuliyet kadına ait olur. Erkek bundan dolayı mesul olmaz.
(1,459 puan) tarafından
Aynen öyle
(600 puan) tarafından
Canm erkek eşinden hukumludur onu uyarmakla mükellef . Aksi taktirde eşin vebalini çeker
(1,459 puan) tarafından
Ben herşeyi Google dan kopyala yapıştır yaptım uyarır eşi yine kapanmazsa sorumluluk bayanda
-Reklam-
+5 oy
(310 puan) tarafından
Ay bu eşlerin de açık biriyle evlenip kapanmasını istemesi bir sürü kapalı var açığa bakıyolar sonra kapan da kapan sanki camide gördü bizi eşim bana kapan dese istemiyorum dememe rağmen ısrar etse daha da açık giyerim hiç sevmediğim huyum 
(3,935 puan) tarafından
"Sanki camide gördü bizi" :D
(310 puan) tarafından
:D :)
+5 oy
(11,650 puan) tarafından
kimsenin ne açığı kapatmaya ne de kapalıyı açmaya hakkı var. böyle gördü karar verdi evlendi. karışmaya hakkı yok
(4,467 puan) tarafından
Sana +++. Evlenmeden önce bildiği şeyi değiştirmek, o kişiyi olduğu gibi kabul etmemiş olmak demektir.
(11,650 puan) tarafından
açık birini istiyorsan kapalıya bakma, kapalı istiyorsan açığa bakma. Aslında denklem bu kadar basit
(4,467 puan) tarafından
Kesinlikle.. Evlenince açıl denmesi ne kadar mantıksızsa bu da aynı oranda mantıksız. İnsanları olduğu gibi kabullenemediğin sürece evlilik yürümez zaten. Bugün bunu ister yarın başka bir şey.
(5,471 puan) tarafından
Alkışlıyorum şekerim
+2 oy
(2,387 puan) tarafından
Kul için kapanılmaz kapanılacaksa sadece rabbin için olmalı 
+1 oy
(2,424 puan) tarafından
15 yıldır kapalıyım, açıl derse açılmam. Açık olsam, istemiyorsam kapanmam. Herkes fikrinin uyuştugu kişiyi almalı. 
+1 oy
(823 puan) tarafından
Ben çok açıktım eşim ile görücü usulü evlendik güzelce söyledı kapanmanı istıyorum be düşünürsün diye bende kapandım hamdolsun çok seviyorum tesettürü kıyafet almayı yakıştırmayı iyikide kapanmışım 
+1 oy
(12,755 puan) tarafından
Benim bedenim benim kararım. Kimsenin üzerimde tahakküm kurma gibi bir hakkı yok. Allah için örtünürüm örtüneceksem kulu için değil. Bir de böyle evlenmedin mi benle diye sorarlar adama
0 oy
(709 puan) tarafından
Yok ya ben yapamam bekarken sacim acikti nisanlaninca kapanmami istedi kapandim ama kendimi hic mutlu hissetmiyordum evlendikten 3 yil filan sonra tekrar acildim 
(3,049 puan) tarafından
Konuya karışmam herkesin kendi hür iradesi ama kadının eşinin yaptığı hatayı burada iç dökmesini yüzüne vurmak kadar da saçma bir şey yok. Ayıptır günahtır neden insanların acısını deşiyorsunuz. Çok üzüldüm gerçekten. Düşündüm de aynısı başıma gelse ki Allah korusun da dünya hali beşer şaşar. Başka bir tartışmada yüzüme vurulsa cok çok içime oturur. Vebal almayın
(709 puan) tarafından
Arkadaş  gelip burda din satip sirf biz açığız  diye muslumanlikla vurursa bende ona git dini once kocana anlat derim acik ve net yazismalari bi en bastan okuyun isterseniz ayrica sen kopek diyen sahis aynaya bakinca insan goruyorsan ne mutlu sana ama bana kopek dedigine gore kendinden biliyon galiba nede olsa kisi kendinden bilir isi hadi canim hadi coplugunde oyalasan sen dogrular damarina fena basmis tansiyonun cikmasin
(709 puan) tarafından
Sinir bozucu arkadasim ben kadini kınamıyorum  burda fikrimi bayana normalce soyledim gelip burda  din iman katan kendisi bana dini imani anlatmak kimsenin haddine dgil ayni sekilde benimde kimseye din iman satmam haddime degil konuyu baslatan kendi gittikce cirkinlesende zaten kendi insana bisey anlatmak istiyorsan once kendi etrafindan baslamak gerek yoksa banane kocasi aldatmis baska bisey olmus ben acisindan vurmak icin yazmadim bugun ona yarin bana belli olmaz bu isler yapmaz  dedigimiz nece erkekler yapiyor ama benim anlatmak istedigim once kendi esine anlat biseylwr ogretmek istiyorsan diyorum ama anlamiyor
tarafından
Bak tartışmanın en sonlarına doğruya kadar haklı idin ama ne zaman kocasından vurdun. Kı bilirsin kadının en büyük mutluluğu da yarası da kocasından gelır. Bunu söylemen hiç hoş olmadı
(709 puan) tarafından
Anlamiyor artik bi raddeden sonra hakarete donderdi konuyu yukardaki yorumlari baktim aynisini haksiz olunca diger bayanlarada yapmis o yuzden biyerde sert bir uyari ile karsilasmasi gercekten normal
0 oy
(380 puan) tarafından
Baş örtüsü birinin dediği için yapılmaz aslında bu çok yanlış bişey eşim bana dediğinde ben istemedim zorladı neyse kapandım yapamadım bunun yüzünden çok kavga ettik açıldım ama sonra kendi içimden gelerek huzurla kapandım şimdi çok mutluyum kapandığım için keşke daha fazlasını yapabilsem eşinle konuş istemiyorsan eğer güzel bir dille ama baş örtüsü çok guzl birsey gerçekten bak onunla ilgili youtubede çok guzl şeyler var uhre İstanbul kanalinda huzme diye bir kanal var mesela ben onlara bakınca o kadar zevk alıyorum ki kapandığım için 
(41 puan) tarafından
Aynn cnm söylüyorum ısrar ediyor ben acik karı istemiyorum diyo
(380 puan) tarafından
Yani ne diyelim canım biz nasıl onların bazı şeyleri yapmasını istemiyorsak onlarında hakkı olabilir istemek konuşup anlaşarak karar ver eşinde mutsuz olmasın sende söyle de yada eşine yavaş yavaş yapabilirim bir kerede yapamam de o şekilde ikna etmeye çalış
(41 puan) tarafından
Aynn cnm bende böyle düşünüyordum
0 oy
tarafından
Ben eşinin dediği için ailenin dediği için istediği için kapanmaya karşıyım 

