0 oy
269 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (500 puan) tarafından
bugun tahlil sonucumuz geldi ferritin dusuk cikmis diğer degerler gayet iyi boy kilo olculdugunde 5 yasinda olan oglum 3 yasinda gosteriyomus cocuk endokrinoloji yonlendirdi kemik yasina bakilcak fln endişeleniyorum basina gelen var mi acaba hormon tedavisi kullanmakta istemiyorum :( 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kuzenim öyle ama onun yaşı 10 falan gelişim geriliği olduğu için şuan tedavi görüyor günde iki tane iğne vuruyor tedaviden sonra biraz uzadı iyi oldu yani
(500 puan) tarafından
ne ignesi peki agrisi sizisi oluyor mu
tarafından
Hayır hiç olmuyor uzattı boyunu tam tersi
(160 puan) tarafından
Ne iğnesi acaba benim kzim da endokrinoloji ye götürdüm de kemik yaşı 11 yaşıyla uyumlu dedi genetik testi kromozom testi yapacak doktor boyu kısa kilosu iyide bnm kızın çok üzülüyor okulda dalga geçiyorlar diyor ağlıyor bnde üzülüyorm böyle olunca
(500 puan) tarafından
normalde yasi kac ki
(160 puan) tarafından
11 yaşında kemik yaşı aynı kendi yaşıyla ama boyu kısa
-Reklam-
0 oy
(10,212 puan) tarafından
Boyu kilosu yaşıtlarına göre nasıl yanı yan yana geldiklerinde. Gelişim geriliği derken sadece fiziksel anlam da zihinde sorun var mı ? 
(500 puan) tarafından
fiziksel sadce iki senedir ayni kilosunda bi alio bi veriyor boyuda kucuk
(10,212 puan) tarafından
Benim küçük oğlum da 6 7 aydır hep sabit kiloda bende çok takıyorum aslında niye kilo almıyor diye boyu da minnak
0 oy
(993 puan) tarafından
Boyu ve kilosu kac
0 oy
(5,436 puan) tarafından

Boyu ve kilosu kac suan da 

Siz genetik olarak nasilsiniz anne ,baba falan. 
Bizim bi akrabanin cocuklarida cok kisaydi ama onlar ailecek kisalar hatta dede anne anne falanda baya kisaydi. Belki genetik olabilir.
(500 puan) tarafından
esim minyon fakat suan icin bu gelisimi gecikmesi erken degil mi lisede fln olsa tamamda suan cocuk
(5,436 puan) tarafından
Canim genelde dogumdan itibaren belli oluyo. Minyon cocuk ileride minyon oluyo uzun olanda uzun oluyo. Biz 4 kardesiz en kisalari benim. Ben cok ufak tefek dogmusum cocuklugumda da minyonmusum. Ama kardesleri 4 kilo boylarida 52-54 cm falan dogmuslar. Ben 1.60 ,kiz kardesim 1.75 ,erkekler 1.90. Benim bebekligim,cocuklugum ,ergenligim hep minyondu onlarda hep iriydi.
Bide boy olayi genelde baba tarafindan gelir. Babasinin boyu kac cm cok mu minyon
0 oy
(3,056 puan) tarafından
Mesela boy kilosu ne canım geçen oğlumu götürdüm cocuk doktoruna cocuk doktoru oğluma  bakıp sanki zayıf gibi geldi dedi yaşı kaç dedi 5 bucuk yaşında 1.15 boy kilo 20 hemen vitamin falan yazdı banada oğlumun kilosu boyu tuhaf geldi cocuk doktoru öyle diyince 
(3,056 puan) tarafından
Zambak bana göre oğlum 1 sınıf çocuklarıyla aynı hatta onlardan uzun kilolu ama cocuk doktoru böyle diyince doktorun dediği tuhaf geldi 5 bucuk yasindaki çocuktan daha ne bekliyor yani
(3,056 puan) tarafından
Göktuğum bana doktorun dediği tuhaf geldi canım bence çocuklarımızın boyu kilosu normal doktor obezite falan istiyor
tarafından
Evet gayet iyi ve normal. Ne obez ne zayıf. Persentile göre tam 5 buçuk yaş . Göz doktoru öneririm o doktora .
(6,922 puan) tarafından
Bı an bende düşündüm acaba mi ki diye ki bence de normal yani çok şişman vs dgl daha ne olsun çok yiyen çocuk olmadığı için acaba zayıf da bn mi yanlısım diye düşündüm ☺️
(500 puan) tarafından
99 cm boyu kilosu 15.5 bucuk

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 145 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Busraknc58 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 220 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Emirhann (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 432 göst.
0 oy