0 oy
248 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (140 puan) tarafından
Cok cesit var kavurarak yapan cig yapan icinin malzemeleri olsun 

Sizler nasil yapiyorsunuz

14 Cevaplar

+1 oy
(6,841 puan) tarafından

annem yapiyor brn yiyorum cok basit:))(

(140 puan) tarafından
Enn iyisi :):)Annemizin yaptigini ne yapsak tutmaz el lezzetleri var :)
(6,841 puan) tarafından
yeminle oyle ya birebir aynisini yapiyorum en basitinden bir corba bile farkli oluyor :) aynisi olmuyor. annemin aldgi marketten aliyorum mazemeleri acaba  diyorum benim aldigim mazemeler mi kotu patates sogan nebilim sebzesi yagi falan yok arkadas aynisi tutmuo olmuo
(11,814 puan) tarafından
Sen Hürrem sultan hayatı yaşadığın için ohhh :))
(6,841 puan) tarafından
:)) aynen oyle kislik konserve monserve herayini hazirlar salca malca. . kurbanda ilikli kemikleri haslar kemik suyu buz toprbalarina doldurur oyle donmus vaziyet alir eve getiririm:) falan . ama biyandan da kotu bi . allah korusun anneme bise olsa ha bu yasimda zort diye kalakalirim hicbirsey yapmaya yeltenmemis bir beceriksiz olarak:) tariften bakilir yapilir artik heraey var intrenette ama el aliakanligi becerisi gelismio iste yapmayinca. neyse suan sefam olsun :)
(52,702 puan) tarafından
bir tarhana bile anneminkiyle ayni olmuyo ☺️
(52,702 puan) tarafından
canan bende sen gibi hevesli degilim mutfaga. asure yapti annem sende yap diye tutturdu iyi dedim sen gel kaynanam halam gelir hem yasin okuruz hem yaparız. dedim hangi gün yapalim halanla yapin dedi. halam demis niye oyle dedin ee gelip ogrenmiyo yapmiyo demis annemde. bir sene izlemistim yaparken yazmistim defterime. hic anneme demeden yaptim asure yaptim yemeye gelin dedim vok begendi babam falan bayilmis istesem yaparim icimden gelmiyo ac kalmicak kadar yemek yapiyorum iste ☺️
(6,841 puan) tarafından
allah kabul etsin:))aynn oyle ugrasmali islere gelemiyorum bende istesem illa yapilir dedigin gibi. kizim mesela hevesli. bayramlarda sarma sararken o gun annemle kalir sarmak icin. yada annem igneoyasi tel kirma falan yaparken kizim anane bana da ogret der denemek ister. halk egitim kurslarina falan gdio annem  . diyorum torununun ceyizini hazirla gozun goruyoken. ben anca hazir alirim.:) insanin icinden gelecek iste kizim 7 bucuk yas
(52,702 puan) tarafından
el isi cok yaptim ördüm isledjm ama suan hic yapasim yok Çeyiz e de yapmam boşuna göz nuru kullanilmiyor ki
-Reklam-
+1 oy
(7,479 puan) tarafından

Valla canim isterse kavuruyorum istemezse kavurmuyorum.:) iki türlü de yaparım ama genellikle kavuşmayı tercih ediyorum. Çünkü sarma esnasında yemesi daha guzek:D

0 oy
(74 puan) tarafından
Zeytinyağlı yapmadım hiç hep etki yapariz 
(140 puan) tarafından
Canim cay yanina misafire fazlaca sariyim dedim
Aksam yemegine bende etli sararim
0 oy
(11,814 puan) tarafından
En son çiğ denedim. Komşumun tarifiyle içine nar ekşisi ve bulyon ekledim gayet güzel oldu.
(140 puan) tarafından
Bendd cigden yapiyordum gecen gun kavurdum oda guzel oldu ama komsum pilav mida ben kavurmam dedi fazla sarasim var ama ne sekilde yapsam karar veremedim
(11,814 puan) tarafından
Valla ben hep kavuruyordum çiğden denedim güzeldi sadece sanki bi tık geç pişiyo pirinçler
(929 puan) tarafından
Biz hiçbirini kavurmayiz çok güzel olur ekşi için sumak suyu kullanırız nefis olur
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Ben antepliyim bizim burda bol zeytinyagli salcali acili eksili yapilir ve asla kavurmayiz
0 oy
(905 puan) tarafından
Çiğ de pişmiş de aynı lezzet oldu zeytinyağlı severim ben bide düdüklü de pişiriyorum ağızda dağılıyo. İçine bulgur pirinç maydonoz dereotu salça kuru soğan domates koyuyorum baharatta ekliyorum 
0 oy
(702 puan) tarafından
Bol soğanlı bol kuru naneli bazen kuş üzümlü ve kavurarak :)
0 oy
(205 puan) tarafından
Bir erbaalı olarak içini çiğden koy ve 1çay kaşığı tarçın ekle istersen kuş üzümüde olabilir çok daha lezzet verir
0 oy
(5,329 puan) tarafından
Zeytinyagla.d.d.d.
0 oy
(7,149 puan) tarafından
Bol soğanlı ksvururum bol salça bol bol baharat özellikle sumak fazla oljcak en son da taze nane ve maydonoz pişirme suyuna da tane sumağı haşlayıp suyunu ekliyorum sarmalara. Sarmamı beğenmeyen yok yoktur herkes çok gğzel yapıyorsun der
0 oy
tarafından
Tencerenin altına kemikli et döşüyorum içini de çiğden bol baharatli ekşili salcali hazirlarim sarımsak soğan soğanı bol koyarım iç harca.zeytinyagi ve ekşisi de bol olunca mükemmel oluyor
0 oy
(52,702 puan) tarafından
eskiden kavuruyodum şimdi herseyi cigden koyuyorum birde icinde kuş üzümü sevmiyorum
0 oy
tarafından

Bizde kavuruurz.  Limonlu naneli bol ekşili yaparız :P

0 oy
(20,067 puan) tarafından
Kavurarak bol soğanlı salçalı yeşillikli seviyorum öyle de yapıyorum tatsız tuzsuz bir şey için o kadar zahmete girip saramam 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 84 göst.
25 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Nare88 (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,312 göst.
0 oy
12 cevap 794 göst.
2 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde NM 2018 (1,083 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 209 göst.

Kategoriler


1,439,856 soru

23,671,364 cevap

309,585 kullanıcı

...