0 oy
1,104 göst.
Diğer kategorisinde (36 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
28 gündeyim Eşim birlikte olmak istiyor. Ben kırkım cıkmadsn olmazz diyorum  anlamıyor ya  . günah diyorum. Kızdım ona. Ne yapmalıyım. Yanıma gelsin bile istemiyorum.  Normalde ıstemıyom

21 Cevaplar

+7 oy
(666 puan) tarafından
40 gün bekleyebileceğin en fazla gündür. 40 gün boyunca hiç bişey yaşamamak zorundasın diye bi kaide yok. Hani kanaman 15. Günde bittiyse ibadetine 15. Günde başlaman gerekir. 30da bittiyse 30da. 40 gün geçtiyse ve hala kanama devam ediyosa o artık özür sayılır ve ibaretlerinden mesulsundür. Namazdan da sorumlu tutulursun, eşine olan sorumluluklarından da. Önemli olan kanama durumunun bitmiş olmasıdır esasen, 40 günün dolmuş olması değil bilgin olsun
(36 puan) tarafından
Kanama iki haftadır bitti cnm
(666 puan) tarafından
Kanaman bittiyse eşinin de senin de bunu istemek hakkındır ve namazlarına devam etmek zorundasındır. 40 günü beklemene gerek yok, herkesin iyileşme süreci farklıdır. Korkuyosan uzatmamasını isteyebilirsin eşinden, hani kısa sürede bitirmesini. Ama seninle olmak istemesi kötü değil, aksine iyi bişey. Burası doğumdan sonra eşinin kendisinden uzkalaştığından aylardır elini sürmediğinsen yakınan kadınlarla dolu haberin olsun
(36 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm. Anladim cnm benm.... Bizde o sorun yok.
(666 puan) tarafından
Baktığın zaman hani nefsi kötü bişeymiş gibi görünüyor olabilir, ama eşlerin birbirlerine helal yoldan yaklaşması da ibadettir, sevap kaynağıdır. İlişki sırasında canın yanıyo mu ona bak bi de, yanarsa bunu eşinle konuş hemen, anlayış göstermek zorunda. Meselenin dini boyutunda uzka durmanı gerektiren bi durum yok, sağlık boyutunu da denemeden öğrenemezsin. Hayırlı geceleriniz olsun
(354 puan) tarafından
Sema hanım bnm lohusayken kanamam bı hafta sürdü ne yani kanamam bitti diye ilişki mi olur bilmiyorsanız insanlara yanlış yol göstermeyin kaynaginizi gosterin ilk defa sizden duyuyorum
(2,211 puan) tarafından
Sedef hanım, sema hanım haklı. Dini olarak kan kesildikten sonra kişi temizdir. Siz 1 haftada kesildiyseniz o zaman ondan sonraki günler temiz sayılırsınız. En azı için mühlet yoktur ama en fazla 40 gündür. Sonrası özre girer.
Kaldı ki sema hanım sağlık boyutunu da ele almış zaten, kimi kadın 3 ayda toparlanamaz, kimi kadın 1 ayda eski haline gelir. Tabi ki
Bizatihi kendini tanıdığım için kendimden örnek vereceğim, ben kan kesildikten sonra dikiş meselesi hariç elhamdülillah hiçbir sorunla karşılaşmadım. Elhamdülillah o dikiş meselesi de anlattıkları gibi olmadı.
Afedersiniz Kimi ilkinden beter dedi, kimi batıyor dedi, kimi öncekinden geniş dedi. Bu da herkesin durumu farklı demektir. :)
Post sahibi hanımefendi eşiyle arasındaki dinamiği baz alarak hareket etmeli. İlişkinin henüz hem fiziksel hem zihinsel iyi olmayacağı kanaatine varıyorsa yapmamalı, tek taraflı tatminden öteye geçmez.
Ancak belli ki gebelikte de bir beraberlik olmamış anladığımız kadarıyla, eğer doktor müsaade etmediyse bir şey yok ancak insanın kendi müsaade etmemesi olayı değiştirir.
Risk yoksa aksine ilişkinin gebelik içim çok yararlı olduğunu pek çok doktordan duyarız. Post sahibi hanımefendi bunu da ele alarak duruma göre kendi karar verecek.