İçten gelmediği sürece hem içinde pişmanlık olur
(41 puan) tarafından
Aynn cnm bencede
0 oy
(935 puan) tarafından
Eşimle daha sevgiliyken , çocuktan sonra kapanirim belki öyle bir düşüncem var demiştim. Allah'ım bu lafı unutmamış her şeyi unutan adam. Aradan biraz zaman geçti nişandan sonra tutturdu kapanmani istiyorum, hayalim kapalı biri vs. Benden önce kapalı olmasa evlenmem falan bile demiş çevresindekilere. Bende şimdi istemiyorum dedim o zorladıkça benim hevesim kaçtı. Nişan atma derecesine geldi yine de istemedim. Aradan 2 yıldan fazla zaman geçti kapanmak aklımın ucuna bile gelmiyor o da asla konusunu açmıyor artık. 
(41 puan) tarafından
Aynisi bende demistim çocuk olduktan sonra kapanirim belki deya unutmamış o lafımı hani böyle demistin diyo her 2 günde aklına geliyo sana yakışır kapan aşkım deyop duruyo
(935 puan) tarafından
Bunlar görüntü olarak istiyor. Halbuki kapanmak çok farklı bir şey. Tüm hayatını değiştiriyor insanın. Yani saçların görünmesin diye başına eşarp, daracık pantolon ve kalcayi bile örtmeyen tunik istemiyorum. Kapanmak değil bana göre. O sorumluluğu almak mesele.
0 oy
(2,374 puan) tarafından
Eşimde daha sevgiliyken istiyordu ama hep söyledim ben kapanmak istemiyorum bunu 3-5 yıl sonra kaapanır diye düşünme tarzında. Birgün inşallah olur ama bunu birinin zoruyla yapmak yanlış geliyor 
0 oy
(906 puan) tarafından
Kapanacaksan baskalari için kapanma Allah için kapan 
0 oy
(4,020 puan) tarafından
Beni nasil gorup aldiysan oyle kabul edeceksin, kapanacaksam bunu ben senin icin degil Allah rizasi icin yaparim. He diretirse kapi orda.
0 oy
(3,935 puan) tarafından
Seni beğenirken açıktıysan böyle bişey teklif etmemesi lazım. 
(41 puan) tarafından
Evet aciktim cnm
0 oy
(17,139 puan) tarafından
Bu senin verebileceğin bir karar değil derim 
0 oy
(600 puan) tarafından
Şuan zorlanip kötü dusunebilirsin ama gün gelir teşekkür edersin. Eşin senin ahiretin için uğraşıyor.  Düşünsene ne kadar güzel 
(41 puan) tarafından
Öyle cnm ama içimden gelmiyor işte var bi gün kapanacam bende ama şimdi kendimi hazır hissetmiyorum
(600 puan) tarafından
Mesela ben de kapaliydim tunik pantolon giyerdim ferace giymmi istedi yok mok dedim gönülsüz giydim şuan iyiki dinledim diyorum . Çünkü kendi rizami beklesem şeytan vesvese veriyor
0 oy
(565 puan) tarafından
Ben de kapaliyim bekarken de kapaliydim. Arada eşime şaka yapıyorum acilsam mi diye. O da ben seni böyle begendim istemiyorum der kapatır konuyu :)))
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Üslubu önemli bence. Güzel bir üslupla İslami teşvikler anlatırsa ve gönlüne girebilirse kapatırdım. Ama baskı ile ve emri vaki yaparak söylerse ters teper. Allah'ın emri eşimin isteğinden önce gelir. 
0 oy
(31 puan) tarafından
Eşim isterse kapanmam yani bu birileri istediği için değil sen kendini hazır hissediyorsan sen istiyorsan kapanırsın. 

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 1,126 göst.
20 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde İnstructor (738 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,038 göst.
0 oy
5 cevap 275 göst.
0 oy
62 cevap 1,253 göst.
13 Haziran 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (310 puan) tarafından soruldu

405,845 soru