+1 oy
1,675 göst.
Aile kategorisinde (6,086 puan) tarafından
Ben Şaban ayında doğmuşum, halam bekarmış dedemler babamlar aynı evde yasıyorlarmış eskiden.  Halam bu bebek Şaban ayında dogdu adını Sabaniye koyalım demiş  . Annemler kabul etmemiş. Neyse ki sabaniye koymamışlar Elif koymuşlar:D

59 Cevaplar

+2 oy
(6,305 puan) tarafından

Benimde 3 halam var üçünün toplam 7 tane kızı var ben olunca annemizin adı olsun demişler 

Annemde annenizi çok seviyordunuz kendi kızlarınızın ismini koysaydınız demiş ve ilknur koymuş ismimi 

İlk nurum demiş 

Zaten evin ilk çocuğu ve tek kızım 

Bu arada babaannemin ismi sediye:getlost:

(6,086 puan) tarafından
İyi demiş annen . :D
tarafından
Geline boykot uygulamislarda gelin yememiş Allah'tan ☺
-Reklam-
+1 oy
(11,102 puan) tarafından
bir arkadaşım komple değiştirdi adını üniversiteye gidince, adı Ökkeşti. diğeri de ilkokuldan arkadaşım babaannesinin adıydı yanına başka bir isim eklemişti 
(6,086 puan) tarafından
Ökkeş erkek ismi yaaa . :D tövbe yarabbim
(11,102 puan) tarafından
erkek bir arkadaşım zaten:) yani erkekler de memnun olmuyor isminden :)
(6,086 puan) tarafından
Çok itici bir isim zaten Ökkeş iyiki değiştirmiş
(11,102 puan) tarafından
maraşlılarda o kadar yaygın ki ökkeş adında biri vardı unuttun, türbesi mi ne var, onlar için çok mühim ondan koyuyorlar
(6,086 puan) tarafından
Olabilir eski isim zaten.
+1 oy
(773 puan) tarafından
Ben ismimden memnunum ama babaannem hiç memnün değildi :D anneannem annemler çok küçükken ölmüş bi gün babaannemin rüyasına girmiş git çocukların üstünü ört kızım hamile üşümesin kapıları kapalı ben giremedim demiş babaannem kalkıp bi bakıyor cidden üstleri açık dudağı falan uçuklamış şoka girmiş anneme sen hamilesin kızın olcak anan adına dolaşıyo istemiyom ismimi falan koymayın demiş :D adım elif yerine gülseven  oldu kadın en son ben 7 yaşındayken benim adım mı kondu ananın adını koydun diye söyleniyordu o söylendikçe adımı daha çok sevdim :)) 
(6,086 puan) tarafından
Değişik isimmis
(773 puan) tarafından
Anneannem gül bahçesinde doğmuş ondan öyle koymuşlar adını :)
(6,086 puan) tarafından
Hayırlı kadınmış demekki :)))
+1 oy
(1,462 puan) tarafından
İsmimi çok seviyorum bana isim bulamamışlar ben doğmuşum halen isim bulamamislar sonra babaannem dışarı çıkıp beklemiş 3 hafız gelmiş 3 hafıza isim sormuş sonra gidip bi tanesini seçmiş ilki fatma 2.ayse diğeri feyza babaannemde demiş ismi gibi güzel senin gibi hafız nur yüzlü olur demiş ve koymuşlar feyzayi hafızlık yapmaya çalıştım.cabaladim ama olmadı nasip değilmiş ezberim kuvvetli değildi sadece cüz hafıziyim onları bile unuttum tekrar etmem gerekiyor hafızlık hariç o kız gibi biri oldum resmen babaannem.hep diyo insan bu kadar mı benzer diye ismimi çokta seviyorum her yerde yok :)
(6,086 puan) tarafından
Güzel isim
(3,228 puan) tarafından
Bizim köyde var bı tane tanıdık kız :)
(1,462 puan) tarafından
Ahahah tek tük var :)
+1 oy
(1,683 puan) tarafından

