0 oy
673 göst.
Diğer kategorisinde (419 puan) tarafından
Yarın zam oranı belli olcak kesin çok fazla isticek yani yarından itibaren ev aricaz evsiz kalcaz gelse uyu

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Rabbim tüm kiracıların yardımcısı olsun

Hepsinin Güzel Bı Evi Olsun İnşallah 

AMİNNNNN
-Reklam-
0 oy
(709 puan) tarafından
Rabbim vicdan versin bizimde ayin 15 inde konuscaz kiraciyla 6 bucuktan 8 e cikartcaz devlet  bize 65 lik orani vermesek ceza veriyor 65 lik orani koysak kirayi 10 den assagi yapmamam lazim ne yapcaz bilmiyoz birde yasa koydu kirayi hesaba yatirin elden yok diye dusunuyoruz hala bakalim
(1,067 puan) tarafından
Emekli ne yapsın babam 12.5 emekli alıyor oda yeni oldu depremde evi gitti kirada şuanda kirası 10.500 oldu yani elektrik su gıda tlf bunları saymıyorum Allâh güç versin de babam çalışıyor çalışmasa ne olacak diye hergün düşünüyorum
(17 puan) tarafından
Tabii bir de öyle bir gerçek var ama bu insanlar o kadar çalışmış bir ev edinseydi diye kendilerini savundukları için emekli olup kirada da oturmasınlar gözüyle bakıyorlar onca yıl emekli olmak için çalış emekli olup yine rahat edeme çalış çalış yok ya önceden böyle değildi kiracı olmak bu kadar zor değildi yani insanlar çok vicdansızlaştı herkes kendine memur mühendis doktor kiracı arıyor resmen belli bir kesime hitap eder oldu kiracılık kusura bakmasınlar ama dar gelirli kiracı diğerleri zaten bir şekilde ev sahibi oluyor kredi vs.
(1,067 puan) tarafından
Evet babamların evi vardı ama depremde gitti ne yapacaklar evleri olana kadar mecbur kirada oturacaklar vicdan çok önemli bir şey depremden sonra oldu bunlar ben bi ev bulup arıyorum bana dedi ki ne iş yapıyorsunuz dedi bende neden dedim memur istiyoruz dedi peki siz ne iş yapıyorsunuz dedim adam dedi ki neden memur değilseniz evinizi tutamam dedim esnafım dedi o zaman tutamam dedim kapattım herkes kendini yüksekte görüyor anlamıyorum hepimiz aynı yere gidecez giyeceğimiz de belli yatacağımız yerde
(17 puan) tarafından
Dediğiniz gibi deprem öncesi zaten bir hareketlilik vardı depremle birlikte iyice yoldan çıktılar çünkü insanlar mecbur nasıl tutacak çünkü başka çareleri yok gerekirse beş aile bir evde yaşasın sözde çok sağduyulu bir milletiz ya biz memur olmak karakter kriteri mi memur olup 20bin kiramı ödemedikten sonra işçi olsun kiramı versin evime baksın mesele insanlık meselesi insanın mesleği mi belirliyor insanlığını
(1,067 puan) tarafından
Kesinlikle allah herkese vicdan versin
0 oy
(857 puan) tarafından
 Vala bizimde coğaltılar İlk laf ağızdan çıkar 5 buçuk neymiş 7 buçuk olcakmış zaten ev 30 kaç senelik yeni evime gelin gitmedim böcek desen gecen h******gibi böcek cıktı karınca desen ısırır mutfakta yeni evimizde olsa taşınsan
(857 puan) tarafından
Büyük böcek demek istedim cıkmamış
0 oy
(838 puan) tarafından
Valla bizimde 8 bindi ev sahibi 15 bine cikardi. Neymiş bizim oturduğumuz yerde herkesin kirası böyleymiş. Allah merhamet versin hepsine
(1,458 puan) tarafından
Yuh Allah merhamet versin
Bu kadar arttirilmaz be vicdan
(838 puan) tarafından
Söyledik ama isterseniz çıkın dedi 20 bine veririm diyor
0 oy
tarafından
Ahh ahh 5 ay var kiraya zam yapmalarına şimdiden kara kara düşünüyoruz 
0 oy
(6,966 puan) tarafından
Allah ev sahiplerine vicdan merhamet versin çok şükür kira derdim ama yok böyle okudukça üzülüyorum 
0 oy
(353 puan) tarafından
Bizdede 8 bin di 18 bin yaptı çıkın diyorlar bitane ev bulduk 12.500 bakalım içinde dogalgaz yok adam yaptırıyor onu bekliyoruz 
(709 puan) tarafından
Yuh ya yuhhhh 100 de 100 u bile gecmis allah islah etsin
(353 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
tarafından
Bizim de 3 binden 10 bine çıkardı vicdansız. Neymiş oğlunu evlendirecekmiş. Sanki geçimini sadece bizden aldığı kira ile yapıyor. Oysaki tarlaları bağları bahçeleri arabaları ayrıyetten 2 dairesi daha var. Gözü doymaz p.is herif. Allah öylelerinden kurtarsın bizi. Benim evim olsa hayatta o kadar zam yapamam içinde oturan kiracıya.
(591 puan) tarafından
Bizimde 3bindi 10bin oldu:(
tarafından
Ahirette hesaplaşırız elbet..
0 oy
tarafından
Keşke imkan olsada dar gelirli insanlar ev sahibi olsa şu tarz açgözlü insanlara boyun egmese kimse her yıl bu korkuyla yasamasalar
0 oy
tarafından
Kardeşim Antep te oturuyor.5 binden 15 yaptı ev sahibi ikiz çocukları olacak birde 14 dahi düşmedi.Allah vicdan merhamet versin
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun canım benim de 3.350 den 11.000 yaptı ne dersek diyelim nafile mecbur kabul ettik eşimde kavgalı olmaktansa huzurla oturalım gittiğe yere kadar dedi
0 oy
(762 puan) tarafından
Bnde oturduğum bina satılınca 10 bine geçtim buraya ekimde zamlanacak daha şimdiden yazıyor kirayı 15 yapcam çevrede öyle diye.  Bi sinir oldum moralim bozuldu. 10 dan girmişim çevreye göre olmaz ki oranli bi

Şekilde zamlatacaz işde. İnşallah seninki makul bi fiyat verir. Rabbim ev sahibi olmayı nasip etsin inşallah evi kira olanlara

Aminnn
0 oy
(13,644 puan) tarafından
tefe tüfeye göre zam yapabilir. tabi  5 seneyi doldurmadıysanız. daha yüksek isterse dava açabilirsiniz. kiracı olarak hakkınızı arayın
0 oy
(4,669 puan) tarafından
Benim de kira geçen yıl kira 1500 den 6000 e çıktı ocakta zam gelecek kara kara düşünüyorum bakalım nolcak 8 yapcam demiş ama sağı solu belli olmuyor baska ev de bulamıyorum çok pahalı 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 905 göst.
6 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 798 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sukufe (8,094 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 60 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde iiiinciiii (1,649 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 610 göst.