0 oy
719 göst.
Diğer kategorisinde (256 puan) tarafından
Deprem oldunda komple titremeye başladım ve korktum ölüm değildi aslında korktum Rabbime nasıl hesap verecemi düşündüm ve o zamn ölmek istemedim ki Rabbime ibadet edim öyle ölmek istedim ve sonrasında kapanmaya karar verdim beni destekleyen sadece eşimdi herkes pişman olursun vs dedi yaşın küçük daha dedi kapanmanin yaşı olmadini söyledim onalra ve kapandım kapandım sadece bitane yazmam vardı düşünün hemde yazın ortasında kışlık orlon kazakla kapandım ferace giymek çok istedim kapandım 1 hafta geçti geçmedi bana kuran öğreten ev sahibim bana 2 tane ferace aldı komşum bı kaç gomlek tunik verdi diyecem o ki yeterki isteyin hicbisey bahane değil kapandım gün 21 yaşındayım şimdi 22 yaşındayım ve iyiki diyorum keşke daha önce kapansaymışım kendimi açık çok kotuyve çirkin hissediyorum isteyen cesaret edemeyen herkese Rabb'im nasıp etsin inşallah 

23 Cevaplar

+1 oy
(473 puan) tarafından
Eşimle boşanma kararı verdıgım gece sabaha kadar ağladım  sabaha kadar uyumadım göz yasım sebepsız akıyordu durduramıyordum yastıgım şu gıbı olmuştu   o gece baktım etrafıma hıc kımse yok yapayalnızdın zeynep dedım  bak kımse göz yasını silmedi  kımse sacını okşamadı teselli etmedı  sen gecenın karanlıgına aglıyorsun noldu kım var şuan senınle sadece allah. Peki sen zeynep allah için napdın  .. Napdın zeynep sen Allah için  diye kendıme kızdım  ve o gece kapandım  sabah uyandım ve  başımı 1 yazmayla örttüm ve gidip alısveris yapdım  
(256 puan) tarafından
Allah'tan başka kimimiz var ki en güzelini yapmışsın Rabb'im daim etsin aşkı kalbinden hiç gitmesin
-Reklam-
0 oy
(10,508 puan) tarafından
Ben 14 yaşında annemin başkasıyla kapandım. O o kadar baskı yapmasaydi da kapanirdim zaten ama 14 yaşında değil belki daha ilerleyen zamanlarda 
(256 puan) tarafından
Rabbim daim etsin inşallah
0 oy
(211 puan) tarafından

Ablam kapanmıştı bana da sen de kapan dedi öyle kapandım. Asla kapanmayı düşünmüyordum süsüme çok düşkündüm ama Ama elbet bi gün kapanacaktım ailemde herkes kapalı ve şu an o kadar zor geliyor ki egzamalarım yüzünden çok zorlanıyorum :(

(153 puan) tarafından
Kızlar egzamalar için bıttım sabunun denediniz mi??
(256 puan) tarafından
Ben denemedim
(153 puan) tarafından
Bir deneyin isterseniz kullananlar çok memnun. Ama sabunun doğal olmasına dikkat edin.
(211 puan) tarafından
Ardıç katranı kullandım o biraz rahatlatmıştı ama bıttımı da denerim teşekkür ederim
(153 puan) tarafından
Rica ederim Rabb'im şifa vesilesi kılsın insaAllah geçmiş olsun ❤️
0 oy
(435 puan) tarafından

Bende kapalıyım ama kapandığma pişmanım ya lisede kapandım açık giyinmiyorum bari kapanayım tam olsun dedim bir de o dönem çocukluk birinden hoşlanıyordum o da dindardı böyle cübbeli falan ama yaşı büyük degil 20 lerde biraz da ona kendimi begendireyim istedim ama tabi onun bundan hiç haberi olmadı :) eşim cübbeli değil zamanla bakış açım çok değişti zaten uzun lafın kısası pişmanım kapandığıma :(