Bende yazinin sonuna gelene kadar sartellerimin atmasina az kalmisdi 

Elif oldugunu gorunce krize girdim :D

(1,683 puan) tarafından
Ama maalesef benim ismimi babannemin eltisi koymus oda olay soyle olmush. Ben buyuk babami gormedim. Guya dediki buyuk babasi bu ismi istemis o yuzden bu ismi koydular. (Ismimi yazmak istemiyorum). Anlamida ongoren falci:((
 Buyuk babam ismimin boyle olmasini isteseydi bundan babanneme neden bahs etmediji, cirkin cadaloz bu bahaneyle kendi isteidyi ismi verdiler bana
(6,086 puan) tarafından
Tüh üzüldüm
(50,783 puan) tarafından
adin ne kiz ozelden yazsana helenus yaziyo netten baktim☺️
(1,683 puan) tarafından
Helenus degil canim tamam yazarim ozelden
+1 oy
tarafından
Ya ben değil de kızım erken doğduğu için isim düşünmemiştik 20 gün isimsiz kaldı katının yok karımın adını koysun demiş en son kayın babam ananmin ismi Naile olsun demiş az kalsın kızım Naile oluyordu yaa kendisinin bir kızı var koymamış kalkmış benim kzima koyacak
(698 puan) tarafından
İyi ki olmamış sinirden ben bile uyuyamazdim bugün
+1 oy
(50,783 puan) tarafından
kıl payi yirtmissin ☺️
(6,086 puan) tarafından
Aynen: D
(50,783 puan) tarafından
bende bir ay isimsiz kalmisim o zaman bebekler dogunca cinsiyet belli oluyormus. abim doğmuş ismi hazır babamin dedesinin ismi. ben doğmuşum babam demis hem abisine uygun olsun Kuran'da gecsin anlami guzel olsun diye. annemle halam ne isimler bulmuslar o zaman gamze Kübra lar meshur hic birini beğenmemiş. büyük halam yurt dışında titizdir ailede herkes cekinir ondan. hergun arayip soruyormus adini ne koydunuz adı yok ee nasil seviyorsunuz pist sist kiz ortaya iste konusup. sonra yine telefonda sormus babam zeliha koycam babannemin adini demis. halamda cikismis ölülerin adını doldurma diye. birgün babam isten geliyo kimligi veriyor ikbal kimse begenmemis ☺️ ben seviyorum adimi zorlugunu cok yaşadım anlamiyorlardi ama güzel
(6,086 puan) tarafından
Değişik isim ikbal . Herkeste olan isim değil ama zelihadan güzel:D
(50,783 puan) tarafından
☺️☺️ bende oyle düşünüyorum
0 oy
tarafından
Ben kendi adımı sırf babannemin adı verildiği için nefret ediyorum babamın üzülmeyeceğini bilsem şuan gider değiştiririm. 

Benzer bir durum da kızım doğduğunda yaşandı kızım cuma günü doğdu diye o sevmediğim babaannem tutturdu adı cuma olsun. Hayır yani o ne oluyorsa ben eşimden başka kimseye fikir hakkı vermemişim kmlerce uzaktan karışmaya çalışıyor ayrıca kız çocuğuna cuma adı mi verilir ya bu kadar dengesiz kadın işte 
(6,086 puan) tarafından
Bnm oglanda cuma doğdu öyle muhabbet geçti ama başka isim koyduk
tarafından
Kız harbiden kıza da cuma verilir mi ne enteresan
(3,308 puan) tarafından
Benim kayınbabamın adı cuma illa koyalım diye alttan alttan işlediler yok dedim oğlumda cuma günü doğdu tüm işaret cumayı gösterirken biz başka isim dedik:D
(494 puan) tarafından
Ay canım cok güldüm ya kız cocuguna cuma ismi verilirmi bu insanlar ne kadar dengesiz ya
tarafından
Valla o kadar çok saçmalıklarına şahidim ki bu aslında hiçbir şey
0 oy
(16,611 puan) tarafından
Umarım halalıktan reddetmişsindir.
(6,086 puan) tarafından
Samimi değiliz annem sevmez halalarimi genelde :D
(16,611 puan) tarafından
Annenin onu dinlememesine sevindim halan mümkünse kimseye fikir vermesin :)
(6,086 puan) tarafından
Çocukmuş birazda dindar sülale. Adıyla geldi gibisinden  :D
0 oy
tarafından

Benim adım da Gözde :Dben memun

(6,086 puan) tarafından
Güzel idare eder :D
0 oy
(647 puan) tarafından
Ay insanların üzerine vazife olmayan işlerde bu kadar hevesli olmasından nefret ediyorum ya. Doğuran ana ne der demeden saçma sapan fikirler sunanlara sinir oluyorum. Benim iki adım var. Birisi babannemin adı ve gayet kötü bir isim. Sadece resmi yerlerde geçiyor, babamın kusmeyecegini bilsem sildiririm
(6,086 puan) tarafından
Bu kaçıncı babaanne vakası:D
(647 puan) tarafından
Bizde kadının talebi yok. Babam inat etmiş koymuş
(6,086 puan) tarafından
Kötü bisi bence . Ortak koyulmali
0 oy
(356 puan) tarafından
Benimkini de babam koymuş o zamanlar Sevtap parman çok ünlüymüş babamda ona hayranmış onun adını koymuş anam da sağolsun kıskançlıktan bi hafta emzirmemiş beni aşığının adını koydu ölsün diye 37 yaşındayım hadi 7 yılını hatırlamıyorum diyelim 30 senedir ne bi kızım deyip sarıldığını bilirim nede önüme bi sofra koyduğunu Allah ananemden bin kere razı olsun nurlar içinde yatsın bakmış öleceğim almış götürmüş keçi sütüyle beslemiş büyütmüş beni ne zaman ki elim ekmek tuttu o zaman getirdi beni eve sonuç şuan anneme ben bakıyorum :) ama ismimi seviyorum 
(6,086 puan) tarafından
Babanın suçu.  Tabi annende evladını nasıl bırakır.
(356 puan) tarafından
Yavrum hadi babam yapmış bi hata koymuş anneme ne demeli kadının babamın varlığından haberi bile yok:) babam bi cahillik edip koydu diye annemin bana düşman olması
(6,086 puan) tarafından
Ikiside suçlu. Neyseki sahip çıkmışlar sana :D
0 oy
(16,611 puan) tarafından
Benim adımı radyo tiyatrosundan koymuşlar esas kızın ismi imiş erkek olsaydım da Murat olacakmış benim aileme göre gayet modern bir isim olmuş 
(6,086 puan) tarafından
Nedir isminiz
(11,095 puan) tarafından
Bende bekleyeyim şurda :)
(16,611 puan) tarafından
Neyi bekliyon kız yazmıştım ismimi nasılsa olmamış Oya ismim
0 oy
(12,689 puan) tarafından

