Bu sorunun cevabı kişiye, bulunduğu toplum yapısına, aile durumuna göre değişir aslında. Ev hanımlığına farklı açılardan bakılabilir. Maddi olarak tek maaşla gayet iyi geçinebiliyorsanız,küçük çocuğunuz varsa ya da hastalık durumunuz, ev hanımlığının birçok artı yanı olur. Sonuçta sizden eksilen pek bir şey olmaz. Ama çalışmak, sadece maddi açıdan değil, manevi açıdan da doyum sağlar. Kendi paranı kazanmak kişinin özgüvenini, sosyal hayatını arttırır.
Bana göre ev hanımı olunsa da kendini her yönden geliştirmek önemli. Mesela dil öğrenmek, çeşitli kurslara gitmek, kitap okumak, dikiş-nakış, araştırma yapmak... diye uzar bu liste, bunlar yapılabiliyorsa ev hanımlığına büyük bir kayıp olarak bakılmamalı (öyle bakanlar için söylüyorum bunu). Öğrenen kadın çocuğuna da öğretir, çevresine de yararlı olur. Yoksa evde durayım, ona buna gidip sohbet, ev işi, yemek, sal çocuğu sokağa, ver ekranın önüne, maddiyattan daha ziyade manevi zararı olur.
Yarın öbür gün ne olacağımız belli olmadığı için kesinlikle ama kesinlikle kadınlarımızın elinde bir mesleği, çalışma olanağı olmalı. İlla da çalışmalı demiyorum, ama gerekirse çalışabileceğini,kendi ayaklarının üzerinde durabileceği, kimseye ihtiyacı olmadığını karşı tarafa aktarabilmeli. Sadece bu potansiyel bile o karşı tarafı dizginler. Yoksa o an çalışıyor olsanız bile, eğer özgüveniniz eksik, kültürel açıdan zayıf, basık yapılı bir karakterseniz size her türlü baskıyı yapmayı kendine hak görür.
Asıl olay tek başına ev hanımlığı değil yani, donanımlı olmak, ihtiyaç anında rahat harekete geçebilmek önemli.
Daha detaylı, başka öreneklerle açıklamak isterdim ama genel olarak bu şekilde düşünüyorum.