0 oy
137 göst.
Diğer kategorisinde (97 puan) tarafından

Be hic kan vermedim. İki defa idrar testi yaptım. Pozitifti. Haftaya cuma gününe kadın doğum doktoruna randevum var. Acaba Çarşamba günü sağlık ocağında beta HCG değeri için n kan vermelimiyim?  Doktor artışı takip etmesi adına cuma günü tekrar kan ister çünkü genel kan tahlilleri den diye. 

Tam 6 haftalık gebelik var bu arada

9 Cevaplar

0 oy
(6,825 puan) tarafından
Beta takibi hiç yapmadım test yaptım vardı kadın doğuma gittim kan aldı ultrason baktı o kadar 4 buçuk yıl önce böyle yaptım 
(97 puan) tarafından
İlk covugumda bendeoyle yaptım ama. Burdaki paylasimlari görünce yapmakta fayda varmı diye düşündüm
-Reklam-
0 oy
(11,091 puan) tarafından
Beta artisi 12inci haftada kesilir vucuda hamilelik hormonu yuklenir 12inci haftada kesilir basligin aciklamasi olarak  

Soruna gelirsek adetinin uzerinden 15 gunden asagi gecmediyse ev testiyle doktor haraket etmez cunku 5 haftadan once kese cok zor gorulur alttan muayenede falan o da senin adetin kac gun gecikti 
(97 puan) tarafından
Yazdığım m gibi 6 haftalık gebelik var. Haftaya cuma 16 sında yani doktor randevum var. Cumadan önceki Çarşamba kan versemmi diye sorduydum
(11,091 puan) tarafından
6 haftalik gebelikte ultasonds kese rahatlikla gorulur hatta kalp atisini bile duyanlar var eger saflikli bi gebelikte  doktorun keseyi gorur ve rutin testler icin kan alir troidleri falan takip ediyolar ya onun icin betaya bakmaz ama keseyi göremezse ya da bi terslik olursa o zaman kendisi beta takibine baslar yani ben bos yere test yaptirma derim doktora gidince zaten kan alacaklar beta takibi gerekli gorurse o zaman doktorun ister
(97 puan) tarafından
Teşekkürler. Öyle yapicam ozamn
(11,091 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(617 puan) tarafından
Saglik ocaginda verdim sonra hastanede verdim hastane doktoru saglik ocaginin laboratuvar sonucunu kabul etmedi iki gun sonra tekrar verdim saglik ocaginda 1100 lerdeydi hastane de 2000 cikti ilk sonra 4000 cikti ikiye katlamisti küsur lari vardi
(97 puan) tarafından
Öylemi. En iyisi ben direk doktora gideyim
(617 puan) tarafından
Aynen 4000 le bile baktiginda keseyi gördük bebegide 2 hafta sonra gorduk yani bebegimi gormem tam 7. Hafta falandi ama.ben hamile oldugumun cok erken farkina vardim
0 oy
(145 puan) tarafından
Hatırladığım kadarıyla betanın 2 günde bir iki katına çıkması lazım. Ayrıca betaya göre haftan ne çıkıyor o da önemli 6 haftadan sonra keseyi filan görmesi lazım 

Ayrıca doktor keseyi goremezse kan ister bence
(97 puan) tarafından
Anladım canım. Yapmiycam ozaman direk cuma günü giderim doktora
(145 puan) tarafından
Birde kalp atışını duyamazsa doktor canın sıkılmasın çünkü geç döllenme olabiliyor 8.haftadan sonra duyanlarda olabiliyor.keseyi görmesi yeterli olur senin haftanda
(97 puan) tarafından
Vallahi işte canim belki sıkılır diye 6+6 da gideceğim randevum o haftaya gelescsek.  İnşallah hayırlısı olur hersey
0 oy
(3,056 puan) tarafından

6 haftaliksa kana gerek yok bence direk ultrasyondan bakılır <3

(97 puan) tarafından
Gidene kadar yedi olur neredeyse
0 oy
(320 puan) tarafından
Beta takibi diye bisey yok ya ilk haftalar bakiliyor 6. Haftadan itibaren ultrasondan bakılıyor doktorunuz gerekli gördüğü kan degerlerinize bakar zaten sizin kan vermenize gerek yok
(97 puan) tarafından
Tamm teşekkür ederim. Burda takibi yapanlar var diye. Acaba yapsammi diye düşündüm
(320 puan) tarafından
Yok gerek yok cogu doktor baska yerde yapilan kan testlerine bakmiyor bile yine kendi kan aliyor farkli şeylere bakiyor duruma göre sizin ilk kontrolunuz olacaksa muhtemelen birden fazla degere bakacaktir yada keseye bakar bir sonraki kontrolde yapar hepsinin kontrolü farkli
0 oy
(446 puan) tarafından
Sizin hemen şimdi folik asit kullanmanuz lazımdı geç  bile 6 haftalık ben öğrendiğimde 4 haftalık tı hemen eczaneden imom diye balık yağı aldım içinde folik asitte var tabi bu aşamada kadın doğum acilde iki gün aralıkla kan  verdim doktor bana gayet iyi artış bekle randevusu dedi gitmedim daha acile randevu bekledim O arada işte imom aldım doktor da iyi yapmışssın dedi
(446 puan) tarafından
Hergün içiliyor folik asit
(97 puan) tarafından
Şart değil.  En azından iki günde bir iciyoyrm
(446 puan) tarafından
Sen bilirsin arladaşım iki doğum yaptım doğana kadar hergün içtim doktor aksatma demişti şart demek ki neyse siz bilirsiniz
(145 puan) tarafından
Niye doğana kadar kullandınız merak ettim ilk 3 ay kullaniliyor folik asit
(446 puan) tarafından
İmom kullndım folik asit + balık yağı doktor öyle dedi
0 oy
(407 puan) tarafından
Canım ben öğrendiğimde 6 haftalıktı hiç beta takibi falan yapılmadı evde test yaptım pozitif çıkınca doktora gittim bebeği gördüm kalp atışını da duydum
0 oy
(12,932 puan) tarafından
Ben kan verdim bir kez 78 di sonra 6.hafta gidip kalp atışı ve kese gördüm. Sağlık ocağı da sürekli kan verme hocam bir aksilik olursa belli olur olmasa da zaten 3 hafta sonra gideceksin dedi

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 319 göst.
13 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Oykulku (1,109 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 135 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Nurlanaa (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 64 göst.
17 Aralık 2024 Aile kategorisinde Starlice34 (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 90 göst.
5 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Seydanur21 (1 puan) tarafından soruldu

407,221 soru

12,223,238 cevap

36,821 kullanıcı