Ancak yine dediği gibi dini boyutunda 2 hafta önceden beri temiz. Çünkü rahim toparlanmasa da doğumdan arta kalan kanı boşaltmayı bitirmiş. Rahmin eski küçük haline gelmesi de 6 ayı ancak bulacak. :)
Ayrıca helal yolla birbirlerinin olmalarında ibadet sevabı vardır, bunda da haklı. Eğer istemezse de (afedersiniz bunu söylemek zorunda kaldım) eşine tatmin konusunda başka helal yollar daha var, yardımcı olabilir.
tarafından
sanırım burdakiler gibi dini konularda kafalarına göre hüküm verenler gibi zannettiler yazılan meseleyi.. kimse kafasına göre hüküm vermez. âlimler 40 günü esas almamışlardır. kanama bittiyse temiz hükmündesin. namaz da kılar, eşi ile ilişki de yaşayabilir. sağlığım için 40 gün bekleyeceğim derse yine kişiye kalmış bir şey. kafalarına göre hüküm veriyor dediğiniz insanlar okuyor, araştırıyor.
tarafından
ayrıca delili bulursam atacağım.
(515 puan) tarafından
Fiziksel ve duygusal olarak ideali 40 gün. Din de böyle söyler tıp da. Hazır değilseniz bedeni de duyguları da yormayın. Ben ilk 2.5 ay yani 75 gün hiç istemedim. Eşim de anlayış gösterdi, konusunu bile açmadı.
(1,097 puan) tarafından
Hüküm yalnızca Allah'ındır. Kadın hüküm vermiyor, hükmü bildiriyor. Söylediği doğru, ama dini olarak ele aldığı için bazılarınab  hoş gelmiyor. Kanaman bitti yapmak zorundasın demiyor ki. Kanaman bittiyse dini olarak günahın olmuyor ama sağlık açısından sen kendini bilirsin, ona göre değerlendir diyor  nesi mantıksız anlamadım.
(2,211 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hüküm farklıdır, ibraz (ortaya koyma, çıkarma, çıkarıp gösterme, uygulama) farklıdır arkadaşlar. Her hüküm ibraz gerektirmez ama her ibraz hüküm gerektirir. Nifas (lohusalık) hükmü de budur. Kişi için en azına bir mühlet yoktur ancak en fazlası 40 gündür.
İbraz kısmına gelirsek her kadının durumu farklıdır. Kendini 2 haftaya toparlayanı da var 6 ayda toparlayamayanı da. Biz de doğum yaptık, lohusalık geçirdik. Yani haliyle biliyoruz kimisi zor kimisi kolay oluyor. Kaldı ki sezaryen olup da cinsel birleşmesi sağlıklı olmayan pek çok kadın var. Bu da yine bize gösteriyor ki her kadının bünyesi farklıdır.
Doktorlar 40 güne kadar beklemenin daha sağlıklı olduğu görüşündeler, ben de bu görüşteyim. Kan bitmiş de olsa 40 günü veya en azından 1 ayı geçmesini beklemek daha sağlıklı. Burada hüküm birdir ama ibraz kişiye aittir.
İşim dolayısıyla bu gibi durumlarda dayak yiyen çok kadın gördüm, hatta haram ve günah olmasına rağmen hala daha kan gelirken birleşmek isteyen binlerce hödük var bu dünyada. Hanımefendinin eşi biraz olsun anlayış gösterse belki de kadın bu kadar harap etmeyecek kendini. O kadın hormonal bakımdan kanı kesilse bile hala daha lohusa. Sütü var. Haliyle önündeki 2 sene boyunca da bu hormonlarla devam edecek çünkü süt hormonu hala daha vücutta.
Burada şahsi bir konu olmadığı için belirtelim, Bazı kadınlar da var ki gebeliğin başından itibaren doktor değil kendi kararıyla cinsellikten uzaklaşıp erkeğe de haksızlık ediyor. Böyle insanlar da çok var. Kadınlar (istisnalar vardır) erkekler kadar şehvetine düşkün değiller ve bir çoğu bu işten kaçınmak için gebeliği ve lohusalığı kullanıyorlar. Bunları tamamen tecrübe ettiğim için söylüyorum. Yılda 300 tane her yaştan farklı insan tanıyorum ve hüküm sordukları için haliyle hikayelerini de dinliyorum. Çoklar.
Cinselliği erkeğin hareketlerinin sığlığı sebebiyle sadece erkeğin tatmini olarak kendinin de bir görevi olarak gören pek çok kadın var. Kocasının ince düşündüğü ve kadının cinsel tatmin hakkını elinden almadığı vakalar diğerlerinden daha az.
