+1 oy
2,089 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Ben Şaban ayında doğmuşum, halam bekarmış dedemler babamlar aynı evde yasıyorlarmış eskiden.  Halam bu bebek Şaban ayında dogdu adını Sabaniye koyalım demiş  . Annemler kabul etmemiş. Neyse ki sabaniye koymamışlar Elif koymuşlar:D

58 Cevaplar

+2 oy
(6,308 puan) tarafından

Benimde 3 halam var üçünün toplam 7 tane kızı var ben olunca annemizin adı olsun demişler 

Annemde annenizi çok seviyordunuz kendi kızlarınızın ismini koysaydınız demiş ve ilknur koymuş ismimi 

İlk nurum demiş 

Zaten evin ilk çocuğu ve tek kızım 

Bu arada babaannemin ismi sediye:getlost:

tarafından
İyi demiş annen . :D
tarafından
Geline boykot uygulamislarda gelin yememiş Allah'tan ☺
-Reklam-
+1 oy
(13,936 puan) tarafından
bir arkadaşım komple değiştirdi adını üniversiteye gidince, adı Ökkeşti. diğeri de ilkokuldan arkadaşım babaannesinin adıydı yanına başka bir isim eklemişti 
tarafından
Ökkeş erkek ismi yaaa . :D tövbe yarabbim
(13,936 puan) tarafından
erkek bir arkadaşım zaten:) yani erkekler de memnun olmuyor isminden :)
tarafından
Çok itici bir isim zaten Ökkeş iyiki değiştirmiş
(13,936 puan) tarafından
maraşlılarda o kadar yaygın ki ökkeş adında biri vardı unuttun, türbesi mi ne var, onlar için çok mühim ondan koyuyorlar
tarafından
Olabilir eski isim zaten.
+1 oy
tarafından
Ya ben değil de kızım erken doğduğu için isim düşünmemiştik 20 gün isimsiz kaldı katının yok karımın adını koysun demiş en son kayın babam ananmin ismi Naile olsun demiş az kalsın kızım Naile oluyordu yaa kendisinin bir kızı var koymamış kalkmış benim kzima koyacak
(1,230 puan) tarafından
İyi ki olmamış sinirden ben bile uyuyamazdim bugün
0 oy
tarafından
Ben kendi adımı sırf babannemin adı verildiği için nefret ediyorum babamın üzülmeyeceğini bilsem şuan gider değiştiririm. 

Benzer bir durum da kızım doğduğunda yaşandı kızım cuma günü doğdu diye o sevmediğim babaannem tutturdu adı cuma olsun. Hayır yani o ne oluyorsa ben eşimden başka kimseye fikir hakkı vermemişim kmlerce uzaktan karışmaya çalışıyor ayrıca kız çocuğuna cuma adı mi verilir ya bu kadar dengesiz kadın işte 
tarafından
Bnm oglanda cuma doğdu öyle muhabbet geçti ama başka isim koyduk
tarafından
Kız harbiden kıza da cuma verilir mi ne enteresan
(3,582 puan) tarafından
Benim kayınbabamın adı cuma illa koyalım diye alttan alttan işlediler yok dedim oğlumda cuma günü doğdu tüm işaret cumayı gösterirken biz başka isim dedik:D
tarafından
Ay canım cok güldüm ya kız cocuguna cuma ismi verilirmi bu insanlar ne kadar dengesiz ya
tarafından
Valla o kadar çok saçmalıklarına şahidim ki bu aslında hiçbir şey
0 oy
(18,865 puan) tarafından
Umarım halalıktan reddetmişsindir.
tarafından
Samimi değiliz annem sevmez halalarimi genelde :D
(18,865 puan) tarafından
Annenin onu dinlememesine sevindim halan mümkünse kimseye fikir vermesin :)
tarafından
Çocukmuş birazda dindar sülale. Adıyla geldi gibisinden  :D
0 oy
tarafından

