0 oy
284 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,125 puan) tarafından

Kızlar biraz moralim bozuldu 2-3 aydır hevesle bekliyorduk belki TOKİ çıkar diye maalesef Dün çekiliş yapıldı Yine çıkmadı  8 senedir katılıyorum 4 ya da 5 olmuştur çıkmadı Her işte vardır bir hayır tabii ki ama açıkçası üzülüyorum ve ev sahibi olamayanlara çıkmıyorsa,kimlere veriliyor umarım torpil yapmıyorlardır Çünkü çoğunlukla ilk yapıldığı zaman burada bir TOKİ semtini Ben emlakçı sayfasında kiralık ve satılık TOKİ daireleri diye görüyorum Yani kısacası günün sonunda yine ihtiyaç sahiplerine değil zengine torpil'e veriliyor size çıktı mı. 10 sene önce bize maliye konutlarında bir tane daire çıkmıştı o da TOKİ'nin de biraz daha pahalı olanındı memur maaşı 2.000'di taksit de 2000 ve o zamanki para 20.000 büyük bir meblağda peşinatı oydu Biz eşimle hayata sıfırdan başladık yani hiç kimsenin yardımı olmadan o evin çıktığı zaman hiçbir şeyimiz yoktu üstüne dünya kadar kredi borcunu altında ve kiradaydık ilk bebeğimiz olmuştu aybaşına bile yetişemiyorduk o yüzden ödeme gücü olmadığımız için mecburen vazgeçmek durumunda kaldık annesinin durumu vardı kardeşinin vardı o zaman yardım istedik maalesef el uzatmadılar içim yana yana Hatta ağlayarak o evden vazgeçmek durumunda kaldım Velhasıl Ondan sonra bir daha bize TOKİ çıkmadı bir türlü Rabbim ihtiyacı olan herkese nasip etsin En azından buradaki İhtiyacı olan arkadaşlarıma çıkmışsa onların adına mutlu olurum😊

6 Cevaplar

0 oy
önce (2,872 puan) tarafından

Sizi üzmek istemem ama TOKİ çekilişinden vazgeçmenizi tavsiye ederim ikinci bi yok var çikan hak sahibinden devir alacaksınız bunu yapacak babayiğit çok azdır

önce (1,125 puan) tarafından

Işte ben de öyle düşünüyorum ama yani şu anda Zaten kredi borcu ödüyorum ama insan da güvenebilir mi Çünkü borcu kapanmayana kadar tapu alamıyorsun ne bileyim yıllarca içine girip ödemesini yapsam bir yerden sonra bu benim evim çıkacaksınız dese ne yapılabilir ki o yüzden Güven de çok az

Devir olayı öyle değil hak sahibi borcu ile birlikte evi size devrediyor yani o tapu borç bitince sizin adınıza oluyor size devreden hak sahibi devir işleminden sonra hiçbir hakkı olmuyor bazı hak sahipleri devretmek için gercekte ödeyeceğiniz borç harici hava parası istiyor 

Ha Tamam canım anladım teşekkür ederim Evet doğru yani yasal olarak artık Hakkı kalmıyor değil mi Tabii biraz da fırsatçılar Maalesef bu devir şeyi Hani diyelim ki peşinatı 260.000 kişi bunu 500.000'den eve 600.000'den satıyor zamanında bize çıktığında da Keşke böyle bir şey yapsaydınız dediler Açıkçası ben de o yöntemi bilmiyordum Ve zaten alabilseydim de zaten satmazdım o kişinin zaten devrede bilmesi için ilk önce peşinatını ödemesi gerekiyor

Ben 2019 toki dükkan hak sahibiyim anneme 2020 yılı hak sahibi devri ile tokiden ev aldık şimdiki sistem aynı mı bilmiyorum hak sahibi imza atmadan önce anlaşmıştık peşinatı biz ödedik o imza attı sonra bize devretti tabi sözleşmeyi imzalamadan önce noterde sözleşme yapıp güvence altına aldık annemi

-Reklam-
0 oy
önce (7,443 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

TOKİ fiyatı ne  annemde kendi tokisini satacak

önce (201 puan) tarafından

Post sahibi değilim toki evleri depreme çok dayanıklı derler dogrumu değilmi bilmiyorum ama neden satıyorsunuz ki

Evet kısmen öyle , perde beton kullandıkları için (post sahibi )😊

önce (2,188 puan) tarafından

Kirada TOKİ evindeyim diğer evlerime göre çok iyi ses gelmiyor kimseden öyle 

önce (7,443 puan) tarafından

bizim TOKİ depreme dayanıklı annemin evi abim evlenecek o yüzden satacaz

0 oy
önce (4,812 puan) tarafından

Bizimki de bugün çekildi çıkmadı maalesef, biraz üzüldüm ama hayırlısı diyorum, belki daha güzel şekilde ev sahibi oluruz 