O sebeple post sahibi hanımefendi ilişki dinamiğini ancak kendisi bilebileceği için bizim ona sadece hüküm nedir onu açıklamamız kafi. Günah değil yani.
Ancak şöyle bir mesele olur, doktor kontrolünde lohusalık bitse bile doktor ilişkiye izin vermez o zaman sağlık din için en öncelik olduğundan dinde de izin verilmez. Benim doktorum kontrolde açıkça izin vermişti, o sebeple ben kendi adıma konuşuyorum bir sıkıntı yaşamadık.
Lohusalık psikolojisinde kadın artık doğum sebebiyle anneliği tattığı için östrojen seviyesinde alçalma olur. Bu da içgüdüsel dişiliği anneliğe çevirir, libido düşer. Psikolojik açıdan hazır hissetmeyebilir, korkabilir, gebelikteki kilolar çatlaklar sebebiyle özgüveninde hasar olabilir. Burada iş eşine düşüyor.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, bazen bunlar gibi bazı vakalarda ilişkiyi hemen öneriyorlar çünkü kadını kendisini sevmesi konusunda kilo/çatlak sorununu takan düşünceleri yenip cesaretlendiriyor. Bu gözler bunu da gördü.
(1,097 puan) tarafından
Allah razı olsun Alaska, hem ilmi yönden hem de dini yönden güzel açıkladınız.
(2,211 puan) tarafından
Cümlemizden. Allah sizden de razı olsun
(234 puan) tarafından
ay su yazdiklarinizi okurken catladim resmen siz bu din kisvesi adi  altinda riza konusunu yok sayiyorsunuz hadi onu geciyorum ama bilim denen bisey var ve 40 gun enfeksiyona acik der dr muayene eder bakar sorun yok cinsel iliski serbest der suan ki rahim durumu sadece kanamayla bilinir mi akil var mantik var ya  bu bir kime sorarsan sor dini acidan gunah der bu iki yani hepiniz din insani olmussunuz kocan istiyorsa sevis de sevis aman ya 10 gun bekleyiversin kac ay beklemiz ölür mü ya kadin su an hazir degilim korkuyorum istemiyorum diyor yani RIZASI DA YOK sirf dini acidan uygun diye boyle biseye kendini zorlayabilir mi siz kendinizi ne saniyorsunuz valla benim kocam boyle bisey diyecek 9 ay bekledim biktim yeter meter beynini akitirim o kadar siz de insanlari din adi altinda yanlis yonlendirmeyin kendiniz ne yapiyorsaniz yapin ugrasin durun sonra
(1,097 puan) tarafından
Sen belli ki yazılanları okumamışsın. Sağlığını önemsemesi gerektiğini herkes vurguluyor zaten. Doktora danışması gerektiğini söylüyoruz zaten. Ayrıca dindar olmanın nesi kötü? Herkesin her hassasiyetini gözetiyorsunuz da dindar insanların dini hassasiyetlerini neden gözmetiyorsunuz?
(234 puan) tarafından
bunu nerden cikardin soyler misin dini hassasiyetinizden banane istediginiz yapin ama sirf din kocanla birlikte olmani emrediyor derseniz orasi tabiki de baska kadin istemiyor istese zaten buraya kadar gelip sormaz hemen olaylari baska yerlere cekme
(2,211 puan) tarafından
Senykll hanım acaba nerede öyle söylediğimi söyler misiniz? Zorladığım yer neresi? Nerede rızan yoksa bile yapmak zorundasın demişim?
Neden bu şekilde konuşuyorsunuz? Demediğim hatta ima etmediğim şeyi etmişim gibi lanse etmeyin, yazıyı doğru düzgün okumadınız mı? İsterseniz 1 milyon kişiye sorun yine de doğru değişmez, lohusalık bittikten sonra herhangi bir sağlık sorunu yoksa birleşme günah değildir.
Sağlık önce gelir, bunu inkar ettiğim yeri söyler misiniz? Madem böyle şeyler yazmışım, kanıtlayın. Yazı orada duruyor.i

Doğru bilinen bir yanlışı düzelttik, hükmü biz değil müctehidler veriyor. Yani dini, Allahın kanunlarını sizden bizden daha iyi bilen Sahabe-i Kiram efendilerimiz. İbraz da kişiye aittir. Zorla kimse kimseyi kimsenin yatağına sokamaz, bunu yaptığımı iddia etmeniz bile safi saçmalık. Buyurun yazı orada, hangi kısmında zorla girmelisin yatağına demişim?
