0 oy
143 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,246 puan) tarafından

Kzlar 10 haftalık oldu bebek ama triodler yükselmiş randevu da çok geç tarihe verdi yorgunluk ve halsizlik var ayriyeten  ilk kontrolumde bna tansiyonun yüksek braz dedi ilaç verdi onunda mı etkisi acaba  ve kardiyoloji yönlendirdi  ilk gebeligimde yüksek tansiyon vardı bnde bilmiyordum gebelik zehirlenmesi yaşadım  şükür çocuğum iyi ama bu hamilelikte çok korkuyorum yne aynı şeyleri yaşarsam.dye :'(

3 Cevaplar

0 oy
(993 puan) tarafından
Tsh kac suan bir de t4 t3 degerin kac 
(1,246 puan) tarafından
O ne canm e nbizdan anlamıyorum
(993 puan) tarafından
E devlete gir oraya e nabiz yaz e nabiza gir orda tahlil yazan kisma gir oradan tarih araligini yaz gittigin gunu sec turkce pdf de  cikiyor
(1,246 puan) tarafından
Tsh 5.07 cnm
(1,246 puan) tarafından
T3 3.21 çıkmış
(1,246 puan) tarafından
T4 0.96 buda böyle cnm anlarmsin
(993 puan) tarafından
Cok abartilacak yukseklikte degil peki sen gebe degilken sende troid var miydi bu sekilde
(1,246 puan) tarafından
Yoktu canm  hamile kaldım çıktı
(1,246 puan) tarafından
Ozmna kdr yne kan ister ona göre ilaç verir dmi
(993 puan) tarafından
Simdi peki bu testi yapmadan onceki ay turp kara lahana karnibahar brokoli lahana kirmizi lahana vb seyler tukettin mi
(993 puan) tarafından
Demirin nasil cikmis kalsiyum ve demir tahlili sonucun yuksek mi
(993 puan) tarafından
Ekstra bir ilac ya da takviye kullaniyor musun
(1,246 puan) tarafından
Yok cann o sebzeleri tüketmedim
(1,246 puan) tarafından
Demir ve kalsiyum  hangisi canim
(1,246 puan) tarafından
Kan sulandırıci ve tansiyon ilacı ve folik asit bunun haricinde onceden de ilaç kullanmazdim
(12,498 puan) tarafından
tsh abartılacak kadar yüksek bu arada
(1,246 puan) tarafından
Gerçekten mi gözde
(12,498 puan) tarafından
tsh ın 2.5 altı olması lazım, dahiliyeye git
(993 puan) tarafından
Gozde anlamiyorsan yazma 5 abartilacak kadar yuksek degil bu bir ikincisi gelbelikten once hastada troid hikayesi yok bu da gebelige bagli gelisen bir durum oldugu icin doktor bir sure daha takip edelim diyecek ilac vermeyecek
(1,246 puan) tarafından
Evet takip etcez dediler endokrinolojide
(993 puan) tarafından
Aa gittin mi benim dediklerimi dediler degil mi
(12,498 puan) tarafından
ile ile 4.4 ilaca başladım ben de. boş keseden atmıyoruz herhalde. 5 gebe olmayan için normal ama gebe için değil. tavsiye verirken dikkat et.
(993 puan) tarafından
Korkma yani turp karalahana vb seyler yeme normal saglikli beslen tansiyon yuksekligine cok dikkat et  sinir stres yasak oldu bitti dedigim gibi 5 guzel bir deger referans ustu demek hemen ilac kullanacaksin demek asla degil
(1,246 puan) tarafından
İle ile  sağlık ocağındaki doktorlar bna Dahiliyeye gt triodlerin yüksek  çıkmış çocuğun gelişimini etkiler dediler Dahiliyeye gttim oradaki doktor da bna endokrinolojiye gtmem gerektiğini ve takibe alacaklarını söylediler  yani
(12,498 puan) tarafından
evet bebeğin beyin gelişimi etkiliyor Gebelikte TSH 2.5 ALTI OLMALI. 5 NORMAL DEĞİL. HANGİ DOKTORA GİDERSEN GİT SÖYLER!
(1,246 puan) tarafından
Dahiliyedeki de ilaç fln yazmadı
(993 puan) tarafından
Endokrin uzmanina da gorun muklaka icin rahat eder
(12,498 puan) tarafından
endokrin uzmanı tiroidine baksın diye yazmamıştır nodül var mı yok mu baksın diye, ultrsona yönlendirir
(993 puan) tarafından
Hpertroid organ olusumunu etkiler hipotroid zekayi ama su bir gercek 5 referans duzeyi zekayi etkilemez benim fikrim ama endokrine mutlaka gozuk
(1,246 puan) tarafından
Gdicem canm ztn TSK ettim bnm korkum tansiyon
(993 puan) tarafından
Tansiyon icin de sakin disaridan hazir bir sey yeme evde de tuzsuz ye her seyi o cok onemli
(1,246 puan) tarafından
Cnm hazır yiyecekler yemiyorm sofrada tuz kullanmıyorum geçen yemekleri çok tuzsuz yedim tansiyon 90 50 ye indi  korktum ama dikkat ediyorum abur çubuk tamamen çıktı hayatımdan  ev yemeği yiyorum meyve sebze
