+1 oy
2,092 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Ben Şaban ayında doğmuşum, halam bekarmış dedemler babamlar aynı evde yasıyorlarmış eskiden.  Halam bu bebek Şaban ayında dogdu adını Sabaniye koyalım demiş  . Annemler kabul etmemiş. Neyse ki sabaniye koymamışlar Elif koymuşlar:D

58 Cevaplar

0 oy
(2,085 puan) tarafından
Benim adımı da annem hamileyken rüyasında görmüş takvim yaprağında sevval ayını görmüş acaba bu isim olarak koyulur mu demiş uyanınca da hocasına sormuş öyle adim şevval olmuş 14 15 yaşına kadar hiç sevmedim ama sonra aman bana ne ben kendime şevval diye seslenmiyorum sonuçta kim sesleniyorsa onun problemi dedim :) seviyorum adımı. 

Eşimin amcasının bir kızı olmuş adı mukaddesmis kız 4 5 yaşındayken tırnaklarının hepsinde şeytan tırnağı çıkmış dökülmüş tırnakları sonra artık ne oldu tam bilmiyorum hastalanmış falan hastanede yatmış sonra vefat etmiş 3. Çocuğu yine kız olunca onun adini da dedeleri mukaddes koymuş kız adını hiç sevmiyor narkolepsi hastasi bence o isim bana ağır geliyor diyor
tarafından
Bnce ağır gelmez yaa .
-Reklam-
0 oy
tarafından
İsmim Sümeyye , anlamını çok seviyorum ve ismimi de çok seviyorum ❤️ ilk şehit edilen müslüman kadının ismiymiş, Allah bizlerede nasip etsin inşallah ❤️
0 oy
(1,034 puan) tarafından
Ben ismimden memnunum ama babaannem hiç memnün değildi :D anneannem annemler çok küçükken ölmüş bi gün babaannemin rüyasına girmiş git çocukların üstünü ört kızım hamile üşümesin kapıları kapalı ben giremedim demiş babaannem kalkıp bi bakıyor cidden üstleri açık dudağı falan uçuklamış şoka girmiş anneme sen hamilesin kızın olcak anan adına dolaşıyo istemiyom ismimi falan koymayın demiş :D adım elif yerine gülseven  oldu kadın en son ben 7 yaşındayken benim adım mı kondu ananın adını koydun diye söyleniyordu o söylendikçe adımı daha çok sevdim :)) 
tarafından
Değişik isimmis
(1,034 puan) tarafından
Anneannem gül bahçesinde doğmuş ondan öyle koymuşlar adını :)
tarafından
Hayırlı kadınmış demekki :)))
0 oy
(2,641 puan) tarafından
İsmimi çok seviyorum bana isim bulamamışlar ben doğmuşum halen isim bulamamislar sonra babaannem dışarı çıkıp beklemiş 3 hafız gelmiş 3 hafıza isim sormuş sonra gidip bi tanesini seçmiş ilki fatma 2.ayse diğeri feyza babaannemde demiş ismi gibi güzel senin gibi hafız nur yüzlü olur demiş ve koymuşlar feyzayi hafızlık yapmaya çalıştım.cabaladim ama olmadı nasip değilmiş ezberim kuvvetli değildi sadece cüz hafıziyim onları bile unuttum tekrar etmem gerekiyor hafızlık hariç o kız gibi biri oldum resmen babaannem.hep diyo insan bu kadar mı benzer diye ismimi çokta seviyorum her yerde yok :)
tarafından
Güzel isim
(4,475 puan) tarafından
Bizim köyde var bı tane tanıdık kız :)
(2,641 puan) tarafından
Ahahah tek tük var :)
0 oy
(1,714 puan) tarafından