(234 puan) tarafından
direkt sizi hedef alan  bisey dedigimi hatirlamiyorum sen neden bu kadar hiddetlendin
(234 puan) tarafından
hatta senin yazdiklarini ustun koru okudum ben sen en normal sekilde yazmissin zaten bi sakin ol
(2,211 puan) tarafından
Hiddetli değilim hanımefendi, şaşkınım. Din konusunu geçirince insan ister istemez üstüne alınıyor.
(234 puan) tarafından
sadece sen degil herkes dini acidan isterse uygunlugundan bahsetmis konuyu daha fazla uzatmicam
(2,211 puan) tarafından
İnsanlar yapıp yapmamasına karışmıyorlar, günah denmesine karışıyorlar. Çünkü günah değil. Sağlık açısından orası yaralanmış bir bölge olduğundan eğer doktoru izin vermezse o zaman günaha girer. Zira kişinin kendine bile isteye zarar vermesi günahtır.
(234 puan) tarafından
peki her acidan hazir hissetmedigi halde riza gostermedigi halde  sirf gunah degil kocasi istiyor diye sizin burda verdiginiz akilla  sevismesi caiz midir sayin hocam
(515 puan) tarafından
@senykll Ben de konuları bilimsel olarak ve sağlığa uygun şekilde değerlendirmekten yanayım ama hakkı da teslim edelim @Alaska hanım böyle bir beyanda bulunmadı. Aksine, kadının mentali ve bedeni hazır değilse kanama bitse bile birliktelik olmayabilir dedi. Sadece bir noktada şerh düştü, zıt psikoloji taktiği gibi doğumdan sonra düşen özgüveni toplamak için araya zaman girmeden hemen birlikte olmak da iyi gelebilir dedi. Bu da kişisine göre değişiyor zaten. Kimine gerçekten arayı soğutmamak da iyi gelebilir.
(234 puan) tarafından
ya ben alaskayi hedef alan ne soyledim allah icin ben tamamen genel yazdim en basta kendi hiddetlenip hemen yagdi gurledi benim ona bi lafim yok ki
(515 puan) tarafından
Velhasıl, tıbben ya da dinen, hepimiz kadından yanayız bacımlar :) Kimine 2 hafta yeter kimine ben gibi 75 gün :)) Hijyen olması (kanama bitmesi) ve kadının hazır olması belirler. Bu kadar. Üzmeyin birbirinizi <3
(2,211 puan) tarafından
İslamda 2 büyük ilim vardır. 1. Fıkıh, 2. Tıp. O sebeple doktorlar da hocadır, fıkıh alimleri de.
Kişi her açıdan hazır hissetmediği zaman dini açıdan da buna cevaz verilmez, zaten "Sağlık açısından orası yaralanmış bir bölge olduğundan eğer doktoru izin vermezse o zaman günaha girer. Zira kişinin kendine bile isteye zarar vermesi günahtır." Diye yazmıştım.
Dinde sağlık en önemli temeldir, zira bir çok farz ibadetin şartı kişinin akıllı olmasıdır. Yani deli olmaması. Bu da psikolojinin dindeki yerini gösteriyor. Kaldı ki bir kadın fizyolojik olarak çok sağlıklı da olsa psikolojik olarak sağlıklı değilse birleşme olmamalı, bu caiz değil. Çünkü burada istismar vardır.
Rıza da İslamda en temel unsurlardan biridir. İlişki için değil sadece nikah gibi önemli mevzularda bile bin kişi rıza gösterse ama kadın göstermese geçerli olmaz.
Meseleyi kısaca ele alalım, artık uzun yazmaya gerek yok.
Şayet kadının lohusalığı tamamlandıysa ve herhangi bir sağlık sorunu da bulunmuyorsa, 40 gün dolmadan eşiyle birleşmesinde hiçbir günah yoktur. Hüküm budur.
Ancak fiziğini beğenmeyen kadınlara psikologlar eşi tarafından sevilmeyi ilaç olarak veriyorlar. Bu da eğer sadece psikolojik olarak bir çekincesi varss korkularını yenip onu o depresiflikten kurtarmak için.
