0 oy
221 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (140 puan) tarafından
Cok cesit var kavurarak yapan cig yapan icinin malzemeleri olsun 

Sizler nasil yapiyorsunuz

14 Cevaplar

+1 oy
(6,246 puan) tarafından

annem yapiyor brn yiyorum cok basit:))(

(6,246 puan) tarafından
:)) aynen oyle kislik konserve monserve herayini hazirlar salca malca. . kurbanda ilikli kemikleri haslar kemik suyu buz toprbalarina doldurur oyle donmus vaziyet alir eve getiririm:) falan . ama biyandan da kotu bi . allah korusun anneme bise olsa ha bu yasimda zort diye kalakalirim hicbirsey yapmaya yeltenmemis bir beceriksiz olarak:) tariften bakilir yapilir artik heraey var intrenette ama el aliakanligi becerisi gelismio iste yapmayinca. neyse suan sefam olsun :)
(51,941 puan) tarafından
bir tarhana bile anneminkiyle ayni olmuyo ☺️
(51,941 puan) tarafından
canan bende sen gibi hevesli degilim mutfaga. asure yapti annem sende yap diye tutturdu iyi dedim sen gel kaynanam halam gelir hem yasin okuruz hem yaparız. dedim hangi gün yapalim halanla yapin dedi. halam demis niye oyle dedin ee gelip ogrenmiyo yapmiyo demis annemde. bir sene izlemistim yaparken yazmistim defterime. hic anneme demeden yaptim asure yaptim yemeye gelin dedim vok begendi babam falan bayilmis istesem yaparim icimden gelmiyo ac kalmicak kadar yemek yapiyorum iste ☺️
(6,246 puan) tarafından
allah kabul etsin:))aynn oyle ugrasmali islere gelemiyorum bende istesem illa yapilir dedigin gibi. kizim mesela hevesli. bayramlarda sarma sararken o gun annemle kalir sarmak icin. yada annem igneoyasi tel kirma falan yaparken kizim anane bana da ogret der denemek ister. halk egitim kurslarina falan gdio annem  . diyorum torununun ceyizini hazirla gozun goruyoken. ben anca hazir alirim.:) insanin icinden gelecek iste kizim 7 bucuk yas
(51,941 puan) tarafından
el isi cok yaptim ördüm isledjm ama suan hic yapasim yok Çeyiz e de yapmam boşuna göz nuru kullanilmiyor ki
-Reklam-
+1 oy
(7,483 puan) tarafından

Valla canim isterse kavuruyorum istemezse kavurmuyorum.:) iki türlü de yaparım ama genellikle kavuşmayı tercih ediyorum. Çünkü sarma esnasında yemesi daha guzek:D

0 oy
(74 puan) tarafından
Zeytinyağlı yapmadım hiç hep etki yapariz 
(140 puan) tarafından
Canim cay yanina misafire fazlaca sariyim dedim
Aksam yemegine bende etli sararim
0 oy
(11,609 puan) tarafından
En son çiğ denedim. Komşumun tarifiyle içine nar ekşisi ve bulyon ekledim gayet güzel oldu.
(140 puan) tarafından
Bendd cigden yapiyordum gecen gun kavurdum oda guzel oldu ama komsum pilav mida ben kavurmam dedi fazla sarasim var ama ne sekilde yapsam karar veremedim
(11,609 puan) tarafından
Valla ben hep kavuruyordum çiğden denedim güzeldi sadece sanki bi tık geç pişiyo pirinçler
(754 puan) tarafından
Biz hiçbirini kavurmayiz çok güzel olur ekşi için sumak suyu kullanırız nefis olur
0 oy
(975 puan) tarafından
Ben antepliyim bizim burda bol zeytinyagli salcali acili eksili yapilir ve asla kavurmayiz
0 oy
(708 puan) tarafından
Çiğ de pişmiş de aynı lezzet oldu zeytinyağlı severim ben bide düdüklü de pişiriyorum ağızda dağılıyo. İçine bulgur pirinç maydonoz dereotu salça kuru soğan domates koyuyorum baharatta ekliyorum 
0 oy
(692 puan) tarafından
Bol soğanlı bol kuru naneli bazen kuş üzümlü ve kavurarak :)
0 oy
(205 puan) tarafından
Bir erbaalı olarak içini çiğden koy ve 1çay kaşığı tarçın ekle istersen kuş üzümüde olabilir çok daha lezzet verir
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Zeytinyagla.d.d.d.
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Bol soğanlı ksvururum bol salça bol bol baharat özellikle sumak fazla oljcak en son da taze nane ve maydonoz pişirme suyuna da tane sumağı haşlayıp suyunu ekliyorum sarmalara. Sarmamı beğenmeyen yok yoktur herkes çok gğzel yapıyorsun der
0 oy
tarafından
Tencerenin altına kemikli et döşüyorum içini de çiğden bol baharatli ekşili salcali hazirlarim sarımsak soğan soğanı bol koyarım iç harca.zeytinyagi ve ekşisi de bol olunca mükemmel oluyor
0 oy
(51,941 puan) tarafından
eskiden kavuruyodum şimdi herseyi cigden koyuyorum birde icinde kuş üzümü sevmiyorum
0 oy
tarafından

Bizde kavuruurz.  Limonlu naneli bol ekşili yaparız :P

0 oy
(18,601 puan) tarafından
Kavurarak bol soğanlı salçalı yeşillikli seviyorum öyle de yapıyorum tatsız tuzsuz bir şey için o kadar zahmete girip saramam 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 57 göst.
25 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Nare88 (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,175 göst.
0 oy
12 cevap 732 göst.
0 oy
5 cevap 203 göst.

411,554 soru

12,389,444 cevap

43,711 kullanıcı

Kategoriler

...