Bende yazinin sonuna gelene kadar sartellerimin atmasina az kalmisdi 

Elif oldugunu gorunce krize girdim :D

(1,714 puan) tarafından
Ama maalesef benim ismimi babannemin eltisi koymus oda olay soyle olmush. Ben buyuk babami gormedim. Guya dediki buyuk babasi bu ismi istemis o yuzden bu ismi koydular. (Ismimi yazmak istemiyorum). Anlamida ongoren falci:((
 Buyuk babam ismimin boyle olmasini isteseydi bundan babanneme neden bahs etmediji, cirkin cadaloz bu bahaneyle kendi isteidyi ismi verdiler bana
tarafından
Tüh üzüldüm
(52,341 puan) tarafından
adin ne kiz ozelden yazsana helenus yaziyo netten baktim☺️
(1,714 puan) tarafından
Helenus degil canim tamam yazarim ozelden
0 oy
(780 puan) tarafından
Beeenn ismimi dayım koymuş 1 hafta uğraşmış hatta bu ismi bulmak için :/ lisede matematik dersine girdik hocayla taniscaz yeni geldi sıra bna geldi ismin aydan dedim bende uzaydan dedi herkes gülmüştü çok bozulmustum nasıl etkilendiysen şuan bile ismimi birine söylerken aynı şeyi söyleyecek diye çekinerek söylüyorum:(
tarafından
Dayın ne karışıyormus yaa .
(780 puan) tarafından
Gerçekten herkes haddi olmayan şeylere karismakta birebir
tarafından
Annenin hakkı isim koymak
(780 puan) tarafından
Anneme hiç o hakkı veren olmamış maalesef 3 kızı var birini amcam birini babam birini dayım koymuş
tarafından
Sağlık olsun.  Eskiden öyleydi gercekten
(698 puan) tarafından
Ama ismin çok güzel
(780 puan) tarafından
Bende yukarda anlattığım olaydan sonra hiç isinamadim ismime maalesef:/
0 oy
(1,878 puan) tarafından
Benim ismim eylul annem eylul koymuş.  

Ben doğduğumda 8 yaşına kadar babaannem dedem annemle yaşamışım babam şehir disinda çalışıyor o arada . 

İlkokul zamanına kadar kimliğim çıkmamış benim.  Dedem bu kız okula başlayacak kimliği yok diye 7 yaşında kimliğimi çıkarmış.  Zaten eylul ismini de söylemekte zorluk çektiği için Hatice yazdırmış adımı.  Annem kiyametleri koparmış ama geçmiş olsun iş işten geçmiş.  30 yaşındayım herkes eylul der ama kimlikte adım hala Hatice:)
(1,306 puan) tarafından
Ayy kalp krizi sebebi yaaaa bir de kaynanasınin adı annenize çok üzüldüm yaa keşke mahkemeye verseydi dedenizi:((
(1,878 puan) tarafından
30 yıl önce kim uğraşacak mahkeme ile köy yerinde canım olan olmuş artık. :)
(1,306 puan) tarafından
Şimdi versin:)))))
(1,878 puan) tarafından
Öleli 14 sene oldu dedem çokta severdim . Babamı ben vericem mahkemeye ama uğraşmak istemiyorum o zamanlar sahip çıksaydı böyle olmazdı tabi . Adam bir çalışmaya gidiyordu İstanbula 1 senenin sonunda geliyordu . Baya babasız büyüdüm ben :)
(1,306 puan) tarafından
Dedenizin mekanı cennet olsun dilerim. babanız için de üzgünüm her şey keşke çok daha başka olaymış
0 oy
(2,862 puan) tarafından
Bnm ismimi amcam koymuş 15 gün isimsiz kalmışım

Bu bebeğimde 2. Bebeğimde eşimin dedesi Meryem veya Elanur  koyun dedi...ben Zeynep mihra koydum 
tarafından
Güzel isim
(1,306 puan) tarafından
İyi ki Meryem olmamış hiç beğenmem ela tek güzel ama dede istediği için olmamasına çok sevindim sonuçta sizin çocuğunuz:)
(2,862 puan) tarafından
Yani eşime bile izin vermedim
0 oy
(964 puan) tarafından

Ben ismimden hiç memnun değildim eskiden ama son 2 senedir cok seviyorum iyiki adım Ruveyda :)

tarafından
Güzel ve degisik
(698 puan) tarafından
Adımın rüveyda olmasını çok isterdim bayılıyorum bu isme
(964 puan) tarafından
Teşekkür ederim ☺️ Bende artık bayılıyorum ismime
0 oy
(698 puan) tarafından

Annem hamileyken halam laf atmış anneme sibelcan mı koyacaksın diye annemde yok ananın adını koyucam demiş benim başımı yakmışlar :D babannem hiç istememiş ben yetim öksüz kaldım kaderimiz benzer diye hep korkuyormuş çok şükür benzemedi ama isterdim yani annemle babamın beğendiği bi isim olsun

tarafından
Ee ne ki adın:D
(698 puan) tarafından
Fahriye :))
0 oy
(3,769 puan) tarafından

