0 oy
443 göst.
Diğer kategorisinde (74 puan) tarafından

22 aylık ne kahvaltı ne öğle ne akşam zorla iki lokma yer 2 ay sonra 2 yaşına girecek demezsiniz ki 2 yaşında o kadar minyon o kadar küçük o kadar zayıf o kadar boysuz ki artık gerçekten kafayı yiyeceğim götürdüm yaptırmadım tahliller kalmadı hiçbir şey çıkmadı çölyak testi bile yaptırdım hiçbir şey çıkmadı hepsi temiz ama benim çocuğum yemek yemiyor kilo almıyor gelişmiyor gibi kafayı yiyeceğim ne olursunuz bana bir çare bana bir tavsiye verin Allah rızası için artık yeter doktor normal diyor ama değil yani bana göre normal değil ki çok küçük 80 santim 9 küsür kiloda

imagebakın bu da en sonki fotoğraf şunun küçüklüğüne bakın büyük kızım 4,5 yaşında diğeri 2 ay sonra ikiye girecek acaba beni mi psikolojim bozuk normal mi bilmiyorum ki

15 Cevaplar

0 oy
(4,223 puan) tarafından
Çocuğu yemek için zorlama canım oturdun kahvaltıya önüne koy kendine bırak yediği kadar sonra acıkıcak zaten ama eline birşey verme yemeğin hazır olsun istediğinde yemek ver yerse yesin yemezse sen bilirsin de böyle ilerle
(74 puan) tarafından
Haklısın kilosuna takmıyorum artık boyu kısa geliyor boyu uzasa minnacık bir şey çünkü süt içmez meyve yemez yoğurt yemez seçili şeyler yiyor
(4,223 puan) tarafından
Süt iyi bişey değil zaten boşver içmese de olur yoğurt yemiyosa ayran içir kız benim oğlum da kısa babası da kısa bende kısayım yani napalım Allah böyle yaratmış takma bu kadar
(74 puan) tarafından
Ayran da ağzına sürmez, bende kısayım eşim de çok uzun değil minyon olacak demekki ama bir anne olarak insan takıyor kafasına Allah razı olsun canım içimi çok rahatlattın Rabbim evlatlarını sana bağışlasın
(4,223 puan) tarafından
Senin evladını da canım bizde de durumlar aynı valla hepimzde aynı dert sıkma canını sağlıklı olsunlar yeter
(74 puan) tarafından
Doğru canım Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(7,101 puan) tarafından
E canım belkide minyon bir kız olacak benimkide öyle 4 yaşında 102 cm 14 kilo herkes zayıf diyor ama Dr normal diyor yemeyi sevmeyen bir çocuk zaten değerleride düşük çıktı sadece onun için takviye verdi kilo sağlık demek değilki 
(74 puan) tarafından
Allah senden razı olsun o kadar teselli ihtiyacım var ki rabbim çocuklarına bağışlasın sana bilmiyorum psikolojim bozuk ağlıyorum sürekli yemediği zaman ağlıyorum ona bakıp bakıp ağlıyorum artık o kadar içlenmişim ki anlatamam bana çok küçük geliyor yaşıtlarına göre çok minyon geliyor
(74 puan) tarafından
Motor gelişimi olsun hareketi olsun maşallah zehir gibi kafaya bası sadece küçük
(7,101 puan) tarafından
Yok be canım dün attığın resmide gördüm ayakta halini dikkat çekecek bir küçüklüğü yok sen mehlikayı görsen çubuk kraker gibi bak vallahi birde bir haftadır el ayak hastalığı oldu iyice eridi sabah şortunu giyiyor belinden iniyor gülmekten öldü anne göbeğim kaçmış diye ☺️
(74 puan) tarafından
Yavrum benim Rabb'im tez zamanda şafi ismiyle şifa versin Allah evlatlarımızı bağışlasın sağlıklı uzun ömürler nasip etsin çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun
0 oy
(74 puan) tarafından
Kızlar bir şeyler söyleyin ya
0 oy
(1,125 puan) tarafından
Doktor eğer gelişimi normal diyorsa çok fazla üstüne düşmeyin. Bütün çocuklar iri yarı oapcak diye bir şey yok ki. Yapısı minyon demek ki. Bir de gerekirse biraz aç kalsın ki kendi gelip yemek istesin. Zorladığında iyice kaçıyorlar. 
(1,125 puan) tarafından
Ya da birlikte yemek yapıp yemeği de oyun haline getirin. Yemek yerken yarışıyor gibi yapın. Kim en çok yiyecek, kim daha çabuk bitirecek gibi. Eğlenceli hale gelirse yer belki.
0 oy
(79 puan) tarafından
benimde 2 yasinda yeni girdi hep  10 kilo da yiyorda mesela ama almiyor kilo
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Vitaminleri nasıl annesi ? 

