0 oy
645 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (709 puan) tarafından
Kizlar esimin devamli is yaptigi hergün  yanyana oldugu bi abi var 50 55 yaslarinda eside o yaslardadir hafta sonu ailecek bizi ve yine hic tanimadigim bi aileyi beraber mangal yakmak icin yazligina cagirmis ilk kez tanisacagim iki aile ilede 

Giderken eli bos gidilmez sonucta baklava alsak hava sicak dondurma alsak erir kola karpuz alalim salatalik malzeme filan diyoruz ama ben de evde

Etimek tatlisi

Kedi dilimi tatlisi veya 

Kibris tatlisi yapayim bir tepsi diyorum hem soguk olur uzeri muhallebili olacagi icin 

Aceba boyle bi tatli yapip gotursem hoşmu karsilanir yoksa niye yapip getirmis burda yokmu sanki vs derler mi siz olsaniz ne dusunurdunuz

20 Cevaplar

+1 oy
(6,909 puan) tarafından
Bence ince düşünce bana biri öyle yapsa çok hoşuma gider tatlı yaparsan yanına bı içecek alın ya da karpuz içecek hepsi de hoş olmaz 
(709 puan) tarafından
Ya  iste hani hetkes farkli dusunur akil alnak istedim acikcasi bi yandan da ayip mi olur aceba demiyor degilim
(6,909 puan) tarafından
Yok canım sanmıyorum yaşları ileri bizden daha çok hoşlarına gider
-Reklam-
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Bence ilk gittiğin yere götürme saçma olur canım ben olsam hoş karşılamam sürekli gördüğün biri olsa neysede yani kola meyve karpuz alın yeter aşırıya kaçma ya da şerbetli bi tatlı yanına kola götür
(709 puan) tarafından
Ya iste cok kararsiz kaldi esim ne alalin diye ilk basta kurabiye cesidi vs kola karpus dedim oda hafif kalir diyo beynimi yakti bu adam benim:)
(1,439 puan) tarafından
Evet kurabiye saçma olur canım birde onun yerine bence şuanlık mesela şeftali 1-2 kg karpuz kola olur ya da dediğim gibi tatlı kola olur kendinde yapsan yap ama ilk gidişin ya bizde öyle olmaz mesela biraz kaynaşırız sonra ben yapar götürürüm onlar getirir böyledir yani
(990 puan) tarafından
Karışık çerez ve kola mantıklı
0 oy
(701 puan) tarafından
Bence tatlı yapıp gitseniz iyi olur, eli boş gitmektemse kıymet verilmiş düşünülmüş olmak herkesi mutlu eder 
(709 puan) tarafından
Hani hazir almaktansa kendim yapayim dedim baklava vs agir gelir hava sicak karpuz kola filanda az olur diye oyle yapayim dedim ama ilk kez gitcem ayip mi olur diye dusundum bi yandanda
(701 puan) tarafından
Neden ayıp olsun ki
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Herkes tanımadığı birinin elinden birşey yiyemiyebilir canım temiz olup olmadığını bilemdikleri için. Yani ben şahsen yabancı birinin yaptığı birşeyi yemek istemem. Hazır birşeyler alsan daha makul olur bence 
(709 puan) tarafından
Iste o yuzden cekiniyorum birazda hani hos karsilanmaz diye yoksa cok sukur temizlik konusunda esimde bende cok hassas insanlariz ama dediginiz gibi onlar bunu bilmiyor sonucta
0 oy
(4,497 puan) tarafından
Biz baklva götürdük canım 
(709 puan) tarafından
Baklava dusunduk ama bursa sicak agir olur diye muhallebeli biseyler yaomayi dusunuyorum ama nasil karsilanir orasi dusunduruyor iste
(4,497 puan) tarafından
Ben birinde kek yapıp götürmüştüm ilk tanışmaya ama onu kendileri istemişti kadın baya yaşlıydı :) çayla birlikte koca tepsiyi yemişlerdi
(709 puan) tarafından
Ohh mis afiyet olsun teyzeme
0 oy
(4,213 puan) tarafından
Ben olsam yapardım karşımda ki insan bunu yadırgarsa da onunla bidaha görüşmeme gerek kalmazdı. Bu örf adettir yani gidilen yere eli boş gidilmez ve el emeği hazır almaktan çok daha kıymetli benim için temizliğe takılan olmuş dışarda yapılanı yiyorsa o insan benim yaptığımı haydi haydi yer yani. Bence içecek tatlı karpuz mantıklı ama salata malzemeleri saçma geldi asıl o zaman evde yok mu diye düşünülebilir 
(709 puan) tarafından
Aynen salata konusunda haklisiniz:)) iyi oldu uyardiginiz cok tesekkurler
0 oy
(5,577 puan) tarafından
Tanimadigin birisinin evine tatli yapip goturmeyi dogru bulmuyorum. Tanidigin olsa samimi olsan cok guzel olurdu. 