tarafından
İle ile her zamanki gibi boş keseden atıp tutmuşsun.  Normal insanlar için 5.07 abartı değil chnku üst limit 4.5dir ama gebe insanlar için alt limit 0.5 üst limit 2.5 tır yani gebelikte 5 gayette abartilir bir durum.  Ben hamile iken 5.33 ile kadın doğum doktorum derhal vakit kaybetmeden endokrinolojiye randevu alıyorsun ve randevu günun gelene kadar bu ilaci sabahlari aç karnına içiyorsun diyerek tiroid ilacı yazmıştı.  Endokrinolojiye gittiğimde bütün TSH değerlerine ve tiroid ultrasonuna bakıldı. Doğum yaptığım güne kadar her sabah ilac içtim sezaryen günü ilacı bıraktım ve doğumdan sonraki 3 aya kadar  her ay düzenli olarak TSH sonucuna bakıldı endokrinolojide. Bu arada öncesinde tiroid sorunum yoktu gebelige bağlı yükseldi sonra da düzeldi ama gebeliğe bağlı yükselme diyerek hiçbir doktor önemsememezlik yapmadı.
tarafından
O kadar kendinden emin konuşup kul hakkına girmek gerçekten akıl alır gibi değil. hayır yani bu benim fikrim demişsin ya orada ne kadar boş yaptığın anlaşıldı. Post sahibi arkadaş umarim dediklerini dikkate almaz.
(12,498 puan) tarafından
ben de anlatmaya çalıştım ama beni de savurma çalıştı bir de o kadar emin ki kendinden.
(1,246 puan) tarafından
Temereraire cnm Bn randevu aldım Dahiliye doktoru bi ilaç fln vermedi endokrinolojiye yönlendirdi bnde ordan randevu aldım  ayın 19unda gtcem işte  öyle boş vermemezlik yapmam çünkü  kendimden başka Bi canı daha düşünüyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaç çıktı hangi ilaç ve dozu ne kadar? İlacı düzenli aç karnına kullanıyorsaniz çok korkmayın doktora gittiğinizde zaten detaylı açıklama yapar 
(1,246 puan) tarafından
14 e 9 çıktı tansiyon canım ama triod için ilaç almadım daha
tarafından
Canım tiroid yüksekse ilaca hemen ama hemen başlaman gerekiyor endokrinolojiye gideceğin güne kadar kullanman lazım dahiliye ya da kadın doğum bile yazar vakit kaybetme git gebelikte TSH yuksekligi bebek için risk
tarafından
Yorumlarda gördüm 5.7 gebelikte yüksek.bir rakam en yüksek 2.5 olması gerekiyor ve durumun çok değişik çünkü tiroid yüksekliğinde tuZlu şeyler önerilir mesela ben hayatımda çok tuz kullanmayan biriydim gebelikte ilkkez yüksek çıkınca doktor bir süreliğine tuz alımını arttır tuzlu ye dedi. Tuzu kapalı güneş almayan kutularda muhafaza et ve mutlaka iyotlu tuz olsun kaya tuzu bu süreçte işe yaramaz dedi. Şimdi sen doktora danışmadan tuz yeme çünkü bu sefer de yüksek olan tansiyonun daha da yükselir. Bu yüzden durumun değişik doktorla tam koordine olman lazım tiroid ilacına hemen başla tuZ meselesini de doktora sor mutlaka
(1,246 puan) tarafından
Pazartesi doktorumla konuşcam cnm bnde icim rahat deil kardiyolojiye gtcem ordan da kadin doğumla konuşurum
tarafından
Çok geçmiş olsun sağ salim al kucağına inşallah canım
0 oy
(12,498 puan) tarafından
tsh yüksek çıkmış gebelikte 2.5 altı olması laxım. en kısa sürede dahiliyeye git
(12,498 puan) tarafından
çokmuş aslında dahiliye de yazar bu ilacı 2 tane ilaç var büyük ihtimalle 25 mg olan işe yarayacaktır. 4.4 tü benim de ilaç kullanmaya başladığımda
(12,498 puan) tarafından
sen doktorunu dinle, her söylenene kulak asma yüksek bir değer.
(1,246 puan) tarafından
Bilmiyorum canım bnm yeğenime hamileyken triodu yüksekti  endokrinolojide tedavi gördü işte ilaç kulandi ama Dahiliye yazmadı
(12,498 puan) tarafından
doktor yazmak istememiş genelde yazarlar ama endokrinin görmesi de bir şey
(1,246 puan) tarafından
Endokrinoloji bakıyor ztn sekere triode vs

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 231 göst.
17 Nisan 2024 Aile kategorisinde Perikizi10 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 344 göst.
19 Haziran 2023 Aile kategorisinde Kder (1 puan) tarafından soruldu

408,125 soru