Benim kızımda iştahsızdı ama maşallah diyeyim yaklaşık 1 haftadır düzenli olarak güzel yiyor her türlü şeyi yiyor. B12 ,d vit,demir ilacı falan düzenli olarak veriyorum belki onların mı faydası oldu ki diyorum bende 
0 oy
(15,793 puan) tarafından
Aynı durumdayiz canım ya. Benim ufaklikta 20 aylık ve 9 kilo bile değil. Yemiyor bir türlü. Daha 9 aylık kıyafetler bile oluyor üstüne. Çok üzülüyorum elimden birşey gelmiyor. Emmeyi birakmazsa yemez dedi doktor. Zaten kilo aldıracak kadar sütüm hiç olmadı. O kadar çaresizimki. 
tarafından
memeyi kesebiliyorsanız bir an önce kesin malesef memeden dolayı yemiyor:( eminim ki meme bağımlılığı vardır. bir de gece uyurken ağzından salya falan akıyor mu?
(15,793 puan) tarafından
Memeyi kesemiyorum çünkü emmeyince kriz geçiriyor resmen. Nefesi kesilene kadar ağlıyor. Mecbur kalıp emziriyorum. Yok salya falan akmıyor.
tarafından
Allah yardımcınız olsun. memeyi kestikten sonra düzeliyor umarım en kısa sürede başarırsınız
(15,793 puan) tarafından
Amin canım. O kadar yalnızım ki yardım edecek kimsem yok. Çocuk beni 1 gün görmese belki yemek yemeye başlayacak ama beni görünce sadece meme istiyor. Bende yıprandım valla.
tarafından
aynı şeyleri yaşadım çok iyi anlıyorum. yavaş yavaş azaltmayı becebildim anca. buna rağmen yine baya gelişme gösterdi
0 oy
(4,421 puan) tarafından
Canim benim çocukken kaburgalari sayilan pazarlika oyalamayla olmadi dayakla yemek yiyen siselerce istah surubu icen biri olarak yaziyorum bunu kan degerleri yerindeyse sal gitsin. Merak etme simdi tosun gibiyim :) o da oyle olur. Cocukarin boy ve kilo gelişim aralıkları çok geniş. Doktor normal diyosa normaldir. Rahat ol lutfen 
0 oy
(54 puan) tarafından
Benim kızımda 5 yaşında ama zayıf, insan çok üzülüyor yemeyince anlıyorum sizi bende aynı durumdayim, sevdiği hicbisey yok,hicbisey yemez, kahvaltıda yumurta peynir zeytin ağzına sürmez, akşam yemeği desen aynı, yemek görünce ağlamaya başlıyor yemicem diye, bende ne yapcagimi bilmiyorum, tahlil yaptırdım temiz çıktı çok şükür ama neden yemiyor anlamıyorum, boy uzatan vitamin ilaçları var eczaneden sorun ondan kullanın en azından vitamin girsin vücuduna, bende vitamin şurupları kullaniyorum
0 oy
(498 puan) tarafından
İştah açıcı şurup zinco felan dene 
0 oy
(1,230 puan) tarafından

Kilo demek sağlık değil ki. Tahlilleri normal çıkıyorsa bu kadar strese gerek yok. Benim kardeşim 4 yaşındayken 10 kiloluk kovaya girmiş çıkamamış ve sıcakta uyuya kalmış. Aramadığımız yer kalmamıştı. O derece küçüktü. Hatta lakabı nohut :D şimdi bir görsen o çocuktan bu mu çıktı diye inanmazsın. Boyu posundan dolayı benden önce evlendi. Benim kuzenimin bir kızı var. Hiçbir şey yemediği gibi çok hareketliydi. Kuzenim şırınga ile koca çocuğun ağzına mama fışkırtıyordu ne gittiyse boğazına. Şimdi maşallahı var. Ama yemeklerini daha eğlenceli hale getirebilirsin. Mesela çocuklar için olan şekilli çatal,  kaşık,  tabak ve bardaklar var. Yemek zamanı yemek yiyen çocuk videoları,  çizgi filmler açabilirsin. Birde zorlama sen inat ettikçe o da inat ediyor.v

0 oy
(1,706 puan) tarafından
Argivit focus kullanmayı denesen canım boy uzaması için iyi geliyor doktora da danış ama
0 oy
(7,816 puan) tarafından
Yememesine rağmen boyu kilosu iyi emin ol. Benim kızım 26 aylık 10 kilo boyu 87 cm 
0 oy
(172 puan) tarafından
Hatanız üstüne çok düşüp bunu kafanıza takmayın bırak yemesin acıkınca illaki yiyecek ilk kızımda bende böyleydim çok düşmüştüm çok üzülüyordum sonra canı sağ olsun dedim bıraktım yemeye başlamisti
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Sağlıklı ise sorun etme canım minyon size de bağlı siz öyle iseniz yada ailede genetik olabilir benim kızımda 3 yaşına gidecek hiç bir zaman düzgün yemedi sabah yoğurt akşam yoğurt öğlen birşey yemiyor meyve sebze hiç yemiyor ama kilosu iyi diyor doktor önemli değil dedi çocuk günde bir kaşık yese de yeter ona dedi o yüzden artık takmıyorum bende sadece yoğurtla nasıl yaşıyor bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
57 cevap 2,171 göst.
1 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 399 göst.
12 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde İnci 67 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,049 göst.
21 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 255 göst.