(256 puan) tarafından
Rabb'im inşallah içindeki o pişmanlığı alsın çok güzel huzurlu bişey kapanmak
(435 puan) tarafından
Hayırlısı canım güzel dileğin için teşekkür ediyorum
0 oy
(189 puan) tarafından
Maassallah canm Allah herkese nasip etsin benimkide evlenmem vesile oldu iyikide olmus 6 yildir kapaliyim ferace giymiyordum 1.5 2 senedir de ferace giyiyorum ve cok huzurluyum daha önceki halimi dusununce keske diyorum bende napalim nasibimizde bu varmis diyip bundan sonraya dikkat etmeye calisiyorum bende 
(256 puan) tarafından
Bende feraceyle kendimi tas tamam hissediyorum kendimi içinde çok huzurlu hissediyorum Rabb'im seninkinide daim etsin şeytana uydurmasin
(189 puan) tarafından
Aminnn insallah cnm cumlemizi
0 oy
(417 puan) tarafından
Beş yaşında örtünen ben o kadar çok seviyorum ki örtüyü ve kendime çok yakıştırıyorum . Rabbim senin örtünüde daim eylesin inşallah 
(256 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun keşke bende daha küçükken kapansaymisim
0 oy
(185 puan) tarafından
Üniversite ilk yılıydı arkadaşlarımla çimde oturuyorduk 2 açık 1 tesettürlü. Dedim kalk bizde kapanalım yurda gittik arkadaşım hediye şal hediye etti elbise olarak giydiğim kıyafeti de tunik yaptım 8 sene oldu çok şükür. Suriyelilere benzemişsin diyen bile oldu takmadım ama 
(256 puan) tarafından
Ne güzel yaa okurken gülümsettin Rabb'im daim etsin canım benim
(1,233 puan) tarafından
Bunu bana kaynanam diyo Suriyelilere benziyorsun diyor kendi açık ben kapalıyım diye rabbime havale ediyorum biliyorum Rabbım bu duyduklarımi yaşadıklarımı ona sorcak çok büyük ah ediyorum
(256 puan) tarafından
Benide çoğu kişi Suriyelilere benzetiyor
0 oy
(4,752 puan) tarafından

6 ci sınıfta Kur'an kursunda kapandım okul ve Kur'an kursu bir gidiyordum 

Ama 7 yıl oldu açıldım ama sadece saçım açık mümkün olduğunca kısa kollu kısa şeyler giyip çıkmam dışarı patronun üstüne illaki uzun bir şey alırım dikkat ederim 

(256 puan) tarafından
Cümlemizden inşallah
(134 puan) tarafından
Canım sadece merak ettiğim için sormak istedim yanlış anlama sağlık açısından dediniz ne ilgisi var ki merak ettim gerçekten
(4,752 puan) tarafından
Kafimin tam ortasında 9 tane vida platin var ve bana uyum sağlamadi kafamın derisini patlatıyor ben şapka bile taksam kafamın derisi hemen patlar kanamaya başlar değişmeleri gerekiyor ama çok tehlikeli ufak bir hata beni yatalak kalma ihtimali var ben saçlarımı bile uzatamiyorum sürekli kısa kestiririm keserim
(134 puan) tarafından
Ya anladım canım rabbim şifa versin inşallah özür dilerim
(4,752 puan) tarafından
Amin inşallah canım Allah razı olsun rabbim şifa bekleyen tüm hastalara şifa versin inşallah
0 oy
(4,031 puan) tarafından
Allah daim etsin canım bende 16 yaşında özenerek kapandım ana çok zirkaniyorum kafamda egzamalar var saçlarım çok kötü durumda doktor hava almıyor dedi yapacak bir şey yok kapalıyım dedim yaklaşık 10 yıldır kapalıyım 
(256 puan) tarafından
Bende de egzama var anlattıklarının aynısı ve adana sıcağı evimiz bile aşırı sıcak Rabb'im yardımcımiz olsun
(4,031 puan) tarafından
Malesef tatlım artık saçlarım kökünden tomar tomar dokulmeye başladı bu yüzden çok kötü durumda kafam ve sürekli kaşınıyor yani bitli snaacaklar sitede çekiniyorum halbuki egzama kasindiriyor
(256 puan) tarafından
Yaa seninki baya ilerlemiş Rabb'im tez zamnda şifanı versin inşallah çok kötü bı durum
0 oy
(205 puan) tarafından
Senin adına çok mutlu oldum güzel düşünmüşsün bende 13 yaşımda imam hatibe gidicem diye kapandım iyikide diyorum hep
(256 puan) tarafından
Yaa ne güzel bende pişmanım geç kalmış gibi hissediyorum
(205 puan) tarafından
Bence öyle düşünme ne güzel rabbim içine ne güzel doğmuş bazı şeyler belkıde zamanı ozmnmış
(256 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım rabbim isteyen herkese nasıp etsin
(205 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
(1,458 puan) tarafından

Annem kapan dedi kapanmadim liseye baslayacagim sene kuzenim kapanmış kıskandım kapandım :D