(666 puan) tarafından
Vay arkadaş gecenin bi yarısı tuvalet ihtiyacıyla kaltığımda yarı uyur halde gördüğüm günah yorumlarındaki yanlışı düzeltmek için yazdığım bilgilendirmeyle ne çok polemiğe sebep olmuşum :) bakmasam ne yazdığımı da hatırlamıyorum açıkçası. Ama linç tayfası eksik olmamış maşallah sanki kadına kocasının her isteğine boyun eğmek zorundasın senin durumunun zerre kadar önemi yok demişim gibi. Her neyse ama, zaten anlatılması gerekeni uzun uzadıysa Alaska hanım anlatmış, Allah razı olsun kendisinden, anlamak istemeyenler de anlamamakta direnmekte özgürler kendi bilecekleri mesele
(234 puan) tarafından
ne anlatiyosun ya masallah hepiniz din insani kesildiniz basimiza bundan ssbep her seye dinimiz boyle buyurmus diye burnunuzu sokuyorsunuz
(103 puan) tarafından
O zaman Allah eşine yardım etsin okumanda problem var sanırım kimse zorundasın demiyo günah degil yani yapmak istersen Bi günahı yok deniliyor kadın günah kısmını soruyo sen ne diyon bittiyse kanaman ve sende kocanla yapmak istiyorsan yap. Kanamam bitti ama kırk gün dolmadan yaparsak günah olur mu diyo olmaz olmaz olmaz kafana sok bunu... Bunun yanı sıra ben vücudumun toparlanması için Bi müddet daha beklemek istiyorum diyosanda sana kalmıs bişey sap başka saman başka
(234 puan) tarafından
of allahin cahili sus neden kirk kontrolu diye bisey var rahim bilimsel olarak da  40 gunde toparlanir cunku onun oncesi hijyenik degil gunah midir degil midir ben bilemem ama cevreden duydugum bu susun artik sizinle ugrasamucam bu zihniyete tahammulum yok
(234 puan) tarafından
eşime yardim etsin ne demek saygisiz kole miyim ben  sevismek bunu istemek yapmak karsiliklidir eril sisteminiz batsin ya bu nasil bi dusunce
(2,211 puan) tarafından
Hanımefendi eğer bir şey söyleyecekseniz bunu en nazik şekilde söylemek varken neden bu şekilde hiçkimseye yakışmayan bir üslup kullanıyorsunuz? Buradaki kimse sizin annenizin kızı değil. Kimsenin sizinle saygısızca konuşma hakkı olmadığı gibi sizin de kimseyle bu biçim konuşmaya hakkınız yok. Lütfen tartışacaksanız saygı çerçevesinde tartışın. Madem tahammül edemiyorsunuz o halde kimsenin size yorum yazmak konusunda bir zorlaması yok. Ancak yazacaksanız da lütfen bu şekilde üslupsuz cümleler kullanmayın. Teşekkür ederim.
(234 puan) tarafından
rica ederim
(205 puan) tarafından
kızlar sezeryansa doktorlar 40 gün yasaklıyor normal doğumları bilmiyorum .Ama dinimizde doktoru dinlemek gerekiyor .ibadet yapabilir ama iliski saglikicin yasak
(2,211 puan) tarafından
Biz de tam olarak bunu söyledik ama değişik bir yöne ilerledi konuşma.
(205 puan) tarafından
rahmin toparlanmasi lazim bir sonraki dogumlarda rahim ici yapisiklik olabiliyor .Buraya sorana kadar biraz arastirsa kolaylikla ögrenebilirler
(205 puan) tarafından
dinimizde hükümler bellidir.Ancak sağlık konusunda bir sakınca varsa doktoru tabii tutmuştur.
(2,211 puan) tarafından
Doktor ne derse o olmalı. İslam da bunu savunur, tıp da. İnsanlar emzirince abdestin gider hurafesi gibi lohusalıktaki kan kesilse bile 40 güm ilişkiye girmek günahtır diye bir hurafe daha çıkarmışlar. Hayır günah değildir, doktor müsaade ettiyse birleşebilirler ama insanlar eğer fiziki ve zihinsel olarak müsait değilse o zaman günah olur çünkü kişinin kendine bile isteye zarar vermesi günahtır. Çok basit aslında. Ayrıca hangi kadın rahim ağzı toparlanmadan ilişki ister ki? Akıl var, mantık var. 10 cm açılan bir rahim ağzı bazılarında hızlı toparlansa bile hepimiz biliyoruz ki çok sancılı bir süreç. Burada iş Kocasına düşüyor. Anlayışlı olması lazımdı.