Bende bir babaanne mağduruyum:dizzy: ismimi de hiç sevmiyorum 

(12,689 puan) tarafından
Ben hiç sevmiyorum adımı
(6,086 puan) tarafından
Modern isim değil. İdare eder kötü değil yani :)
(11,095 puan) tarafından
E yi atıp mine yapabilirsiniz  :)
(6,086 puan) tarafından
Keşke atabilse:D
(12,689 puan) tarafından
Atılmıyor valla ,:)
0 oy
(494 puan) tarafından
Bende ismimden memnun değilim.   

Ya bu arada geçen sene biri daha demişti ismimden memnun değilim diye nickini unuttum.
(6,086 puan) tarafından
İsminiz nedir ki
(6,086 puan) tarafından
İlk defa duydum valla
(494 puan) tarafından
Turkmenistan da yaşiyorum :)
0 oy
(494 puan) tarafından
Bi aralar yaprak nickli biri vardı hala var mı 
tarafından
Yaprak var evet
0 oy
(1,317 puan) tarafından
Babaannemin adı olduğu için sevemiyorum. Dusunulmemis ozenilmemis hissediyorum. Annem de eminin bu ismi taşıdığım için bana mesafeli oldu 
(6,086 puan) tarafından
Sevmiyorsa babaanneni olabilir
0 oy
(281 puan) tarafından
Benim Annemin cocugu olmuyormuş tam 3 yıl olmamış sonra bir kadına gitmişler kadin ota dua falan okumuş sonra bana hamile kalmış doğduğumda saralik için o kadına gitmiş babam annem sen adını koy demiş kadına kadında ismi Dilara olsun demiş 

Ve ben hiç sevmiyorum sevemiyorum adımı 
(6,086 puan) tarafından
Niye güzel ya modern bide
(281 puan) tarafından
Ay bana hiç modern gelmiyor valla
Eşim bile kolay kolay ismimi almaz ağır bir isim gibi geliyor bana
(6,086 puan) tarafından
Fazla bilinen ve koyulan isim değil bence güzel
0 oy
(699 puan) tarafından
Benim ismimi halam koymuş ozmn bekar aynı evde yaşıyormuşuz arayıp kız olduğumu öğrenince adı kader olsun yoksa ölsün getirmeyin demiş annem başka isim istiyomuş ama halamın dediğini yapmışlar nedense hiçte sevmem ben hamileyken banada karıymaya kalkmıştı oğlan olursa kocasının adını koycakmışım ömer direk dedim eşimle ben karar veririz kimseye kalmamış benim adımı sen koymuşsun anneme sordunmu kendi çocuklarının adını koyarkenki ben sana sorayım dedim bişey diyemedi herkese yetişcek  çenesi illa 
(6,086 puan) tarafından
Kaderler kadersiz oluyo derler . Bnmde tercih etmediğim isim
(699 puan) tarafından
Yok şükür hayatım iyi  ama ismi sevmediğim halam koymasa severdim
(6,086 puan) tarafından
Hep halalar koyuyo haaa
tarafından
Kız dgeistir gitsin o zaman en azından başvuru yap dene sonrada yeni kimliginle güzelce bir davet hazırla açıkla  isim öyle koyulmaz böyle değiştirilir diye :)
(699 puan) tarafından
Ahahaha mantıklı aslında yapılabilir ama alıştım 28 senedir de keşke evlenirken yapsaydım tüh
0 oy
(16,837 puan) tarafından

Allah'tan annen  baban kabul etmemiş :D

Benim ismimi annem tv de görmüş beğenip koymuş 

(6,086 puan) tarafından
Ne ki ismin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 442 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Emineninanesii (4,611 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 333 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 538 göst.
30 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,976 soru

12,101,994 cevap

36,418 kullanıcı

...