Ya benim ikizimin ismi peygamber efendimizin adı diye beni de babaannem demiş bu da kızının adı olsun hahaha. Şükür ismim hayırlı ama eski. Ben de oğluma kendi babamın ismini ve modern bir isim koydum yanına. İleride kesmez beni inşallah:D anne amerikan vatandasligim var ama bu isim ne alaka diye

tarafından
Bisi olmaz bence: D
0 oy
tarafından
Ben 1 ay isimsiz durmusum babaannem kaynanasının ismini koymak istemiş bana fındık pöhh dedem koydurmamış yeni moda isimlere bakın o isimler eskidendi demiş babamda kaynanamın adını koyacam demiş ve koymuş anneannemin adı annem bana 1 aylık hamileyken ölmüş ben hiç görmedim 
tarafından
Allah rahmet eylesin
tarafından
Amin inşallah
0 oy
(1,100 puan) tarafından
Bi hikayesi yok ismimin halamın eşi bu isim kuranda geçiyor koyalım mı demiş annem de begenmiş kabul etmiş ama nufus sanırım yanlış yazmış Sümeyya idi kimlikte annem bana hep Sümeyya der hala ama seneler önce ortaokuldayken dalga geçerlerdi Sümeyya bakkalda diye liseye geçtim eve geldim bi gün anne ben ismimi sevmiyorum dedim babam ertesi gün dava açmış 6 Ay sonra Sümeyye oldu adım ama şimdi olsa değişmezdim
tarafından
Olsun duzeltildigi iyi olmus
(1,306 puan) tarafından
Başka bir isim olsaydı keşke Sümeyye kötü diye değilde değiştirmişler hani
0 oy
(3,887 puan) tarafından
Bana da isim bulamamışlar o gün ki takvimde seher yazıyormuş vee seher olmuş. Hiç sevmem
tarafından
Güzel isim yaa . Babaanne isminden güzel: D
0 oy
(2,890 puan) tarafından
Ne yazık ki değilim, babannemi seviyorum ama onun ismini koymasalar mutlu olurdum. İkinci adım Nur ve kısa olduğu için tek kullanıma ne yazık ki uygun olmuyor. Kızımın kaderide böyle ama ona ikinci isim olarak tek kullanabileceği bir isim koydum sırf bu yüzden
tarafından
Dünyanın sonu değil neticede. :)))
(2,890 puan) tarafından
Valla bana kalsa kızımım ismi için dava bile açarım o derece kaynanamdan nefret ediyorum
tarafından
Keşke karismasalar
(2,890 puan) tarafından
Ahhh ahhh keşke
0 oy
(2,946 puan) tarafından

Hahajahah cuma günü doğsan adın cuma mi olacaktı acaba:D çevredemizde var bayramda doğan kadının adı Bayram şuan 

tarafından
Erkek ismi onlar :D oglum cuma doğdu azdaha cuma koydurcaklardi. Ama koymadim
(2,946 puan) tarafından
İyi yapmışsın canım.  Bı tanıdık daha var ismini durdu koymuşlar, kendisi büyüyünce emine diyin diye diretmis, durdu diyenede bakmıyor.
tarafından
Ama cahillik yaa. Durdu nedir :D
0 oy
(1,306 puan) tarafından

Halanin keşke ismini Şabaniye koyma ihtimaliniz olsa 

Herşeye karışan tıp belli ki karişaniye de olur ahahahahah:))) ayrıca eski postmus neyse:)))

tarafından
Hahaha
0 oy
(52,341 puan) tarafından
kıl payi yirtmissin ☺️
tarafından
Aynen: D
(52,341 puan) tarafından
bende bir ay isimsiz kalmisim o zaman bebekler dogunca cinsiyet belli oluyormus. abim doğmuş ismi hazır babamin dedesinin ismi. ben doğmuşum babam demis hem abisine uygun olsun Kuran'da gecsin anlami guzel olsun diye. annemle halam ne isimler bulmuslar o zaman gamze Kübra lar meshur hic birini beğenmemiş. büyük halam yurt dışında titizdir ailede herkes cekinir ondan. hergun arayip soruyormus adini ne koydunuz adı yok ee nasil seviyorsunuz pist sist kiz ortaya iste konusup. sonra yine telefonda sormus babam zeliha koycam babannemin adini demis. halamda cikismis ölülerin adını doldurma diye. birgün babam isten geliyo kimligi veriyor ikbal kimse begenmemis ☺️ ben seviyorum adimi zorlugunu cok yaşadım anlamiyorlardi ama güzel
tarafından
Değişik isim ikbal . Herkeste olan isim değil ama zelihadan güzel:D
(52,341 puan) tarafından
☺️☺️ bende oyle düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 462 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Emineninanesii (5,292 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 390 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 552 göst.
30 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,919 soru

12,458,794 cevap

46,598 kullanıcı

Kategoriler

...