(205 puan) tarafından
Evet rahim ağzı açık olduğu için enfeksiyon kapıyor .Ben bu uygulamada şunu anladım anlamak istemeyen anlamıyor
(666 puan) tarafından
Hanımefendi günah olduğu için istemediğini belirtmiş, kanama bittiğinde günah meselesinin ortadan kalktığını belirttim. Günah olduğu algısında yanıldığını anlaması için, anlatabiliyo muyum derdimi? Sağlık açısından sakıncası yok demedim, tamamen iyileşmiş durumdasın demedim, kocan istiyosa yapmak zorundasın demedim, dini açıdan sakıncası yok dedim. Sağlık açısından sakıncasının olup olmadığını denemeden öğrenemeyeceğini belirttim. Herkesin iyileşme sürecinin farklı olduğu herkesçe bilinen bi gerçek, biri 30 günde iyileşirken bi başkası 130 günde iyileşemeyebilir, bu tamamen bünye meselesidir hani. Doktor iyileştiğini, sakıncası olmadığını söyler mesela, ama ilişkiye girdiğinde müthiş bi acı çekebilir, anlatabiliyo muyum? Bazı şeyleri denemeden emin olamazsın. Halihazırda açık bi yara varsa zaten kendini sakınması gerekir, bunu başkalarına sorma gereksinimi duyacak kadar akıl yoksunu olamaz kimse, anlatmaya çalıştığım tek şey kendini hazır hissediyosa günah sanıp kendini geri çekmesine gerek olmadığıydı
-Reklam-
+2 oy
(11,865 puan) tarafından
6 hafta çıkmadan dini kısmı da var tıbbi kısmı da Dr demedi mi eşine rahmin 6 haftada toplanır mikrop kaparsan hastanelik olursun. Bu adamları nerden buluyorsunuz ya. Karın ne yaşıyor sen ne yaşıyorsun hödük valla sinir oldum sabah sabah. Ufacık bir tehlikede insanlar 9 ay o işi yapmıyor evladıma eşime zarar gelmesin diye. İnsan bunun için yaşıyor olamaz ya
0 oy
(3,562 puan) tarafından
Günah zaten yani 
(36 puan) tarafından
Anlanmıyor ki  diyo bişey olmaz
(3,562 puan) tarafından
Böyle bir şey için kavga çıkarıp moralimi bozuyorsun ne istiyorsun sütüm mu kesilsin istiyorsun de bu erkekleri de anlamak mümkün değil
(36 puan) tarafından
çok haklısn cnm
(103 puan) tarafından
Kanaması bittiyse nerde diyo günah bitse bile kırk gün dolacak diye yapmamak isteyip istememesi kendine kalmıs ama isteyerek yapsa da günah olmuyo temizlendikten sonra. Saflık boyutu Baska günah boyutu Baska
0 oy
(668 puan) tarafından
Cevabı biliyorsun zaten.Net olmazsan ikna edeceğini düşünür.
(36 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Klkhukbgıl
(36 puan) tarafından
Aynen cnm
(1,660 puan) tarafından
Kendi doğursaymış o zaman. Kaç yaşında bu adam ergen gibi.
(36 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
PüüüKllp
(668 puan) tarafından
Hamileliğin riskli mydi? İlişki olmadı mı 9 ay?
0 oy
(28,296 puan) tarafından

Acalesi neymiş az beklesin günah rahim toparlansin bi

0 oy
(1,131 puan) tarafından
Asla olmaz çok günah
0 oy
(16,026 puan) tarafından
Bu kanama bitince kadim temizlenir diyenler hangi kafayı yaşıyor ben bilmiyorum ama öyle birsey yok canım rahim dinen de tıbbi  olarakta 6 6 haftada toparlanıyor yani iliski yaşaman sana enfeksiyon olarak geri doner
(234 puan) tarafından
ay ben de anlamadim kadinin biri yazmis yukarda allah akil fikir versin
(666 puan) tarafından
Sanıyorum burda bahsettiğiniz kişi benim. Bu soruyu soran kişi yazarken günah dediği için dini anlamda kanama bittiğinde temizlenme durumunun gerçekleştiğini ve ilişki yaşamasının günah olmadığını belirttim. Koşa koşa gidip ilişkiye girmesini söylemedim. Dikişleri olabilir, henüz iyileşmemiş durumda olabilir o dikişler, bunu benim bilme şansım yok. Şayet dikişlerim iyileşmedi deseydi uzak durma sebebi olarak kesinlikle uzak durmasını ve eşini bu konuda uyarmasını tavsiye ederdim.  Kendisini geri çekme sebebi olarak günah meselesini kullandığı için bu bilgilendirmeyi yaptım. Bilenler bilmeyenlere bildiklerini anlatmaktan mesuldürler. Her birikimin bi zekâtı olduğu gibi ilmin de zekâtı vardır, ben bildiğimin zekâtını ödedim. Bununla ilgili zerre kadar desen pişmanlığım da yok söylenen onca eleştirel söze rağmen. Beni Allah'ın yargılamasından korkarım çünkü, kullarının değil.