Benim adım da Gözde :Dben memun

tarafından
Güzel idare eder :D
0 oy
(646 puan) tarafından
Ay insanların üzerine vazife olmayan işlerde bu kadar hevesli olmasından nefret ediyorum ya. Doğuran ana ne der demeden saçma sapan fikirler sunanlara sinir oluyorum. Benim iki adım var. Birisi babannemin adı ve gayet kötü bir isim. Sadece resmi yerlerde geçiyor, babamın kusmeyecegini bilsem sildiririm
tarafından
Bu kaçıncı babaanne vakası:D
(646 puan) tarafından
Bizde kadının talebi yok. Babam inat etmiş koymuş
tarafından
Kötü bisi bence . Ortak koyulmali
0 oy
(360 puan) tarafından
Benimkini de babam koymuş o zamanlar Sevtap parman çok ünlüymüş babamda ona hayranmış onun adını koymuş anam da sağolsun kıskançlıktan bi hafta emzirmemiş beni aşığının adını koydu ölsün diye 37 yaşındayım hadi 7 yılını hatırlamıyorum diyelim 30 senedir ne bi kızım deyip sarıldığını bilirim nede önüme bi sofra koyduğunu Allah ananemden bin kere razı olsun nurlar içinde yatsın bakmış öleceğim almış götürmüş keçi sütüyle beslemiş büyütmüş beni ne zaman ki elim ekmek tuttu o zaman getirdi beni eve sonuç şuan anneme ben bakıyorum :) ama ismimi seviyorum 
tarafından
Babanın suçu.  Tabi annende evladını nasıl bırakır.
(360 puan) tarafından
Yavrum hadi babam yapmış bi hata koymuş anneme ne demeli kadının babamın varlığından haberi bile yok:) babam bi cahillik edip koydu diye annemin bana düşman olması
tarafından
Ikiside suçlu. Neyseki sahip çıkmışlar sana :D
0 oy
(18,865 puan) tarafından
Benim adımı radyo tiyatrosundan koymuşlar esas kızın ismi imiş erkek olsaydım da Murat olacakmış benim aileme göre gayet modern bir isim olmuş 
tarafından
Nedir isminiz
(11,678 puan) tarafından
Bende bekleyeyim şurda :)
(18,865 puan) tarafından
Neyi bekliyon kız yazmıştım ismimi nasılsa olmamış Oya ismim
0 oy
(12,840 puan) tarafından

Bende bir babaanne mağduruyum:dizzy: ismimi de hiç sevmiyorum 

(12,840 puan) tarafından
Ben hiç sevmiyorum adımı
tarafından
Modern isim değil. İdare eder kötü değil yani :)
(11,678 puan) tarafından
E yi atıp mine yapabilirsiniz  :)
tarafından
Keşke atabilse:D
(12,840 puan) tarafından
Atılmıyor valla ,:)
0 oy
(728 puan) tarafından
Bende ismimden memnun değilim.   

Ya bu arada geçen sene biri daha demişti ismimden memnun değilim diye nickini unuttum.
tarafından
İsminiz nedir ki
tarafından
İlk defa duydum valla
(728 puan) tarafından
Turkmenistan da yaşiyorum :)
0 oy
(728 puan) tarafından
Bi aralar yaprak nickli biri vardı hala var mı 
tarafından
Yaprak var evet
0 oy
(1,925 puan) tarafından
Babaannemin adı olduğu için sevemiyorum. Dusunulmemis ozenilmemis hissediyorum. Annem de eminin bu ismi taşıdığım için bana mesafeli oldu 
tarafından
Sevmiyorsa babaanneni olabilir
0 oy
(281 puan) tarafından
Benim Annemin cocugu olmuyormuş tam 3 yıl olmamış sonra bir kadına gitmişler kadin ota dua falan okumuş sonra bana hamile kalmış doğduğumda saralik için o kadına gitmiş babam annem sen adını koy demiş kadına kadında ismi Dilara olsun demiş 