12 senedir kapaliyim 

Minyon tipliyim boyum uzun olsa ferace çok isterdim 

Tunik pantolon giyiyorum 

(256 puan) tarafından
Bende minyon tipliyim ama aşırı güzel ve edepli gösteriyor komple vücudunu kapatıyor kıyafet seçeneğim olmadı için mecbur giyiyorum bazende
(1,458 puan) tarafından
Bekarken giyerdim aslında eşim suriyeliye benziyorsun dediği için elbise ve ferace gitmiyorum
(256 puan) tarafından
Eşimde bana diyor eve geldimiz zman çıkar Suriye elbiseni ama şakayla yani
0 oy
(305 puan) tarafından
Lise bittikten sonra mezun döneminde tesettüre girdim. Akrabalarımdan hiç kimse tesettürlü değil aksine çok farklı hayatlarımız var bir tek annem ve ben varız. Aslında çoook isteyerek kapanmadım sadece bu bir farz ve benim bunu yapmam gerekiyor düşüncem vardı o şekilde başladım. Yaklaşık 10 senedir tesettürlüyüm zamanla daha çok sevdim kendimi başörtüm olmadan düşünemiyorum bile :)
(256 puan) tarafından
Ben evde bile yazma takıyorum çıkarınca kendimi kötü hissediyorum ne güzel açılmamissin ne mutlu sana a
(305 puan) tarafından
Bazen rüyamda dışarı saçlarım açık çıktığımı görürdüm epey kötü uyanırdım :) hamd olsun Rabbim ikimize de nasip etmiş devamı da nasip olsun inşallah. Sana da hayırlı olsun
0 oy
tarafından
9 yaşındaydım okuldan sıkılıyordum her dersi dinleyince alıyorduk zaten ablamla dedik biz medreseye gideceğiz. O 10 yaşındaydı. Babam gazeteci, annem güzellik uzmanıydı. Karışmadılar, ne isterseniz yapın dediler. Biz de kapanıp medreseye girdik. Ablam hemen çarşafa girdi çünkü erken adet olmuştu ama ben olmadığım için sana daha farz değil diyerek bana izin vermedi.

Ben de farz olduktan sonra heyecanla giymiştim, tüm o başörtü tonik ferace zorluğundan kurtulmuştum. Çarşaf kolaylık ve ferahlıktır. Elhamdülillah Rabbime.
(256 puan) tarafından
İnşallah banada nasip olur ne güzel o yaşta kapanmışsın
0 oy
tarafından
Yaşın daha çok küçükmüs ablacım ama bu yaşla ilgili değil içinde yaşadığın dinsel bütünlük ile ilgilidir kimse yorum yapamaz ve çok sevindim adına Allah yolundan ayırmasın seni ben açığım ve aleviyim ama bütün hepimiz Müslümaniz ve aşırı derce dualara sığınan biriyim 
(256 puan) tarafından
Rabb'im inşallah sanada nasıp etsin amin inşallah Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Kapanmayi  cok istiyordum ama hemn degl bı arkadaşımın zoruyla kapandm surat yapardı kuserdi bana aciksin kapanmiyorsun felan 17 yaşındaydım o zamn kapandm öyle ben kapanınca bir arkadaşımda benmle brlkte kapandı  keşke hemn kapanmadaydim dedim ama smdi mutluyum ya 
(256 puan) tarafından
Ne güzel başkalarinada vesile olmuşsun rabbim daim etsin inşallah
tarafından
Aynn çok şükür pişmanlığım yokuş eninde sonunda kapanaz nede olsa iyi oldu
0 oy
(793 puan) tarafından
Babam çok ısrar ediyordu.  8. Sınıfta kapandım.  Pişman değilim çok şükür iyiki kapandım 
(256 puan) tarafından
İyiki ısrar etmiş baban ne güzel vesile olmuş sana
0 oy
(329 puan) tarafından
18 yaşında kapandım kendi isteğimle doğum günümde kapandım yaşım ilerlese belki kapanmaya bilirdim die o yaşta kapandım i
(256 puan) tarafından
Çok iyi düşünmüşsun canım
0 oy
tarafından
Maşallah inşallah hiç acilmazsn ben çok küçükken kapandım hiç hatırlamıyorum iyikide kapandım pişman değilim 
(256 puan) tarafından
İnşallah hiç düşünmedim bile açılmayı ne güzel
0 oy
(528 puan) tarafından
16 yaşında yazin markete tatilde işe girmek istedim abide bana dedi üstün uygun gelmen lazim ztn çok açık değildim bnde kapandım gittim bianlik bir karardı orda 3 gün dayandım iş agirdi beceermeedim ben kaç sene sonra başka markette karşılaştık adamı tanıyorum ama nerden iyice vakti sen zamaninda burdami çalıştın dedi aa evet dedim dayanamadim çıktım çok yorucuydu dedim ama bak vesile oldum çok sevindim hala kapalisin dedi  28 yaşındayım iyki kapandim
(256 puan) tarafından
Çok farklı bı hikaye aynı zamanda çok güzel ❤️
(528 puan) tarafından
Cokk sağol canım
0 oy
(8,957 puan) tarafından
Ailem hiç baskı yapmadı ben sacımı kestim düğün vardı en yakınımızda saçımı yaptırmıcem diye dayıma çok kızgınım sonuç yine zorla gittim ama saçımı değil deneme şekil verdiler ozamadan beri bida acılmadım
(256 puan) tarafından
Ne mutlu sana canım

İlgili sorular

+1 oy
62 cevap 868 göst.
6 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Neslihankce (1,948 puan) tarafından soruldu
+7 oy
11 cevap 174 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Oldu o zaman (4,079 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 126 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Huzurum91 (6,468 puan) tarafından soruldu