(234 puan) tarafından
ne anlatiyosun ya masallah hepiniz din insani kesildiniz basimiza bundan ssbep her seye dinimiz boyle buyurmus diye burnunuzu sokuyorsunuz
(666 puan) tarafından
Arkadaşım sen anlamıyo musun anlamak mı istemiyorsun?
0 oy
(1,162 puan) tarafından
Sen şimdi birlikte olursun kanaman olursa dr un ilk diyeceği söz tıp dünyasında birçok sıkıntı beraberinde getirir psikolojik sıkıntı kanama vs halk arasında da 40 ın dolmadan neden oldun günah ve kırkıncı gün kanaman olursa eyvah kırk başı kanaması yani her an korunmasız birliktelikte hamile kalman olası bunlar devam eder gider 

HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIĞIN VE PSİKOLOJİN ÖNEMLİ VE DİNEN DOĞRU DEĞİL BU İKİSİNİ UNUTMA BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ SONRA HER KAFADAN SES DUYARSIN Bİ SORUN OLURSA 
0 oy
tarafından
Açık açık yazacam ilişkiye girmeden de eşinizin gönlünü hoş tutabilirsiniz
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Kanamamız bittiyse olabilir, diğer türlü hem sağlık açısından hem de dini açıdan hiç uygun değil. Helalini haram etmiş olur. Biraz daha sabredebilirsiniz. 
0 oy
(9,176 puan) tarafından
heö günah hem tıbbi açıdan da riskli. enfeksiyon kapabilirsin Allah korusun. az sabretsin
0 oy
(7,131 puan) tarafından
Ben günahına sevabına bakarım dersen kanaman bittiyse ol günah olmaz. Ama benim sağlığım önemli en başta dersen rahim 40 günde ancak toparlanıyor kendini düşün derim. Gerisi sana kalmış. 

Ben kendimi hazır hissetmeden iyi olmadan yaklaşmadım 2 ay olmuştu.
0 oy
(1,732 puan) tarafından
Benim 40. Çıktı inanki halen hiç bişey istemedim çünkü çok zordu nedense doğumdan sonra korkuyorum herşeyden acısını tekrar hissediyorum 
0 oy
tarafından
Kanaman bittiyse kendini iyi hissediyorsan bence olabilir kırk gün beklemek zorunda değilsin 
0 oy
(1,234 puan) tarafından
6 haftayı doldurman gerek dinen de uygun değil tıpta da uygun değil . Kanama dursa bile 40 gün dolmadan ibadete de cinsel hayata da başlanmaz 
0 oy
(358 puan) tarafından
Ben 2 ay sonra girmiştim ilişkiye çok acımıştı yani 28 günde daha da acır bence 40 muanene gittiğinde doktor içinin ne durumda olduğunu ilişkiye hazır mısın değil misin diyor zaten içinde bir toparlandım kendine gelsin bu süreçte rahim sikilasiyor ilişkiye girersen geniş kalır dikişlerin var mıydı 

Bekleyin bence eşinde azıcık halden anlasın ya 
0 oy
(522 puan) tarafından
E sabredin biraz Allah Allah ya
0 oy
(7,793 puan) tarafından
40 gün dolmadan büyük günah sakın o günaha düşme
0 oy
(358 puan) tarafından
Kız naptın öbür postu silmissin konuştun mu esinle
0 oy
(1,650 puan) tarafından
Yani burda açık konuşmak istemiyorum ama yapamıyorsanız sende elinle tatmin et erkekler halden anlamaz ki önden sevişme yapıp elinle rahatlatabilirsin 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 420 göst.
2 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 177 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 262 göst.
11 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sweetlady (730 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 2,108 göst.

395,487 soru

11,830,837 cevap

35,902 kullanıcı

...