Ayrica mangalin uzerine serbetli tatli yani baklava turu cok iyi gider. İcecek alabilirsiniz,ayran,kola,meyve suyu gibi. 

Muhtemel evde ki bayanda bi tatli yapacaktir. 
(709 puan) tarafından
Evin hanimi 55 60 yas civari var hani acikcasi yormakta istemiyorum zaten cekinerek gidecem biliyorum kendimk
(5,577 puan) tarafından
Benim annemde o civar, ana yemegi ,salatasi,corbasi,tatlisi herseyi yapar :) zaten mangal kolay bi yemek evin hanimini cok ugrastirmaz belki meze falan yapar.
0 oy
tarafından
Baklava herzamn. 
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Neden karsılanmasın canım yap götür sen iyi olur 
(709 puan) tarafından
Ne biliyim hani ilk tanisma diye
0 oy
(2,007 puan) tarafından
Tatlı yap götür bence yanliş anlaşılmaz niye anlasınlar anlasalar yemek yemeyi kabul etmezler hoş karisilayip mutlu olurlar çerez çekirdekte götürürsün 
(709 puan) tarafından
Cok tesekkurler fikriniz icin
0 oy
(2,575 puan) tarafından
Valla imkanın varsa baklava al , emin ol sıcak filan demeden yenir gider hele de mangalın üstüne:))
(709 puan) tarafından
Sukur imkan varda ne biliyim hava cokkkkk sicak burda o yuzden serin bisey olsun diye dusundum acikcasi
(2,575 puan) tarafından
Burda da çok sıcak ve ben baklavanın başkentindeyim yeniyor yani emin ol :) ama sen bilirsin yine de karar senin canım
0 oy
(1,888 puan) tarafından
Ev hediyesidir olabilir fincan süs eşyası falan
0 oy
(503 puan) tarafından
Bence gayet hoş bir davranis hoşuna gitmeyenlerin nesi hoşuna gitmedi onu anlayamadim

Karşıdaki insan 50 55 yaşlarında diyosunuz mangala çağırmış iki aileyi 

Eski kusak insanlar neden getirmiş niye desin ki

Kadın bence ne iadar nazik kibar gibi düşünür tabii sevinir de 
(709 puan) tarafından
Insallah oyle olur ben yapip goturcem  hazir almak istemiyorum el emegim olsun bakalim artik nasil karsilanirsa artik kismet
0 oy
(3,457 puan) tarafından
Ev ortamında piknik yapacaksanız güzel olur bence ben olsam memnun olurdum etimek tatlısı kedi dili güzel bir tercih bence
0 oy
(3,457 puan) tarafından
Bir kaç sene önce eşinim arkadaşı aniden bizi iftara çağrmıştı  bende çalıştığım için evde bir şey yapamadım daha öncede hiç görmediğim bir aileydi bizde içeçek ve soğuk baklava alıp gitmiştik 
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Bence kendin yapma. Ne onlar seni, ne sen onları tanıyorsun. Karışık meyve alabilirsiniz ve pastaneden de kurabiye çeşitleri olabilir 
0 oy
(1,229 puan) tarafından
Arkadaşım tebrik ediyorum ben birine kekli muhallebili pasta yaptım gittim eşimin iş arkadaşına saolsınlar iki senedir kendi aralarında oturuyorlar beni hiç çağırmadılar ince düşüncen için takdir görürmüsün bilmiyorum ama içinden geldiyse yap ellerine sağlık şimdiden
0 oy
(1,542 puan) tarafından
Tatlı kola ve yanına küçük bi mutfak hediyesi olabilir ilk gidişte çerezlik olabilir tepsi olabilir 1 çift havlu olabilir bütçene hangisi uygunsa ev sahibi de hazırlık yapacağı için çok alış veriş yapmak pek uygın olmaz çünkü haberli gidiliyor 
0 oy
(7,921 puan) tarafından
Hazır tatlı alırım ben olsam . 
0 oy
(1,696 puan) tarafından
Bence baklava ile git , sıcakta olsa kola ile mis gibi gider...

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 973 göst.
0 oy
3 cevap 318 göst.
7 Aralık 2021 Diğer kategorisinde EsleminAnnesi (3,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 279 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,056 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 303 göst.
28 Mart 2024 Diğer kategorisinde Milena16Miran (7,155 puan) tarafından soruldu