Amin İnşallah canım ben de öyle umut ediyorum ama 11 yıldır kiralarda sürünüyoruz oradan oraya ve artık gerçekten bu ekonomide kira ödemek de zor 2-3 ay sonra zam gelecek Onun derdindeyim artık bir düzenim olsun istiyordum eşim Şehit Ailesi olmasına rağmen mesela Şehit kategorisinden başvuru yapamadı Çünkü evli ve Çünkü şehit maaşı almıyor Böyle bir saçmalık olabilir mi aynı zamanda engelli bir çocuğum var 18 yaş olmadığı için engelli kategorisinde de başvuru yapamadım Yani bizim gibiler olduğu gibi kalıyor bu memlekette Hakkı olana Hakkı verilmiyor eşim  en son 4 yaşında babasını gördü ve babasız büyüdü ve devlet Normalde bize bir TOKİ Hakkı sunması lazımdı

önce (4,812 puan) tarafından

Anladım canım Allah yardımcın olsun, ne diyeyim valla sistemi bende anlamıyorum,  gerçekten vicdan meselesi hakkımıza girenler varsa helal etmiyorum 

Allah razı olsun canım 

0 oy
önce (8,250 puan) tarafından

Hayırlısı olsun annemede çıkmadı yine her çekilişe girdi ama olmadı ben artık bu çekiliş işine pek inanmıyorum bu seferde bilgisayar otomatik çekiliş yapmış sanırım şimdide yapay zeka çıktı bir yolunu bulup hile karışmıştır 

Bende öyle düşünüyorum,  seçilecek kişiler önceden belirlenmiştir.  Birde başvuru sayısı çok fazla onca kişinin evsiz olduğunu düşünmüyorum 

önce (8,250 puan) tarafından

Kaç kişiden duydum evi var arsası var toki çikmiş diye hiç inanmıyorum bende boşuna girdiler annem 68 yaşında hala evim olurmu hayali kuruyor hile dönüyorsa zaten bu kadar umudu kıralan insanların vebali üzerlerinde olsun

Yani yazık günah , keşke daha önce katılıpta çıkmayanlara öncelik tanınsa.

0 oy
önce (2,188 puan) tarafından

Abim annesine çıkanı aldı ödüyor şu ama şuan satmak istiyor çünkü mantılı değil toki faiz haram ama tokide devlet resmen sana faiz koyuyor insanlar nasl ev sahibi olacak böyle çok Zor 

Öyle vallahi canım faizli  Hani Çoğu kişi Kredi faizli diye girmek istemiyor TOKİ'ye giriyor ama geçen yani bayağı böyle Dinine bağlı haramdan uzak duran bir arkadaşım Tokiye yazılmıştı dedim TOKİ'de faiz var biliyor musun yalanladı Yok öyle bir şey falan diye dedim yılda iki kere faiz geliyor 2 milyonu aldığın evi yıllar sonra 7-8 milyona kapatmış  oluyorsun İnkar etti ama maalesef öyle

önce (1,215 puan) tarafından

Doğrudur faizi var kuzenime çıktı faiz geliyor insanları kandırıyorlar bildiğin tuzağa çekiyorlar onun yanı sıra da eşim tokilerde çalışıyor hayret ediyordu devlet üzerinde durmuyor diye orda çalışanlar da kendi kafalarına göre çalışıyor iyi kötü bakmıyorlar bile baştan sağma yapılıyormus malzemeler kaliteli ama işçilik asla kaliteli değil diyor hep 

Aynen hatta şu TOKİ'lerde Eskiden fayans bile yapılmıyordu böyle bildiğin bir tane halı yapıştırırlardı betonuna pencereler kırık kapılar bozuk var öyle

önce (1,215 puan) tarafından

Var var eşim bile hayret etti bende ona sen hakkıyla calista gerisini boş ver dedim o da zaten öyle yapıyorum dedi pencere altlarında bile boşluk kalmamasina dikkat ediyorum dedi herkes vicdani ile canım yarın bir gün o işçilerden biri o evlerden birinde oturmak nasip olursa anlar o zaman başkada anlayamaz 

0 oy
önce (338 puan) tarafından

Bizim buradada yeni tokiler bitti çekilişleri yapıldı ve şuan çoğu ilanda satılık ve fiyatları çok çok uygun.. eşim bile alsak dedi ama yeri biraz uzak araba kullanmayi bilseydim direk alırdım.. sizde öyle yapsanız çoğu geri satılığa koyuluyor...

önce (990 puan) tarafından

Ablam kardeşim babam hepsi başvurdu birine bile çıkmadı bence torpil var 

Bakıcaz canım , açıkçası insanlara güven kalmadı bu devirde . Belki böylesi daha hayırlıdır. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 371 göst.
10 Şubat 2026 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (102 puan) tarafından soruldu
+5 oy
17 cevap 1,069 göst.
29 Mart 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,299 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sukufe (8,538 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.