Ve ben hiç sevmiyorum sevemiyorum adımı 
tarafından
Niye güzel ya modern bide
(281 puan) tarafından
Ay bana hiç modern gelmiyor valla
Eşim bile kolay kolay ismimi almaz ağır bir isim gibi geliyor bana
tarafından
Fazla bilinen ve koyulan isim değil bence güzel
0 oy
(768 puan) tarafından
Benim ismimi halam koymuş ozmn bekar aynı evde yaşıyormuşuz arayıp kız olduğumu öğrenince adı kader olsun yoksa ölsün getirmeyin demiş annem başka isim istiyomuş ama halamın dediğini yapmışlar nedense hiçte sevmem ben hamileyken banada karıymaya kalkmıştı oğlan olursa kocasının adını koycakmışım ömer direk dedim eşimle ben karar veririz kimseye kalmamış benim adımı sen koymuşsun anneme sordunmu kendi çocuklarının adını koyarkenki ben sana sorayım dedim bişey diyemedi herkese yetişcek  çenesi illa 
tarafından
Kaderler kadersiz oluyo derler . Bnmde tercih etmediğim isim
(768 puan) tarafından
Yok şükür hayatım iyi  ama ismi sevmediğim halam koymasa severdim
tarafından
Hep halalar koyuyo haaa
tarafından
Kız dgeistir gitsin o zaman en azından başvuru yap dene sonrada yeni kimliginle güzelce bir davet hazırla açıkla  isim öyle koyulmaz böyle değiştirilir diye :)
(768 puan) tarafından
Ahahaha mantıklı aslında yapılabilir ama alıştım 28 senedir de keşke evlenirken yapsaydım tüh
0 oy
(18,166 puan) tarafından

Allah'tan annen  baban kabul etmemiş :D

Benim ismimi annem tv de görmüş beğenip koymuş 

tarafından
Ne ki ismin
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Hahaha bir an acaba Şabaniye mi koydular dedim :))) Elif çok güzel bir isim bence. Hem söylenişi nahif, fısıltı gibi geliyor kulağa 
0 oy
(5,578 puan) tarafından
Ben doğduğumda dedem yalandan rüyamda gördüm adını hasret koyuyoduk demiş annemlerde rüya filan diyince tamam deyip koymuşlar sonradan dedem yalan söylediğini söylemiş.yesilcamin bir filminde Hasret adında güzel bir kız varmış onun adı diye söylemiş meğerse.yani bende bir dede magduruyum,nefret ediyorum ismimden.
tarafından
Olsun güzel isim en azından.  Babaanne mağduru degilmissin
0 oy
(705 puan) tarafından
Babam ismimi Meltem koymuştu ilk başta halam lakap olarak değiştirmiş değişik bişey demiş babamda herkes öyle söyler diye korkmuş Ayşegül olarak değiştirdi. Ama diğer halamın ismi Ayşe baba hep diyorum niye Ablanın ismini koydun diye oda diyor onunki Ayşe sen Ayşegül sün. 
tarafından
Meltem de güzelmiş
0 oy
(3,266 puan) tarafından
Benim ismimi bir rivayete göre bana isim ararken bana uzak Allaha yakın olasıca halam kuranda Yasin özellikle çokça Feiza geçer ya feiza olsun demiş. Babamda nüfusa gidip feizanur istemiş nüfus memuru iki sesli bir arada olmaz demiş ne alaka ise. Babamda Feyzanur olsun o zaman demiş. Önceleri bende sevmezdim adımı neden bilmiyorum ama yakın geçmişimde sevmeye başladım nadir isim olduğundan.
tarafından
Güzel isim .
tarafından
Feyzalar çok nahif ve güzel olurlar yani en azından benim tanıdıklarım hep öyle ya :)
(3,266 puan) tarafından
Yok bacım naiflik bana uğramamış kendimi seyit onbaşı gibi hissediyorum. Keşke biraz olsaydı...
tarafından
Hahaha :D
(172 puan) tarafından
:⁠-⁠D nüfus memuruna bol bol dua etmelisin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 457 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Emineninanesii (5,198 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 383 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 550 göst.
30 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,587 soru

12,421,943 cevap

45,271 kullanıcı

Kategoriler

...